Monday, 6 September 2021

PROMO SHAKLEE BULAN SEPTEMBER 2021- DEFENCE SET SHAKLEE

 Assalamualaikum dan salam bahagia. 

Alhamdulillah dah masuk bulan September dan ada special promo Shaklee bulan ni kakRehan nak share kepada semua. So ni dia Defence Set Shaklee dapat FREE Mini Tote bag Shaklee super cantik kiut ni. Geram pulak tau.


Promo September Shaklee 2021
Promo September Shaklee 2021


Dalam Set ni anda akan dapat :

  1. 2 kotak Esp in Sachet  (Setiap kotak ada 10 sachet Esp. Total 20 sachet Esp untuk penggunaan 20 hari)
  2. 1 botol Vitalea ni adalah multivitamin Shaklee yang merupakan produk pertama Shaklee dicipta sejak tahun 1915. Tu dia lamakan.
  3. 1 botol Omega Guard minyak ikan yang sangat berkualiti tinggi.
  4. FREE mini tote bag yang super cantik. Ada 2 pilihan warna - kuning dan pink boleh pilih nak yang mana. kakRehan peminat pink kaler.hihi.
  5. FREE KEAHLIAN SHAKLEE - Jimat RM35 dah tak perlu bayaran yuran ahli dah. Jimat sangat dah ni.
  6. FREE SHIPPING - YES! Jimat lagi tak perlu bayar kos pos jika pembelian RM300 ke atas. Shaklee bagi free pos je tau. 



Manfaat setiap produk dalam Defence Set


MANFAAT SETIAP PRODUK SHAKLEE DALAM DEFENCE SET


1.Manfaat Esp Shaklee

Manfaat Esp Shaklee
Manfaat Esp Shaklee


2. Manfaat Omega Guard Shaklee

Manfaat Omega Shaklee
Manfaat Omega Shaklee

3. Manfaat Vitalea Shaklee


Manfaat Vitalea Shaklee
Manfaat Vitalea Shaklee


SIAPA YANG HARUS MEMILIKI SET DEFENCE SHAKLEE?

  • Mereka yang berumur 12 tahun ke atas
  • Lelaki dan wanita dewasa dan warga emas
  • Mereka yang baru pertama kali nak cuba produk Shaklee
  • Ibu mengandung
  • Ibu berpantang
  • Ibu menyusu
  • Remaja

Ni real gambar mini tote bag yang dah grab


Namun untuk lebih details kakRehan cadangkan kalian dapatkan consultation daripada dealer Shaklee yang sah. Memandangkan ada certain produk Shaklee tidak sesuai untuk mereka yang maybe alergik dan ada masalah kesihatan. 

Jika kalian berminat boleh hubungi saya terus juga. KakRehan berbesar hati nak bantu berikan consultation terutama mereka yang bercadang nak beli. Consultation khas untuk customer saya termasuk cara makan produk selepas pembelian.

Ok kakrehan nak share harga set ni. Harga bukan ahli Shaklee adalah RM427.50. Namun nak bagi SPECIAL OFFER. 


Harga Bukan Ahli Set Defence Shaklee

Belian set ni automatik layak dapat FREE KEAHLIAN SHAKLEE. Maka kakRehan teruja nak bagitau anda akan dapat ๐Ÿ‘‡

Harga ni RM342 SAHAJA. FREE KEAHLIAN SHAKLEE DAN FREE SHIPPING 

Total penjimatan adalah sebanyak RM130.50 . Wow! Banyak tu kan. Zaman sekarang kita  semua nak jimatkan dan grab pada harga murah. Inilah masanya.


Harga Ahli Set Defence Shaklee

Set ni best sangat tau ia merupakan set basic kesihatan Shaklee yang anda patut cuba amalkan. Promo ni sah sehingga akhir bulan September ini sementara stok masih ada. 


Berminat nak cuba atau join ahli Shaklee?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee๐Ÿ˜


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI dan jangan lupa hubungi saya

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik sini link wasap

Jemput follow

FACEBOOK  : Raihan Idris
INSTAGRAM : Shaklee.bykakrehan
TIKTOK         raihan_785
 

Pos Shaklee seluruh Malaysia.



Saturday, 28 August 2021

MUDAHNYA BILA DAH ADA ESP SACHET SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam bahagia.

Saya doakan pembaca semua diberi kesihatan yang baik dan bahagia selalu. Alhamdulillah harini baru berkesempatan nak berkongsi tentang Esp Sachet Shaklee. Padahal dah ada dari bulan Jun 2021. Esp ni singkatan kepada nama panjangnya Energizing Soy Protein perisa vanilla.



Esp Sachet Shaklee
Rupa Esp Sachet in box packaging


Yes! kini Esp Shaklee dah ada juga dalam bentuk sachet tau. Alternatif untuk mereka yang selalu travel atau mudah nak bawa sebab sachet jekan. Hanya Koyak, Bancuh dan Minum gituu tagdline dia.hehe. 


Esp Sachet Shaklee
Esp Sachet Shaklee mudah dibawa

Apa beza Esp Sachet Shaklee ni dengan Esp Shaklee tong?

- Beza dari segi packaging jelah. Esp sachet ni packing di dalam kotak mengandungi 10 sachet di dalamnya. 

-  mengandungi 28g setiap hidangan (1sachet Esp). Lebih kurang 3 sudu besar sukatan jika nak bancuh dari Esp tong.

- sangat mudah dibawa jika nak minum kat luar atau bawa pergi ofis. Hanya bawa sachet diperlukan. Tak berat tanpa perlu bawa tong Esp atau nak packing asing2. Leceh pulakkan. So nak minum just koyakkan jelah. Masuk dalam botol air je dan shake shake. 

- sesuai bagi mereka yang pertama kali nak cuba. Boleh grab Esp Sachet ni harga sekotak di bawah RM100 tak termasuk kos pos ye. Nak lebih jimat dan murah jadilah ahli Shaklee.


KELEBIHAN ESP SHAKLEE




Ni antara kelebihan Esp Shaklee

1. Membantu penurunan berat badan yang berlebihan - ia bantu elak craving nak makan benda manis-manis. So gantikan makanan merapu dengan minum Esp shaklee ni,

2. Memberi rasa kenyang dan bertenaga lebih lama - Sesuai sangat mereka yang nak diet atau taknak makan berat. Jadikan ia sebagai meal replacement. Biasanya sesuai untuk yang tak nak renyah sarapan atau makan berat waktu malam bancuh Esp Shaklee ni pun dah kenyang tau.

3. Membantu melegakan masalah gastrik - ni pengalaman kakRehan sendiri ada gastrik perut tu kalau lambat makan. Atau seawal lepas subuh perut dan berkeroncong minta diisi.Nasiblah ada Esp ni untuk isi perut time gastrik. 

4. Menghalus dan mencerahkan kulit - Esp ni sumber protein terbaik bagus untuk memperbaiki sel kulit kita. Jadi yang ada masalah parut dan kulit kusam sangat bagus amalkan Esp dengan dengan konsisten.

5. Meningkatkan penghasilan susu bagi ibu menyusu - Pengalaman kakRehan sendiri yang dah pernah menyusu badan 2 orang anak, ia jadikan susu lebih pekat dan baby pun cepat kenyang. In shaa Allah ia juga bantu tingkatkan penghasilan susu badan. Namun kena lah ikut konsep penyusuan yang betul tau. Dia bukanlah magik ambil ni terus susu banyak. 
    
6. Bagus untuk kesihatan kuku dan rambut - Sumber protein sangat membantu menguatkan dan mencantikkan kuku rambut juga tau.



Dan banyak lagi sebenarnya khasiat Esp ni. Ni antara yang utama yang ramai dapat feedback best bila amalkan Esp Shaklee. KakRehan sendiri dah amalkan Esp ni since 2011 lagi. Alhamdulillah maknanya dah 10 tahun lah sehingga sekarang tahun 2021.


SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP SHAKLEE?
 

Siapa yang memerlukan Esp Shaklee


Ni antara mereka yang sesuai amalkan Esp Shaklee

1. Pelajar - terutama pelajar yang duduk asrama menu sarapan paling mudah.
2. Mereka yang nak dapat berat badan ideal.
3. Mereka yang nak dapatkan kulit sihat dan berseri.
4. Ibu hamil.
5. Ibu menyusu 
6. Ibu berpantang.
7. Warga Emas
8. Mereka yang ingin kekal bertenaga
9. Mereka yang baru lepas jalani pembedahan.
10. Lelaki dan wanita 


Siapa yang tidak boleh ambil Esp
✔️Pesakit gout
✔️Pesakit buah pinggang 
✔️Pesakit hypotiroid  
✔️Bayi bawah 12 bulan.(Namun kanak-kanak setahun ke atas disarankan pengambilan Mealshake)


KakRehan pun nak kongsikan Esp Shaklee ni dihasilkan oleh Doktor Forest C Shaklee pada tahun 1961 tau. Serius dah lama dah rupanya Esp ni kira dah 60 tahun di pasaran dunia. Sebab tu kakRehan sendiri yakin untuk amalkan produk Shaklee sebab trusted dan proven. Bukan produk baru ye. Benda baik dia akan bertahan lama. Ye tak?


Esp Shaklee pertama dihasilkan pada tahun 1961.

Jadi dengan adanya Esp Sachet packaging baru ni sangat bagus dan sesuai untuk mereka yang baru nak merasa produk ni. Di samping juga ia membantu mereka yang selalu travel mahupun yang bekerja untuk mudah bawa kemana je. Masuk je dalam beg kan senang. Then nak minum just koyakkan dan bancuh.


TESTIMONI ESP SHAKLEE

1. Masalah parut jerawat makin pudar




2. Cepat kenyang dan berat turun 2kg



3. Kulit makin cerah, parut dan senggugut berkurangan




4. Tona kulit sekata dan rasa cepat kenyang


Rasa teringin ke nak cuba Esp Shaklee ni? Boleh nak pilih samada nak consume Esp tong atau Esp sachet kedua sama je kandungan. Beza pada harga sahaja. Namun secara peribadi Esp tong lebih murah sebenarnya. 


2 pilihan Esp Shaklee




Dan nak lebih jimat bila jadi ahli Shaklee. Anda tak perlu nak survey harga murah sebab dah tentu harga murah dari retail price. Pesan saya dapatkan daripada dealer Shaklee yang sah dan anda dapat consultation tebaik daripada kami.


HARGA RUNCIT
ESP SACHET (10 PEK) - RM98.50
ESP TONG 850G - RM161.25

HARGA AHLI 
Yuran Ahli Shaklee - RM35
ESP SACHET - RM79
ESP TONG 850G - RM129


Berminat nak cuba atau join ahli Shaklee?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee๐Ÿ˜


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik sini link wasap

Jemput follow

FACEBOOK  : Raihan Idris
INSTAGRAM : Shaklee.bykakrehan
TIKTOK         raihan_785
 

Pos Shaklee seluruh Malaysia.




Monday, 23 August 2021

TAK SANGKA DAPAT REWARD DARIPADA SHAKLEE - MILLION DOLLAR EARNER

Allahuakhbar tak sangka sepanjang penglibatan dalam bis Shaklee hingga Mei 2021. Tersenarai dalam list Bonus Pendapatan Shaklee terkumpul sejak 2011 jejak 1 juta juga. Alhamdulilah terima kasih Shaklee yang tak pernah miss bayar bonus bulanan kepada setiap SID Shaklee yang layak.




List nama mereka yang achieve 
bonus terkumpul 1 Juta dengan Shaklee



Alhamdulillah sungguh tak sangka dapat award ni walaupun ujian hebat buat kami suami isteri. Fasa jatuh bangun kami lalui dan kini tetap bangkit masih setia dengan Shaklee. Kami punya tanggungjawab untuk terus berbakti dengan team DESIRE dan kastemer2 yang masih setia support bis kami.

Terima kasih DESIRE yang pernah hadir dalam team kami dan jutaan terima kasih buat semua team dan kastemer2. Doakan kami semoga terus bangkit bina kejayaan dan lahirkan leader2 hebat dalam bisnes kami DESIRE FAMILY

KakRehan,
Master Coordinator Shaklee




Berminat nak cuba atau join ahli Shaklee?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee๐Ÿ˜


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik sini link wasap

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.

Monday, 16 August 2021

PART 2 : DONE DOSE KEDUA VAKSIN PFIZER KENA CUCUK DENGAN ARTIS WANY HASRITALAH!

Alhamdulillah done vaksin 2nd dose pfizer pada 9 Ogos 2021. Seawal 7.30 pagi bergerak menuju ke MSU Shah Alam. Tempat yang sama macam haritu. kalini hanya penerima dos kedua vaksin je yang ada. Kalau sebelum ni masa kakRehan datang tu ada lane untuk penerima dos 1 dan 2.


No giliran cucuk vaksin


Urusan vaksin berjalan lancar ikut step ikut checkpoint tempat duduk yang kami perlu pegi dan tunggu. Sebelum nak kena cucuk tu kebetulan kakRehan ternampak orang laki yang inject tau kat bahagian lane lain.

Terus tanya staff yang jaga lane kakRehan tu laki ke perempuan yang inject.haha. Yelah segan ui takkan laki nak cucut aurat.huhu. Suami kakRehan pun pesan pilih perempuan yang inject nanti.

Bila dah turn kena cucuk tu. Terus terkejut tengok staff inject tu. Ehh artislah walaupun tak nampak muka sepenuhnya. Wany Hasrita lah! Siap tanya dia. Lembut je suara dia. Boleh berlagak tak nih.Haha. Pakai mask pun boleh cam dia. Dia je mana kenal kita๐Ÿ˜‚


Wajiblah selfie dengan retis Wany Hasrita


Doakan kakRehan sihat2 ye. Ini part of ikhtiar. Alhamdulilah cucuk kali kedua ni tak pening kepala macam kali pertama. Tempat inject tu jelah sakit bengkak beberapa hari je. Semoga Allah lindungi kita semua dari virus jahat ni dan kita diberi kesihatan yang baik. Aminn.



Friday, 6 August 2021

DAPAT SUPRISE DARIPADA CUCU SHAKLEE - SOS PERAPAN MELETOP NAMANYA

 Assalamualaikum dan salam Jumaat barakah semua.

Alhamdulillah masih diberi kesihatan yang baik dan dipanjangkan umur lagi harini. Sebenarnya kakRehan nak share yang daku happy sangat dapat suprise semalam. Kisahnya suami bawa masuk rumah parcel atas nama kakRehan. Tengok nama pengirim eh Rafizah cucu Shaklee kakRehan ni. Apa dia bagi ni ye.

So dengan rakusnya ku buka tanpa ambil gunting.haha. Uii kemain tebal bubble wrap dia. Bukak je taraaa sos perapan meletop homemade by eija sendiri tau. Alhamdulillah terima kasih Ieja sudi kongsi rezeki bagi free sos ni. Nanti kak cuba kak roger awak tau. Sos ni sesuai untuk perapan ayam, daging kambing, lembu dan seafood juga.


SOS PERAPAN MELETOP
Sos Perapan Meletop By Eija

Selalu nampak eija share dia bisnes makanan tau. Rata-rata menu dia western food. Ieja ni cover area Bukit Permai Kuala Lumpur.  Kak doakan semoga bisnes Ieja bertambah maju dan berkembang. Ieja juga merupakan Dealer Shaklee aktif area Bukit Permai Kuala Lumpur. Boleh juga nak dapatkan roger dia.

Ni kakRehan kongsikan details beliau. Yang dapatkan Sos perapan ni dan produk Shaklee boleh hubungi beliau.


Facebook : Ieja Kecik

No fon : 012-6950974 atau terus klik sini






Wednesday, 4 August 2021

KISAH COVID19 - TAHNIAH KEPADA WAKIL PETUGAS JENAZAH COVID19.

Tahniah suami dan rakan seperjuangannya semalam tugas pertama mereka. Suatu pengalaman tak boleh dilupa dan sangat berharga. Terlibat dalam urusan jenazah covid adalah sesuatu tak pernah jangka.


Petugas Jenazah Covid19

Namun semuanya aturan Allah dan sebagai tanggungjawab fardhu kifayah. Risiko semua tolak ketepi. Ni pengalaman suami semalam bersama2 rakan lain wakil dari Masjid Nurul Iman, Teluk Gadong, Klang.
Alhamdulillah ramai sukarelawan wakil masjid2 lain yang membantu JAIS dalam urusan jenazah covid ni. Mereka dibahagikan kerja bahagian tayamum, angkat jenazah dan driver van yang urusan di tanah perkuburan pula.
Kena pakai fullset PPE yang selama ni tengok frontliner pakai. Sungguh dalam tu panas dan baju lencun usah dikata. Dan nafas pun agak susah juga sebenarnya. Namun diteruskan kerja. Ada kawan suami yang terpaksa stop awal akibat sesak nafas.
Hebatnya frontiliner kita yang pakai PPE ni. Kita hanya mampu memandang tanpa merasa. Dan pengalaman suami semalam begitulah dapat dengar realiti kisahnya.Jenazah sangat ramai katanya. Mereka ada shif sesi pagi urus 12 jenazah, sesi petang semalam 12 jenazah.

