Saturday, 27 April 2019

RESEPI MASAK LEMAK CILI PADI MUDAH DAN SEDAP


Versi kurang pedas sebab si kakak request dari haritu. Simple sonang je versi kakRehan. Ni khas untuk yang tak berapa pandai masak. Dah pandai masak sesenyap eh. 🙈


RESEPI MASAK LEMAK CILI PADI MUDAH DAN SEDAP
        MASAK LOMAK KU CILI2 KANG😂 


Bahan2

1. Ayam 5-6 ketul
2. 1peket santan segar@1 kotak santan
3. Halia sikit agak2 sebesar ibu jari
4. Kunyit hidup agak2 sebesar ibu jari gak
5. 1biji cili merah sederhana besar atau cili padi pun boleh. Nak pedas letak ikut suka nak berapa
6. 1-2 batang serai. Harini tak guna sebab kat rumah habis. Hentam jelah😅
7. 1biji kentang potong dadu
8. 1 kiub pati ayam. kakRehan guna brand Knor

Cara2
1. Serai tu diketuk. Tumbuk cili ,halia dan kunyit sampai lumat. 
2. Panaskan periuk dan masukkan santan dan bahan tumbuk tu dalam periuk. 
3. Masukkan ayam dan kentang. Agak dah menggelagak. Tambah air sikit jika perlu sebab tengok tadi macam kurang air je. Kalau santan tu cair boleh tambah susu cair juga.
4. Buka api perlahan je ye. Then serai dan kiub ayam masukkan juga.
5. Tunggu dalam 20 minit atau cucuk kentang tu dah lembut kira masaklah tu. Dah siap!

Ni versi kakRehan. Agak betul kot ikut resepi mak orang nogori bagi dulu. Ingat2 lupa.haha. ampun mak! Dah tua camni baru nak beraksi.hehe. Tapi ni resepi paling simple yakmat. 

Selamat mencuba😘

#KakRehanMasak
#ResepiMasakLemakCiliPadi

Thursday, 25 April 2019

RESEPI AIS KRIM VANILA HOMEMADE

Uhuii cuaca panas2 camni sedap makan aiskrim. Lagi sedap kalau makan dari air tangan sendiri..ececeh!



KakRehan buatkan aiskrim untuk tekak sendiri dan anak2 makan. Resepi super simple kakRehan cari confirm yang paling mudah nak buat.hehe. Jom tengok bahan.

Bahan2 
1. 400ml susu segar atau 1 tin susu cair pun boleh
2. 1 sudu besar ovallete
3. 2@3 sudu besar susu pekat manis
4. 1 sudu kecik perisa vanilla.

Atau kalau nak letak serbuk coklat atau milo pun boleh. Ikut rasa tak manis tambah susu pekat lagi. Nak tambah warna atau perasa lain pun boleh. 

Caranya just blendkan semua sampai kembang. Agak2 dah nampak buih tu letakkan dalam bekas yang sesuai. 

Kemudian simpanlah dalam peti ais beku semalaman atau sampai beku. Jangan pula tak beku buka nak rasa..ehh. macam laki den😂

Ni kakRehan tabur coklat agak2 cam keras sikit. Sebab cair dia tenggelam.

Selamat mencuba😍

#ResepiAisKrimHomemade

Wednesday, 17 April 2019

SEDAP NI KALAU MINUM TIME SAHUR DAN BUKA NI FUHHH SEJUK ANAK2 TEKAK

Ya Allah! Bahangnya cuaca kat luar tu. Rasa belengas duk dalam rumah. Tekak pun kemain haus manjang meronta-ronta rasa nak minum air sejuk nak makan aiskrim lahh. 

Ni belum puasa lagi. Dalam cuaca macam ni risau pula takut letih dan tak larat puasa nanti. Lagi ibu menyusu macam kakRehan. Sejenis yang kena minum air bebanyak. 


