Monday, 26 October 2020

SCAMMER TIPU DUIT MELALUI WASAP


Beberapa hari yang lepas, Saya terima satu wasap seseorang yang guna muka kawan fb Erin Adzmi. Saya layankan wasap dia. Tapi hati dah rasa pelik tak pernah dia nak wasap. Padahal boleh je pm kan. Ingat nak order vitamin shaklee. Haha. 😅😂

Untuk pengesahan sy pm di inbox kawan fb tu tanya dia ada wasap saya ke? Screenshot wasap tu, dia kata bukan no fon dia. Sah scammer!

Ni saya check no di di true caller keluar nama ni😜


Ni saya pm di inbox facebook erin tu.
Dia kata bukan nombor fon dia. See!


So saya layankan wasap dia apa dia nak sebenarnya. Yang pastinya orang macam ni sah-sahlah scammer nak tipu duit orang. Yes betul! Soalan dia trick online banking ok tak. Dia ada problem tac.

Dia akan tanya dulu tak cam tengok pic.





Dia acah2 nak pinjam duit kita dulu tolong transfer ke akaun nombor sekian2. Katanya nanti dia kata transfer balik. Modus operandi dia sama je. No dia sangat hot ramai orang share kat facebook. Dia akan menyamar jadi orang lain2 atau sebagai diri kita. Jahatkan! 

Dan dia akan sembang acah2 kenal lama. Rupanya ramai kawan2 facebook dah terkena dengan si penipu ni. Ramai juga yang buat tindakan sama tanya orang sebenar. Bab duit zaman sekarang orang takkan percaya nak bagi pinjam mudah2 jekan. 


Nak tolong transfer lah konon 
acah2 minta tolong

Dan ayat last tu saya kantoikan dia saya tau dia tipu. 
Lepas tu dia blue tickkan aje😂


So uols please alert boleh save no scammer ni. 

No fon Malaysia 019-2006041


Ni pulak saya search di fb dia menyamar jadi 
orang lain pulak.


Kesian tau yang dia menyamar tu.Boleh jadi fitnah dituduh menipu. Banyak betul orang share no fon si penipu ni. Dah report polis pun nombor fon dia masih wujud. Pelik juga😅

Jangan mudah2 kita nak transfer duit kat orang yang tak berapa nak berapa kenal dan rapat. Hatta sedara or family ke kena confirmkan betul wasap nombor atau hubungi orang yang sebenar tu ye. 

Saya doakan semoga dia diberi taufik hidayah semoga bertaubat😌

#ScammerAlert
#scammerh

Friday, 16 October 2020

TIPS HIJRAH BUAT PARA MUSLIMAH

Assalamualaiku semua dan salam ceria. 

Alhamdulillah saban hari dengar berita beberapa artis wanita terkenal Malaysia dah mulai pakai tudung. Ma shaa Allah happy dengan berita ni.  Mereka ni ada pengikut tersendiri dan pastinya akan menjadi impak positif buat followers depa. 



TIPS HIJRAH BUAT PARA MUSLIMAH

1. Niat hijrah kerana Allah Taala. Jika niat kerana pastinya Allah mudahkan jalan menuju ke arah kebaikan.

2. Terus mencari dan tambah ilmu agama ye. Sekarang ni mudah je nak tambah ilmu agama tanpa perlu ke masjid. Banyak video-video ceramah agama di You tube dan facebook dari ustaz juga ustazah. Kalau ustazah wanita kakRehan suka dengar ceramah atau tazkirah Ustazah Asma Harun dan Ustazah Dato' Norhafizah Musa.

3. Bersahabat dengan mereka yang solehah dan ingatkan kita pada agama. Cari circle kawan positif di media sosial seperti facebook pun mainkan peranan. 

4. Mulakan hijrah dengan perkara yang kecil dan mudah. Contohnya nak tutup aurat pakai tudung. Mungkin ada yang belum sepenuhnya tudung masih singkat atau nampak rambut. then slow2 labuhkan tudung. Ustazah Asma pernah sharing jika nak lihat perubahan jangan bandingkan diri dengan orang lain. Namun bandingkan diri kita yang sebelum ni. Sebelum ni tak pakai tudung but now dah pakai tudung. Alhamdulillah😘

5. Jadilah diri sendiri. 

6. Sabar dan terus semangat istiqamah dalam melakukan perubahan. Pastinya ada banyak cabaran. Allah ada pasti bantu.

7. Jangan eklslusif (menutup diri dari pergaulan). 


Sebenarnya, orang di sekeliling kita pun satu ujian. Yang belum menutup aurat atau belum sepenuhnya usahlah dimaki dan nista mereka.Doakan yang baik2 semoga Allah bukakan pintu hati mereka. Yang sedang berhijrah pula semoga terus istiqamah.

Yang sedang diuji iman juga dari tertutup kemudian dibuka semoga Allah beri hidayah buat kalian. Doa yang baik2 buat mereka. Paling utama solat jangan tinggal. Peringatan buat diri ini juga sama2 kita muhasabah diri dan terus mendalami ilmu agama. 

