Sunday, 29 November 2020

9 BAHAN HERBA DI DALAM HERBLAX DAN MANFAATNYA

Assalamualaikum dan salam bahagia.😊
Semoga diberi kesihatan yang baik buat kita semua. Amin.

Sebelum ni dah kongsikan tentang herblax dan bagaimana ia atasi masalah sembelit dan membantu dapatkan usus yang sihat. Ni salah satu hot supplement Shaklee dan vitamin kegemaran saya juga😘

Bila sembelit sangat seksa hanya tuhan yang tahukan kena duk bertapa lama dalam toilet. Kadang pakej berendam air mata sekali. Ni pengalaman sendirilah. Hihi. 

Then bila dah consume Herblax punyalah rasa bestnya mudah nak membuang dan badan rasa ringan je. Okey kalini saya nak share kandungan herba dalam herbalax yang bantu usus kita lebih sihat. 

Herb-Lax Shaklee terdiri daripada 9 herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root.


MANFAAT HERBA DALAM HERBLAX


Herba di dalam Herblax



Senna Leaves - Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi, dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckthorn Bark  - Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus

Licorice Root - Membantu proses detoksifikasi.

Fennel Seeds - Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan, berkesan untuk masalah sembelit, dan kembung perut atau usus.

Anise Seeds - Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb Root - Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik.

Blue Malva Flower - Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

Culver's Root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa Leaves - Membersihkan usus, darah, dan hati.


KEBAIKAN HERBLAX

  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • Mengempiskan perut
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.

Manfaat Herblax Yang lain



SIAPAKAH YANG PERLU AMALKAN HERB LAX ? 

·         Pengamal tegar ubat tahan sakit. 
·       ✔ Mereka yang ada masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit.
·        Mereka yang banyak jerawat.
·         Pesakit gout.
·         Mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru nak consume supplement 


   Tamadun Islam – Perubatan Islam

MMenurut hadis nabi, ada tiga pengubatan didalamnya mengandungi penyembuh segala penyakit kecuali kematian, iaitu Sanna dan sannut ( Shahih Al Jami’ Ash-Shaghir).

   Dari Asmaa Binti Umais, Rasulullah berkata “dengan apa yang kamu gunakan bagi melegakan sembelit?” 

A Asmaa berkata: dengan shubrum. Rasullullah berkata (yaitu) yang panas dan kuat”, Asmaa kemudian berkata: Saya juga melegakan ia dengan Senna, Rasullullah berkata “jika terdapat satu perkara (yang) menyembuhkan dari kematian sesungguhnya ia akan menjadi Senna.” 

I. Ibn Majah 3461; Syaikh Al-Albani digredkan ia daeef. Dua Arnaoots menyebut hadits ini dikuatkan oleh riwayat berikut.] …

N Nabi bersabda “Pada kamu ada Senna dan Sanoot kerana sesungguhnya dalam kedua-dua mereka adalah ubat bagi setiap penyakit kecuali Saam”

 DDia bertanya “Ya Rasulullah, Apakah Saam?” Beliau berkata, “Kematian” [Ibn Maajah 3457; Syaikh Al-Albani digredkan ia shahih]



INHERBLAX ATASI SEMBELIT 

T. TESTIMONI HERBLAX
    





 ji   Namun jika anda atau mereka yang ada masalah  kesihatan yang kronik dicadangkan untuk dapatkan nasihat doktor samada sesuai atau tidak untuk consume mana-mana produk Shaklee.

     Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.

#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee
#HerblaxShaklee













Thursday, 26 November 2020

HERBLAX SHAKLEE BANTU ATASI SEMBELIT DAN BAGUS UNTUK USUS YANG SIHAT



Assalamualaikum dan salam ceria. Semoga kita semua kesihatan yang baik. Aamin.

Entry kalini saya nak kongsikan tentang produk Shaklee yang best seller juga ni iaitu HERBALAX 😘

Tambah kapsyen

Pernah makan Herblax ni?
Semua orang kenal ia vitamin laxative untuk cuci usus.
Mengapa usus? Sebab penyakit datang dari perut. Ramai orang tak anggap ia serius atau penting hinggalah mengalami sembelit.