La ni tak risau dah. Sebenarnya since 2011 lagi kakRehan standby dah bulan puasa je wajib amik air basikal nihaa. Tengok kaler oren yang mengancam tu. Dibancuh sejuk-sejuk. Fuhh segar yakmat. 



Performance Drink
(Sumber gambar google)


Minum time sahur bantu elak badan terhidrat dan kurang sikit rasa haus. Yang penting badan maintain tenaga. Susu anak pun rileks selamba je. 


Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:

1. Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
2. Ibu mengandung yang kerap letih
3. Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
4. Mereka yang berpuasa untuk sahur dan berbuka.
5. Para pesakit yang menghidap gout.
6. Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
7.Jika sering diserang sakit kepala atau migrain.
8. Anak-anak yang demam.
9. Anak-anak yang nak belajar berpuasa
10. Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
11. Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan. 
12. Sesuai anak seawal setahun ke atas dan warga emas.

Tak lama lagi nak puasa boleh try Performance Drink ni. Boleh grab persediaan untuk puasa😊

INFO PERFORMANCE DRINK DAN KANDUNGANNYA



Nak lebih info?
Wasap kakRehan 017-2549388
Atau klik link ni 


Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang

Cod area 
Bandar Klang, Port Klang, Pandamaran, Bukit Tinggi, Bandar Puteri, Bandar Putera, Sijangkang, Andalas

Saturday, 13 April 2019

BEST KE BISNES SHAKLEE NI?

Ya Allah! Tak terungkap nak kata sangat best dan bersyukur sangat bertemu bis Shaklee. Dapat reward trip Umrah siapa tak happykan. Pakej bawa suami dan anak sekali. 3 orang sekali kami pergi. Alhamdulillah syukur Ya Allah.

Ni salah satu trip Shaklee Umrah-Abu Dhabi tahun 2015. Dah lama tapi kenangan ke sini pasti tak dapat dilupakan dan sentiasa segar dalam ingatan. 



Sentiasa rindu nak kesana. Kalau tengok tv tengok orang tawaf kat Masjidil Haram pun aku dah sebak rasa nak nangis. Yang dah ke sini pasti tau perasaannya.

Salah satu kelebihan bis Shaklee tawarkan trip Umrah percuma untuk leader yang layak dan achieve target. Permudahkan urusanku dan DESIRE FAMILY. KakRehan doakan kekawan pun dapat jejak ke sini. Aminn.

KakRehan nak ajak kalian yang serius bisnes samada part time atau fulltime.


Wasap kakRehan 017-2549388
Atau klik link ni 


Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.
Trusted Shaklee Dealer since 2011

Wednesday, 10 April 2019

KISAH SELIPAR PURPLE

Hari last di Madinah selepas ziarah Wida'. Cik Qaireen ikut sekali mama buat solat sunat terakhir di Masjid Nabawi. Kisahnya macam biasa sebelum masuk masjid selipar kami berdua bungkus dgn plastik siap2 dan letak di rak kasut yang ada kat luar. 

Kebetulan selipar qaireen tu comel selipar princess sofea kaler purple. Dan kakRehan ni duk kata janganlah selipar si kakak hilang. Haa tu satu hal fikir bebukan. Dah balik keluar dari masjid amik selipar kat rak. Alhamdulillah selipar ada 2 2 tapi ehh apsal selipar kakak lain je.

Tak tau nak marah ke apa. Terkejut sangat. Terus kakRehan ketawa sebab tengok selipar tu jadi selipar lain tau. Kaler purple juga.  Tapi bukan selipar qaireen. Pelik bin ajaib. Ni sama juga kes kamera. Tak boleh fikir bila masa orang tukar selipar dia. Sebab umat manusia ramai sungguh tau.

Qaireen tanya mama mana selipar kakak. Mama kata ada orang tertukar kot.  Takpelah mama dukung kakak jelah (gambar tu selepas kejadian dia tak pakai selipar dah lah berat oii😅). Selipar yang bukan dianya tu memang tak ambil. Tinggal je. Sambil dukung sambil ketawa kami dua beranak. 




