Friday, 6 January 2017

Dah Tak Sakit Pinggang Mengandung Anak Kedua

Assalamualaikum dan salam ceria.

Cerita pasal sakit pinggang ni teringat masa mengandung anak pertama cik qaireen dulu. Allah terasa sakit betullah pinggang ni. Nak duduk serba tak kena. Dengan masa tu Raihan masih bekerja lagi. Pergi jalan-jalan mana dalam kereta mesti ada sendal bantal kat belakang pinggang. Nak travel jauh toksah cakaplah memang sakit terasa.

Malam-malam pun penuh bantal saje duk sendal pinggang nak tidur. Ingat balik memang tak tahan dibuatnya. Sekarang Raihan tengah mengandung anak kedua. Alhamdulillah dah masuk 34 minggu dah. Allah kejapnya. Bulan depan dah due...hii..lupa cara meneran.

Ok Raihan nak share pengalaman mengandung kalini Alhamdulillah rasa relax je. Derita sakit pinggang tu takde rasa lah macam dulu. Tapi ada masa sakit pinggang menjelma gak bila tak sedar diri. Dah tau mengandungkan jalan tak hengat dunia.haha.. Nak-nak bila masuk trimester ni badan dah sarat jalan pun macam penguin pulak...hihi.... Bila aktif sangat memang terasa juga sakit pinggang. Tapi bila tidur tak terasa pun sakit. Lena aje.

Ni mengandung 7bulan lebih trip Shaklee Langkawi.
Banyak berjalan..hehe


Sebenarnya raihan nak kongsikan rahsia Raihan atasi masalah sakit pinggang ni. Masa qaireen dulu memang akui sangat Raihan part nutrisi dalam badan culas. Minum susu pun ikut rajin. Selebihnya malas. Alhamdulillah preggy kalini Raihan jaga betul-betul part amalkan makan supplement masa preggy. 

Untuk masalah sakit pinggang Raihan atasi dengan amalkan pil kalsium Shaklee Ostematrix namanya. Sebenarnya sakit pinggang ni antara simptom kurang kalsium dalam badan tau. Fungsi kalsium tu sendiri bagus untuk melegakan urat saraf termasuklah sakit pinggang tu. 


                               


Dah Tak Sakit Pinggang Mengandung Anak Kedua
Ostematrix Shaklee




Ada tak mommy yang rasa sakit pinggang masa hamil ni bolehlah cuba Ostematrix ni. Sebab rata-rata ramai yang tak suka minum susu masa mengandung. Rasa loyalah. Tak suka minum kan.. haa.. Ostematrix pil memang sesuai sangat untuk yang tak suka telan susu..


Dah Tak Sakit Pinggang Mengandung Anak Kedua
Ostematrix bantu legakan sakit pinggang ketika hamil
           


Ok dah panjang Raihan bebel ni. Bolehlah mommy cuba Ostematrix pula lepas ni. Apa Raihan consume dan amalkan beri kesan baik mestilah nak kongsi pada semuakan. Semoga bermanfaat.


Boleh jenguk entry ni


Sedang Mencari Sumber Kalsium Terbaik? Ostematrix Pilihan Yang Tepat





                          





No comments :