Wednesday, 11 October 2017

Selalu Skip Sarapan dan Tak Bertenaga?

Assalamualaikum dan salam ceria uols.

KakRehan nak sharelah buat student dan uols yang aktif bekerja.  Selalu skip meals ke breakfast or makan berat sebab bizi sangat? Bila skip badan rasa tak bertenaga jekan. Perut berkeroncong pula tu.hehe.

Lepas ni dah tak perlu risau lagi dah. Dengan protein shake ESP dapat membantu uols rasa lebih kenyang dan bertenaga tau. Hanya shake shake shake siap Nak lagi sedap boleh buat macam-macam resepi ESP juga tau. Memang mabelles lah!


Nah KakRehan share testimoni ESP 

1. Testimoni 1 - Rasa kenyang dan bertenaga hingga tengahari.


2. Testimoni 2 - Rasa kenyang dan takde rasa mengantuk pergi kelas.



Bayangkanlah memalam korang layan smoothies buah yang sedap yum yum. Lepas ni dah takyah layan dah beli kat kedai. Buat sendiri asalkan bukan guna blender sambal tau. Naya je kang buat smoothies tapi rasa sambal pulak.hehe..




Berminat nak cuba ESP Shaklee?

HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358
Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS, JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, 

Monday, 9 October 2017

Protein Bagus Untuk Kulit Sihat dan Cantik

Assalamualaikum uols. KakRehan nak share sikit tentang protein ni. Salah satu manfaat protein bagus untuk kulit.

Ia bantu membina kulit sihat dengan pengambilan sumber protein berkualiti tinggi secukupnya.

Tubuh badan dan sel-sel kita terdiri daripada sumber protein. Kekurangan protein membuatkan kulit hilang seri.


Protein Bagus Untuk Kulit Sihat dan Cantik


Kepentingan Protein:

🌼bekalkan asid amino untuk kulit. Asid amino ni tak boleh dihasilkan sendiri oleh badan kita. Jadi, kena makan. 
🌼sokong penghasilan sel kulit yang sihat
🌼baiki dan generate sel dan tisu kulit baru
🌼hasilkan hormon yang sihat dan enzim yang penting untuk kulit
🌼support penghasilan asid amino glutathione utk lindungi sel kulit dari sinar uv

Nak dapatkan sumber protein berkualiti tinggi, silalah topup ESP dalam diet harian anda.

Badan sihat, kulit cantik 😍

Tuesday, 3 October 2017

12 Tanda-tanda Kurang Protein Dalam Badan

Meh KakRehan nak share kat uols tanda badan kurang protein. Lepas ni boleh cek memasing ada tanda tu tak tau.


12 TANDA KURANG PROTEIN DALAM BADAN

1.Kulit mengelupas
2.Kulit bersisik
3.Rambut halus dan sering gugur
4.Otot Kurus
5.Kehilangan selera makan
6.Perut buncit akibat pengumpulan bendalir tisu
7.Pertumbuhan terbantut bagi kanak-kanak
8.Kulit berkedut
9.Kulit wajah yang kusam dan tidak bermaya
10.Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam
11.Bekas gigitan serangga yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan
12.Badan rasa lemah dan tidak bertenaga

Ha..dah cek ada tak ada tak??  

Yes kadang kita dah makan sumber protein dari ikan,ayam dan makanan lain. Tapi still lagi ada tanda tu. 

KakRehan suggest topap dengan protein ESP. Protein tumbuhan juga sangat mudah hadam dan jaun lebih rendah dari nilai kalori.


Monday, 2 October 2017

ESP Hot Item Shaklee

APA ITU ESP?

Esp ataupun Energizing Soy Protein ialah protein soya yang berkualiti tinggi. Di datangkan dalam bentuk serbuk dgn berat 850g setiap canister. Mengandungi 5 vitamin B yang penting; separuh daripada keperluan kalsium harian. 

Protein soya ESP ni  soya bukan GMO ( Genitically modified organism) & dihasilkan di bawak satu program yg digelar "Identify Preservation Program (IPP) di mana kacang soya ditanam dan dijaga dgn teliti dari proses menanam sehingga saat pemprosesannya.




Tidak seperti soya lain dipasaran, 
Soya Shaklee dibasuh menggunakan air. Ini untuk kekalkan isoflavones . Isoflavones soya dipercayai dapat mempertingkatkan kesihatan payudara serta mencegah penyakit barah payudara dan rahim.

Selain itu, memperkuatkan tulang lalu mencegah osteoporosis dengan mekanisme mengurangkan kehilangan kalsium dalam tulang, mengatasi masalah simptom monopous.
Isoflavones juga membantu dalam memperbaiki penampilan penuaan kulit, termasuklah mengurangkan garis-garis halus kedutan. Protein Shaklee mengandungi isoflavones kerana soyanya dibasuh menggunakan air bukan alkohol seperti soya lain.


KENAPA MESTI MINUM ESP NI ?

🌸 menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan tenaga dibekalkan secara konsisten

🌸 Protein soya membantu mengurangkan kolestrol

🌸 Kulit anjal & berseri

🌸 Memulihkan kedutan

🌸 Mempercepatkan pemulihan luka dan parut

🌸 Membantu memulihkan pigmentasi,rambut gugur, melambatkan proses uban

🌸 Membantu menguatkan ingatan dan kecergasan 


Siapa Yang Boleh Amalkan Esp?

1. Ibu mengandung (Compulsory) bagi tenaga dan kuatkan otot baby
2. Ibu berpantang bagi tenaga dan sembuhkan luka dengan cepat.
3. Ibu menyusu susu badan meriah.
4. Orang yang selalu tidak sempat sarapan.
5. Orang yang selalu tidak bertenaga bila menjelang tengahari.
6. Orang yang nak diet taknak makan berat-berat.
7. Anak berusia setahun
8. Remaja, dewasa dan orang tua lelaki dan perempuan.


Berminat nak cuba ESP Shaklee?

HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358
Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS, JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI,