Monday, 24 October 2016

Lemang Periuk Kera Melaka Sedap dan Paling Rare!

Assalamualaikum dan salam ceria semua...

Pertama kali dengar uniknya nama lemang ni. Kera pun pandai buat lemang ke..ehehe.. Ok sebenarnya Raihan nak kongsikan makanan unik ni. Walaupun belum pernah makan tapi lepas baca feedback yang dah makan kemain masing-masing kata sedap. Ngences mak yong tau. Katanya ada dalam cite upin ipin ek. Daku tak perasan lah pula.

Raihan bukan nak share resepi ye. Tapi sekadar berkongsi bisnes lemang sedap ni yang kakak Raihan sendiri sedang jalankan bersama suaminya. Boleh lah jenguk Fanpage mereka Lemang Periuk Kera Gegau Melaka Gegau.



Mak tersayang posing depan gerai lemang.


Lemang ni macam biasa dibuat dengan beras pulut dan dimasukkan ke dalam sarung periuk kera ni. Memang nak dapatkan periuk kera ni pun susah juga tau. Dijual 1 set 3 biji lemang pada harga RM5 atau 1kg pada harga RM40..



Sarung Periuk Kera

Close up lemang

1 set 3 biji Lemang berserta rendang ayam

Set Lemang Periuk Kera




Ni pula feedback customer yang dah makan lemang sedap ni. Daku yang baca ni pun. Bilalah dapat merasa pula kan..hehe.. in shaa Allah bulan depan balik rumah mak, kita menyinggah rumah akak ku ini.



Feedback customer


Feedback customer

Feedback customer




Boleh juga cod area Melaka minima 5 set dan mereka pun cod luar area juga. Korang boleh follow juga Fb my sis Pn Umie Al Khair untuk update terkini sebab buat cod area Kl, Bangi dan Nilai juga. Boleh hubungi mereka untuk order Umie 017-3558667

Jom kasi gegar makan lemang ni..haha....

No comments :