Suami dah tunggu kat luar. Cerita kat dia. Di sana kisah begini memang ujian. Samada kita terima dengan redha atau nak marah2. KakRehan memilih untuk tidak marah2 dan bertenang. Selipar boleh diganti. Yang penting keselamatan anak lebih utama. 


KakRehan,
Rindu Kota Madinah.

#UmrahShaklee
#KakRehanGojes

Friday, 5 April 2019

TENGAH CARI GEL OIL CLEANSER KE? BOLEH CUBA CLEANSER YOUTH NI

Kalau tengah cari Gel Oil Cleanser kakRehan rekemen gunakan Luminous Gel Oil Cleanser Youth Shaklee. 

Penggunaan 1 tiub ni boleh tahan lama juga. Lebih kurang 6-9bulan juga. Berbaloi-baloi. Ni kakRehan share info tentang cleanser ni



LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.

Bahan-bahan Utama
Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract, Exfoliating Green Algae Complex.

TESTIMONI LUMINOUS GEL OIL CLEANSER


Kulit rasa segar dan lembut

Kulit rasa lembut
dan kurang berminyak

Kulit rasa lembut,
bersih dan licin

Jimat dan berbaloi



Kandungan dia pun dah premium bukan calang2. Nak cuba cleanser ni boleh roger KakRehan tau 


Wasap kakRehan 017-2549388
Atau klik link ni 

Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang

Cod area 
Bandar Klang, Port Klang, Pandamaran, Bukit Tinggi, Bandar Puteri, Bandar Putera, Sijangkang, Andalas


#SkincareYouthShaklee
#KakRehanGojes

Tuesday, 2 April 2019

PROMO SKINCARE YOUTH GEGARKAN APRIL 2019 ANDA!


Skincare Youth tengah promo bulan ni. Banyak FREE Shaklee nak bagi. Yuhuuu🤩

Set Skincare Youth terdiri 6 item👇👇


PROMO SKINCARE YOUTH GEGARKAN APRIL 2019 ANDA!
         Promo Skincare Youth April 2019


1. LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
- Pembersih ph seimbang TANPA sabun 3 in 1. Cleanser ni membasuh lembut, membesihkan dan mempersiapkan kulit kita untuk produk youth yang lain. Oil cleanser membersih secara mendalam. 

2. PERFECTING SKIN TONER
- Penyegar, Mengelupas, menghidrat dan menyuburkan kulit kita. Bantu menutup liang pori muka.

3. YOUTH ACTIVATING SERUM
- Item ni mesti WAJIB ada dalam senarai skincare kita. Toner ini mempunyai teknologi yang dipatenkan iaitu mempunyai 10x bahan aktif untuk memperbaharui kulit pada tahap sel. Hasilnya, kulit kita akan menyokong pengeluaran kolagen & menjadikan sel-sel kulit berfungsi lebih muda.

4. AGE DEFENSE MINERAL MOISTURIZER SPF 50. 
- Krim pelembap ni menghasilkan perlindungan dari sinaran SPF 50 UVA/UVB matahari & melindungi juga kulit kita dari pencemaran alam sekitar. Krim ini dihasilkan dari bahan semulajadi & biopolimer dari hidupan laut.

5. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM (LIGHT OR RICH)
- Krim malam ini menghidratkan dan melembutkan jauh ke dalam kulit kita. Ia menyokong proses pembaharuan kulit pada waktu malam semasa kita tidur.  Adunan ramuan botani akan membantu pengeluaran kolegen & elastin untuk menjadikan kulit kita nampam lebih muda  dan licin.

6. RADIANCE C + E CAPSULES
- Vitamin C 20% tulen memulihkan sinaran kulit dengan mengurangkan bintik-bintik pada kulit disebabkan penuaan. Ini juga akan melicinkan tekstur kulit & mencerahkan warna kulit. Kapsulnya adalah berasaskan tumbuhan dan biodegradeble dan tidak menggunakan bahan pengawet.

Promo FULLSET YOUTH anda akan dapat 

👉FREE travel set Youth dan Youth travel case bernilai RM285. Bestnya!
👉FREE keahlian Shaklee bernilai RM65. Wow untungnya!
👉FREE cash bonus. Biar betul dapat duit bonus pula beli set ni😍
👉FREE postage seluruh Malaysia. Alhamdulillah🤩

PROMO SKINCARE YOUTH GEGARKAN APRIL 2019 ANDA!
FREE travel set Youth dan
Youth travel case


Skincare Youth sesuai kulit normal, berminyak dan kering. Dah ada skincare yang selamat dan teknologi R&D selama 6 tahun. Bertukarlah ke Skincare Youth untuk kesan awet muda dan kulit lebih sihat.

Nak lebih info?
Wasap kakRehan 017-2549388
Atau klik link ni 

Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang

Cod area 
Bandar Klang, Port Klang, Pandamaran, Bukit Tinggi, Bandar Puteri, Bandar Putera, Sijangkang, Andalas


#SkincareYouthShaklee
#DesireFamily
#AhliShaklee

Monday, 1 April 2019

PELUANG FREE KEAHLIAN SHAKLEE DENGAN WELCOME SET SHAKLEE

UNTUNGNYAAAAA AWAK😱

Ya Allah! Geram pulak tengok promo April - Jun 2019 ni. Boleh pula promo ni main ngelat khas untuk yang bukan ahli je. Sebab harga tu kami ahli tak dapat tau. Lebih murah dan jimat dari harga ahli. Uwaaaaa 😭



PROMO WELCOME PACK SHAKLEE APRIL-JUN 2019


PROMO WELCOME PACK SHAKLEE APRIL-JUN 2019

Untung sangat beli time promo ni. Belian starter pack Jom Shaklee dapat diskaun 10% untuk ahli yang baru nak mendaftar. Point pun awak dapat, makanya bonus pun masuk ke akaun awak terus.


Ni 3 set promo starter pack yang dapat diskaun 10%



PROMO WELCOME PACK SHAKLEE APRIL-JUN 2019

💖Vivix twinpack

Belian 2 botol Vivix Retail Price RM950
Harga Promo RM684 lebih murah dari harga ahli tau!

Khas untuk bukan ahli Sahaja Shaklee offer malah yang id shaklee terminated kalian boleh register semula dan grab this promo.


💖Basic set skincare YOUTH

Terdiri 4 item utama basic skincare iaitu Cleanser, Toner, Day cream dengan SPF 50 dan krim malam.

Harga retail RM850. Tapi promo ni hanya RM684. Jimatnya!

💖Daily Essential

Ada 6 item Shaklee kesemuanya iaitu Vivix, Esp, Omega, Vitamin C, B complex dan Vitalea.

Harga runcit RM1022. Harga promo hanya RM736.20. Serius yang ni boleh diamalkan seisi keluarga. Best best!


Yang pastinya semua set ni harga jimat beratus pulak tu. Dapat FREE keahlian, penghantaran dan dapat CASH BONUS sekali. Siapa nak bagi weh? Beli barang dapat duit pulak. Ish ish ishh.Time promo nilah grab tau.

Promo sah dari 1 April-30 Jun 2019 SAHAJA. Limit 1 set sahaja mana2 starter pack.

P/S: Yang berdaftar bulan April tanpa beli set ni uols masih boleh grab mana2 set limit 1set je dalam tempoh 60hari daftar tau.

Nak lebih info?
Wasap kakRehan 017-2549388
Atau klik link ni 


Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang

Cod area 
Bandar Klang, Port Klang, Pandamaran, Bukit Tinggi, Bandar Puteri, Bandar Putera, Sijangkang, Andalas


#DesireFamily
#AhliShaklee