Malam pun ada juga. Allahuakhbar ramai sangat ramai. Bukan omong kosong jahatnya virus ini. Yang pergi susah tak kenal usia. Baru tadi suami bagitau anak sedara kawan dia meninggal sebab covid. Umur 18 tahun ada asma.

Dan banyak video2 meruntun jiwa kehilangan insan tersayang asbab covid. Tahun ni penuh dugaan dan ujian sahabat. Jaga diri dan kesihatan. Ujian ni Allah nak dekat padaNYA. Berubahlah jadi lebih baik. Mati itu pasti. Semoga Allah kuatkan iman kita semua. Aminnn.



Saturday, 24 July 2021

TERIMA KASIH PEMBERI SUPRISE HADIAH HARIJADI KAKREHAN TAHUN 2021

Assalamualaikum dan salam ceria pembaca blog kakrehan semua. 

Saya nak berkongsi perasaan gembira dengan pembaca semua bulan Julai bulan istimewa kakRehan. Bulan kelahiran kakRehan birthday 8 Julai haritu. Alhamdulillah rezeki Allah hadirkan insan yang sangat baik hati bagi surprise gift birthday.



Hadiah tudung sugar Scarf daripada Fieza
kawan dan juga cucu Shaklee. Terima kasih Fieza

          

Hadiah cawan comel nampak ekslusif
daripada Kak Nor kawan merangkap 
anak Shaklee.Terima kasih Kak Nor

                                            


Hadiah tasbih digital dan penujuk
Al Quran daripada Aien merangkap
kawan dan cicit Shaklee. 
Terima kasih Aien.



Hadiah purse cantik daripada kakak
kakrehan sis Umi. Tq my sis.

Terima kasih semua. Happy sangat Alhamdulillah. Semoga Allah balas kebaikan dunia akhirat dan kebaikan dunia akhirat buat kalian semua. Amin

Wednesday, 21 July 2021

PART 1 : PENGALAMAN VAKSIN COVID19 KAKREHAN - 1ST DOSE VAKSIN PFIZER

Assalamualaikum dan salam bahagia semua.

Entry kalini nak kongsilah pengalaman terima vaksin pfizer. Sebenarnya mulanya risau juga nak daftar. Sebab sibuk betul baca feedback orang lain kesan itu ini. Punyalah takut tau pakat suami isteri taknak daftar masa mula-mula tu. 


Lepas cucuk wajib bergambar .hehe


Kemudian dah dapat info tentang vaksin ni terutama daripada doktor perubatan yang berkaitan dan melalui Mesyuarat Khas Jawatankuasa Muzakarah Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam yang bersidang pada 3 Disember tahun lepas mengambil ketetapan bahawa hukum penggunaan vaksin Covid-19 adalah harus dan ia wajib diambil oleh golongan yang ditetapkan kerajaan.  Berita lanjut boleh klik sini .

Selalu nampak kawan2 share dah vaksin. Alhamdulillah akhirnya nama naik juga pada 19 Julai 2021 di MSU Shah Alam. Terima kasih encik suami tolong daftarkan. Yang debarnya dahlah harini dapat tarikh esok pula nak kena cucuk. Halahh halah daku dahlah ada masalah debar (anxiety ni).hihi. Apapun doa banyak-banyak semoga tak apa-apa dan dimudahkan urusan.


Tarikh appointment semak di app My Sejahtera


Alhamdulillah hari vaksin sudah pun tiba. Seawal 8pagi dah keluar rumah. Dari rumah kakRehan dan isi perut dengan life Shake Elderberry , telan Vitamin C dan B Complex. Anak-anak si kakak dan adik pula kami tinggalkan rumah abang ipar (abang suami area Klang sini dekat aje). Takdelah risau nak bawa anak sekali tu sebab ada keluarga yang bantu jagakan.


Selfie dengan encik suami

Selfie dengan Mikhail. Sian kami
2 bulan tak tengok dunia luar.hihi

Ada sedikit debaran juga malam tu nak susah nak lelap. Pukul 8.30 pagi kami bergerak ke Shah Alam. Ikut waktu mula pukul 9.30 pagi. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Pusat vaksin pun sangat bagus pengurusannya. Ada tempat yang kami kena tunggu hanya duduk je. Tak perlu berdiri dan beratur lama.

Bila tiba tempat vaksin tu, doktor yang nak cucuk tu maklumkan tunjuk vaksin tu dan jumlah dose vaksin pfizer hanya 0.3ml sahaja ye. Daku tak tengok sebab nervous haha. Alhamdulillah lepas cucuk doktor tu tunjuk kosong.

Dan ada lah rasa sakit lepas kena cucuk macam kena gigit semut rasanya.hihi.Alhamdulillah segalanya berserah pada Allah. Niat vaksin semoga Allah lindungi dan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia. Semoga kes covid di negara Malaysia dan seluruh dunia dapat diatasi dan berkurangan. Amin.



Kesan lepas vaksin tu rasa mengantuk tau. Tekak pun rasa haus sangat-sangat. Kebetulan lepas appointment kakRehan, suami pun ada appointment dos kedua untuk vaksin Sinovac di Petaling Jaya. Kenalah ikut dan terkejut sebab kat sana diorang kena beratur panjang atas jalan.

Dalam panas terik dan 2 jam juga ku tunggu dalam kereta dengan perut yang lapar. hihi.
Kat rumah pula dah memang rasa mengantuk dan penat sangat. Jadi kami suami isteri tidur petang tu. Lepas bangun tidur tu kakRehan rasa sakitnya kepala.

Kesan tu sampai ke malam. Sebelum tidur tu daku telan vitamin Shaklee Ostematrix dan B complex yang bagus untuk legakan sakit kepala. Pagi esok bangun Alhamdulillah dah takde sakit kepala tu.

Berkemungkinan ni kesan dari vaksin tu. Tiap individu kesan tak sama. Kalau ikut info yang mereka share antara kesan sesetengah individu mungkin mengalami kesan sampingan lebih ketara seperti kelelahan, sakit kepala, sakit otot, badan terasa sejuk, demam dan mual-mual.

Ok tu jelah nak kongsi pengalaman kakRehan kena cucuk dengan vaksin pfizer. Maybe ada yang rasa takut dan risau. In shaa Allah kita doa dan serahkan urusan pada Allah. Ni adalah ikhtiar kita semoga asbab diri kita tidak dijangkiti virus jahat ini.


Tuesday, 20 July 2021

CORETAN HARI RAYA AIDILADHA TAHUN 2021

Assalamualaikum dan Salam Aidiladha semua.



 Hayati hadis ini. Dua hari raya adalah kurniaan Allah kepada hambaNya yang beriman.

ุญَุฏَّุซَู†َุง ุญُู…َูŠْุฏٌ ุนَู†ْ ุฃَู†َุณِ ุจْู†ِ ู…َุงู„ِูƒٍ ู‚َุงู„َ
ูƒَุงู†َ ู„ِุฃَู‡ْู„ِ ุงู„ْุฌَุงู‡ِู„ِูŠَّุฉِ ูŠَูˆْู…َุงู†ِ ูِูŠ ูƒُู„ِّ ุณَู†َุฉٍ ูŠَู„ْุนَุจُูˆู†َ ูِูŠู‡ِู…َุง ูَู„َู…َّุง ู‚َุฏِู…َ ุงู„ู†َّุจِูŠُّ ุตَู„َّู‰ ุงู„ู„َّู‡ُ ุนَู„َูŠْู‡ِ ูˆَุณَู„َّู…َ ุงู„ْู…َุฏِูŠู†َุฉَ ู‚َุงู„َ ูƒَุงู†َ ู„َูƒُู…ْ ูŠَูˆْู…َุงู†ِ ุชَู„ْุนَุจُูˆู†َ ูِูŠู‡ِู…َุง ูˆَู‚َุฏْ ุฃَุจْุฏَู„َูƒُู…ْ ุงู„ู„َّู‡ُ ุจِู‡ِู…َุง ุฎَูŠْุฑًุง ู…ِู†ْู‡ُู…َุง ูŠَูˆْู…َ ุงู„ْูِุทْุฑِ ูˆَูŠَูˆْู…َ ุงู„ْุฃَุถْุญَู‰. ุฑูˆุงู‡ ุงู„ู†ุณุงุกู‰
Telah menceritakan kepada kami Humaid dari Anas bin Malik dia berkata, "Orang-orang jahiliah mempunyai dua hari dalam setiap tahun untuk bermain-main. Setelah Rasulullah ๏ทบ datang ke Madinah, Baginda ๏ทบ bersabda,
'Kamu dahulu mempunyai dua hari untuk bermain-main, sungguh Allah telah menggantinya dengan yang lebih baik dari keduanya, yakni hari (raya) Fitri dan hari (raya) Adha (Kurban) '." HR Nasaie (1538)

