Wednesday, 28 October 2015

Jemputan Umrah Abu Dhabi 2014/2015 Shaklee

Jemputan Umrah Abu Dhabi 2014/2015 Shaklee



Jemputan Umrah Abu Dhabi 2014/2015 Shaklee


Petang semalam cek email... ternampak email Shaklee..buka dan baca.... mukadimah ayat dia dah buat hati meronta2 dah tak sabar nak ke sana...

Alhamdulillah syukur... nikmat yang tak mampu ku dustakan.. kini bertiga lagi ke sana.. dah setahun je kisah umrah turki belum habis lagi utk dikenang... kini cinta bertamu di abu dhabi pula bakal menyusul...

Tq Shaklee atas hadiah istimewa utk kami... alang2 anniversary bulan 11 dan besday qaireen pun bulan 12 nanti.. Kita sambut kat sana... teringat ketenangan berada di sana.....

Trip umrah tajaan Shaklee kali kedua.. Hajat hati nak ke Italy tapi tiba-tiba tukar plan.. Allah sebaik2 perancang.. Kita hanya merancang Allah yang tentukan..

Shaklee bagi pilihan samada nak pergi trip Italy atau Umrah Abu Dhabi.. so kami pilih Abu Dhabi... dan pastinya anak Shaklee kami Azira Mamat bakal berlepas ke Italy bulan depan tajaan Shaklee... wakil kami dah ada..hehe...

DESIRE jom sama2 fight trip percuma shaklee.... dalam atau luar negara...mana satu kita tentukan..... ALL THE BEST.. Jom keep fighting for closing..... yeah!

Wednesday, 21 October 2015

7 Rahsia Di Sebalik Surat Al-Kautsar

7 Rahsia Di Sebalik Surat Al-Kautsar


Assalamualaikum semua... Perkongsian harini nak share rahsia sebalik surah al kautsar. Surah yang sangat pendek dan mudah dihafal. Selalu kita jadikan amalkan membaca terutama dalam solat. Saya pun baru tahu khasiat surah al-kautsar ini. Moga beri manfaat dan sama-sama kita amalkan.

Surat ini adalah surat yang paling pendek dalam Al Qur'an, hanya mengandung 3 ayat dan diturunkan di Makkah dan berasal dari sungai di Surga. Kolam sungai ini diperbuat dari pada batu permata yang indah dan cantik. Rasanya lebih manis dari pada madu, warnanya pula lebih putih dari pada susu dan lebih wangi dari pada kasturi.





Surat ini disifatkan sebagai surat penghibur hati Nabi Muhammad SAW., kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 (dua) orang yang dikasihinya,iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Thalib.

Berbagai khasiat terkandung di dalam surat Al Kautsar dan boleh kita amalkan, diantaranya ialah:
  1. Ketika hujan, bacalah surat ini dan berdo'a. Insya Allah, do'a kitadikabulkan oleh Allah SWT.
  2. Ketika kita kehausan dan tiada air, bacalah surat ini dan gosok di leher. Insya Allah hilangkan rasa dahaga.
  3. Ketika kita sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak. Sapukan air tawar yang sudah dibacakan surat ini sebanyak 10 kali pada mata.
  4. Ketika rumah dipercayai terkena sihir, bacalah surat ini 10 kali Insya Allah, Allah SWT. memberi ilham kepada kita di mana letaknya sihir itu.
  5. Jika kita membaca surat ini 1.000 kali. Insya Allah rezeki kita akan bertambah.
  6. Jika kita rajin membaca surat Al Kautsar. Insya Allah hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan shalat.
  7. Jika ada orang teraniaya dan terpenjara, bacalah surat ini sebanyak 71 kali. Insya Allah, Allah SWT. akan memberikan bantuan kepadanya karena dia tidak bersalah tetapi dizhalimi    

Rasulallah SAW bersabda: "Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala." (HR. Al-Bukhari)
Subhanallah ... Semoga kita dapat mengambil pengetahuan bermanfaat yang bernilai ibadah lewat tulisan ini dan mengamalkan dalam kehidupan sehari - hari. Aamiin

Tuesday, 20 October 2015

TIPS PUTING BABY BERSIH TANPA PERLU BERTUKAR SELALU

TIPS PUTING BABY BERSIH TANPA PERLU BERTUKAR SELALU


Ramai mommies yang stress sebab puting susu kotor sampai berkerak melekat susah nak hilang.Bila terlupa cuci botol jadi gitu. So penyelesaiannya ramai yg tongsampahkan aje puting susu tu..
TAPI jenuhlah kena beli baru je...


Dan kini ramai ibu2 tersenyum hepi sebab dah tau cara mudah nak puting kekal bersih dan mudah hilang kerak susunya. Mommies sekarang dah jadi pengguna bijak guna pencuci DISH WASH best ni... dah la best guna mudah hilang kerak susu. Plus guna sikit je buih banyak.
Memang JIMAT guna cuci botol susu tahan 6 bulan lebih.
Best sebab ia selamat utk cucian botol susu. 

✔Tanpa BAHAN KIMIA dan TOKSIK.
✔Formulasi dari bahan semulajadi.
✔Sesuai utk cucian di dapur.
✔Sesuai utk mereka allergik sabun.


TESTIMONI DISH WASH UNTUK PUTING DAN BOTOL SUSU

Puting susu bersih dengan mudah



Antara testimoni puting dan botol susu cuci dengan mudah

Wah bestkan... lepas ni mommies bolehlah cuba Dish Wash ni pulak sebab saya sendiri dan gunakan lebih setahun. Memang tak tukar lagi dah pencuci botol susu anak dan pinggan. Memang guna ni je..