Herblax Shaklee bantu atasi sembelit
Ini adalah kandungan herba di dalam Herblax  


Ia bukan sahaja bantu selesaikan masalah sembelit atau yg berkaitan dgn perkumuhan tetapi ia bantu sel usus menjadi lebih sihat dan proses paristalsis yg lebih baik.

Kita sembelit banyak sebab , antara puncanya

📌 kurang air
📌 kurang serat
📌 kurang bersenam

Tanda-tanda Usus Atau Kolon Kita Tidak Bersih

🔖Sembelit
🔖Selalu kentut
🔖Sering sakit kepala
🔖Susah nak hadam
🔖Selalu rasa lesu dan tidak bertenaga
🔖Mood yang tidak menentu dan mudah marah
🔖Nafas dan najis berbau
🔖Perut buncit
🔖Selalu lapar
🔖Wajah kusam
🔖Gastrik
🔖Radang hati (Pedih ulu hati)
🔖Ulser Peptic
🔖Cirit-birit
🔖Kanser kolon


Soalan yang selalu ditanya
Saya membuang setiap hari, perlukah saya amalkan Herb Lax juga?

Jawapan : Ya. Kerana ia bantu membersihkan usus dengan baik.

Mereka yang ada masalah berat badan atau perut buncit, disarankan amalkan Herb Lax. Kalau kita ada masalah pembuangan yang teruk, disarankan amalkan setiap hari selama 3 ke 4 hari hingga najis yang semakin sedikit. 

Biasanya orang pertama kali makan, ia akan membuang dengan banyak dan kerap. Namun bila dah selalu ambil , kita takkan membuang dengan sangat banyak. Boleh amalkan 2-3 kali seminggu.

Ini perkongsian daripada leader saya Master Norita yang dah 21 tahun bersama Shaklee.

“Saya ambil selang sehari terutama jika ada makan daging/kambing. Masa awal saya join Kelas shaklee tahun 1999, mereka sarankan produk pertama perlu amalkan ialah Herb Lax.

Untuk bersihkan usus dan agar usus sihat. Bila usus bersih penyerapan vitamin juga lebih berkesan. Bila usus bersih penyerapan vitamin juga lebih berkesan. Saya amalkan Herb Lax selepas makan malam.”

Terbaik boleh diambil bersama Lecitin. So lemak yg terurai akan dibuang sekali jalan. Tak makan hari² sebab ia berfungsi utk flush out najis dalam usus yang panjang terutama najis lama.

Kenapa ramai yg dapat kanser usus tapi di tahap akhir? Sbb ia penyakit senyap disebabkan oleh pemakanan kita juga.

Sharing beliau lagi

“Saya tengok suami saya contoh terbaik saya, dia selalu amalkan Herb Lax ( selang sehari). Dia kata kalau nak usus sihat amalkan Herb Lax.

Sebab sebelum ni saya suka Vivix sbg supplement detox. Saya akan amik 1/2 botol sehari untuk proses bersihkan usus.
Baru saya sedar selepas suami tegur. Kena amik Herb Lax sebab ia bantu proses paristalsis usus dengan lebih baik.”

Manfaat Herblax


Paristalsis pengecutan usus menolak najis keluar. Kalau usus kita ada paristalsis yg baik (kembang kecut) yang lancar kita akan sihat pada tahap optimum.















“Saya dah jumpa dan lihat depan mata , merekayang kena kanser usus dan rektum. Rektum tu tempat akhir keluar najis. Saya lihat dgn mata bila sel kanser merebak mcm cendawan dan menutupi tempat keluar najis. Allahu akhbar. Sengsara pesakit tu.😢”


Jadi kalian jangan pandang remeh pada kesihatan usus.Bagi kalian yang belum cuba Herb Lax, cubalah amalkan. Kalaupun hanya 2 kali seminggu, percayalah kesan pada badan sangat best.


BAHAN HERBA DALAM HERBLAX 

TESTIMONI HERBLAX

Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.

#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee
#HerblaxShaklee









Tuesday, 24 November 2020

TERGEMPAR! KES COVID19 DI MALAYSIA PALING TERTINGGI PADA 24 NOVEMBER 2020


Saban hari berita kes covid19 di Malaysia semakin meningkat. Harini paling mengejutkan kes paling tertinggi sehari 2188 kes. Kami di Selangor diuji pula selepas negeri Kedah dan Sabah dah mula menurun kes.

Allah sedihnya kami dah 2 bulan pkpb tapi kes bukan makin berkurang. Makin bertambah adalah. Berat ujian ini namun Allah turunkan ujian pasti berhikmah. Yang paling kesian dan penat para frontliner.😌😢


Kes Covid19 harini 24 November 2020

Kami di Klang paling tinggi kes😭

Saya nak ajak kita semua sama2 jaga diri kita. Selain ikut SOP tubuh badan kita pun perlu sihat dengan perisai imun badan yang kuat. Mungkin kita rasa tak perlu nak amik vitamin. 

Namun risiko jika diri sendiri atau keluarga keluar bekerja terdedah dengan virus di luar. Kita masih berisiko juga untuk dijangkiti. Biarlah orang nak kata apa saya nak kongsi manfaat Vitamin C kepada semua. 

Anda dah ada bekalan Vitamin C di rumah?

Kita jaga kita. Pastikan rumah kita, mak kita dan adik beradik kita ada vita.min C sebagai usaha untuk tingkat imun sistem dan langkah berjaga jaga. Semoga kita semua dilindungi Allah dari sakit covid19 ni. Aminn.



#Covid19 #KesCovid19Malaysia
#KuatkanImunBadan
#VitaminC
#VitaminCShaklee

Wednesday, 18 November 2020

KISAH PENGALAMAN PESAKIT COVID19

Dengar sharing kat youtube kisah bekas pesakit covid19 yang dah sembuh. Punca dia sendiri dan pihak KKM sendiri pun tak dapat kenalpasti dari mana. Sebab dia ada gejala sama covid19.

Gambar ihsan google



Maka dia tanya pandangan kawan dia seorang doktor yang suggest pergi swab test 1 family. Termasuk isteri, anak umur 3 tahun dan ibu mertuanya. Hanya dia dan isteri sahaja positif covid19.

Beliau cerita pesakit ni akan diasingkan ikut tahap kesihatan macam mana. Yang tak kritikal ditempatkan di kawasan yang khas bukan di hospital. Katanya mereka tidak diberikan ubat pun. Hanya pemantauan setiap pagi. 

Cuma pihak hospital maklumkan yang hanya imun badan yang kuat dapat melawan sakit ni untuk sembuh. Yang imun rendah yang berisiko tinggi berlaku kematian. 

Apa yang pesakit ni amalkan dia share amalkan Vitamin C setiap hari dan amalkan madu untuk bagi badan dia cepat recover juga imun badan dia kuat. Alhamdulillah hari ke10 dah kembali sihat. 

Kawan2 jangan leka jangan lalai. Kita semua diuji gelombang ke3 covid19. Selangor pula kes tinggi sangat semalam. Please stay at home mana takde keperluan keluar duduk rumah jelah.

Bilakah akan berakhir?
Entah bila. Usaha kita bersama. Hanya doa berterusan kita mampu titipkan. Allah sebaik2 perancang. 💕

#KisahCovid19
#pkpbselangor

Saturday, 14 November 2020

PERGINYA GLI KUCING PENJAGA HAGIA SOPHIA

Tengah layan you tube semalam. Tetiba nampak berita yang tular share di channel youtube tentang seekor kucing terkenal bernama Gli di Hagia Sophia ,Instabul. Berita mengejutkan kematian kucing terkenal kesayangan ramai telah pergi selamanya. 

Gambar google

Info tentang Gli di Wikipedia 



Gli ni pun masuk dalam wikipedia gais😊

Bila tengok gambar Gli, eh macam kenal kucing ni rasanya pernah bergambar masa kami sekeluarga pergi trip di sana. Alhamdulillah rezki kami sekeluarga (saya, suami dan Qaireen) dapat free trip Umrah dan Istanbul tahun 2014).