Friday, 9 July 2021

ALHAMDULILLAH MENANG CABUTAN BERTUAH CINCH TEA MIX DARIPADA LEADER SHAKLEE




Assalamualaikum dan salam bahagia.

Saya nak share berita gembira dengan pembaca semua. Saya menang cabutan  bertuah.Ho yeah! Alhamdulillah syukur bila bonda shaklee umum dalam grup senarai nama yang menang. Nama saya pun tersenarai sekali. Ni lucky draw team kami untuk bulan Jun 2021. Rezeki kalini menang sekotak cinch tea mix Shaklee.



Nilah hadiah lucky draw dah sampai
dan siap bancuh panas2 sedapnya




Yang bulatkan merah tu lah saya.
Alhamdulillah menang sekotak cinch tea mix Shaklee





Ni pemenang yang lain juga. Bestkan hadiah masing2




Manfaat Cinch tea mix Shaklee
Manfaat Cinch tea mix Shaklee

Alhamdulillah saya dah terima hadiah cinch tea mix. Yeahh! Sesuai dibancuh panas, suam mahupun sejuk. Boleh nak tambah lemon dan madu pun boleh juga tau.



Syukur alhamdulillah kalini wakil team menang lucky draw pula. Bulan ni pun masih ada lucky draw untuk bulan Julai pula. Semoga ada rezeki saya lagi.hihi. Dan rezeki team Desire Family yang lain juga menang. Banyak hadiah-hadiah menarik tau. 

So untung juga team kami berpeluang join hanya dengan buat belian barang Shaklee bernilai RM200 dah layak untuk join. Terima kasih my leader aka bonda Shaklee Master Norita dan suaminya yang sentiasa pemurah selalu bagi hadiah best-best pada team.

Nak juga hadiah best-best macam ni. Mehlah join Shaklee bersama saya Leader Desire Family๐Ÿฅฐ


Penafian: Produk-produk yang di sarankan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan bagi mereka yang menerima rawatan sebelum menggunakannya



Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee๐Ÿ˜


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik sini link wasap

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.




Thursday, 8 July 2021

ALHAMDULILLAH BERTAMBAH USIA KU. TERIMA KASIH MAK TERSAYANG DAN SUAMI TERCINTA


Birthday KakRehan
Terima kasih suami dan anak-anak
raikan birthday mama



Alhamdulillah bertambah setahun usiaku. Syukur Alhamdulillah Allah masih panjangkan umur. Terima kasih mak Siti Rohani melahirkan diri ini bersama kembarku Mohd Nasrul. Happy birthday mat. Semoga cepat kahwin. Hihi. Dan dalam rahmat kasih sayang Allah. Terima kasih tolong jagakan mak.



Terima kasih suami belikan
kek sedap dari Bakers Cottage


Terima kasih encik suami Mohamad Hafiez belikan kek birthday. Terima kasih anak2 dan suami raikan mama๐Ÿฅฐ



Berlakon lebih ni hehe. suami tetap
suwit sawit.hihi


Doakan saya Siti Nusrat Raihan Binti Idris diberi kesihatan yang baik, dipanjangkan umur, dikurniakan rezki hebat dan kaya berjaya dunia akhirat serta dalam rahmat kasih sayangNYA. Aminn.

PROMO SHAKLEE BULAN SEPTEMBER 2021- DEFENCE SET SHAKLEE

 Assalamualaikum dan salam bahagia.  Alhamdulillah dah masuk bulan September dan ada special promo Shaklee bulan ni kakRehan nak share kepad...