Thursday, 24 May 2018

Tak Sangka Keputusan Lepas Periksa Kesihatan Tulang

Ingat tulang KakRehan ni kemain kuatlah. Sebab dah rasa konsisten amalkan pil kalsium. Rupanya result tulang pertengahan dipanggil osteoponia sila klik SINI. Fuhh nama kemain.

Rasa teruja bila tengok mesin canggih untuk tau keadaan tulang kita tu. Tengok sempoi je. Then result tu dia akan print sekalilah nak tengok keadaan tulang macam mana. Kami suami isteri check up bulan lepas 24 April 2018 di Hq Shaklee.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Mesin Pemeriksaan Tulang


Then lepas check up tu. Kami terus dapat resultnya. Check up dan penjelasan oleh Cik Nurul,Pakar Nutrisi Shaklee. Result suami KakRehan tulang dia normal je. Menurut pakar nutrisi yang check kami tu. Rata2 yang alami osteoponia ibu yang menyusukan anak dan pengalaman lahirkan anak.


Faktor risiko tulang rapuh wanita terutama yang pernah mengandung dan menyusu anak. Sebab kalsium kita share dengan baby tau. Baby pun berebut nak. Kita rasa kita sihat. Tapi dalaman tak nampak. Bila check up baru tau.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Ni kaki suami KakRehan tau.
Kena letak salah satu kaki kat situ.


Walaupun result kakRehan Osteoponia namun di paras ok lagi. Cuma kena lebih berhati-hati dan jaga pemakanan cukup kalsium. Keputusan juga tunjukkan tulang kakRehan ni kira sesuailah dengan umur. Nasiblah tak tua uii.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Consultation dengan Pakar
Nutrisi Shaklee


Jadi sape mak menyusu sesamalah kita cukupkan nutrien dalam badan. Supplement kalsium wajib amik gituu. Kalau tak agak mau risiko osteoporosis.uhukkk.


KakRehan,
Jom jaga tulang kita

No comments :