Tuesday, 24 November 2020

TERGEMPAR! KES COVID19 DI MALAYSIA PALING TERTINGGI PADA 24 NOVEMBER 2020


Saban hari berita kes covid19 di Malaysia semakin meningkat. Harini paling mengejutkan kes paling tertinggi sehari 2188 kes. Kami di Selangor diuji pula selepas negeri Kedah dan Sabah dah mula menurun kes.

Allah sedihnya kami dah 2 bulan pkpb tapi kes bukan makin berkurang. Makin bertambah adalah. Berat ujian ini namun Allah turunkan ujian pasti berhikmah. Yang paling kesian dan penat para frontliner.😌😢


Kes Covid19 harini 24 November 2020

Kami di Klang paling tinggi kes😭

Saya nak ajak kita semua sama2 jaga diri kita. Selain ikut SOP tubuh badan kita pun perlu sihat dengan perisai imun badan yang kuat. Mungkin kita rasa tak perlu nak amik vitamin. 

Namun risiko jika diri sendiri atau keluarga keluar bekerja terdedah dengan virus di luar. Kita masih berisiko juga untuk dijangkiti. Biarlah orang nak kata apa saya nak kongsi manfaat Vitamin C kepada semua. 

Anda dah ada bekalan Vitamin C di rumah?

Kita jaga kita. Pastikan rumah kita, mak kita dan adik beradik kita ada vita.min C sebagai usaha untuk tingkat imun sistem dan langkah berjaga jaga. Semoga kita semua dilindungi Allah dari sakit covid19 ni. Aminn.



#Covid19 #KesCovid19Malaysia
#KuatkanImunBadan
#VitaminC
#VitaminCShaklee

Wednesday, 18 November 2020

KISAH PENGALAMAN PESAKIT COVID19

Dengar sharing kat youtube kisah bekas pesakit covid19 yang dah sembuh. Punca dia sendiri dan pihak KKM sendiri pun tak dapat kenalpasti dari mana. Sebab dia ada gejala sama covid19.

Gambar ihsan google



Maka dia tanya pandangan kawan dia seorang doktor yang suggest pergi swab test 1 family. Termasuk isteri, anak umur 3 tahun dan ibu mertuanya. Hanya dia dan isteri sahaja positif covid19.

Beliau cerita pesakit ni akan diasingkan ikut tahap kesihatan macam mana. Yang tak kritikal ditempatkan di kawasan yang khas bukan di hospital. Katanya mereka tidak diberikan ubat pun. Hanya pemantauan setiap pagi. 

Cuma pihak hospital maklumkan yang hanya imun badan yang kuat dapat melawan sakit ni untuk sembuh. Yang imun rendah yang berisiko tinggi berlaku kematian. 

Apa yang pesakit ni amalkan dia share amalkan Vitamin C setiap hari dan amalkan madu untuk bagi badan dia cepat recover juga imun badan dia kuat. Alhamdulillah hari ke10 dah kembali sihat. 

Kawan2 jangan leka jangan lalai. Kita semua diuji gelombang ke3 covid19. Selangor pula kes tinggi sangat semalam. Please stay at home mana takde keperluan keluar duduk rumah jelah.

Bilakah akan berakhir?
Entah bila. Usaha kita bersama. Hanya doa berterusan kita mampu titipkan. Allah sebaik2 perancang. 💕

#KisahCovid19
#pkpbselangor

Saturday, 14 November 2020

PERGINYA GLI KUCING PENJAGA HAGIA SOPHIA

Tengah layan you tube semalam. Tetiba nampak berita yang tular share di channel youtube tentang seekor kucing terkenal bernama Gli di Hagia Sophia ,Instabul. Berita mengejutkan kematian kucing terkenal kesayangan ramai telah pergi selamanya. 

Gambar google

Info tentang Gli di Wikipedia 



Gli ni pun masuk dalam wikipedia gais😊

Bila tengok gambar Gli, eh macam kenal kucing ni rasanya pernah bergambar masa kami sekeluarga pergi trip di sana. Alhamdulillah rezki kami sekeluarga (saya, suami dan Qaireen) dapat free trip Umrah dan Istanbul tahun 2014).

