Monday, 16 January 2017

Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee


Setelah sekian lama duduk dalam rumah kena kuarantin beberapa hari. Weekend sabtu dan ahad dapat berjalan...heaven!haha.. Raihan nak share korang yang parut kayap tu dah makin hilang.. nak share apa raihan makan..sapu kat luka dan pantang juga tau.

Now masih pantang makan ayam dan telur lagi. Takut gatal lagi kang tak sembuh pula. Walaupun ada sikit-sikit rasa gatal. Geram nak menggaru je. Tak boleh pula sabarkan aje kang luka pula lagi teruk parut u!hehe.. habislah kulit i...hihi..

Ni Raihan nak share gambar contoh tu berair gambar amik kat google bukan gmbar Raihan ye contoh je tapi lebih kurang. Masa ni toksah cakap kemain pedih, sakit dan denyut-denyut sebab libatkan saraf. Tengok pada tempat die kena. Macam Raihan kena kat dahi dan kepala belah kanan. So dia sakit kat saraf bahagian telinga kanan tu.

Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Kayap (gambar google)



Masa sakit tu memang bad mood. Rasa nak marah-marah orang je. Stress, malas dan asyik baring ke. Suami kata muka macam nak kena penyepak je..haha..Nasiblah dia penyabar je.. Kalau tak mau den kena sepak dengan muka masam tu. Bukan sengaja tapi bila sakit ni tak boleh nak muka cerialah kan..hehe...


So korang-korang yang pernah kena chicken pox risiko untuk kena sakit kayap ni sebab virus yang sama. Bila imun badan rendah dan masa tu lak terdedah dengan ramai orang so mudah nak kena jangkitan ni. Preggy ni memang imun badan rendah so bila culas makan vitamin dan kena pula masa hantar kakak 1st day sekolah. Memang hari tu penat dari pagi sampai petang kat luar. Semuanya aatas kehendak Allah nak uji kita dengan sakit ni masa mengandung.



Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Sebelum ada kuping-kuping luka
Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Selepas tinggal parut aje

Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Ikhtiar dengan produk Shaklee

                       
Gambar atas ni sebelum dan selepas. Raihan amalkan vitamin c Shaklee ni 2biji siang dan 2biji malam bagus untuk kuatkan imun badan dan bagus untuk kulit juga. Selain tu amalkan b complex dan Ostematrix untuk legakan sakit denyut bahagian saraf. Raihan pun sapu krim herbal blend juga untuk parut. Krim klinik bagi tu dah habis tu guna awal-awal je untuk elak jangkitan merebak. Alhamdulillah comey dah dahi tu..kikiki... Dengan izin Allah jua sakit beransur pulih.

No comments :