Thursday, 18 October 2018

JENIS-JENIS KULIT

Sekarang KakRehan sangat pentingkan penjagaan kesihatan muka. Alhamdulillah dapat belajar tentang facial dan join bengkel kecantikan kulit sebelum ni. Jadi taulah serba sikit tentang penjagaan kulit luaran.

Namun penggunaan skincare tu perlu mengikut jenis kulit juga. So jom kenali jenis-jenis kulit. Kulit korang kategori yang mana?



1. Kulit normal

Jenis kulit normal, bekas minyak tidak akan kelihatan di kertas tisu. Selain itu, kulit normal biasanya memiliki tekstur anjal, kenyal, dan jarang memiliki masalah kulit. Jenis kulit ini juga merupakan jenis kulit yang bersih dan halus.

2. Kulit kering

Jenis kulit kering, kertas tisu tidak akan berminyak, tapi wajah akan terasa bersisik dan kering. Kulit kering menyebabkan warna kulit yang pucat, kedut, dan sangat mudah nampak penuaan. Kena selalu pakai pelembap muka dan rutin masker untuk melembapkan kulit.

3. Kulit berminyak

Bagi kulit berminyak, pada kertas tisu kelihatan bintik-bintik minyak di beberapa tempat, terutama bahagian pipi, hidung, dan dahi. Kulit berminyak ini memiliki tekstur tebal, kasar, berkilat dan mudah berjerawat.

Tapi kulit berminyak tidak mudah berlaku proses penuaan dan kedutan sebab sentiasa lembap. Hindari krim dan segala produk yang memakai banyak minyak agar kulit tidak makin berminyak.

4. Kulit kombinasi

Bagi kulit kombinasi, biasanya  kelihatan berminyak pada beberapa bahagian muka. Biasanya di hidung dan dahi. Kulit kombinasi ini merupakan jenis kulit kering dan berminyak.

Cara rawatan, bahagian sekitar pipi dan mata yang kering, pakai produk yang mengandungi pelembap. Manakala area berminyak pada dahi dan hidung, lakukan pembersihan secara rutin dan hindari produk yang banyak mengandungi minyak.

5. Kulit sensitif

Jenis kulit sensitif biasanya sangat kering dan sering meradang serta iritasi. Kulit sensitif juga mudah kemerahan dan bersisik. Selain itu, kulit ini sering merasa gatal dan kemerahan kesan memakai sesetengah produk.

#DesireSpa
#JenisKulitMuka

Monday, 15 October 2018

Set Kanak-kanak Shaklee

"Yang, cuba share set kanak-kanak pula"

Haaa..tu dia. Selalu KakJah share untuk makpak je, incik suami minta share untuk kesihatan anak-anak.

Yela, ramai di kalangan kenalan kami yang anaknya selalu tak sihat, demam selsema, asthma, eczema dll.

Bukan nak kata anak kami sihat selalu. Ada juga demam selsema bebudak ni. Normal la, sebab kami bukan robot. Huk3~

Tapi Alhamdulillah jarang sangat-sangat.

Takut KakJah nak cakap macam ni tau, sebab manusia selalu diuji dengan kata-katanya sendiri. Nauzubillah. Harap anak-anak KakJah sihat-sihat selalu dan harapnya dapat bantu anak awak sihat juga. InshaaAllah.

Ni set untuk anak-anak sihat, cergas, bijak dan ceria.

Set Kanak-kanak Shaklee
Set Kanak-kanak Shaklee


Antara manfaat set kanak-kanak ini:

🍭Mealshakes - sumber multivitamin dan mineral untuk melengkapkan nutrisi anak-anak juga menambah selera makan, kesihatan asas kanak-kanak.

🍭Omega Guard (fish oil) - sumber omega3 boleh meningkatkan imun dan pertahanan tubuh untuk mengelakkan demam selsema serta asthma. Ia juga kaya dengan kandungan EPA & DHA untuk IQ anak

🍭Vitalea for Children - juga merupakan sumber multivitamin dan mineral untuk kesihatan asas kanak-kanak, rasa anggur yg sedap

🍭Chewable C - vitamin paling asas untuk meningkatkan kesihatan dan baik untuk kulit. Boleh dikunyah dan sedap rasanya.

Kalau rasa anak awak selalu tak sihat, mudah terkena jangkitan atau nak tingkatkan kesihatan, boleh la cuba amalkan vitamin ini untuk anak-anak.

Semuanya sesuai untuk anak-anak, selamat dan semulajadi. InshaaAllah.


Nak dapatkan produk Shaklee area Selayang dan Batu Caves

Hubungi
Puan Fieza Shukor
019-7293577

Monday, 1 October 2018

Promosi Shaklee Bulan Oktober 2018

Assalamualaikum dan salam ceria semua. Welcome Oktober😊

KakRehan nak share Promo Shaklee bulan ni

1. Vitamin C Buy 3 Diskaun 5%. Jimat sesangat bulan ni.



2. Beli set Youth dapat free Carry All Travel Bag. Comelnya!



3. Produk baru Eye Treatment. Babai mata pandai dan eye bag.



4. Beli Radiace Set Youth dapat diskaun 20% pembelian Eye Treatment. Jimat uii!



5. Zinc Plus. Yeah ! Dah kembali selepas 2 tahun lebih menghilang.


6. Beli Real Men Set dapat 2 keping paperbeg ekslusif Shaklee. Laki pun kena amalkan Supplement tau. Baru gagah perkasa. Ehh!



Boleh dapatkan dengan kami 

KakRehan 017-2549388
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.


Saturday, 22 September 2018

SIAPA FOUNDER SHAKLEE NI?

Pengasas Shaklee bukan lah akak yang cantik meletop. Mekap lelawa tu. Tak tak. Ni KakRehan nak kenalkan founder Shaklee. Namanya Doktor Forest C Shaklee. 

Doktor Forest C Shaklee


Yes seorang doktor perubatan tetapi memilih bidang nutrisi dengan makanan tambahan berasaskan tumbuhan. Dah takde dah orangnya. Produk Shaklee siap ada kajian dan ujian klinikal terbukti selamat. Alhamdulillah. 

Kalau hidup mau ratus tahun umurnya. Namun jasa beliau ramai dah nikmati kesan baik amalkan Supplement Shaklee. Kalau tak bagus takkan ia bertahan since 1915 produk pertama dicipta. Tua kemain lah Shaklee ni. Ehehe. 

Produk pertama Shaklee
Vitalezed Minerals kini dikenali Vitalea



KakRehan,
Shaklee yang tualah kakRehan pilih. Tapi somi kakRehan tetap di hati.😘

#KakRehanGojes
#DesireFamily

Thursday, 20 September 2018

Personal Coaching bersama Mentor Shaklee Part 3 September 2018

Sesi Personal Coaching dengan bisnes mentor Shaklee kami semalam. Master Norita Idris dan Master Naquib. Mereka baru balik dari trip Mediterranean Cruise. Sambil berkongsi pengalaman dan strategi bisnes.

Ingat dalam bisnes wajib ada mentor. Kami always rujuk mentor proven kami yang dah lebih 20 tahun dalam bisnes Shaklee. Kami nak bantu lebih ramai insan yang sedang tercari part time bisnes.

Join Ahli Shaklee bersama Desire Family
Coaching bersama upline Shaklee
Master Norita dan Naquib serta Pakar
Nutrisi Shaklee Puan Sarah 


Shaklee proven bisnes bertahan lama di dunia lebih 60 tahun dan dalam Malaysia je dah 30 tahun. Sempat juga kakRehan dapatkan consult dan coaching dari Nutritionist Shaklee Puan Sarah.

Yes! Kami ada pakar nutrisi yang kami boleh rujuk tentang info produk dan kesihatan.

Boleh hubungi kami KakRehan untuk peluang bisnes bersama Shaklee.

Raihan 017-2549388

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Tuesday, 11 September 2018

Salam Maal Hijrah 1440H

Salam Kejayaan. Teruskan perjuangan untuk mendapatkan redha Ilahi.



Assalamualaikum dan Salam Maal Hijrah buat semua😘

#KakRehanGojes
#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Sunday, 9 September 2018

Ikhtiar Kuatkan Badan Baby

Kepentingan yang tidak penting tetapi amat penting di saat yang penting itu tiba.

Al-kisah di suatu hari bamboy ni menempek manja dekat ayahnya. Ayahnye sedar akan kelainan suhu tapak kaki & tangan bamboy. Rupanya tanda tanda nak demam.


Ikhtiar Kuatkan Badan Baby

Dengan pantas ayahnye ikhtiarkan Nutriferon Shaklee untuk menggerakkan sistem pertahanan badan bamboy supaya lebih aktif. Di tambah dengan Vitalea kids shaklee untuk bamboy kekal bertenaga. Serta tidak lupa vitamin c chew untuk meningkatkan imune badan bamboy.

Alhamdulillah bamboy kembali sihat ceria sehari cubaan untuk demam tidak berhasil. Kita ikhtiar & usaha, Allah jualah yang menyembuhkan. Nampak vitamin itu tidak penting di mata sesetengah orang, tetapi amat penting bagi sesetengah orang.

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Tuesday, 4 September 2018

Krim Pelembap Spf 50 Melindungi Kulit Dari Sinar UV Matahari

Siapa yang ada masalah kulit kusam dan kering? Antara faktor sebab sering terdedah cahaya matahari tau. Bahaya sebab kesan sinar UV tu.

Krim Pelindung Uv
Gunakan krim pelembap
mengandungi Spf


Penyelesaianya kenalah sentiasa memakai pelindung UV . Dengan memakai krim UV untuk kulit yang lebih sihat. Terutama korang yang kerja luar dan terdedah kena cahaya matahari.

Tapikan tak kira duk rumah ke nak keluar KakRehan mesti apply Age Moituriser Spf50 Youth Skincare ni. Dalam rumah pun panas juga tau. Sinar matahari masuk rumah. Yang masak pun kena haba jugakan.

Krim Pelindung Uv Shaklee Age Defense Moiturizer Spf50
Kebaikan Krim Pelembap Youth
Age Defense Moiturizer 


Krim Pelindung Uv Shaklee Age Defense Moiturizer Spf50
Krim Pelembap Youth
Age Defense Moiturizer SPF 50
melembap dan melindungi


Kata nak skin cantikkan. Jangan abaikan penggunaan krim pelembap siap pelindung Uv lagi. KakRehan pilih ni. Effect kulit lembap glowing. Bila blend pondesen tu cantik je 😘

#KakRehanGojes
#YouthSkincare

Kelas Facial Cikgu Aiza Ajar Step Penjagaan Muka Dengan Betul

Sabtu lepas pada 1 September 2018. KakRehan attend kelas ilmu facial di Teluk Panglima Garang oleh Cikgu Aiza founder ZaaClass.

Menuntut ilmu facial harini dengan cikgu Noraiza Azmi. Best sangatlah tadah muka harini kena facial. Melentoklah KakRehan uii kena urut muka. Hehe.

Cikgu Aiza demo cara nak facial

KakRehan sedang tidur tu.hehe


Yeah! Alhamdulillah. Dapat belajar step facial basic yang betul. Padahal baru je daftar beberapa lepas. Bolehlah den facial muka encik somi nanti. Of cos dengan Skincare Youth lah.😘

Sesi pagi belajar kelas facial basic. Sesi petang kelas marketing oleh Tuan Haizul ajar facial hati pulak. Dialah yang share tentang apa yang buat kita bengang dan jadikan faktor bengang tu untuk kita buat lebih baik dan buang rasa malu.

Encik Haizul ajar tentang marketing


Bergambar dengan semua peserta


Petang semalam diberi kesempatan untuk share pengalaman bisnes dalam kelas. Alhamdulillah dapat buang tembok rasa malu tu. KakRehan bukanlah seorang yang reti tercakap depan orang ramai tau. Ai is pemalu.hihi. Tapi semalam tolak tepi dah.

KakRehan,
Bis Shaklee since 2011.

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire


Thursday, 7 June 2018

Vitamin Detox Ketika Berpuasa

Sebenarnya kan, tak payah tunggu raya. Bulan puasa ni pun ramai yang makan macam-macam. Lagi la kalau pergi bazar, perut tengah lapar. Semua benda nampak sedap.

Sepatutnya bulan puasa la bulan paling baik untuk detoks. Dengan berpuasa, badan dapat melakukan proses detoks secara semulajadi dan menyingkirkan toksin dari badan.

Toksin ni merupakan racun dalam badan yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Ianya juga dapat membantu kita makan dalam kadar yang sepatutnya dan bukan secara berlebihan seperti pada hari-hari biasa. Jadi badan akan mendapat berat badan ideal!

Tapi ramai yang bila berbuka puasa makan tak ingat. Sampai nak tidur tak sudah-sudah lagi makan. Dah masa bila nak detoks tu? Vitamin Shaklee boleh bantu.



Sambil kita buang lelemak tak diperlukan, kita nyahkan toksin dari badan. Badan lebih sihat, bertenaga, perut selim, kulit pun automatik cantik.

Berminat nak dapatkan vitamin untuk detox badan. Boleh dapatkan produk Shaklee area Selayang dan Batu Caves dengan Puan Fieza Shukor


Tuesday, 5 June 2018

IMPIAN NAK KURUS AKHIRNYA TERCAPAI!

Ini kisah Kak Mis. Selain jaga pemakanan sihat dan senaman. Kak Mis pun amalkan set selim Shaklee untuk kesan superb ni. Dan katanya sesambil bagus jaga kesihatan dalaman.

Set Kurus Shaklee
Testimoni Kak Misriah


Apa bestnya lecithin shaklee?  Fungsi lecithin adalah memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan. Apa yang bestnya, mana-mana lemak yang tidak diingini akan dibuang oleh lecitin ini.