Tuesday, 6 October 2020

PROMO SHAKLEE OKTOBER 2020



Sempena ulangtahun ke 25 Shaklee di Malaysia. Shaklee offer promo istimewa buat semua pengguna tegar Shaklee atau mereka yang nak cuba best seller kami. 

1. Shaklee Viva Vivix Set



- twinpack 2 botol Vivix RM950
HARGA DISKAUN RM760

2. Shaklee Best Seller Set



1 ESP
1 OMEGA
1 VITAMIN C
1 OSTEMATRIX
1 B COMPLEX

Setiap pembelian mana2 set dapat hadiah 

❤️FREE KEAHLIAN SHAKLEE (mereka yang belum ahli lagi)
❤️FREE EKSLUSIF BEG SHAKLEE
❤️FREE SHIPPING


Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Cod Shaklee area Teluk Gadong, Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.



Monday, 5 October 2020

Cadangan Suplemen Mengikut Lapisan Masyarakat

Assalamualaikum dan salam bahagia.

Alhamdulillah semoga kita semua diberi kesihatan yang baik. Saya ingin berkongsi info tentang keperluan suplemen oleh Doktor Zubaidi. 

Setiap lapisan masyarakat mungkin memerlukan suplemen yang berbeza.




1. Suplemen untuk lelaki dan wanita. Terutamanya dalam hubungan suami dan isteri dan dalam proses mendapatkan zuriat.

2. Suplemen untuk atlet bagi meningkatkan pencapaian sukan. Jadi pilih suplemen yang organik, bukan "suplemen" yang dicampur dengan dadah atau bahan terlarang.

3. Suplemen untuk meningkatkan daya tahan terutama bagi mereka yang kerap demam dan selsema, ada masalah kulit yang kronik, atau penyakit kronik yang telah menerima rawatan tetapi masih tidak terkawal. Pilih suplemen yang sesuai dan dos yang optima.

4. Suplemen bagi kanak-kanak terutama yang obes akibat kegemaran mereka mengambil banyak makanan dan minuman bergula, banyak makan makanan berproses dan tidak suka makan sayur. Sebab itu banyak vitamin dan bahan tambahan yang ditambah pada susu tepung yang dijual dan diiklankan di TV.

5. Suplemen bagi wanita yang hamil dan menyusukan anak. Mereka kerap dibekalkan dengan asid folik, zat besi dan omega 3 untuk keperluan ibu dan anak.

6. Suplemen untuk meningkatkan tenaga dan berasa lebih positif dalam hidup.


Semua suplemen ini akan lebih berkesan dengan mengamalkan pemakanan yang betul dan menjalankan aktiviti fizikal yang secukupnya.


Sumber :

https://www.facebook.com/185816391438444/posts/3449796345040416/?extid=0&d=n


#HealthDrZubaidi

Thursday, 1 October 2020

Esp Shaklee Dihasilkan Tahun 1961 Lagi



Tertarik dengan sharing Fieza di facebooknya



Hai awak semua. Hujung2 minggu ni mesti 

berjalankan?

Siapa yang minum ESP pagi tadi? Untuk tenaga dan kawal cravings makanan yang macam-macam kat luar tu.


Atau siapa yang pernah cuba minum ESP?


Nak tau tak sejarah ESP bila dihasilkan?


KEUNIKAN ESP SHAKLEE DIHASILKAN PADA TAHUN 1961



  1. Shaklee telah menghasilkan minuman yang bersumberkan protin soya sejak 1961 lagi dan yang pertama di dunia. Kajian & penambahbaikan ke atas ESP dibuat dari semasa ke semasa.



Esp dihasilkan pada tahun 1961



INFO


✔Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat meluas & komprehensif. 

Merupakan protin berkualiti tinggi yang pernah di hasilkan

✔Diperbuat daripada “non-GMO” – (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah


✔Setiap 850g (Satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya


✔Mampu memberi sumber tenaga segera & boleh bertahan lama


✔Menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia


✔Diperkaya dengan 5 sumber VITAMIN & 4 sumber MINERAL


✔Sesuai untuk semua peringkat umur


✔Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ianya sangat sesuai kepada penghidap kencing manis


✔Satu hidangan ESP shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu


✔Rendah lemak, Tiada Kolestrol, Tiada Asid Uric & Sangat mudah diserap oleh tubuh



   Kebaikan Esp Shaklee

                  

Kiranya dah 59 tahun ESP ni wujud. Lama tu. Produk yang tak berkualiti tak kan bertahan lama..ye tak? 😉


Selain dari kelebihan yang buat ESP bertahan lama, ia juga punya ramai peminat sebab fungsi dan manfaatnya.

Nak tau labih lagi selalu-selalu la singgah kedai online KakJah ni ye. Link FB beliau klik sini 
facebooknya atas nama Norhafizah Abdul Shukor. Beliau Pengedar Sah Shaklee area Batu Caves, Selayang dan Batu Muda , KL

Atau
Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Cod Shaklee area Teluk Gadong, Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.

#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee