TIPS SIHAT HADAPI CUACA PANAS

Sekarang ni cuaca panas kemain. Siang hari tu berapa kali juga mandi dek sebab peluh-peluh. KakRehan yang dewasa ni pun naik ruam-ruam halus dan gatal kat tangan. 

Jiran kakRehan aunty sebelah rumah pun mengadu cuaca panas ni pun sampai dia demam dibuatnya. Apapun jaga kesihatan ye cuaca tak menentu ni. Ni kakRehan share tips hadapi cuaca panas ni.




1. Pastikan minum air kosong yang cukup 2 ke 3 liter sehari ikut berat badan. Ikut berat badan tiap 25kg minum 1 liter air. Yang aktif kerja di luar atau lasak. Disarankan amalkan minuman isotonik. Terbaik minuman tanpa gas. Boleh amalkan Performance Drink Shaklee.

PERFORMANCE DRINK

2. Untuk kulit yang sihat make sure tepek krim pelembap SPF. Terbalik reapply tiap 2 ke 3 jam sekali untuk maintain kelembapan dan elak dari kulit rosak. Boleh nak cuba Youth Age Defense Moiturizer SPF 50.




3. Pengambilan Vitamin C untuk kuatkan imun badan. Boleh amalkan chewable vitamin C jenis kunyah hisap cam gula2 tu atau Sustained Release Vitamin C telan je senang.

CHEWABLE C PLUS

SUSTAINED RELEASE VITAMIN C

4. Gunakan payung sebelum hujan. Hehe. Eh tak cuaca panas ni pun sangat digalakkan pakai payung juga kalau nak pergi kedai depan rumah tu je pun atau nak pergi membawang rumah jiran sebelah­čść

Sekian tips harini.

#KakRehanGojes

Comments