Friday, 4 October 2019

DOKTOR INI BERKONGSI KESAN BAIK PENGAMBILAN VITAMIN C

Tertarik dengan perkongsian Doktor Zubaidi di page facebook beliau. Saya kongsikan di sini ye.

Rujukan boleh klik sini



*****

Suplemen vitamin C akan memberikan hasil yang baik bagi mereka yang mengamalkannya. Antara hasil yang boleh didapati dengan pengambilan suplemen vitamin C ini ialah seperti:

Wajah akan kelihatan cantik berseri
Kulit akan menjadi lebih putih dan lembut
Mengekalkan paras vitamin C dalam badan dengan optimum
Penyakit seperti scurvy dapat dielakkan
Gusi dan gigi akan sentiasa sihat dan tidak berdarah

Amalkan makanan yang terdiri dari buah-buahan dan sayur-sayuran yang mengandungi vitamin C. Jika tidak suka mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan, ambillah suplemen vitamin C dalam bentuk pil atau serbuk. Pilih yang natural dan elakkan mengambil yang sintetik.

#HealthDrZubaidi

***


Ni pengalaman peribadi saya.
Saya pun amalkan supplement vitamin c since 2011 lagi. Sebelum amalkan kerap demam dan jatuh sakit je.

Bila dah amalkan masa tu just utk penyusuan bantu kuatkan imun badan. Alhamdulillah beza sangatlah.

Pastu effect dia kulit pun makin sihat cerah dan susah naik jerawat. Alhamdulillah masih amalkan konsisten hingga harini. Bantu dari segi kualiti kesihatan jarang jatuh sakit.


Info VITAMIN C boleh klik sini

Tuesday, 1 October 2019

KOS SEBULAN AMALKAN VITAMIN C SHAKLEE 54 SEN JE

Hai semua!

KakRehan nak share vitamin hot item Shaklee Vitamin C Shaklee ni. Sebenarnya paling tak suka Vitamin C sebotol tahan 6 bulan bersamaan 180 hari. Bukan tak suka apa tapi jenuh weh nak habiskan tau. Lama betul. Means jimat dan berbaloi sebenarnya. Hihi.



Untuk makluman semua sehari amalkan sebiji je vitamin c ni. Tapi kadang kakRehan amik 2biji sehari. Nak kulit maintain cantik dan kuatkan imun gituu.hehe. Ikut oranglah kalau nak jimat sebiji sehari gais. 😚

Apa kelebihan Vitamin C? .
- Baik untuk imunisasi dan daya tahan badan
- Mengurangkan simptom demam
- Perlindungan daripada sinar uv
- Mengatasi masalah jerawat degil
- Mengatasi masalah jerawat pasir dan nasi
- Membantu kulit sensitif seperti eczema, resdung
- Membantu penghasilan kolagen dalam tubuh
- Mengurngkan kesan "sunburn" - Menjadikan kulit lebih gebu
- Melembapkan kulit dari dalam - Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan
- Tona kulit menjadi lebih sekata
- Bertindak sebagai anti histamim yang berkesan
- Mengurangkan penyakit selsema
- Melindungi badan daripada radikal bebas
- Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan luka
- Merendahkan tekanan darah tinggi
- Memastikan saluran darah mengembang dengan baik
- Mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak
- Mencerahkan kulit secara semulajadi
- Membantu kelihatan lebih muda
- Mambantu untuk kurus
- Mengekalkan berat yang ideal
- Merendahkan paras insulin
- Mengimbangkan sistem dalam badan
- Membantu penghasilan dopatime dalam sistem saraf
- Membantu fungsi adrenal dalam meningkatkan tenaga dalam badan
- Menghalang terkena serangan jantung
- Mengawal komplikasi diabetes
- Mengawal kelemumur
- Meningkatkan pertumbuhan rambut
- Mengurangkan keguguran rambut
- Menghasilkan rambut yang lebat
- Mengelak daripada uban


Nak cuba Vitamin C Shaklee?
Boleh hubungi
KakRehan 017-2549388 atau terus klik sini

Pos Shaklee seluruh Malaysia.
Cod Shaklee area Klang dan Port Klang.
Pick up Shaklee Teluk Gadong.


#VitaminCShaklee
#VitaminC