Macam penyerap lemak gituu. Terutama tang perut yang menyimpan lemak tu, nampak terserlah buncit, sangat sesuai ambil lecitin ini. 

Antara lain  Lecithin
 [✔] Memecah & membakar LEMAK
 [✔] Menurunkan kadar KOLESTEROL
 [✔] Membersih dan melicinkan SALURAN DARAH.

Sambil slimkan badan kulit pun jadi cantik. Toksin dalam badan pun makin berkurang. Hat ni korang tambah Alfalfa dan Herblax pun bagus tau untuk cuci usus dan pelawasan lancar.

Set Kurus Shaklee
Set Kurus Shaklee


Risau raya nanti kebaya sendat sebab makan tak hengat. Must grab set selim Shaklee naa. Hehe.


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi KakRehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA


Sunday, 3 June 2018

Persediaan Detox Di Hari Raya

Paling tak best bila raya nanti. Makan tak hengat tetiba sembelit pulak. Susah nak uk uk. Perut rasa sebu. Dah tu dah takleh nak melantak banyak-banyak bila perut meragam ni.

Makan kena beringat tau kekawan. Make sure air kosong kena minum banyak. Then makan kena kawal juga. Tapikan raya korang mesti mana nak jaga makan.kan kan. Hihi.

KakRehan ada benda baik nak share. Jom dapatkan perisai set detox ni. Best sangat detox sekali cuci usus tau. Sekali singkir lelemak debush terus masa pembuangan.

Nanti KakRehan guide cara makan sekali dan tips kurus sihat. Sama-sama kita jaga kesihatan okay!

Jom DETOX the Shaklee Way! Nyahkan toksin itu!

Set detox Shaklee
Set detox Shaklee


Konsepnya untuk detox seluruh badan. Kita cuci usus jom!

■ Alfalfa untuk detox darah dan angkut lemak yang dibakar oleh Lecithin.
■ Lecithin bakar dan cairkan lelemak dalam badan dan bantu kawal kolestrol
■ Herblax untuk detox usus dan buang toksin dalam badan. Atasi sembelit.
■ Peppermint untuk buang angin & lancarkan pencernaan.
■ Ostematrix bagus untuk lembutkan najis dan atasi sembelit terutama ibu berpantang dan menyusu.


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi KakRehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA



Friday, 1 June 2018

Sebab Berat Susah Nak Turun?

9 SEBAB KENAPA BERAT BADAN SUSAH TURUN



1.Minum air kuantiti gula yang tinggi
2.Kurang tidur
3.Selalu skip breakfast kekonon diet 
4.Makan terlalu cepat
5.Kurang minum air masak
6.Makan time stress
7.Pengambilan karbohidrat berlebihan
8.Malas bersenam
9. Tidur lewat malam


Siapa yang nak berat badan unggul  jangan buat benda benda kat atas tu yeh.





Thursday, 24 May 2018

Tak Sangka Keputusan Lepas Periksa Kesihatan Tulang

Ingat tulang KakRehan ni kemain kuatlah. Sebab dah rasa konsisten amalkan pil kalsium. Rupanya result tulang pertengahan dipanggil osteoponia sila klik SINI. Fuhh nama kemain.

Rasa teruja bila tengok mesin canggih untuk tau keadaan tulang kita tu. Tengok sempoi je. Then result tu dia akan print sekalilah nak tengok keadaan tulang macam mana. Kami suami isteri check up bulan lepas 24 April 2018 di Hq Shaklee.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Mesin Pemeriksaan Tulang


Then lepas check up tu. Kami terus dapat resultnya. Check up dan penjelasan oleh Cik Nurul,Pakar Nutrisi Shaklee. Result suami KakRehan tulang dia normal je. Menurut pakar nutrisi yang check kami tu. Rata2 yang alami osteoponia ibu yang menyusukan anak dan pengalaman lahirkan anak.


Faktor risiko tulang rapuh wanita terutama yang pernah mengandung dan menyusu anak. Sebab kalsium kita share dengan baby tau. Baby pun berebut nak. Kita rasa kita sihat. Tapi dalaman tak nampak. Bila check up baru tau.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Ni kaki suami KakRehan tau.
Kena letak salah satu kaki kat situ.


Walaupun result kakRehan Osteoponia namun di paras ok lagi. Cuma kena lebih berhati-hati dan jaga pemakanan cukup kalsium. Keputusan juga tunjukkan tulang kakRehan ni kira sesuailah dengan umur. Nasiblah tak tua uii.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Consultation dengan Pakar
Nutrisi Shaklee


Jadi sape mak menyusu sesamalah kita cukupkan nutrien dalam badan. Supplement kalsium wajib amik gituu. Kalau tak agak mau risiko osteoporosis.uhukkk.


KakRehan,
Jom jaga tulang kita

Friday, 18 May 2018

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan Rakyat Malaysia

Siapa Yang Memerlukan Multivitamin

- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin

Apa Kata Doktor Zubaidi tentang pengambilan Multivitamin?

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan

Apa perbezaan multi-vitamin VITA-LEA Shaklee?

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan
Vitalea Shaklee


♕ Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia
♕ Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan
♕ Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA
♕ Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang
♕ Diselaputi dengan spirulina
♕ Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks
♕ Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil
♕ Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
♕ Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan
Manfaat Vitalea


Apa manfaat utama VITA-LEA Shaklee?
✿ Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
✿ Membantu sistem memori dan fokus
✿ Merupakan pelengkap nutrisi
✿ Meningkatkan sistem produktif terutama bagi remaja yang sedang membesar
✿ Membantu dalam stimulasi metabolisma
✿ Membantu melambatkan proses penuaan
✿ Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru
✿ Membantu proses tumbesaran
✿ Melindungi fungsi buah pinggang, jantung, hati


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA


Tuesday, 1 May 2018

Amalkan Polifenol Untuk Kesan Awet Muda

KakRehan jarang cite pasal vivix ni. Dalam banyak item shaklee kami gelar dia premium item. Sebab kandungannya dari tumbahan yang bukan calang-calang. Rasanya ala-ala ribena masam kelat.



Tapi itulah keunikan rasanya. Bila bancuh air sejuk fuhh sejuk tekak rasa. Bancuh air kosong atau jus buah pun boleh. Bila dah minum fefeeling terus rasa awet muda. Hihi. Plus Vivix pun bagus bagi tenaga.

Apa pulak ni POLIFENOL @ POLYPHENOLS ? Ok nilah sebatian tumbuhan yang mempunyai khasiat antioksida tertinggi terhadap kesan penuaan sel. 
Salah satu polifenol yang kuat adalah RESVERATROL terbukti dapat melambatkan proses penuaan di peringkat sel.


Kandungan dalam Vivix kaya polifenol


Siapa yang nak awet muda bergetah Vivix pilihan tepat. Cantik dalaman luaran gituuu. Siapa yang sejenis yang tak suka telan pil banyak vivix pilihan terbaikPengambilan sehari just 1 SUDU VIVIX je bersamaan 15 polyphenols. Fungsi ni polyphenols adalah anti radang. 


Testimoni awet muda dengan Vivix 
-Kak Wan 45 tahun



Vivix pilihan tepat untuk kalian yang tak suka telan pil. Just telan bancuh air kosong sejuk-sejuk atau jus pun memadai. Jom awet muda dengan Vivix.

Lebih info Vivix klik SINI


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan untuk harga lebih jimat harga ahli atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA



Thursday, 26 April 2018

Projek Income Gemuk Desire Family

Amboi kemain team KakRehan macam tiap malam je ada kelas. Kalau tengok kakRehan nya team memang tengah giat buat kelas coaching. Kami dan mentor yang lain tengah kukuhkan team perang.

Biar padu dengan ilmu produk dan bisnes. Bisnes kena ada ilmu wehh. Baru lah bis kekal lama dan mudah nak consult orang. Gituu. 

Yes tengah bulan April ni dah mula kelas coaching kami mentor-mentor bisnes Shaklee. Ni antara kelas kami yang dah mula dan special kat channel telegram kami.


Berminat Jadi Ahli Shaklee
Sharing Master Raihan aka KakRehan

Berminat Jadi Ahli Shaklee
Sharing Master Raihan aka KakRehan

Berminat Jadi Ahli Shaklee
Sharing Fieza Shukor

Berminat Jadi Ahli Shaklee
                           Sharing Kak Nor



Berminat Jadi Ahli Shaklee
                     Sharing Rozan Mian


Berminat Jadi Ahli Shaklee
Sharing Nadia


KakRehan alu-alukan yang tengah survey nak cari part time bisnes. Join Desire Family kami curah ilmu kasih sayang dan team yang suportive. Ajomm💪

Klik sini untuk info Ahli Shaklee

Wednesday, 18 April 2018

Trip Umrah Istanbul Shaklee 2018 Seronoknya!

Tahniah untuk leader Shaklee yang join Umrah Istanbul. Trip Shaklee memang best sesangat. Antara reward free trip adalah umrah. Pilihan lain boleh pilih trip asia atau luar negara.

Trip Umrah Istanbul Shaklee 2018
Tahniah leader Shaklee!

Trip Umrah Istanbul Shaklee 2018
Wajah gembira sakan jalan di bumi Istanbul


Rindu sangat nak jejak kaki ke Istanbul lagi. Dulu pergi musim sejuk dengan trip Umrah Shaklee tahun 2014. Kami bagi 5 star flight ,hotel,makanan dan tempat ziarah tak mengecewakan.

Now leader Shaklee menuju ke Madinah dan seteruskan fokus ibadah Umrah. Syahdu je bila ingat balik. Kalau tengok kat tv bergenang air mata rindu. Moga Allah jemput kami dan kalian ke Tanah suci. Amin Ya Mujib.

Now fight untuk trip tahun depan lak. Kalini nk ajak team DESIRE sesama💪💪



Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA

Saturday, 14 April 2018

Kelas Shaklee Euphoria April 2018

Alhamdulillah malam tadi kami berpeluang attend kelas Shaklee anjuran mentor kakRehan, Master Norita dan suaminya. Topik best Tips bis online dan offline.

Dan paling best sharing Bis Shaklee boleh diwarisi anak-anak.Bis Shaklee ni bis kami suami isteri dan anak-anak. Sebab tu kalau pergi kelas kami akan bawa mereka bersama.

Mentor bisnes Master Norita

Master Naquib sharing

            Bersama cucu Shaklee KakRehan


             Bersama mentor bisnes
     KakRehan 20 tahun dalam bis Shaklee

Doakan pengorbanan mereka membawa hasil kejayaan untuk kami wahai anak.
Pernah lalui susah senang turun naik dalam bisnes. Masih fight untuk money freedom dan gapai impian. Doakan kami ye 💪

Info Ahli Shaklee




Friday, 13 April 2018

Pengedar Sah Shaklee Seri Manjung

Checklist Badan Perlukan Vitamin

97% Rakyat Malaysia tidak mengambil makanan seimbang. Masalah ini bermula seawal waktu sarapan lagi.

Jom checklist apa yang kalian amalkan

1. Adakah anda minum 3 gelas susu rendah lemak Setiap Hari?

2. Adakah anda makan serat (fiber) setiap hari?

3. Adakah anda makan ikan sekurang-kurangnya 2 kali dlm seminggu?

4. Adakah anda makan 4 hidangan sayur hijau/kuning/merah setiap hari?

5. Adakah anda makan 2 hidangan buah-buahan setiap hari?

6. Adakah anda mengawal pengambilan makanan manis dan berLemak?

7. Adakah anda mengekalkan berat badan yang ideal tanpa berdiet?

Jika jawapan TIDAK pada mana-mana soalan di atas, anda berpotensi untuk mengalami kekurangan vitamin.


Nak konsultansi cadangan vitamin Shaklee yang sesuai.

Boleh hubungi Puan Nor cover area Shaklee Manjung dan postage seluruh Malaysia.

Puan Nor
018-9760754

Monday, 9 April 2018

Keperluan Suplemen Setiap Orang Berbeza

Assalamualaikum dan salam ceria. 

Ada berbagai hujah dan pendapat yang mengatakan supplemen ni tak penting pun. Apapun kena tahu keperluan masing-masing. 

Raikan perbezaan pendapat. Kalau jenis amalkan pemakanan sihat dan berkhasiat mereka tak perlu pun amalkan suplemen. Tapi betul cukup ke nutrisi dari pemakanan kita sehari?

Menurut Doktor Zubaidi di fanpagenya, setiap lapisan masyarakat mungkin memerlukan suplemen yang berbeza.

1. Suplemen untuk lelaki dan wanita. Terutamanya dalam hubungan suami dan isteri dan dalam proses mendapatkan zuriat.

2. Suplemen untuk atlet bagi meningkatkan pencapaian sukan. Jadi pilih suplemen yang organik, bukan "suplemen" yang dicampur dengan dadah atau bahan terlarang.

3. Suplemen untuk meningkatkan daya tahan terutama bagi mereka yang kerap demam dan selsema, ada masalah kulit yang kronik, atau penyakit kronik yang telah menerima rawatan tetapi masih tidak terkawal. Pilih suplemen yang sesuai dan dos yang optima.

 4. Suplemen bagi kanak-kanak terutama yang obes akibat kegemaran mereka mengambil banyak makanan dan minuman bergula, banyak makan makanan berproses dan tidak suka makan sayur. Sebab itu banyak vitamin dan bahan tambahan yang ditambah pada susu tepung yang dijual dan diiklankan di TV.

5. Suplemen bagi wanita yang hamil dan menyusukan anak. Mereka kerap dibekalkan dengan asid folik, zat besi dan omega 3 untuk keperluan ibu dan anak.

6. Suplemen untuk meningkatkan tenaga dan berasa lebih positif dalam hidup. 

Semua suplemen ini akan lebih berkesan dengan mengamalkan pemakanan yang betul dan menjalankan aktiviti fizikal yang secukupnya.

#HealthDrZubaidi

KakRehan sendiri amalkan suplemen since kecik lagi sebenarnya. Dulu mak abah bagi untuk keperluan nutrisi sebab belajar kan.
Then lepas bersalin Qaireen konsisten amalkan since 2011 lagi sampai sekarang.

Nanti KakRehan kongsikan lagi sharing daripada yang pakar. Takdelah korang rasa was-was nak amalkan suplemen lepas nikan. Ok jumpa lagi.




Wednesday, 4 April 2018

Senarai Nama Pengedar Shaklee Aktif Seluruh Malaysia

Dalam bisnes gerak dengan team lagi mudah dari buat sorang-sorang. Harini KakRehan nak kenalkan DESIRE FAMILY. Sebenarnya ramai tapi ni antara yang aktif bisnes.

1. Fb : Ibu Chempaka
Cod Petaling jaya & Shah Alam
http://Www.wasap.my/60122759121/SyNakOrdershaklee

2. Fb : Nurzuharmawati Baharun
Cod Pulau indah , Bukit Tinggi, Port Klang

3. Fb : Nor Fazlina Mokhtar
Cod Seremban & Seremban 2

4. Fb : Fifiadriana Ina
Cod Pasir gudang
Kota masai
Tmn cahaya masai
Kg. Pasir putih
Masai
Rengit
Benut
Senggarang

5. Fb : Norhafizah AbdulShukor
Cod UIA, Gombak, Selayang, Batu Caves, KL

6. Fb : Hidayati Ismail
Cod Johor bahru, larkin, bandar baru uda, kg melayu majidee, pasir gudang

7. Fb : Nurul Nadia
Cod Sepang , nilai , klia , bandar enstek, jijan ,kota seriemas.
0193396486
www.wasap.my/60193396486

8. Fb : Rozan Mian
Cod Masjid Tanah, Lubuk Cina, Kuala Linggi, Tanjung Bidara, Sungai Udang, Alor Gajah
017-7800781

9. Fb : Nur Shahidah
COD: Pantai remis,perak
no. tel: 0162305953

10. Fb : Noor Hidayah
 *Cod sekitar KL*
•Berdekatan Mid valey,
•berdekatan Kg Bharu,
•Berdekatan tasek permaisuri, cheras.
*Cod Penang*
•kepala batas
•sungai dua
*Cod area Kulim kedah*

 0176824855

11.  Fb :Puan Nor (Norhayatie )
Page Nor Syifa D'Beauty
Cod manjung

12. Fb : Misriah Yahaya
Page : secret wellness: tips & beauty
Cod : Tampin, Rembau, Alor Gajah

13.  Fb : Normala Jaip
IG : @normalajaip
Cod : Kg. Jawa, bandar klang, port klang, Andalas, Shah Alam.
No. Tel : 019-6949739

14. Fb: Juniah Ali
     IG: June Ali
     COD: kota kinabalu.,kota belud.,kota marudu
0198951736

15. Fb :  Lela Azmi
Cod area penang island
Www.wasap.my/0125194419

Korang boleh juga dapatkan produk shaklee daripada mereka yang super hot gojes. Servis tip top mantoppp.

Sunday, 1 April 2018

7 tahun Bersama Bisnes Shaklee

Pejam celik pejam celik. Ya Allah kejap je masa. Rasa macam baru je tau. Dah 7 tahun kakRehan terjebak dunia bisnes shaklee dan pengguna tegar since 2011. Masa tu amik Set Menyusu Shaklee. Best memang jatuh cinta terus bila amalkan.

KakRehan nampak bis ni boleh pergi jauh. Yelah sambil makan pun kita boleh sharing bisnes. Dapat bonus sekali. Itupun kena cukup point baru layak dapat bonus tau. Tak fikir panjang. Sebulan lepas consume dah rasa kesan terus sign up ahli Shaklee. KakRehan terus bagitau kat mentor bisnes Master Norita Idris

KakRehan dan mentor
bisnes Kak Norita


Rezki juga jumpa Kak Norita rupanya dia pun orang lama dan orang kuat bisnes Shaklee. Now hampir 20 tahun dia bersama Shaklee. Tengok muka pun fuhh penuh vitamin tu. No make up. Tapi peloles sungguhlah. Seorang yang humble walaupun antara orang terhebat dalam Shaklee.

Asal jumpa dia asyik kena sumpahlah.haha. Yang baik-baiklah. Saje nak ulit kenangan lama. Kunci utama KakRehan pegang sabar, konsisten dan fokus. Yes ada time pasang surut. Turun naik itu adat. Buat sampai jadi.

Ada yang tengah cari part time bisnes? Shaklee bisnes paling mudah risiko pun kurang. Dengan yuran ahli RM79.50 semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak. Takde modal stok takpe. Shaklee sediakan website online untuk buat belian terus penghantaran ke customer.


KakRehan,
Trusted Dealer Shaklee since 2011



Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.



HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419



PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA



Thursday, 22 March 2018

Rezki Tiap Anak Berbeza. Jom Usaha Tambah Side Income

Rezki tiap anak tu berbeza. Masa qaireen rezki bertemu bis Shaklee. Then Allah aturkan macam-macam reward malah dapat free trip Umrah Shaklee. Bila dah lama dalam bisnes. 

Tipulah kalau kata takde dugaan. Jatuh bangun  dalam bisnes. Yes KakRehan masih berjuang. Tiap aturan Allah pasti berhikmah.Yakin dengan usaha, doa dan tindakan. 

Jom tambah side income bersama Shaklee
My Shaklee Family

Jom tambah side income bersama Shaklee
Alhamdulillah masih setia
bisnes since 2011


Allah janjikan rezki tak terduga. Bila down tu tengok muka anak-anak dan big why. Terus tak jadi nak down. Siapa macam ni juga?😁

Dan KakRehan nak ajak suri rumah mahupun yang masih bekerja untuk bersama team DESIRE FAMILY. Jana income dengan berkongsi manfaat produk Shaklee. 

KakRehan as a leader in shaa Allah akan guide awak hingga berjaya dapat bonus Shaklee dan reward Shaklee yang lain. In Shaa Allah.


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.



HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA


Sunday, 28 January 2018

Yang Takde Masalah Kulit Kusam Jangan Baca

Siapa yang ada masalah kulit kusam?

KakRehan dulu pun ada masalah kulit kusam tau. Bukan apa, kulit kusam ni kan buat seseorang tu nampak tak bermaya macam tak sihat jekan. 

Dan nak atasinya sebenarnya kena make sure peredaran darah lancar. Dan pengambilan air kosong cukup sesangat penting juga tau.

Macam si cantik ni dia amalkan b complex bagi lancarkan peredaran darah. Kulit pun jadi berseri tau. Plus amik vitamin c untuk bentuk sel kolagen dalam kulit. Kulit lebih cerah dan anjal.

Atasi kulit kusam dengan shaklee
Dulu Kulit Kusam. Sekarang 
berseri tona kulit sekata


Manfaat B Complex bagus untuk kulit sihat dan berseri.

1) Anti stress-
Apabila kite stress urat-urat muka kita akan bekerja lebih kuat berbanding urat-urat ketika kita senyum. Sewaktu stress kita cenderung untuk mengerutkan muka.

Kerutan stress tu boleh menyebabkan kedut-kedut pada wajah. Kan dah cepat tua. Hehe. Makanya b complex bantu untuk kurangkan rasa stress sebagai agen penenang gitu.

2) Membantu melindungi kulit daripada pancaran matahari-
Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada sinar uv. Kulit ini kalau dah kusam memang mengambil masa untuk dipulihkan..

Pengambilan B Complex langkah yang bijak. Lebihkan pengambilan B Complex dalam diet anda bagi mengelakkan kerosakan kulit yang serius.

3) Melancarkan perjalanan darah-
Perjalanan darah yang baik menampakkan wajah lebih muda. Ia juga mampu dan menghilangkan tekanan pada badan dan wajah. Seterusnya kita akan kelihatan ceria dan lebih berseri-seri.


Manfaat Vitamin C Penawar Semulajadi bagi Masalah Kulit

Sejak dulu lagi, vitamin C banyak digunakan untuk merawat banyak masalah yang berkaitan dengan kulit. Sekarang ni pun, banyakproduk kecantikan yang gunakan vitamin C seperti pelembap dan masker untuk kembalikan keremajaan kulit dan buatkan kulit kelihatan berseri secara semulajadi. 

Vitamin C sangat membantu untuk kurangkan kedutan dan mengembalikan keanjalan kulit. Selain itu, vitamin C juga melindungi kulit dari bahaya sinar UV.

Okeh dah taukan manfaat B complex dan Vitamin C. Korang yang ada masalah kulit kusam amalkan 2 ni pun okeh. Atau nak tambah protein Esp dan Vitamin E untuk lebih gebu dan glowing gituu. Roger KakRehan tau.


HUBUNGI KAMI

Pengeposan seluruh Malaysia.

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITAR