Thursday, 18 October 2018

JENIS-JENIS KULIT

Sekarang KakRehan sangat pentingkan penjagaan kesihatan muka. Alhamdulillah dapat belajar tentang facial dan join bengkel kecantikan kulit sebelum ni. Jadi taulah serba sikit tentang penjagaan kulit luaran.

Namun penggunaan skincare tu perlu mengikut jenis kulit juga. So jom kenali jenis-jenis kulit. Kulit korang kategori yang mana?



1. Kulit normal

Jenis kulit normal, bekas minyak tidak akan kelihatan di kertas tisu. Selain itu, kulit normal biasanya memiliki tekstur anjal, kenyal, dan jarang memiliki masalah kulit. Jenis kulit ini juga merupakan jenis kulit yang bersih dan halus.

2. Kulit kering

Jenis kulit kering, kertas tisu tidak akan berminyak, tapi wajah akan terasa bersisik dan kering. Kulit kering menyebabkan warna kulit yang pucat, kedut, dan sangat mudah nampak penuaan. Kena selalu pakai pelembap muka dan rutin masker untuk melembapkan kulit.

3. Kulit berminyak

Bagi kulit berminyak, pada kertas tisu kelihatan bintik-bintik minyak di beberapa tempat, terutama bahagian pipi, hidung, dan dahi. Kulit berminyak ini memiliki tekstur tebal, kasar, berkilat dan mudah berjerawat.

Tapi kulit berminyak tidak mudah berlaku proses penuaan dan kedutan sebab sentiasa lembap. Hindari krim dan segala produk yang memakai banyak minyak agar kulit tidak makin berminyak.

4. Kulit kombinasi

Bagi kulit kombinasi, biasanya  kelihatan berminyak pada beberapa bahagian muka. Biasanya di hidung dan dahi. Kulit kombinasi ini merupakan jenis kulit kering dan berminyak.

Cara rawatan, bahagian sekitar pipi dan mata yang kering, pakai produk yang mengandungi pelembap. Manakala area berminyak pada dahi dan hidung, lakukan pembersihan secara rutin dan hindari produk yang banyak mengandungi minyak.

5. Kulit sensitif

Jenis kulit sensitif biasanya sangat kering dan sering meradang serta iritasi. Kulit sensitif juga mudah kemerahan dan bersisik. Selain itu, kulit ini sering merasa gatal dan kemerahan kesan memakai sesetengah produk.

#DesireSpa
#JenisKulitMuka

Monday, 15 October 2018

Set Kanak-kanak Shaklee

"Yang, cuba share set kanak-kanak pula"

Haaa..tu dia. Selalu KakJah share untuk makpak je, incik suami minta share untuk kesihatan anak-anak.

Yela, ramai di kalangan kenalan kami yang anaknya selalu tak sihat, demam selsema, asthma, eczema dll.

Bukan nak kata anak kami sihat selalu. Ada juga demam selsema bebudak ni. Normal la, sebab kami bukan robot. Huk3~

Tapi Alhamdulillah jarang sangat-sangat.

Takut KakJah nak cakap macam ni tau, sebab manusia selalu diuji dengan kata-katanya sendiri. Nauzubillah. Harap anak-anak KakJah sihat-sihat selalu dan harapnya dapat bantu anak awak sihat juga. InshaaAllah.

Ni set untuk anak-anak sihat, cergas, bijak dan ceria.

Set Kanak-kanak Shaklee
Set Kanak-kanak Shaklee


Antara manfaat set kanak-kanak ini:

šŸ­Mealshakes - sumber multivitamin dan mineral untuk melengkapkan nutrisi anak-anak juga menambah selera makan, kesihatan asas kanak-kanak.

šŸ­Omega Guard (fish oil) - sumber omega3 boleh meningkatkan imun dan pertahanan tubuh untuk mengelakkan demam selsema serta asthma. Ia juga kaya dengan kandungan EPA & DHA untuk IQ anak

šŸ­Vitalea for Children - juga merupakan sumber multivitamin dan mineral untuk kesihatan asas kanak-kanak, rasa anggur yg sedap

šŸ­Chewable C - vitamin paling asas untuk meningkatkan kesihatan dan baik untuk kulit. Boleh dikunyah dan sedap rasanya.

Kalau rasa anak awak selalu tak sihat, mudah terkena jangkitan atau nak tingkatkan kesihatan, boleh la cuba amalkan vitamin ini untuk anak-anak.

Semuanya sesuai untuk anak-anak, selamat dan semulajadi. InshaaAllah.


Nak dapatkan produk Shaklee area Selayang dan Batu Caves

Hubungi
Puan Fieza Shukor
019-7293577

Monday, 1 October 2018

Promosi Shaklee Bulan Oktober 2018

Assalamualaikum dan salam ceria semua. Welcome OktoberšŸ˜Š

KakRehan nak share Promo Shaklee bulan ni

1. Vitamin C Buy 3 Diskaun 5%. Jimat sesangat bulan ni.



2. Beli set Youth dapat free Carry All Travel Bag. Comelnya!



3. Produk baru Eye Treatment. Babai mata pandai dan eye bag.



4. Beli Radiace Set Youth dapat diskaun 20% pembelian Eye Treatment. Jimat uii!



5. Zinc Plus. Yeah ! Dah kembali selepas 2 tahun lebih menghilang.


6. Beli Real Men Set dapat 2 keping paperbeg ekslusif Shaklee. Laki pun kena amalkan Supplement tau. Baru gagah perkasa. Ehh!



Boleh dapatkan dengan kami 

KakRehan 017-2549388
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.