Sunday, 28 January 2018

Yang Takde Masalah Kulit Kusam Jangan Baca

Siapa yang ada masalah kulit kusam?

KakRehan dulu pun ada masalah kulit kusam tau. Bukan apa, kulit kusam ni kan buat seseorang tu nampak tak bermaya macam tak sihat jekan. 

Dan nak atasinya sebenarnya kena make sure peredaran darah lancar. Dan pengambilan air kosong cukup sesangat penting juga tau.

Macam si cantik ni dia amalkan b complex bagi lancarkan peredaran darah. Kulit pun jadi berseri tau. Plus amik vitamin c untuk bentuk sel kolagen dalam kulit. Kulit lebih cerah dan anjal.

Atasi kulit kusam dengan shaklee
Dulu Kulit Kusam. Sekarang 
berseri tona kulit sekata


Manfaat B Complex bagus untuk kulit sihat dan berseri.

1) Anti stress-
Apabila kite stress urat-urat muka kita akan bekerja lebih kuat berbanding urat-urat ketika kita senyum. Sewaktu stress kita cenderung untuk mengerutkan muka.

Kerutan stress tu boleh menyebabkan kedut-kedut pada wajah. Kan dah cepat tua. Hehe. Makanya b complex bantu untuk kurangkan rasa stress sebagai agen penenang gitu.

2) Membantu melindungi kulit daripada pancaran matahari-
Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada sinar uv. Kulit ini kalau dah kusam memang mengambil masa untuk dipulihkan..

Pengambilan B Complex langkah yang bijak. Lebihkan pengambilan B Complex dalam diet anda bagi mengelakkan kerosakan kulit yang serius.

3) Melancarkan perjalanan darah-
Perjalanan darah yang baik menampakkan wajah lebih muda. Ia juga mampu dan menghilangkan tekanan pada badan dan wajah. Seterusnya kita akan kelihatan ceria dan lebih berseri-seri.


Manfaat Vitamin C Penawar Semulajadi bagi Masalah Kulit

Sejak dulu lagi, vitamin C banyak digunakan untuk merawat banyak masalah yang berkaitan dengan kulit. Sekarang ni pun, banyakproduk kecantikan yang gunakan vitamin C seperti pelembap dan masker untuk kembalikan keremajaan kulit dan buatkan kulit kelihatan berseri secara semulajadi. 

Vitamin C sangat membantu untuk kurangkan kedutan dan mengembalikan keanjalan kulit. Selain itu, vitamin C juga melindungi kulit dari bahaya sinar UV.

Okeh dah taukan manfaat B complex dan Vitamin C. Korang yang ada masalah kulit kusam amalkan 2 ni pun okeh. Atau nak tambah protein Esp dan Vitamin E untuk lebih gebu dan glowing gituu. Roger KakRehan tau.


HUBUNGI KAMI

Pengeposan seluruh Malaysia.

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITAR









Sunday, 21 January 2018

SAYA MALU PERGI KERJA TERPAKSA PAKAI TOPENG MUKA

KakRehan nak share ni. Nak bagitau ada sorang customer KakRehan mengadu dia ada masalah jerawat bernanah. Dia punya masalah sampai rasa malu nak jumpa orang.

Pergi kerja pun siap pakai topeng muka.  Stress dan sedih sangat bila orang tegur dan tanya pasal muka. Memang kesianlah kakRehan dengar masalah dia tau.

So untuk masalah dia KakRehan rekemen amalkan set jerawat nanah Shaklee. Mula-mula dia rasa macam tanak beli set sebab dah try macam-macam tak jadi.

Tapi kakRehan kata cuba dan kita ikhtiar sebab nak jaga dalaman. Akhirnya dia beli juga. Lepas 3 minggu wasap balik tanya feedcack. Ya Allah kemain panjang berjela dia wasap KakRehan.

"  Terima kasih sekali lagi yaa akak sbb tolong sayaa . Dulu memang saya sedih sangat hari-ii nak nagih sbb muka teruk mcmnie .

Smpai dh buntu gilaa mcm mne nk ubat , nk pergi pakar kulit saya tk mampu sbb tkada duit smpai sayaa jumpa ig akak untuk cubaa shaklee , so kat sini saya tk rasa rugi langsung rm2×× saya tu akak . 
Hehehe sbb dh sama mcm saya pergi pakar kulit kesan nya tetap baik dan positif . ❤❤❤😊😊😊"

SET JERAWAT RADANG DAN BERNANAH SHAKLEE
Jerawat radang dah kecut
SET JERAWAT RADANG DAN BERNANAH SHAKLEE
3 minggu amalkan dah dapat kesan.


KakRehan feel happy sangat. Bukan nak rekemen nak sales semata. Tapi nak bantu mereka yang ada masalah jerawat nanah ni feel konpiden dan rasa hepi semula. Alhamdulillah.

Eh ada ke yang masalah jerawat nanah macam ni. KakRehan ada ready stok. Siapa yang berminat in shaa Allah consult awak dengan kasih sayang gituu.

TIPS SURUTKAN JERAWAT BERNANAH 



HUBUNGI KAMI


PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITAR




Thursday, 18 January 2018

TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C

KakRehan pilih Vitamin C dengan teknologi Pelepasan Masa (Sustained Release) iaitu dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu.

Tanpa sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berapa besar dos vitamin tersebut, dan akan dilepaskan ke dalam urin (air kencing) dalam masa 2-3 jam sahaja.

Agak membazir jika semua yang kita ambil `terbuang` begitu saja tanpa sempat dimanfaatkan oleh tubuh kita?

Jadi, Sustained Release supplement menawarkan :

👍 kesan vitamin yang optimum,
👍 meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan),
👍 menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.

TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C
Vitamin C bagus kuatkan imun badan

TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C
Vitamin C bagus kuatkan imun ibu dan bayi


Sebagai mak menyusu KakRehan kena jaga kesihatan juga. KakRehan pilih Vitamin C Shaklee sebagai antioksidan booster setiap hari dan kuatkan imun badan.

Baby Mikhail pun dapat khasiat untuk imun badan dia juga. Sebab tu apa kita makan mempengaruhi kesihatan baby. Kadang makan merapu juga. So that supplement ni topap nutrisi yang kurang.

Nak cuba Vitamin C Shaklee?


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITAR


Monday, 15 January 2018

SEKARANG BANGUN PAGI DAH TAK BERSIN

Ada tak kawan KakRehan yang alami resdung? Kadang pagi-pagi dah hacumm hacumm bersin. Alah dengan habuk, bulu dan macam lagilahkan. Makan pun kena pantang nak nak jenis seafood.

Fuhhh stressnya kan. Dah dah toksah stress. KakRehan suggest amalkan Vitamin C Shaklee ni. Amalkan 2 ke 4biji seharim In shaa Allah bantu kurangkan rasa gatal dan resdung tu.

Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee juga bagus untuk:

1.Meningkatkan sistem imunisasi badan.
2.Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
3.Mengatasi masalah gusi berdarah.

KakRehan share testimoni customer yang dah amalkan dan dapat kesan baik. Manatau membantu.


TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE RESDUNG
Alhamdulillah resdung dah kurang

TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE RESDUNG
Bsngun pagi dah tak bersih



Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA



Wednesday, 10 January 2018

KALAU MARAH CEPAT TUA

Mengikut Dr. Bruce Miller, “The more you stress, the more you need vitamin C”. Ya, vitamin C mainkan peranan penting dalam melindungi otak dan sistem saraf daripada kesan akibat tekanan yang dialami.

Oleh sebab stress boleh memusnahkan vitamin C dan kesan kekurangan vitamin C dalam badan menyebabkan sistem pertahanan badan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.




Kalau taknak cepat tua asyik stress marah jer moh ler telan Vitamin C shaklee nakk. Hehe. Gandingan mantap amik sekali dengan B complex tau. Tup tup awet muda terus. Yeah!

Dah lunch ke semua?KakRehan is belum. Nanti lepas makan telan Vitamin C reramai ek. Barulah awet muda gojes mojes gituuu.





Saturday, 6 January 2018

Tips Surutkan Jerawat Radang dan Bernanah

Haritu follow up customer beli Set jerawat bengkak bernanah bulan lepas. After seminggu follow up katanya jerawat berkurangan. Takde sangat perubahan. Then minggu ke 3 follow up lagi tau. Kali ni sharing testimoni panjang berjela nak ungkap rasa happynya dia tu. Agaknya rasa nak lompat awan tu.hehe.

Mana taknya jerawat bengkak besar-besar kat muka. Nak pergi kerja rasa malu siap pakai mask. Sebab stress orang selalu tegur dan tanya je. Hilang konpiden level. Dia dah cba macam-macam tak menjadi. Givap. Dan terjumpa ig KakRehan dan nak try supplement Shaklee pulak.


Jerawat radang sumber gambar google

Ni KakRehan kongsikan tips berguna untuk mereka yang ada masalah jerawat radang dan bernanah ni.

TIPS NAK SURUTKAN JERAWAT BERNANAH

✔Kurangkan makanan bergula terutama sekali gula putih,seafood dan pantang daripada makan ayam hormon dan ikan keli
✔Minum air putih yang cukup
✔Rehatkan muka tanpa sebarang alat make up even bedak pun jangan pakai
✔Jangan gatal tangan pegang2 muka,yang ni ramai yang suka buat! 
✔Jangan picit jerawat yang tgh aktif walaupun rasa gerrram sangat! biar pecah sendiri sebab kalau kita picit tu yang akan tinggal parut lubang2
✔Jangan URUT muka ketika jerawat bernanah
✔Lakukan rutin wajib mcm biasa, 3x cuci muka adalah maksima, muka yang berjerawat tak boleh terlebih cuci
✔Pakai pelembab yang boleh mengawal kelembapan kulit.
✔Jangan SCRUB muka dengan kasar bila jerawat tengah aktif dan bernanah.
✔Pakai sunscreen bila nak  keluar rumah sebab muka yang berjerawat sangat sensitif. Bila terlalu terdedah dengan cahaya matahari akan menyebabkan muka nampak sangat kemerahan.
✔Jaga kebersihan tangan dan guna kain khas untuk lap muka selepas cuci. Basuh tangan sebelum nak apply apa2 kat muka.
✔Jangan terlalu mendedahkan diri pada habuk atau kotoran.
✔Jauhi produk skincare yang tinggi chemical dan merkuri. Ia akan menyebabkan kulit anda bertambah teruk. Jumpa pakar kulit sekiranya perlu.


Nanti KakRehan share testimoni dia tau. Best giler. Sebab nilah testimoni paling panjang abad ini. Haha. Now jerawat kecut mecut terus. Tinggal parut je. Katanya tak pakai topeng dah. Alhamdulillah.

Thursday, 4 January 2018

Tak Sempat Sediakan Sarapan? Menu Sarapan Mudah dan Berkhasiat.

Holaa! KakRehan teringat masa zaman belajar dan kerja dulu.  Kalut sungguhlah kalau lambat. Takdan nak beli makan. Makanya kruk kruklah pagi perut tahan lapar.haha.

Okeh ni KakRehan share contoh menu yang mudah dan berkhasiat alas perut pepagi. Semuanya peberet kakRehan.

1. Semangkuk bijirin (oat/muesli) dan susu
2. Segelas susu atau minuman malt coklat,
3. 2 keping roti mil penuh disapu mentega;
4. ‎Sebiji epal/ pisang untuk dimakan dalam perjalanan
5. Sandwich
6. Biskut oat/ biskut keju
7. Last sekali boleh amalkan protein Esp. Bancuh 2 ke 3 sudu besar mix air kosong sejuk. Then shake shake je. Taraa siap. Standby aje kat rumah atau kat ofis. Senang.



Kenyang dapat, bertenaga dan Esp pun menggebukan kulit korang tanpa sengaja. Yeah! Jom pekena Esp.



Tuesday, 2 January 2018

Selamat Tahun Baru 2018!

New chapter begin. Tahun 2017 banyak kenangan suka dan duka. Dah simpan ketat siap kunci mati dalam peti besi ingatan. Babai kenangan.

Semoga tahun 2018 Allah permudahkan urusan dan impian tercapai. Amin Ya Allah Ya Mujib.



Salam Tahun Baru 2018!