Wednesday, 27 September 2017

Tanda Badan Kurang Kalsium

Selalu perasan yang ada simptom ni mommy preggy dan wanita lepas bersalin. Sebab tu wanita perlu sesangat amalkan pengambilan kalsium yang cukup sehari.

Selain dari susu kalsium boleh juga didapati sumber makanan lain. Ni kakRehan nak share tanda-tanda kurang kalsium dalam badan. Kata nak jadi mommy gojes. Kenalah sihat tubuh badan giteww.

Meh tengok simptom kurang kalsium dalam badan๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡




1. Kerap keletihan 
2. Sentiasa kebas dan cramp anggota badan
3. Biasa mengalami sakit belakang, sakit pinggang, sakit lutut dan sendi
4. Mengalami masalah sembelit dan buasir
5. Migraine atau kerap sakit kepala 
6. Tumit kaki pecah dan kasar
7. Susah bangun tidur
8. Sukar tidur lena atau insomnia
9. Mempunyai masalah sakit gigi dan kuku mudah rapuh atau patah

Dah cek tak saiyang??  Apa lagi sesamalah kita amalkan kalsium yang cukup sehari untuk menjadi mommy gojes super saiya suri hati mr hubby tersayang.

KakRehan amalkan minum susu juga. Then topap dengan pil kalsium Ostematrix juga. Highly recommended untuk uols yang tak suka minum susu. 

Mak menyusu baby lagi kena topap kalsium. Tulang dan gigi baby pun kuat. Tanaklah tulang dan gigi rapuh tua nanti uii.hehe.

No comments :