Wednesday, 15 April 2020

SUAMI BUAT KARIPAP PUSING PENING SEMPENA PKP

Assalamualaikum dan salam bahagia gais!

Hai sajalah sesambil kakRehan sharing santai dalam blog ni. Coretan di musim PKP. Apa tu PKP? PKP nama panjang dia Perintah Kawalan Pergerakan. 15hb ni masuk Fasa ke3 kami semua PKP.

Ini antara ujian kami 1 dunia hadapi wabak corona virus atau nama glemernya Covid19. KakRehan taknak cite ni dalam kisah kalini. Nak cite musim PKP ni suami kakRehan ada je idea nak masak macam2. 

Walaupun hakikatnya memang dia yang selalu masak.hihi. Iols tukang makan dan tolong cuci2 pinggan dan wat keje lainlah. Jangan kata den malas pulak. Dah suamiku memang suka masak.hihi.

Kisahnya 15hb April 2020 siap tarikh tu dia Kang lupa. Boleh cite anak cucu nanti😆
Suami kakRehan buat karipap pusinh ni. Berjasa jugalah acuan yang kubeli masa mula2 kahwin. Asalnya den nak buatlah nanti. Sudahnya terperap laci.haha.


Karipap Pusing menjadikk. Yeahh!

Akhirnya suami kakRehan rasmikan dengan jayanya. Acuan ni sesuai yang tak reti kelim tepi lawa2. So guna jelag acuan. Resepi kakRehan tak tau. Ku share gambar jelah. Boleh lah tengok you tube cara buat. Ramai je orang share okeh.



Acuan karipap beli bertahun dulu..baru rasmi😆



Ayunya tangan suami den😄

Rupa sebelum digoreng. 


Alhamdulillah kami makan senang hati. Cakap je nak makan apa. Setakat ni Alhamdulillah suami kakRehan akan penuhi permintaan kami anak beranak. 

Terima kasih encik suami.🤩

#KaripapPKP
#ApisMasak
#KakRehanMakan

No comments: