Saturday, 28 August 2021

MUDAHNYA BILA DAH ADA ESP SACHET SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam bahagia.

Saya doakan pembaca semua diberi kesihatan yang baik dan bahagia selalu. Alhamdulillah harini baru berkesempatan nak berkongsi tentang Esp Sachet Shaklee. Padahal dah ada dari bulan Jun 2021. Esp ni singkatan kepada nama panjangnya Energizing Soy Protein perisa vanilla.



Esp Sachet Shaklee
Rupa Esp Sachet in box packaging


Yes! kini Esp Shaklee dah ada juga dalam bentuk sachet tau. Alternatif untuk mereka yang selalu travel atau mudah nak bawa sebab sachet jekan. Hanya Koyak, Bancuh dan Minum gituu tagdline dia.hehe. 


Esp Sachet Shaklee
Esp Sachet Shaklee mudah dibawa

Apa beza Esp Sachet Shaklee ni dengan Esp Shaklee tong?

- Beza dari segi packaging jelah. Esp sachet ni packing di dalam kotak mengandungi 10 sachet di dalamnya. 

-  mengandungi 28g setiap hidangan (1sachet Esp). Lebih kurang 3 sudu besar sukatan jika nak bancuh dari Esp tong.

- sangat mudah dibawa jika nak minum kat luar atau bawa pergi ofis. Hanya bawa sachet diperlukan. Tak berat tanpa perlu bawa tong Esp atau nak packing asing2. Leceh pulakkan. So nak minum just koyakkan jelah. Masuk dalam botol air je dan shake shake. 

- sesuai bagi mereka yang pertama kali nak cuba. Boleh grab Esp Sachet ni harga sekotak di bawah RM100 tak termasuk kos pos ye. Nak lebih jimat dan murah jadilah ahli Shaklee.


KELEBIHAN ESP SHAKLEE




Ni antara kelebihan Esp Shaklee

1. Membantu penurunan berat badan yang berlebihan - ia bantu elak craving nak makan benda manis-manis. So gantikan makanan merapu dengan minum Esp shaklee ni,

2. Memberi rasa kenyang dan bertenaga lebih lama - Sesuai sangat mereka yang nak diet atau taknak makan berat. Jadikan ia sebagai meal replacement. Biasanya sesuai untuk yang tak nak renyah sarapan atau makan berat waktu malam bancuh Esp Shaklee ni pun dah kenyang tau.

3. Membantu melegakan masalah gastrik - ni pengalaman kakRehan sendiri ada gastrik perut tu kalau lambat makan. Atau seawal lepas subuh perut dan berkeroncong minta diisi.Nasiblah ada Esp ni untuk isi perut time gastrik. 

4. Menghalus dan mencerahkan kulit - Esp ni sumber protein terbaik bagus untuk memperbaiki sel kulit kita. Jadi yang ada masalah parut dan kulit kusam sangat bagus amalkan Esp dengan dengan konsisten.

5. Meningkatkan penghasilan susu bagi ibu menyusu - Pengalaman kakRehan sendiri yang dah pernah menyusu badan 2 orang anak, ia jadikan susu lebih pekat dan baby pun cepat kenyang. In shaa Allah ia juga bantu tingkatkan penghasilan susu badan. Namun kena lah ikut konsep penyusuan yang betul tau. Dia bukanlah magik ambil ni terus susu banyak. 
    
6. Bagus untuk kesihatan kuku dan rambut - Sumber protein sangat membantu menguatkan dan mencantikkan kuku rambut juga tau.



Dan banyak lagi sebenarnya khasiat Esp ni. Ni antara yang utama yang ramai dapat feedback best bila amalkan Esp Shaklee. KakRehan sendiri dah amalkan Esp ni since 2011 lagi. Alhamdulillah maknanya dah 10 tahun lah sehingga sekarang tahun 2021.


SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP SHAKLEE?
 

Siapa yang memerlukan Esp Shaklee


Ni antara mereka yang sesuai amalkan Esp Shaklee

1. Pelajar - terutama pelajar yang duduk asrama menu sarapan paling mudah.
2. Mereka yang nak dapat berat badan ideal.
3. Mereka yang nak dapatkan kulit sihat dan berseri.
4. Ibu hamil.
5. Ibu menyusu 
6. Ibu berpantang.
7. Warga Emas
8. Mereka yang ingin kekal bertenaga
9. Mereka yang baru lepas jalani pembedahan.
10. Lelaki dan wanita 


Siapa yang tidak boleh ambil Esp
✔️Pesakit gout
✔️Pesakit buah pinggang 
✔️Pesakit hypotiroid  
✔️Bayi bawah 12 bulan.(Namun kanak-kanak setahun ke atas disarankan pengambilan Mealshake)


KakRehan pun nak kongsikan Esp Shaklee ni dihasilkan oleh Doktor Forest C Shaklee pada tahun 1961 tau. Serius dah lama dah rupanya Esp ni kira dah 60 tahun di pasaran dunia. Sebab tu kakRehan sendiri yakin untuk amalkan produk Shaklee sebab trusted dan proven. Bukan produk baru ye. Benda baik dia akan bertahan lama. Ye tak?


Esp Shaklee pertama dihasilkan pada tahun 1961.

Jadi dengan adanya Esp Sachet packaging baru ni sangat bagus dan sesuai untuk mereka yang baru nak merasa produk ni. Di samping juga ia membantu mereka yang selalu travel mahupun yang bekerja untuk mudah bawa kemana je. Masuk je dalam beg kan senang. Then nak minum just koyakkan dan bancuh.


TESTIMONI ESP SHAKLEE

1. Masalah parut jerawat makin pudar




2. Cepat kenyang dan berat turun 2kg



3. Kulit makin cerah, parut dan senggugut berkurangan




4. Tona kulit sekata dan rasa cepat kenyang


Rasa teringin ke nak cuba Esp Shaklee ni? Boleh nak pilih samada nak consume Esp tong atau Esp sachet kedua sama je kandungan. Beza pada harga sahaja. Namun secara peribadi Esp tong lebih murah sebenarnya. 


2 pilihan Esp Shaklee




Dan nak lebih jimat bila jadi ahli Shaklee. Anda tak perlu nak survey harga murah sebab dah tentu harga murah dari retail price. Pesan saya dapatkan daripada dealer Shaklee yang sah dan anda dapat consultation tebaik daripada kami.


HARGA RUNCIT
ESP SACHET (10 PEK) - RM98.50
ESP TONG 850G - RM161.25

HARGA AHLI 
Yuran Ahli Shaklee - RM35
ESP SACHET - RM79
ESP TONG 850G - RM129


Berminat nak cuba atau join ahli Shaklee?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik sini link wasap

Jemput follow

FACEBOOK  : Raihan Idris
INSTAGRAM : Shaklee.bykakrehan
TIKTOK         raihan_785
 

Pos Shaklee seluruh Malaysia.




No comments:

PROMO SHAKLEE BULAN SEPTEMBER 2021- DEFENCE SET SHAKLEE

 Assalamualaikum dan salam bahagia.  Alhamdulillah dah masuk bulan September dan ada special promo Shaklee bulan ni kakRehan nak share kepad...