Sebotol rm28 tahan 6 BULAN lebih (jika guna untuk cuci botol sahaja)

Dapatkan DISH WASH ini pada harga lebih JIMAT.


Berminat nak jadi ahli Shaklee sekitar Bandar Botanic, Port Klang, Klang, Shah Alam, Bukit Tinggi, Andalas, Teluk Panglima Garang.



Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com
Free consultation for every purchase
LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe


COD SHAKLEE AREA BANDAR BOTANIC, BUKIT TINGGI, KLANG, PORT KLANG,SHAH ALAM,ANDALAS,MERU,KAPAR, SIJANGKANG,PADAMARAN,BANDAR PUTERI,BANDAR PUTERA,KG JAWA,JALAN KEBUN, TELOK PANGLIMA GARANG , SHAH ALAM DAN SEKITARNYA

Hand Dish Wash Shaklee

Hand Dish Wash Shaklee Pencuci Pilihan Ibu-Ibu 


Tangkas Mencuci Minyak, Lembut Pada Tangan


Jika kami menyatakan bahawa Pencuci Pinggan kami yang berbau harum ini tidak merengsakan tangan dan mesra alam sekitar, mungkin anda beranggapan bahawa ia tidak dapat menanggalkan kotoran dan minyak dengan berkesan. Hakikatnya, anda memerlukan beberapa titisan kecil sahaja untuk menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda. Benar, beberapa titis sahaja. Masih tidak percaya?
  • Lembut pada tangan
  • Rumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapan
  • Buih sabun yang tahan lebih lama
  • Menjadikan pinggan bersih berkilau
  • Hanya beberapa titisan untuk mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki
Tahukah Anda?


  • Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate.
  • Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.
Get Clean Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan ini mahupun bahan berbahaya yang lain
Keunikan Shaklee

Selamat
  • Tidak toksik
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tiada bahan kimia berbahaya
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak
  • Rumusan pekat: hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
  • Buih sabun yang tahan lebih lama
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Tanpa bahan pewarna
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan
Sebotol rm28 tahan 6 BULAN lebih (jika guna untuk cuci botol sahaja)

Dapatkan DISH WASH ini pada harga lebih JIMAT.


sumber shaklee.com.my



Berminat nak jadi ahli Shaklee sekitar Bandar Botanic, Port Klang, Klang, Shah Alam, Bukit Tinggi, Andalas, Teluk Panglima Garang.



Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com
Free consultation for every purchase
LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG


COD SHAKLEE AREA BANDAR BOTANIC, BUKIT TINGGI, KLANG, PORT KLANG,SHAH ALAM,ANDALAS,MERU,KAPAR, SIJANGKANG,PADAMARAN,BANDAR PUTERI,BANDAR PUTERA,KG JAWA,JALAN KEBUN, TELOK PANGLIMA GARANG , SHAH ALAM DAN SEKITARNYA

Tuesday, 6 October 2015

Promo Shaklee Oktober 2015 Mengujakan!

Promo Shaklee Oktober 2015 

Bulan ni memang meriah sangat SALE SHAKLEE!
Ada yang CLEARANCE SALES Vitamin E Buy 1 FREE 1.. Memang teruja betul siapa nak gebu gebas tu leh amalkan Vitamin E


Vitalea Kids Buy 3 Free 1


Gla dan Omega Buy 2 diskaun 5%

Gla dan Omega Buy 6 Free 1

Vitamin E Buy 1 Free 1


Jom grab vitamin promo bulan ini dengan lebih penjimatan sangat-sangat dengan Promo Shaklee Oktober ini.




Berminat nak jadi ahli Shaklee sekitar Bandar Botanic, Port Klang, Klang, Shah Alam, Bukit Tinggi, Andalas, Teluk Panglima Garang.



Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com
Free consultation for every purchase
LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG


COD SHAKLEE AREA BANDAR BOTANIC, BUKIT TINGGI, KLANG, PORT KLANG,SHAH ALAM,ANDALAS,MERU,KAPAR, SIJANGKANG,PADAMARAN,BANDAR PUTERI,BANDAR PUTERA,KG JAWA,JALAN KEBUN, TELOK PANGLIMA GARANG , SHAH ALAM DAN SEKITARNYA



 

Friday, 2 October 2015

Pengedar Sah Shaklee Kelantan area Pengkalan Kubor, Tumpat dan Kota Bharu

Pengedar Sah Shaklee Kelantan area Pengkalan Kubor, Tumpat dan Kota Bharu



Warga Kelantan. bagi anda yang berada sekitar Pengkalan Kubor, Tumpat, Kota bharu dan sekitarnya boleh dapatkan Produk Shaklee daripada adik ipar saya 

Puan Murni  019 9400473

Pengedar Sah Shaklee Kelantan area Pengkalan Kubor, Tumpat dan Kota Bharu
Puan Murni  019 9400473


Testimoni beliau yang dah amalkan produk Shaklee. Antaranya Set kulit Shaklee. Dulu kulit kusam dan gelap kini bertambah cerah selepas amalkan vitamin Shaklee. Vitamin ni bantu perbaiki sel-sel kulit dari dalam.


Pengedar Sah Shaklee Kelantan area Pengkalan Kubor, Tumpat dan Kota Bharu
Testimoni Set Kulit 


So u all yang berada area berdekatan boleh hubungi adik ipar saya

Puan Murni  019 9400473


Pengedar Sah Shaklee Kelantan 
Cod Tumpat, Pengkalan Kubor dan Kota Bharu serta kawasan berdekatan.