Saturday, 22 September 2018

SIAPA FOUNDER SHAKLEE NI?

Pengasas Shaklee bukan lah akak yang cantik meletop. Mekap lelawa tu. Tak tak. Ni KakRehan nak kenalkan founder Shaklee. Namanya Doktor Forest C Shaklee. 

Doktor Forest C Shaklee


Yes seorang doktor perubatan tetapi memilih bidang nutrisi dengan makanan tambahan berasaskan tumbuhan. Dah takde dah orangnya. Produk Shaklee siap ada kajian dan ujian klinikal terbukti selamat. Alhamdulillah. 

Kalau hidup mau ratus tahun umurnya. Namun jasa beliau ramai dah nikmati kesan baik amalkan Supplement Shaklee. Kalau tak bagus takkan ia bertahan since 1915 produk pertama dicipta. Tua kemain lah Shaklee ni. Ehehe. 

Produk pertama Shaklee
Vitalezed Minerals kini dikenali Vitalea



KakRehan,
Shaklee yang tualah kakRehan pilih. Tapi somi kakRehan tetap di hati.😘

#KakRehanGojes
#DesireFamily

Thursday, 20 September 2018

Personal Coaching bersama Mentor Shaklee Part 3 September 2018

Sesi Personal Coaching dengan bisnes mentor Shaklee kami semalam. Master Norita Idris dan Master Naquib. Mereka baru balik dari trip Mediterranean Cruise. Sambil berkongsi pengalaman dan strategi bisnes.

Ingat dalam bisnes wajib ada mentor. Kami always rujuk mentor proven kami yang dah lebih 20 tahun dalam bisnes Shaklee. Kami nak bantu lebih ramai insan yang sedang tercari part time bisnes.

Join Ahli Shaklee bersama Desire Family
Coaching bersama upline Shaklee
Master Norita dan Naquib serta Pakar
Nutrisi Shaklee Puan Sarah 


Shaklee proven bisnes bertahan lama di dunia lebih 60 tahun dan dalam Malaysia je dah 30 tahun. Sempat juga kakRehan dapatkan consult dan coaching dari Nutritionist Shaklee Puan Sarah.

Yes! Kami ada pakar nutrisi yang kami boleh rujuk tentang info produk dan kesihatan.

Boleh hubungi kami KakRehan untuk peluang bisnes bersama Shaklee.

Raihan 017-2549388

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Tuesday, 11 September 2018

Salam Maal Hijrah 1440H

Salam Kejayaan. Teruskan perjuangan untuk mendapatkan redha Ilahi.



Assalamualaikum dan Salam Maal Hijrah buat semua😘

#KakRehanGojes
#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Sunday, 9 September 2018

Ikhtiar Kuatkan Badan Baby

Kepentingan yang tidak penting tetapi amat penting di saat yang penting itu tiba.

Al-kisah di suatu hari bamboy ni menempek manja dekat ayahnya. Ayahnye sedar akan kelainan suhu tapak kaki & tangan bamboy. Rupanya tanda tanda nak demam.


Ikhtiar Kuatkan Badan Baby

Dengan pantas ayahnye ikhtiarkan Nutriferon Shaklee untuk menggerakkan sistem pertahanan badan bamboy supaya lebih aktif. Di tambah dengan Vitalea kids shaklee untuk bamboy kekal bertenaga. Serta tidak lupa vitamin c chew untuk meningkatkan imune badan bamboy.

Alhamdulillah bamboy kembali sihat ceria sehari cubaan untuk demam tidak berhasil. Kita ikhtiar & usaha, Allah jualah yang menyembuhkan. Nampak vitamin itu tidak penting di mata sesetengah orang, tetapi amat penting bagi sesetengah orang.

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Tuesday, 4 September 2018

Krim Pelembap Spf 50 Melindungi Kulit Dari Sinar UV Matahari

Siapa yang ada masalah kulit kusam dan kering? Antara faktor sebab sering terdedah cahaya matahari tau. Bahaya sebab kesan sinar UV tu.

Krim Pelindung Uv
Gunakan krim pelembap
mengandungi Spf


Penyelesaianya kenalah sentiasa memakai pelindung UV . Dengan memakai krim UV untuk kulit yang lebih sihat. Terutama korang yang kerja luar dan terdedah kena cahaya matahari.

Tapikan tak kira duk rumah ke nak keluar KakRehan mesti apply Age Moituriser Spf50 Youth Skincare ni. Dalam rumah pun panas juga tau. Sinar matahari masuk rumah. Yang masak pun kena haba jugakan.

Krim Pelindung Uv Shaklee Age Defense Moiturizer Spf50
Kebaikan Krim Pelembap Youth
Age Defense Moiturizer 


Krim Pelindung Uv Shaklee Age Defense Moiturizer Spf50
Krim Pelembap Youth
Age Defense Moiturizer SPF 50
melembap dan melindungi


Kata nak skin cantikkan. Jangan abaikan penggunaan krim pelembap siap pelindung Uv lagi. KakRehan pilih ni. Effect kulit lembap glowing. Bila blend pondesen tu cantik je 😘

#KakRehanGojes
#YouthSkincare

Kelas Facial Cikgu Aiza Ajar Step Penjagaan Muka Dengan Betul

Sabtu lepas pada 1 September 2018. KakRehan attend kelas ilmu facial di Teluk Panglima Garang oleh Cikgu Aiza founder ZaaClass.

Menuntut ilmu facial harini dengan cikgu Noraiza Azmi. Best sangatlah tadah muka harini kena facial. Melentoklah KakRehan uii kena urut muka. Hehe.

Cikgu Aiza demo cara nak facial

KakRehan sedang tidur tu.hehe


Yeah! Alhamdulillah. Dapat belajar step facial basic yang betul. Padahal baru je daftar beberapa lepas. Bolehlah den facial muka encik somi nanti. Of cos dengan Skincare Youth lah.😘

Sesi pagi belajar kelas facial basic. Sesi petang kelas marketing oleh Tuan Haizul ajar facial hati pulak. Dialah yang share tentang apa yang buat kita bengang dan jadikan faktor bengang tu untuk kita buat lebih baik dan buang rasa malu.

Encik Haizul ajar tentang marketing


Bergambar dengan semua peserta


Petang semalam diberi kesempatan untuk share pengalaman bisnes dalam kelas. Alhamdulillah dapat buang tembok rasa malu tu. KakRehan bukanlah seorang yang reti tercakap depan orang ramai tau. Ai is pemalu.hihi. Tapi semalam tolak tepi dah.

KakRehan,
Bis Shaklee since 2011.

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire