Sunday, 31 March 2019

8 SEBAB KENAPA PERLU PILIH PRODUK SHAKLEE

8 SEBAB KENAPA PERLU PILIH PRODUK SHAKLEE

1. Bebas Daripada Bahan Tercemar Berbahaya

Shaklee menyaring lebih daripada 350 jenis bahan tercemar, pestisid dan ketidaktulenan bahan dalam setiap sumber ramuan botanikal terbaru.

Proses penyaringan ini termasuk mengasingkan bahan pencemar lain seperti logam berat (terutamanya arsenik, kadmium dan plumbum), sisa pelarut, radiasi dan mikrob penyebab pencemaran makanan.

8 SEBAB KENAPA PERLU PILIH PRODUK SHAKLEE



2. Bebas Pestisid

Lebih daripada 250 ujian kandungan pestisid dilakukan dan memenuhi piawaian United States Pharmacopia (USP).

Setiap produk suplemen yang dihasilkan oleh Shaklee melepasi piawaian standard USP yang ketat untuk memastikan ia bebas daripada bahan tercemar berbahaya.

3. Sentiasa Selamat dan Berkesan

Shaklee melakukan lebih daripada 100 000 ujian kualiti setiap tahun. Proses ujian kualiti ini dijalankan sepanjang tahun dan berterusan bagi memastikan setiap produk adalah selamat untuk diambil oleh anda dan keluarga anda.

4. Produk Shaklee Tulen dan Asli

Tiada Perasa tiruan, pemanis dan bahan pengawet.

8 SEBAB KENAPA PERLU PILIH PRODUK SHAKLEE


5. Bebas Gluten

Berita baik bagi mereka yang sensitif, alah atau tidak boleh mengambil sumber gluten dalam makanan. Ia baik untuk perut yang ceria dan saluran penghadaman yang sihat.

Produk Shaklee bebas gluten iaitu sejenis protein gluten, menjadi alternatif dan sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah penyakit Celiac.

6. Non-GMO

Produk shaklee adalah bebas GMO dan mempunyai pengesahan piawaian melalui IPP (Identity Preserved Program).

IPP adalah satu badan yang sangat dipercayai memastikan sumber utama bahan yang digunakan kekal sebagai Non-GMO daripada peringkat biji benih sehingga ke peringkat pemprosesannya menjadi bahan dalam suplemen.

7. Biodegradasi

Berpegang kepada prinsip sentiasa selamat, sangat berkesan, hijau dan bijak; set produk penjagaan rumah Get Clean adalah terdiri daripada bahan mudah terbiodegradasi atau diuraikan semula dalam bentuk yang selamat untuk dikembalikan kepada alam sekitar.

Tidak mengandungi bahaya fosfat, nitrat dan borate. Ia adalah satu bentuk tanggungjawab Shaklee untuk memastikan persekitaran bumi kekal bersih, sihat dan selamat untuk manusia hari ini dan generasi akan datang.

8. Tiada Ujian Terhadap Haiwan

Polisi Shaklee bertentangan dengan konsep ujian terhadap haiwan. Tiada sebarang ujian terhadap haiwan yang dilakukan dalam sebarang setiap bentuk ujian makmal produk Shaklee.

Landmark Study adalah salah satu bentuk ujian yang dilakukan oleh pihak ketiga yang diketuai oleh  Dr. Gladys Block iaitu wakil dari satu institusi penyelidikan yang hebat dari University of California (UC) Berkeley School of Public Health; yang membuktikan produk nutrisi kesihatan Shaklee adalah yang terbaik, selamat dan berkesan.

Jadi apa tunggu lagi. Gunakan produk Shaklee tanpa was-was. KakRehan sendiri pengguna Shaklee sejak tahun 2011. Dan Alhamdulillah dah nikmati kesihatan diri dan keluarga bertambah baik.





