Wednesday, 27 February 2019

DERITA KETUAT TUMBUH TAK HILANG-HILANG. KINI GEMBIRA SELEPAS AMALKAN PRODUK INI.

Teruja saya bila baca sharing tentang ketuat kat facebook Puan Norita Idris. Ni sharing yang saya ambil di facebooknya.


Selama ni saya hanya tahu ketuat ni hanya tumbuh di kaki aje. Saya tahu ianya berakar dan perlu ada ubat khas kena selalu sapu supaya ia tanggal dengan sendiri. Doktor kata ia susah nak hilang...sebab ada akar.



Baru ni saya dapat mesej ada orang nak beli Vivix..., kebetulan customer dapat no saya dari ahli keluarganya. So saya tanya la mengapa beliau mencari Vivix.

So ahli keluarga ni pun buka cerita....dia bawa balik Vivix masa menunaikan umrah sebelum ini. Kebetulan dia bawa untuk rasa bertenaga sepanjang di sana. Jadi ada la ahli keluarganya yang diberi rasa Vivix tu. Bukan sekali dua tapi selama ada di sana, sahabat saya ni akan share Vivix dengan ahli keluarganya.

Balik Malaysia salah seorang ahli keluarga sahabat saya ni bukalah cerita. Rupanya beliau ada penyakit macam ketuat yang tumbuh di badan dan kakinya. Bukan sedikit tapi banyak.Puas dah makan ubat doktor dan sapu krim yang disarankan. Ia tetap tumbuh dan makin lama makin banyak. Bertahun beliau menderita akibat penyakit ini.
Oleh sebab tu pesakit ni akan sentiasa memakai pakaian bertangan panjang dan seluar yang tertib kerana tak mahu ahli keluarga dan kawan-kawan melihat penyakitnya.

Namun selepas balik Umrah, benda yang tumbuh itu terhenti seketika. Manakala yang selama ini hidup atas kulit tangan dan kakinya menjadi hitam malah ada yang gugur dengan sendirinya. Allahu akhbar. Rasa nak nangis kerana baru terjumpa yang beliau rasa menjadi penawarnya.

Maka beliau membuat keputusan nak beli Vivix sebotol untuk lihat kesan yang lebih baik. Alhamdulillah, penyakit yang macam ketuat di atas kulitnya dah tidak tumbuh lagi. Yang lama dah mati dan kehitaman. Malah dah banyak yang gugur dengan sendiri.


Vivix minuman botani antioksidan 


NAK TAHU TENTANG VIVIX?

Sebenarnya asbab aje Vivix ni,kerana  Allah juga yang beri keizinan untuk sembuh. Alhamdulillah berkat sabar dia jumpa penawar yang dicari brtahun lamanya. Wallahu alam.

Moga pesakit ini terus sembuh dan sentiasa dalam rahmat Allah selalu. Amin.

Monday, 25 February 2019

MAK YONG YANG SEMBELIT BOLEH CUBA NI




Ya Allah! Kalau teringat balik masa mengandungkan anak pertama si kakak Qaireen tu mesti rasa ngeri. Paling seksa bila sembelit. Bertapa lama-lama dalam toilet tapi taknak keluar juga. Uhuii drama air mata sesorang dalam toilet tau.

Siala ada masalah camni juga baik ngaku? Hehe. Alhamdulillah bila pregnant anak nombor 2 masalah sembelit langsung takde tau. Barulah tau antara sebab sembelit kurang minum air tu pun ye. Kurang makan serat dari sayur dan buah. Ngaku juga.

Paling ketara sebab amalkan pil kalsium magnesium Ostematrix ni tau. Rekemen sangat utk mommy preggy dan pantang. Sebabnya bantu nak membuang dan pelawasan lancar.



                          Ostematrix

Dalam ostematrix ni juga ada kandungan Magnesium memerangkap air. Ini menyebabkan pertambahan jumlah air dalam kolon,yang menyebabkan najis lembut dan menyebabkan pergerakkan najis lebih lancar. Jadi dapat mengelakkan sembelit berlaku.  

TESTIMONI OSTEMATRIX UNTUK IBU YANG SEMBELIT

TESTIMONI OSTEMATRIX UNTUK IBU YANG SEMBELIT
Drama air mata tiada lagi.

TESTIMONI OSTEMATRIX UNTUK IBU YANG SEMBELIT
Tak payah buat muka dalam tandas.

TESTIMONI OSTEMATRIX UNTUK IBU YANG SEMBELIT
Senang membuang


Ada ibu hamil yang alami masalah sembelit ke sekarang? Tak rugi amalkan konsisten pil kalsium Ostematrix ni. 

Berminat nak dapatkan pil kalsium Ostematrix ni

Hubungi

KakRehan 017-2549388
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang



Friday, 15 February 2019

TIPS PENJAGAAN KULIT MUKA CARA BETUL




Salah satu perkara yang penting dalam penjagaan kulit muka adalah kebersihannya. Sekiranya anda inginkan kulit yang cantik bersih, anda perlu kerapkan mencucinya dengan cara dan langkah yang betul.❤

1.Cuci Muka Setiap Hari

Untuk mendapat kulit muka yang licin, lembut dan suci anda perlu selalu mencucinya dengan konsisten. Petua ini adalah perkara utama dan anda perlu amalkannya setiap hari, jika anda mahu mendapatkan hasil yang memuaskan.

Membersihkan muka dengan kerap bukan sahaja boleh mengembalikan kelembapan yang sesuai untuk kulit muka, bahkan ia juga boleh menyegarkan badan anda.

Tapi cucian muka dengan cleanser digalakkan 2 kali sehari siang dan malam sahaja. Selebihnya jika nak tanggal mekap boleh guna make up remover, wet tisu atau micellar water pun membantu.

2.Gunakan Sabun/Pencuci Muka yang Sesuai, Pada Masa yang Tepat

Gunakan pencuci muka yang dikhususkan untuk penggunaan pada muka. Jangan menggunakan sabun badan pada muka kerana ia boleh menyebabkan kulit muka anda mudah kering.

Lagipun, sabun pencuci muka direka untuk kulit muka. Kebanyakan produk yang anda boleh dapatkan dipasaran memuatkan nutrisi dan bahan-bahan yang boleh mengekalkan kelembapan dan kesihatan kulit muka.

Kulit muka adalah antara kulit badan yang paling sensitif, oleh itu jagalahnya dengan baik.

3. Bilas Dengan Sempurna

Setelah anda menggunakan pencuci muka yang sesuai dengan anda, adalah terbaik jika anda bilas semua kesan sabun yang terdapat pada muka anda dengan air yang bersih.

Pastikan anda menghilangkan semua kesan sabun tersebut dari muka, hal ini kerana kesan sabun tersebut mungkin mengandungi kesan bakteria dari muka anda. Sekiranya tidak dibilas dengan betul, bakteria tersebut mungkin boleh hinggap balik ke atas muka anda.

4. Keringkannya Dengan Betul

Lapkan muka anda dengan tuala yang bersih. Anda juga boleh menggunakan tisu untuk tujuan ini. Apa yang paling penting dalam langkah ini adalah kebersihan pada tuala tersebut. Jika anda menggunakan tuala/tisu muka yang kotor, muka anda ada kemungkinan untuk dihinggapi oleh bakteria.

Salam kulit sihat cantik semua😘

#DesireSpa
#MobileSpaPortKlang
#MobileSpaKlang

Sunday, 10 February 2019

KUAT BERANGAN PUN SATU DOA JUGA

Betullah apa yang kita cakap tu satu doa. Sebelum ni suami kakRehan selalu berangan nak pi melancong luar negara. Bawa family perhh dia punya berangan tu kalah daku.

Dia punya sembang tu boleh imaginelah macam dah ada kat tempat tu. KakRehan ni tak sekuat berangan macam dia.

Teringin juga tapi sebab mindset duk mikir nak setelkan hutang dan komitmen mana dulu. Sebab otak duk fokus yang tu makanya itulah yang kena hadap. Kena tukar mind set nih😁




Namun rezki suami kakRehan dia dapat pergi join trip luar negara percuma je sebab urusan kerja. Imagine dari bulan 12 tahun lepas tu sampai sekarang dia dah jejak banyak buah negara. Jeles uii! Tapi Alhamdulillah impian dia termakbul.

Sungguh Allah Ya Mujib yang memakbulkan doa hambaNYA dalam pelbagai cara. Takpe kalini  suami pergi sorang dulu. Ada rezki lepas ni rezki isteri anak2 pulak pergi sama.

Ginilah perasaan yang selalu kena tinggal dengan suami ye. Awalnya terasa sedih tapi sekarang dah lali jadikan satu amanah untuk urus anak2 dan rumah. Ikhlaskan hati silap2 dapat hadiah lagi. 😂

Berangan tu percuma jekan. Lepas ni jom berangan dan berimpian yang hebat2. Semoga Allah makbulkan segala impian kita. Aminn.

#KakRehanGojes

Thursday, 7 February 2019

MATAHARI UMPAMA BAJA KEPADA JERAGAT






Sebelum nak keluar rumah menjadi satu kebiasaan kakRehan tepek muka toner,essense, serum dan tak lupa day krim yang ada SPF sesiap.  Actually duk dalam rumah pun kakRehan sapu juga.

Nak protect skin dari sinar UVA yang sebabkan kulit rosak dan jeragat. Manakala UVB sebabkan kulit sunburn. Dalam rumah pun cahaya matahari masuk juga ye.

Yelah kena protect dari sekarang. Elak dari kulit rosak dan jeragat muncul tetiba. Jeragat tu memang tak terus timbul. Dia sorok bawah lapisan kulit. Bila dah matang dia akan keluar buat surprise. Cak!😅

Taukan salah satu punca jeragat sebab tak protect dengan sunblock? Jom jaga dari sekarang. Misi kulit sihat dan awet muda.

#KakRehanGojes

Sunday, 3 February 2019

SET KAYAP SHAKLEE

Hai semua. KakRehan nak sharing info dari website MyHealth tentang kayap


Kayap juga dikenali sebagai herpes zoster dalam istilah perubatan. Ianya sejenis penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV). Risiko-risiko utama penyakit ini adalah:
  1. Umur yang semakin meningkat (lebih daripada 50 tahun) di mana ketahanan sistem imun berkurangan dan
  2. Kelemahan sistem imun (pertahanan badan) kerana pelbagai sebab seperti jangkitan kuman Human Immunodeficiency Virus (HIV) dan kesan ubat-ubatan (seperti ubat steroid).
Sepanjang hayat seseorang, lebih kurang 10% hingga 30% akan menghidapi penyakit ini.
Penyebab penyakit kayap adalah pengaktifan virus varicella zoster. Virus ini mula menghuni badan seseorang pesakit apabila dia menghidapi penyakit cacar air (chickenpox). Selepas cacar air sembuh, virus ini berhibernasi di dalam pusat saraf (ganglion). Apabila sistem imun menjadi lemah, ia menjadi aktif semula. Ia menyerang urat saraf dan manyebakan keradangan saraf tersebut.

Namun faktor umur tu sekarang muda-muda pun dah kena sakit ni. Ia lebih kepada masalah imun badan yang rendah. So risiko siapa yang pernah kena chicken pox sebelum ni berpotensi untuk mendapat sakit kayap ni.

Di sini kakRehan nak share supplement yang melegakan masalab kayap.  Semoga membantu

SET KAYAP SHAKLEE



1. Vitamin C
Tingkatkan sistem imun dan sembuhkan luka. Bantu gelembung-gelembung air mengering dan sembuh dengan lebih cepat.

2.Garlic Complex
Antibiotik semulajadi. Bantu untuk mengelakkan Kayap merebak dengan lebih teruk dan juga dapat meningkatkan sistem imun badan.

3. Lecithin
 untuk melegakan sakit saraf kesan dari sakit kayap

4. B complex
Sebagai penenang dan kurangkan rasa sakit pada saraf. Bagus lancarkan peredaran darah dan saraf.


Alhamdulillah atas pengalaman KakRehan sendiri yang pernah alami sakit kayap pada Januari 2017 kayap sembuh dalam masa 2minggu. Dan pengalaman customer yang juga sembuh sepenuhnya. Nanti kakRehan share testimoni customer tersebut.


Sedang ikhtiar untuk atasi masalah sakit kayap. Boleh cuba Set Kayap Shaklee ini.

TIPS KURANGKAN PEDIH SAKIT KAYAP 


Hubungi

Puan Raihan 017-2549388
Klik terus wasap
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang

Cod Shaklee area 

Bandar Klang, Port Klang, Pandamaran, Bukit Tinggi, Bandar Puteri, Bandar Putera,  Andalas, Rantau Panjang. Sekitar Klang kecuali Meru, Kapar