Saturday, 14 November 2020

PERGINYA GLI KUCING PENJAGA HAGIA SOPHIA

Tengah layan you tube semalam. Tetiba nampak berita yang tular share di channel youtube tentang seekor kucing terkenal bernama Gli di Hagia Sophia ,Instabul. Berita mengejutkan kematian kucing terkenal kesayangan ramai telah pergi selamanya. 

Gambar google

Info tentang Gli di Wikipedia 



Gli ni pun masuk dalam wikipedia gais😊

Bila tengok gambar Gli, eh macam kenal kucing ni rasanya pernah bergambar masa kami sekeluarga pergi trip di sana. Alhamdulillah rezki kami sekeluarga (saya, suami dan Qaireen) dapat free trip Umrah dan Istanbul tahun 2014).

Gigih saya cari balik gambar-gamba kenangan di Instanbul di album facebook. Nak sahkan betul ke tidak ni. Hehe. Pernah bergambar rupanya dengan Gli ni sebab tengok balik sama kaler bulu dan garisan dia. 

Baik je dia jaga pintu Hagia Sophia.

                Saya suka kucing sebab 
             tu bergambar dengan dia🥰



Gli ni sangat jinak dan baik je dia duduk dalam Hagia Sophia tu masa ni kami lawatan ke sini. Sebab saya pencinta kucing jadi apalagi bergambar lah dengan si comel Gli ni. 



Tak sangka panjang umur dia 16 tahun hingga hayatnya. Gli mati pada 7 November 2020 yang lalu akibat sudah berusia. Selamat tinggal Gli dalam kenangan. Rupanya ada kenangan bergambar dengan kucing retis 💕

No comments: