Tuesday, 22 March 2016

Suamiku kena Cirit Birit

Suamiku kena Cirit Birit



Raihan nak kongsikan cara atasi cirit birit dengan NutriferonMacam takde tajuk lain pulakkan..hehe... Kisah ni terjadi masa balik kampung suami di Kelantan minggu lepas cuti sekolah kan... Suami saya ni jenis makanan tak suka membazir gitu. Anaknya baki makan nasi pagi tadi tu dia boleh makan semula petang tu. 

Nasi pulak berlauk dan berkuahkan santan. Ok malam tu apalagi orang lain dah dibuai mimpi dia ke hulu hilir pergi bilik air. Biasa kat kampung suami kami tidur asing dia memang suka tidur luar dengan anak. 

So alkisah malam tu dia masuk bilik bagitau sakit perut. Sah mesti makan nasi basi ni..adeh encik somi..huhu.. geram juga tau sebab perangai dia memang camni suka makan yang dah biar lama.. Dan perut jenis tak tahan cirit birit.

So mujurlah Raihan ni bawa 1aid kami Nutriferon. Actually ni pun supplement Shaklee. Kegunaan bila perlu sahaja.. Biasa Raihan amalkan bila rasa nak demam,selsema or batuk-batuk ke. Standby untuk sekeluarga.

Apalagi terus Raihan bagi suami 2 sachet Nutriferon suruh dia minum terus. Sebab sebelum ni bape tahun lepas pun dia pernah cirit dan minum Nutriferon terus ok dah perutnya.


Esoknya tanya suami ok tak lepas minum Nutriferon. Alhamdulillah lepas minum tu perut dan tak meragam. Dah lah kitorang semua nak balik Klang haritu. Risau perut dia cirit kang macam mana nak drive. Syukurlah dia dah sihat sepenuhnya. 

Memang kena bebel lah kalau nak makan tu beringat jangan makan ikut suka terutama bersantan yang dah campur nasi..so memang cepat basi. Lagilah lauk yang dibeli tu diorang masak mesti lagi awalkan. 

Boleh rujuk gambar info tentang Nutriferon


Info Nutriferon



Kandungan Nutriferon


Nutriferon ni memang Raihan standby kat rumah sebagai pengganti ubat atau panadol tau. So biasa kalau anak Qaireen tu demam memang bagi ni je. Alhamdulillah dah 5 tahun amalkan sebagai supplement. Now ubat-ubat takde kat rumah dan jarang pergi klinik. 

Jika u all yang nak kuatkan antibodi or kuatkan imun Raihan suggest amalkan Nutriferon sebagai 1st aid kat rumah. Berbaloi yang penting bebas drug dan selamat serta semulajadi lagi. 






These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 
Berminat nak jadi ahli Shaklee sekitar Bandar Botanic, Port Klang, Klang, Shah Alam, Bukit Tinggi, Andalas, Teluk Panglima Garang.


Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com
Free consultation for every purchase
LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,  PORT KLANG, PANDAMARAN,  BUKIT TINGGI, TELUK PANGLIMA GARANG , SIJANGKANG, SHAH ALAM, BANDAR PUTERA, BANDAR PUTERI, SG UDANG, KOTA KEMUNING, JALAN KEBUN




No comments :