Gigih saya cari balik gambar-gamba kenangan di Instanbul di album facebook. Nak sahkan betul ke tidak ni. Hehe. Pernah bergambar rupanya dengan Gli ni sebab tengok balik sama kaler bulu dan garisan dia. 

Baik je dia jaga pintu Hagia Sophia.

                Saya suka kucing sebab 
             tu bergambar dengan dia🥰



Gli ni sangat jinak dan baik je dia duduk dalam Hagia Sophia tu masa ni kami lawatan ke sini. Sebab saya pencinta kucing jadi apalagi bergambar lah dengan si comel Gli ni. 



Tak sangka panjang umur dia 16 tahun hingga hayatnya. Gli mati pada 7 November 2020 yang lalu akibat sudah berusia. Selamat tinggal Gli dalam kenangan. Rupanya ada kenangan bergambar dengan kucing retis 💕

Monday, 2 November 2020

PROMO SHAKLEE NOVEMBER 2020


Berita gembira buat semua pengguna tegar Shaklee atau yang baru nak cuba produk Shaklee. November ni kami nak beri hadiah vitamin percuma.
Yes betul! 




Caranya dengan pembelian 2 set special ni 👇

1. SHAKLEE BEST SELLER SET



Dalam set ni mengandungi 5 produk Shaklee yang lain iaitu
- Esp
- Omega Guard
- Vitamin C
- Ostematrix
- B complex

Pembelian set ni LAYAK DAPAT
💕FREE 1 botol Zinc. (Yeahhh! Bestnya dapat vitamin percuma🥰)
💕FREE Keahlian Shaklee ( untungnya jimat RM35. Lepas ni boleh beli pada harga ahli lebih jimat dan murah tau)
💕Automatik dapat harga ahli dari harga RM515. Bayar pada harga RM412. (Biar betulll😳. Ye betul! Tak tipu)
💕 FREE Shipping Shaklee (yeahh bestnya ni suka ni tak perlu bayar pos. 😍)

SET NI SESUAI UNTUK👇
- untuk seisi keluarga yang dah berusia 13 tahun ke atas
- Lelaki dan wanita dewasa serta warga emas yang pentingkan nutrisi dan kesihatan dalaman.
- Sangat di cadangkan ibu hamil, berpantang dan menyusu. (Cuma zinc ibu hamil tak boleh consume lagi. Nanti boleh ambil masa pantang tau😊)
- Yang nak maintain badan dan kulit yang sihat

Apa tunggu lagi jom grab set ni. KLIK SINI

2. SHAKLEE VIVA VIVIX SET




- Belian 2 botol Vivix ni LAYAK DAPAT

💕FREE SEBOTOL VITAMIN C SHAKLEE (Ya Allah bestnya sebab sebotol vitamin c harga RM97.50. Untungnya 🥰)

💕FREE Keahlian Shaklee ( untungnya jimat RM35. Lepas ni boleh beli pada harga ahli lebih jimat dan murah tau)
💕Automatik dapat harga ahli dari harga RM950. Bayar pada harga RM760 . Biar betulll😳. JIMAT RM190 tuu. )
💕 FREE Shipping Shaklee (yeahh bestnya ni suka ni tak perlu bayar pos. 😍)
💕 FREE CASH BONUS SHAKLEE bernilai RM38. Fuhh beli barang pun dapat bonus lagi. Alhamdulillah syukur)

SET NI SESUAI
- remaja berusia 18 tahun ke atas
- Lelaki dan wanita dewasa serta warga emas yang nak tingkatkan kesihatan 
- mereka yang nak awet muda sebab vivix ni tinggi antioksida
- Mereka yang tak boleh atau tak suka telan pil vitamin. Bolehlah amalkan vivix ni🥰




Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Cod Shaklee area Teluk Gadong, Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.

#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee

PROMO SHAKLEE BULAN SEPTEMBER 2021- DEFENCE SET SHAKLEE

 Assalamualaikum dan salam bahagia.  Alhamdulillah dah masuk bulan September dan ada special promo Shaklee bulan ni kakRehan nak share kepad...