Tuesday, 3 October 2017

12 Tanda-tanda Kurang Protein Dalam Badan

Meh KakRehan nak share kat uols tanda badan kurang protein. Lepas ni boleh cek memasing ada tanda tu tak tau.


12 TANDA KURANG PROTEIN DALAM BADAN

1.Kulit mengelupas
2.Kulit bersisik
3.Rambut halus dan sering gugur
4.Otot Kurus
5.Kehilangan selera makan
6.Perut buncit akibat pengumpulan bendalir tisu
7.Pertumbuhan terbantut bagi kanak-kanak
8.Kulit berkedut
9.Kulit wajah yang kusam dan tidak bermaya
10.Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam
11.Bekas gigitan serangga yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan
12.Badan rasa lemah dan tidak bertenaga

Ha..dah cek ada tak ada tak??  

Yes kadang kita dah makan sumber protein dari ikan,ayam dan makanan lain. Tapi still lagi ada tanda tu. 

KakRehan suggest topap dengan protein ESP. Protein tumbuhan juga sangat mudah hadam dan jaun lebih rendah dari nilai kalori.


No comments :