Tuesday, 26 March 2019

TIPS SIHAT HADAPI CUACA PANAS

Sekarang ni cuaca panas kemain. Siang hari tu berapa kali juga mandi dek sebab peluh-peluh. KakRehan yang dewasa ni pun naik ruam-ruam halus dan gatal kat tangan. 

Jiran kakRehan aunty sebelah rumah pun mengadu cuaca panas ni pun sampai dia demam dibuatnya. Apapun jaga kesihatan ye cuaca tak menentu ni. Ni kakRehan share tips hadapi cuaca panas ni.




1. Pastikan minum air kosong yang cukup 2 ke 3 liter sehari ikut berat badan. Ikut berat badan tiap 25kg minum 1 liter air. Yang aktif kerja di luar atau lasak. Disarankan amalkan minuman isotonik. Terbaik minuman tanpa gas. Boleh amalkan Performance Drink Shaklee.

PERFORMANCE DRINK

2. Untuk kulit yang sihat make sure tepek krim pelembap SPF. Terbalik reapply tiap 2 ke 3 jam sekali untuk maintain kelembapan dan elak dari kulit rosak. Boleh nak cuba Youth Age Defense Moiturizer SPF 50.




3. Pengambilan Vitamin C untuk kuatkan imun badan. Boleh amalkan chewable vitamin C jenis kunyah hisap cam gula2 tu atau Sustained Release Vitamin C telan je senang.

CHEWABLE C PLUS

SUSTAINED RELEASE VITAMIN C

4. Gunakan payung sebelum hujan. Hehe. Eh tak cuaca panas ni pun sangat digalakkan pakai payung juga kalau nak pergi kedai depan rumah tu je pun atau nak pergi membawang rumah jiran sebelah😆

Sekian tips harini.

#KakRehanGojes

Saturday, 23 March 2019

BUANG SEL-SEL KULIT MATI DENGAN SCRUB ALFALFA




Untuk facial customer kakRehan guna herba Alfalfa ni. Nak dapat kesan best of cos kena kena makan.Kita gunakan apa yang ada kat rumah. Ala macam kita guna bahan dari dapur ni kan.

Tapi yang ni kita guna luaran as a scrub. Alfalfa ni bagus untuk detox. Cara kakRehan akan tumbuk sesiap banyak. Kalau untuk sekali guna boleh guna 5biji pun ok. Then tumbuk hancur jadi serbuk.



Lepas tu tepek seluruh muka dan biarkan seketika bagi resap dalam kulit. Then korang sental muka dan guna teknik urutan macam cuci muka amik masa 1 minit. Jangan lelama sangat tau scrub ni.

Lepas scrub muka akan rasa bersih dan licin sebab sel kulit mati kita singkirkan. Pulak fresh berangin je muka macam duk kat salji.hehe. Manfaat alfalfa sendiri untuk detox. Kalau ikut memacam manfaat bila amal dalaman. Next lah kakRehan share pasal alfalfa ni😘


Scrub Alfalfa untuk customer Desire Spa.
Nak dapatkan servis facial terus ke tempat uols area Klang dan Shah Alam wasap KakRehan 017-2549388. Facial lelaki pun ada oleh suami kakRehan.

Klik LINK wasap untuk booking slot


#MobileSpaKlang
#MobileSpaShahAlam
#FacialLelakiKlang
#FacialLelakiShahAlam
#FacialWanitaKlang
#FacialWanitaShahAlam
#DesireSpa
#TipsKulitSihatByKakRehan

Wednesday, 20 March 2019

MABUK LAUT LEGA CEPAT LEPAS AMALKAN NI

Terbaca perkongsian rakan facebook kakRehan Rozan Mian.



"Al-kisahnye pagi tadi ikut daddynye ge mancing, kemain seronok dok tepi laut angin pun banyak.

Dalam kete nak balik start rase mual2 je, sampai masjid tanah bagitau kat daddynye. Daddynye cakap tu mabuk laut la tu. Mommy cakap tapi mase kat laut tadi ok je x mabuk pun. Hihihi

Mujur la mommy ade bawak PEPPERMINT GINGER PLUS ni, bawak sebab nak buat photoshoot vitamin2 mommy, view cantik wehh. Sebeban segala macam vitamin mommy bawak tadi. Hihi


KLIK SINI NAK TAU TENTANG PEPERMINT GINGER


Elok makan PEPPERMINT ni, dalam 15 minit lepas telan ni, hilang terus rase loya tu tau. Kejap2 sendawa pulak, buang angin skali tu. Memang syok 👍"

Wah tq momny rozan sudi share pengalaman beliau. Bukan apa selalu orang share bagus ibu hamil kan yang loya. Haa kali ni pasal mabuk laut pun boleh stanbdy stok ni.

Shaklee area Masjid Tanah boleh roger2 mommy Rozan 017-780 0781.






Tuesday, 19 March 2019

IBU INI KONGSIKAN TIPS BERPUASA PENUH KETIKA HAMIL DAN MENYUSUKAN ANAK

Perkongsian ini kakRehan share dari rakan Facebook Norhafizah AbdulShukor 



LAGI 13 HARI NAK GANTI PUASA 😪

Ehh bukan KakJah tau. KakJah 4 tahun puasa penuh. Alhamdulillah.

Mengandung - menyusu - mengandung - menyusu.

Semalam KakJah COD ESP katanya 13 hari lagi nak ganti puasa. Jenuh la dengan menyusukan anak lagi, katanya.

So, KakJah pun share la tips KakJah berpuasa penuh walaupun mengandung dan menyusukan Umar & Rayqal. 

1. Jangan skip sahur! 
- Ni wajib. Dan sahur jangan la makan yang ringan-ringan. Tau ibu dan anak perlukan zat, so makan la nasi beserta lauk dan sayur. 

2. Makan kurma dan oat
-Lepas makan sahur tu, kalau boleh makan sekali oat dan kurma. Makan ni memang kenyang, inshaaAllah. KakJah masa kat uum dulu gastrik, kaki pula patah. So ni la makanan KakJah masa sahur. Alhamdulillah bertahan.

3. Minum air secukupnya
-Bermula lepas berbuka sampai la nak ke sahur, pastikan minum air 2-3 liter. Air masak ye, air manis segelas cukup la.

4. Azam dan semangat
- Ni pun penting. Kita dah makan minum cukup. Tapi rasa macam ragu-ragu nak puasa, tak boleh juga. Kena kuat 💪

5. Doa
- Bila nak ibadat ni, kita minta la yang baik-baik. Jangan belum buat dah fikir tak boleh. Tak nak minta dengan Allah. Keputusannya memang tak boleh la. 

6. Tambah makanan tambahan
- Yang ni memang membantu KakJah. KakJah pernah disahkan gastrik kronik oleh doktor. Tapi dengan bantuan set puasa Shaklee juga dengan izin Allah, KakJah mampu berpuasa penuh masa mengandung dan menyusukan anak, tanpa gastrik datang menjengah.

Selebihnya, tiap orang badan tak sama. Ketahanan kita berlainan. Apa pun cuba puasa dulu, kalau rasa baby tak okay, badan pun lemah tak bermaya, kita ada ruksah untuk tidak berpuasa. Tapi usaha dulu ya. Kalau tak boleh juga, berbuka la dan jangan lupa ganti puasa. 

Harap membantu awak yang baca ni. Selamat berpuasa! 😘

Nak cari Pengedar Shaklee area Batu Caves dan Selayang boleh wasap Puan Fieza juga 
60197293577

Sunday, 10 March 2019

TIPS KURANGKAN PEDIH SAKIT KAYAP

KakRehan nak share atas pengalaman sendiri 2 tahun lepas kena kayap. Masa tu pulak tengah sarat mengandung Mikhail.



Memang rasa pedih yakmat dan mencucuk2 sakitnya kena pula kat atas mata,dahi dan atas telinga belah kanan. Paling risau takut effect mata boleh risiko buta. Mujur tak.


Dah pergi klinik dapat ubat makan, sapu dan cuci. Kecuali ubat tak makan sebab masa tu ngandung risau effect baby. Untuk luaran suami kakRehan buat ikut petua mak dia (mak mertua kakRehan lah😁) nak bagi kurang rasa pedih. Ok jom baca


Bahan-bahannya:
1. Beras
2. Bedak sejuk
3. Air


Cara-cara buat
1. Ambil segenggam beras atau ikut nak banyak mana. Lagi bagus standby buat banyak2 je.
2. Tumbuk beras tu umpama melepaskan geram kat sesapa time nilah kan😂 atau nak sonang blend kering bagi hancur jadi serbuk.
3. Then keluarkan letak dalam bekas lain.
4. Nak guna ambil serbuk beras tu dan mix dengan bedak sejuk.
5. Kemudian masukkan air kacau rata. Jangan terlalu cair sangat tau.
6. Then tepek kat tempat kayap tu. Boleh sapu lepas mandi dan sebelum tidur.


In shaa Allah kurang sikit lah pedih tu. Bila dah kering nanti boleh sapu krim herbal blend Shaklee supaya tak berparut tempat kayap tu.


Thanks encik suami jaga masa sakit. Sakit ke tak suamiku jaga baik je.hehe
Tips ni juga kakRehan share dekat customer yang beli set kayap Shaklee tu. Alhamdulillah now dah sembuh sepenuhnya.

FEEDBACK CUSTOMER

Ni kakRehan share feedback salah seorang customer kakRehan dia amik set kayap Shaklee. Actually dia belikan untuk mak dia yang kena kayap 3 bulan tak sembuh-sembuh.

Jadi dia ikhtiar pula nak bagi supplement. Sakit kayap mak dia teruk juga bahagian breast dan ketiak (tak ingat belah kanan or kiri. Kayap ni dia kena bahagian sebelah je tau)

Dan kakRehan share sekali tips kurangkan rasa pedih kayap ni. Alhamdulillah sakit dia berkurangan. Plus mak dia pun amalkan vitamin Shaklee juga untuk kuatkan imun badan.

TIPS KURANGKAN PEDIH SAKIT KAYAP

                        SET KAYAP SHAKLEE


Boleh tag siapa tengah sakit kayap tanpa perlu kena ludah kat muka😂. Seram bila ada bagitau jumpa tok bomoh makan sireh pastu dia ludah tempat kayap tu.

Dan macam2 petua pelik2 juga ada kena jumpa janda lah duda.haha. Mana ok kita ikut. Tak ok ohoii den tak rela kena kat muka  kena ludah dan kena tepek air liur orang. Tak rela aii😱😱

Share jika bermanfaat.

Friday, 8 March 2019

SEDIHNYA BILA MAK NGADU MAK SAKIT BADAN NI

Kalau ikutkan hati nak je balik rumah mak. Nak jenguk mak. Mak je tau keadaan anaknya ini. Ada benda yang kita tak terluah nak cerita umum.



Memadai cite kat mak dia faham segalanya. Walau hati meronta2 nak balik jumpa mak!
Walaupun jauh namun salah satu asbab bisnes juga nak berikan terbaik untuk mak. 

Kadang mak tak minta duit pun. Mak ngadu sakit2 badan dan kaki pun dah rasa risau. Kaki sakit tak boleh solat berdiri. Kena duduk. Nak jalan pun slow2 je.

KakRehan penah tengok mak solat duduk. Sedih rasa😢.

Bila call mak mesti mak akan pesan Vitamin ni

"Siti maknya Ostematrix dah habislah. Nanti poskan sebotol ye. Bila tak makan badan rasa sakit2 tak best"



            INFO TENTANG OSTEMATRIX

Syukur bila mak amalkan dia rasa serasi dan kesihatan bertambah baik. Bukan apa orang tua ni yang dia nak bila solat tu selesa jekan. 

Mungkin kita sebagai anak tak punya banyak duit nak berikan mak ayah. Namun kesihatan mereka yang utama.

Ada yang mak ayah masalah selalu sakit2 kaki,sakit urat,lenguh,kejang2 dan selalu penat. Boleh cuba berikan mereka pil kalsium Ostematrix ni.😘

#VitaminMakAyah
#Ostematrix

Berminat nak dapatkan pil kalsium Ostematrix ni

Hubungi

KakRehan 017-2549388
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang

Cod area 
Bandar Klang, Port Klang, Pandamaran, Bukit Tinggi, Bandar Puteri, Bandar Putera, Sijangkang, Andalas


Wednesday, 6 March 2019

PERLU KE SUPPLEMENT ZAMAN SEKARANG. INI NASIHAT PENGGUNA SUPPLEMENT SELAMA 30 TAHUN

Tertarik dengan perkongsian Tuan Haji Roslan Ghazali di media sosial Facebook mengenai pengambilan supplement. Jom sama-sama baca.

Tuan Haji Roslan Ghazali

Sharing di facebook beliau



" Masih ada yang tak faham realiti atau hidup dalam vacum atau buku teks yang kata kalau kita sihat tak perlu supplement.

Tahukah kita yang makanan kita yang kita makan seharian tak membekalkn cukup zat yang d perlukan tubuh?

Kita hidup di zaman segalanya tercemar oleh bahan toxic. Udara tercemar,makanan diproses dan diletak bahan pengawet dan pewarna synthetic hatta ikan dan ayam tak seperti dulu lagi. Kita tahu semua ni.Kita selalu mkn di luar. Tau ke restoran guna minyak apa?

Sayur yang ditanam di tanah yang sama berpuluh tahun(depleted soils) tidak sesegar dan berkhasiat seperti dulu lagi. Kita tertipu dengan kehijauan dan daun cantik tanpa sedar yang racun perosak digunakan.

Kehidupan yang serba nak cepat dan mencabar mewarnai gaya hidup yg memberi tekanan. Stress punca kepada banyak penyakit.

Mereka yang terlantar sakit di hospital semuanya dulu sihat. Gaya hidup mereka menentukn tahap kesihatan mereka. Adakah mereka menjaga pemakanan seimbang. Adakah mereka bersenam 3kali seminggu. Adakah mereka mgambil supplement bagi menampung "vitamin gap" seharian yang diperlukn 60 trillion sel?

Tujuan utama supplement adalah untuk membina kesihatan  dan pencegahan. Sekarang sudah ada ujian klinikal bukan sekadar cakap kosong je.

Hari ni soalan yang relevan bukan should I take supplement? Tapi which supplement should I invest??

Saya sendiri pengamal supplemen semulajadi hampir 30tahun. Alhamdulillah kesihatan saya lebih sihat dari masa saya berumur 30 tahun.

Testimoni teebaru semalam saya drive dari KL jam 7malam  dan tiba di Yan jam 12.15 tengah malam.

Walaupun drive seorang saya masih segar bugar sebab sebelum bertolak saya minum segelas cinch energy tea+ 2 Coq trol+5 b complex+4 vitamin C+2 sachet Nutriferon. Kalau dulu masa muda sampai kampung mesti demam kepenatan.

Alhamdulillah saya bsyukur dgn nikmat kesihatan ni menjelang warga emas.

Kesihatan adalah harta sebenar. Please share to those you care!!

Timaksih❤❤

Tuesday, 5 March 2019

TENGAH CARI BISNES PART TIME KE? BOLEH JOIN DESIRE FAMILY




Ya Allah senangnya zaman sekarang nak bisnes. Semua hujung jari je nak dapat ilmu dan info. Kalau dulu kakRehan kena take time nak dapat info. Guna pakcik google je. Masa tu gambar pun takde lah macam sekarang. Edit lelawa.

Channel rujukan dan
info Desire Family


Alhamdulillah guna kemudahan ada sekarang. Suka sangat telegram. Boleh buat channel info, gambar dan paling best kelas2 sebelum ni kakRehan dan sesiap buat channel modul tau. Jadi boleh rujuk kat situ terus. Takdelah diorang terkapai2 nak cari mana dan buat kelas ulangan yang sama je.

Tahun ni pun dan share reward untuk achievement. Moga diorang terus meroket rempuh 2019 ni. Doakan iols ni kaya berjaya dunia akhirat. Bolehlah bagi reward best kevavoom lagi. 😘

Ada nak buat part time bisnes ke? Jemputlah join Desire Family. Ku bentang karpet merah buatmu.

NAK BISNES PART TIME SHAKLEE?

Siapa kat sini yang memang consume Produk Shaklee? Dah jadi ahli ke belum?

GRUP WASAP BISNES

GRUP WASAP INFO DAN
AHLI MAKAN SENDIRI




Jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh. Nak bisnes hakak sedia guide awak from zero to hero. Semua kita dah sediakan.

Join team Desire Family jom.

Pengedar Shaklee Klang dan Port Klang,
Puan Raihan 017-2549388
KLIK TERUS


KakRehan,
Leader Desire Family

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Saturday, 2 March 2019

PROMO PAKEJ FACIAL DESIPA SPA.

DESIRE SPA MAC PROMO!

Alhamdulillah dah 4 bulan Desire Spa beroperasi. KakRehan nak share bulan Mac ni. Jom grab mana nak dapatkan servis facial yang jimat macam ni.

Dibelai manja uols just tadah muka je. Rilekskan diri nak tidur pun boleh. Hehe. Tujuan facial ni nak buang sel kulit mati. Nak bagi kulit berseri2 anjal dengan teknik urutan yang bantu lancarkan peredaran darah.

PROMO DESIRE SPA MAC 2019

PAKEJ NORMAL FACIAL

PAKEJ TREATMENT FACIAL


Paling best untuk treatment facial kami guna mesin khas yang bantu urut otot2 muka jadi anjal toink2 plus dengan lampu led yang pelbagai manfaat. Best yakmat!

Uols kena cuba jom! Servis facial mobile spa area Klang dan Shah Alam boleh roger KakRehan 017-2549388. Available utk lelaki juga facial oleh suami saya.

Klik link wasap 



Friday, 1 March 2019

PROMO SHAKLEE MAC 2019

Yeahh! Promo best2 bulan ni sempena hari wanita bulan ni. Beli mana2 set Promo dan dapatkan e-voucer berminat RM30 dan RM50.

Shaklee Klang dan Port Klang, Shaklee Teluk Gadong, Shaklee Sungai Udang Klang
Promo Shaklee Mac 2019

Shaklee teluk Pulai Klang, Shaklee Bukit Tinggi Klang, Shaklee Pandamaran
Combo Youth Beauty Treatment
dapat e voucer RM50

Shaklee Teluk Gadong Klang, Shaklee Kg Delek Klang,
Belian Ostematrix 5 botol
dapat e voucer RM30

Shaklee Klang, Shaklee port Klang
Belian 4 botol Gla Complex
dapat e voucer RM30



Shaklee Teluk Gadong Klang,Shaklee Sungai Udang Klang
Belian 4 botol
dapat e voucer RM30



Paling best e-voucer tu boleh guna untuk next belian barang terkumpul dalam 1 invois yang bernilai RM100. 

Syarat penggunaan e voucer.

1. Sah digunakan sehingga 15 April 2019 sahaja.
2. E- voucer ni tak boleh redeem untuk produk Shaklee promo dan premium item.

Tu pun dah jimat banyak juga tu tau next belian jimat berganda!

Jom grab item promo lelajusss😘

Hubungi

KakRehan 017-2549388
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang

Cod area 
Bandar Klang, Port Klang, Pandamaran, Bukit Tinggi, Bandar Puteri, Bandar Putera, Sijangkang, Andalas