Tuesday, 15 December 2020

VITAMIN YANG SURIRUMAH DAN WANITA BEKERJA HARUS AMALKAN

KakRehan pernah bekerja sebelum ni.  Dan sekarang work from home 7 tahun juga. Bekerja dan kerja dari rumah tu memang ada cabarannya. Tipulah tak pernah rasa letih walaupun kerja dari rumah. Faham-fahamlah kat rumah banyak kerja yang takkan setel. Mana nak layan dan besarkan anak2 sekali. 

Namun itu bukanlah alasan. Ni yang nak share vitamin yang best dan bantu untuk kekal bertenaga dan kurangkan rasa letih lesu dan stress even bekerja atau kerja dirumah mahupun surirumah.  Saya sangat sarakan untuk kalian amalkan B complex dan Ostematrix ni😊





Vitamin ni bukan magic tau. Just ambil 1 jenis tu setel semua masalah. Tidak sama sekali. Sebabnya setiap vitamin tu ada fungsi dan manfaat berbeza juga.


Manfaat B complex 



2 vitamin ni kalsium Ostematrix dan vitamin B complex. Dah consume since 2011. Ada masa tu skip makan juga. Bila skip atau tak makan lama tu memang tahu bezalah badan tu macam mana. 
Rasa tak best sah2 kurang nutrisi. Hehe.


Manfaat Ostematrix 



Dah umur dah 30 an ni memang adalah time letih lesu, sakit pingganglah. Then ada masa stress dan sakit kepala. Normal manusia Allah tak bagi sihat sepanjang masa. Ada ujian sakit tu semoga Allah hapuslah dosa2 kita gituu😘

Apa yang best vitamin ni bantu sangat kakRehan dalam 

- Legakan urat saraf seperti masalah letih,  rasa lenguh2,sakit urat, sakit sendi dan tulang
- Legakan sakit kepala pun bila amik sebelum tidur esoknya dah lega. 
- Kurangkan sakit senggugut 
-  Atasi masalah anxiety (ye daku ada sakit ni sebenarnya tapi masih terkawal).
-  Kurangkan rasa stress dan sebagai penenang
-  Mudah tidur lena waktu malam

Alhamdulillah syukur bila Allah bagi nikmat sihat. Sebab bila kita sakit terlantar atau terbaring jekan. Takde selera makan. Kalau sakitpun ambillah vitamin. At least takde lah badan kurang zat atau nutrisi akibat takde selera nak makan tu.

Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.


#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee











Friday, 11 December 2020

TESTIMONI HERBLAX - PUAS HATI BILA PEMBUANGAN LANCAR DAN TAK SEMBELIT LAGI

Assalamualaikum dan hai semua. Semoga diberi kesihatan yang baik.😊

Sebelum ni saya dah share tentang vitamin Herblax dan kebaikannya yang tersangatlah bagus untuk mereka yang alami masalah penghadaman, susah membuanglah dan masalah sembelit. 




Uii seksa tau kalau sembelit kena duduk lama-lama menunggu. Pakej siap keluar air mata sebab bahan buangan tu susah nak keluar dan besar pulak. Sudahnya luka pula dah. Hihi. Yang pernah alami je tau seksanya rasa sembelit ni.

So kalini saya nak kongsikan testimoni Herblax Shaklee yang dah ramai amalkan dah puas hati. Kesan dia pun seawal sehari dah nampak tau😘



TESTIMONI HERBLAX


Best bila membuang



Pelawasan lancar dan berat dah



Senang betul nak membuang


Bagus buang toksin dalam badan



Sistem detox bertambah baik


Okay yang ni sebahagian je testimoni Herblax actually banyak lagi tau yang tersangat puas hati lepas amalkan Herblax. Bukan je takat untuk sembelit bagus juga untuk ikhtiar turunkan berat badan. Next time saya kongsikan testimoni yang lain ye😘


INFO HERBLAX

KANDUNGAN HERBA DALAM HERBLAX



Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.

#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee
#HerblaxShaklee



Tuesday, 8 December 2020

AMALKAN DOA TASBIH MALAIKAT AGAR REZKI LANCAR DAN HEBAT

BERUNTUNG..!! Jika kamu mampu amalkan doa ini Tasbih malaikat agar rezeki lancar melimpah dengan cepat




Diriwayatkan dalam ''shahih bukhari'' bahwa suatu ketika datang seorang lelaki mengeluhkan keadaannya kepada Rasulullah SAW, ia berkata, "Dunia ini telah berpaling dariku dan yang telah kuperoleh dari tanganku sangatlah sedikit" 

Rasulullah SAW Bertanya kepadanya,
"Apakah engkau tidak pernah membaca doanya para malaikat dan tasbihnya seluruh makhluk yang dengan itu mereka mendapat limpahan rezeki"

Lelaki itu bertanya,
 "Doa Apakah itu wahai Rasulullah"

Rasulullah SAW menjawab 
" SUBHANALLAH WABIHAMDIHI  SUBHANALLAHIL ADZIM ASTAGHFIRULLAH”




Baca sebanyak 100 kali di antara waktu terbitnya fajar hingga menjelang waktu shalatmu, dengan itu dunia akan tunduk dan merangkak mendatangimu, dan Allah menciptakan dari setiap kalimat tersebut malaikat yang selalu Bertasbih kepada Allah SWT hingga hari kiamat dan untukmu pahalanya"

Jom semoga kita dapat beramal bersama2.

Tuesday, 1 December 2020

PROMO SHAKLEE DISEMBER 2020 - CADANGAN COMBO SKINCARE YOUTH

Assalamualaikum dan salam ceria pembaca semua😊

Alhamdulillah bulan Disember ni saya nak share berita gembira buat peminat skincare Youth Shaklee. Yeahh! 

Ada BEST OFFER pembelian combo Pencuci muka Youth Luminous Gel Oil Cleanser dan 1 produk Youth yang lain layak dapat FREE GIFT beg comel ekslusif Shaklee ni. 



Promo Shaklee Disember 2020

Free canvas pouch yang comel


Okey saya nak share cadangan combo set yang kalian boleh grab sempena promo ni. Yang pasti syaratnya kena beli Youth Luminous Gel Oil Cleanser dan salah satu produk Shaklee yang lain tau. 


Pilihan 1

Luminous Gel Oil Cleanser
dan Radiance C+E



Pilihan 2

Luminous Gel Oil Cleanser dan
Activating Serum


Pilihan 3

Luminous Gel Oil Cleanser dan
Moisture Lock Day Cream

Pilihan 4

Luminous Gel Oil Cleanser dan 
Advance Renewal Night Cream Light


Pilihan 5

Luminous Gel Oil Cleanser dan 
Advance Renewal Night Cream Rich


Pilihan 6


Luminous Gel Oil Cleanser dan Age 
Defence Moiturizer PSF50


Pilihan 7

Luminous Gel Oil Cleanser dan
Restoring Eye Treatment

Pilihan 8

Luminous Gel Oil Cleanser dan
Perfecting Skin Toner


Dah fikir nak dapatkan set combo yang mana? Hihi.
So jangan tunggu lagi nak dapatkan boleh roger saya ye. Nak jimat banyak jom jadi ahli Shaklee😘


Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.


#SkincareYouthShaklee
#PromoShakleeDisember2020
#JoinAhliShaklee