Monday, 15 August 2016

Set Ibu Hamil Shaklee

Set Ibu Hamil Shaklee


Suka Raihan nak share set ibu hamil Shaklee ni.. sebelum ni dengar pengalaman orang kan. Now sendiri merasa pengalaman hamil dengan vitamin Shaklee. Lagi teruja bila customer nurse pun ambil vitamin shaklee untuk kehamilan juga. Bila kita dah tahu supplement terbaik so kita pilih yang terbaik untuk nutrisi ibu dan baby sepanjang kehamilan ni...

Ni complete set bak kata pakar nutrisi shaklee.. setiap vitamin fungsi lain2.. kalau nak ambil dari sumber makanan yang dimasak sebenarnya nutrisi sudah hilang bila suhu panas.. so kita makan tu hampas vitamin je... takde apa2..

Apa kata doktor tentang pengambilan vitamin semasa hamil?


Set Ibu Hamil Shaklee
Dr Hamid Arshat
Doktor Pakar Sakit Puan



SET KEHAMILAN SHAKLEE


NUTRISI LENGKAP UNTUK IBU HAMIL

Ceria, aktif, sihat & gembira sepanjang hamil, pastikan anda lengkap dgn nutrisi utk tubuh badan bagi menampung keperluan anda ketika hamil.

Set Ibu Hamil Shaklee
Set Kehamilan Shaklee

Untuk SET HAMIL SHAKLEE (1, 2 & 3 trimester) :
- Vitalea ( multivitamin)
- B Complex (asid folik)
- Vitamin C
- Ostematrix (pil kalsium)
- Omega

Dan boleh tambah dengan pengambilan ESP supaya ibu lebih bertenaga dan mengoptimum kan penyerapan vitamin.

Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini kerana:

~lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
~tahan berbulan-bulan
~boleh dimakan bersama ahli keluarga
~harga yang sangat berbaloi
~vitamin semulajadi (bukan sintetik)
~tidak memberi sebarang kesan sampingan
~bonus kesihatan dan kecantikan extra
~juga sesuai dijadikan set berpantang
~terbukti selamat dan berkesan


~ Protein(Energy Soy Protein) ~

💖Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.
💖Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.
💖Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.
💖Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.
💖Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.
💖Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .
💖Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.

~ Multivitamin(Vita-lea) ~

💖mengandungi 12vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.
💖Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.
💖Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

~ B Complex ~

💖Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.
💖Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .
💖Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.


~ Vitamin C(Sustaine Realese Vita-C) ~

💖Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenuhi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.
💖Ia sangat unik kerana tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.
💖Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.

~ Omega -3(Omega Guard) ~

💖Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
💖Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
💖Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.
💖Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.

~ Kalsium(Ostematrik) ~

💖Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.
💖Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
💖Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
Testimoni Set Ibu Hamil Shaklee
Testimoni Set Ibu Hamil Shaklee


Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:

Vitalea
B Complex
Vitamin C
Ostematrik

Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:
Vitalea
B-Complex
Vitamin C
Ostematrix
Omega Guard
Manakala untuk mana-mana trimester anda boleh mengambil ESP (Energizing Soy Protein) sebagai tambahan, bekalan protein lengkap.


Dah tau?? Kak Raihan share apa raihan belajar dari pakar..taknak sorok sorang2..hehe...

Sharing is loving gitu... ewah...



Berminat nak jadi ahli Shaklee sekitar Bandar Botanic, Port Klang, Klang, Shah Alam, Bukit Tinggi, Andalas, Teluk Panglima Garang.

Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI


PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com
Free consultation for every purchase
LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,  PORT KLANG, PANDAMARAN,  BUKIT TINGGI, TELUK PANGLIMA GARANG , SIJANGKANG, SHAH ALAM, BANDAR PUTERA, BANDAR PUTERI, SG UDANG, KOTA KEMUNING, JALAN KEBUN, JOHAN SETIA

No comments :