Gigih saya cari balik gambar-gamba kenangan di Instanbul di album facebook. Nak sahkan betul ke tidak ni. Hehe. Pernah bergambar rupanya dengan Gli ni sebab tengok balik sama kaler bulu dan garisan dia. 

Baik je dia jaga pintu Hagia Sophia.

                Saya suka kucing sebab 
             tu bergambar dengan dia🥰



Gli ni sangat jinak dan baik je dia duduk dalam Hagia Sophia tu masa ni kami lawatan ke sini. Sebab saya pencinta kucing jadi apalagi bergambar lah dengan si comel Gli ni. 



Tak sangka panjang umur dia 16 tahun hingga hayatnya. Gli mati pada 7 November 2020 yang lalu akibat sudah berusia. Selamat tinggal Gli dalam kenangan. Rupanya ada kenangan bergambar dengan kucing retis 💕

Monday, 2 November 2020

PROMO SHAKLEE NOVEMBER 2020


Berita gembira buat semua pengguna tegar Shaklee atau yang baru nak cuba produk Shaklee. November ni kami nak beri hadiah vitamin percuma.
Yes betul! 




Caranya dengan pembelian 2 set special ni 👇

1. SHAKLEE BEST SELLER SET



Dalam set ni mengandungi 5 produk Shaklee yang lain iaitu
- Esp
- Omega Guard
- Vitamin C
- Ostematrix
- B complex

Pembelian set ni LAYAK DAPAT
💕FREE 1 botol Zinc. (Yeahhh! Bestnya dapat vitamin percuma🥰)
💕FREE Keahlian Shaklee ( untungnya jimat RM35. Lepas ni boleh beli pada harga ahli lebih jimat dan murah tau)
💕Automatik dapat harga ahli dari harga RM515. Bayar pada harga RM412. (Biar betulll😳. Ye betul! Tak tipu)
💕 FREE Shipping Shaklee (yeahh bestnya ni suka ni tak perlu bayar pos. 😍)

SET NI SESUAI UNTUK👇
- untuk seisi keluarga yang dah berusia 13 tahun ke atas
- Lelaki dan wanita dewasa serta warga emas yang pentingkan nutrisi dan kesihatan dalaman.
- Sangat di cadangkan ibu hamil, berpantang dan menyusu. (Cuma zinc ibu hamil tak boleh consume lagi. Nanti boleh ambil masa pantang tau😊)
- Yang nak maintain badan dan kulit yang sihat

Apa tunggu lagi jom grab set ni. KLIK SINI

2. SHAKLEE VIVA VIVIX SET




- Belian 2 botol Vivix ni LAYAK DAPAT

💕FREE SEBOTOL VITAMIN C SHAKLEE (Ya Allah bestnya sebab sebotol vitamin c harga RM97.50. Untungnya 🥰)

💕FREE Keahlian Shaklee ( untungnya jimat RM35. Lepas ni boleh beli pada harga ahli lebih jimat dan murah tau)
💕Automatik dapat harga ahli dari harga RM950. Bayar pada harga RM760 . Biar betulll😳. JIMAT RM190 tuu. )
💕 FREE Shipping Shaklee (yeahh bestnya ni suka ni tak perlu bayar pos. 😍)
💕 FREE CASH BONUS SHAKLEE bernilai RM38. Fuhh beli barang pun dapat bonus lagi. Alhamdulillah syukur)

SET NI SESUAI
- remaja berusia 18 tahun ke atas
- Lelaki dan wanita dewasa serta warga emas yang nak tingkatkan kesihatan 
- mereka yang nak awet muda sebab vivix ni tinggi antioksida
- Mereka yang tak boleh atau tak suka telan pil vitamin. Bolehlah amalkan vivix ni🥰




Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Cod Shaklee area Teluk Gadong, Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.

#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee