Friday, 26 June 2015

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Salam ramadhan... Alhamdulillah kita semua masih lagi berkesempatan menunaikan ibadah puasa tahun ni.

Harini saya nak kongsikan tips minum air 8 gelas bulan puasa ni..siang hari puasa kan.. Biasa kalau kurang air dalam badan bibir akan merekah dan badan terhidrat. So apa perlu buat? Pastikan minum air secukupnya lepas bukan dan masa sahur tu ye.



Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa
Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa


So amalkan tips ni..Bagi yang amalkan supplement sebaiknya minum 3 liter sehari atau ikut berat badan tiap 25kg kena ambil 1 liter air.. contoh berat 50kg amik 2 liter air ye... Macam saya memang minum air banyak dan tips  mudah sediakan air botol yg sukatan 3 liter (bersamaan 2 botol air mineral). Boleh apply tips macam kat gambar.. minum 375 ml sekali minum... 



Performance Drink
Performance Drink


Kalau rasa memang kurang minum air saya galakkan pengambilan minuman isotonok Shaklee iaitu Performance Drink. Amalkan lepas berbuka dan lepas sahur juga. 


Selamat berpuasa dan beramal ibadah di bulan ramadhan.



These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Berminat nak jadi ahli Shaklee sekitar Bandar Botanic, Port Klang, Klang, Shah Alam, Bukit Tinggi, Andalas, Teluk Panglima Garang.


Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388
Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com
Free consultation for every purchase
LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
FB: Raihan's Vita Shop 

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG

Thursday, 25 June 2015

Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!

Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!

Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!

Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan 


Wah seronok betul anak cucu saya team DESIRE dapat peluang menikmati pernginapan percuma 3 hari 2 malam di hotel mewah Hotel Palace Golden Horses pada 5 Jun - 7 Jun 2015 sempena National Conferent Shaklee 2015. Mereka yang layak dapat ni telah berjaya kumpul point trip dalam negara selama setahun. Ucapan tahniah buat leader-leader saya Shaklee team DESIRE FAMILY.

Mereka yang menerima penginapan percuma Kak Misriah Yahya (rank Coordinator ), Safura Suhaimi (Senior Supervisor), Siti Zubaidah (Coordinator), Fedila (Coordinator), Norlili (Coordinator) . Mereka ada yang suri rumah dan buat shaklee secara part time. Happy sangat dan bangga tengok pencapaian downline-downline.


Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!
Diraikan oleh Mr Victor Presiden Shaklee

Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!
Goodies dan dapat free collagen sekotak setiap orang berharga RM250 ++.. Bestmya.

Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!
Tahniah Safura dan Kak Misriah

Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!
Hadiah free

Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!
Coklat Shaklee wah ohsem!



Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!
Dinner malam pertama mereka tema Fun fair Nite

Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!
Bilik hotel yang selesa dan mewah

Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!
Tahniah Safura

Shaklee Taja Penginapan 3 hari Malam Di Hotel Palace Golden Horses Seri Kembangan. Tahniah ACHIEVER!
Tahniah cucuku Fedila



Alhamdulillah syukur...Tahniah pada kalian semua yang berjaya dapat percuma penginapan ni. Shaklee syarikat yang sangat memahami dan sentiasa memberikan terbaik kepada pengedarnya yang giat usaha. Moga pencapaian kalian menjadi sumber inspirasi kepada susur galur DESIRE FAMILY yang lain untuk sama-sama menikmati kelebihan dan reward daripada Shaklee ini.




Tahun ni kami dapat 3 tiket untuk tajaan pergi UMRAH ABU DHABI pada Disember 2015 nanti. Seronokkan! Anda yang di luar sana jangan teragak-agak untuk menyertai kami semua. Bermacam-macam bonus dan insentif Shaklee berikan sempena YES PROGRAM sehingga bulan Oktober 2015 ye. Klik sini untuk info YES SHAKLEE


Sertai kami harini DESIRE dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee.


Kami sedia membantu dan guide anda sehingga berjaya.

Usaha Luar Biasa Hasil Luar Biasa


Mentor Shaklee Anda

Puan Raihan 017-2549388
Encik Hafiez 017-2549358
SID 852419

Master Coordinator Shaklee


Tanda-tanda Kekurangan Vitamin Dalam Badan

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin Dalam Badan


Assalamualaikum semua dan salam sejahtera...
Selalu saya share kebaikan produk Shaklee kan..vitamin semua bagai. Sesetengah orang rasa tak perlu ambil apa-apa supplement pun.. Betul ke? Yakin tak sehari kita memang amalkan ikut piramid makan yang betul dan berkhasiat?? Sebenarnya banyak simptom kekurangan vitamin dalam badan tapi ramai tak sedar kan..


sumber gambar google

Karbohidrat, protein, vitamin merupakan zat-zat yang sangat diperlukan oleh tubuh kita. Khusus untuk vitamin, zat ini sangat penting untuk keperluan tubuh kita dalam jumlah yang sesua. Banyak  jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh kita, seperti vitamin A, B, C, D dan lain –lain. Jadi sudahkan anda mencukupi kesemua vitamin yang diperlukan oleh tubuh anda….???

Jom kita tengok antara tanda-tanda kekurangan vitamin dalam badan



Kuku Mudah Patah

Bila kuku mudah patah, ia mungkin disebabkan kekurangan zat besi, zink dan asid lemak pati atau essential. Sebaik-baiknya, cuba ambil lebih banyak makanan daripada sumber daripada daging, kekacang dan ikan. Jangan anggap remeh jika kuku sering patah. Biasanya ia disebabkan kuku berada dalam keadaan kering. Elakkan membiarkan keadaan ini berterusan kerana ia menunjukkan keadaan bahawa anda terkena penyakit tiroid

Mata Terasa Kering

Sering kita terasa mata pedih atau kering. Sebenarnya, keadaaan ini disebabkan oleh persekitaran kita dan air mata tidak dapat meliputi mata dengan baik. Atasi keadaan ini dengan mengambil vitamin A dan asid lemak pati. Ambil lebih banyak sayuran atau buah-buahan yang berwarna hijau, kuning atau oren.

Pecah-pecah bahagian hujung mulut

Kekurangan zat besi, vitamin B12, B6 dan asid folat menyebabkan pecah-pecah di bahagian hujung mulut. Sebaik-baiknya anda mengambil banyak daging, kekacang dan sayuran berwarna hijau.

Bibir Pecah-pecah

Bibir pecah-pecah sering dianggap sebagai tanda bahawa tubuh mengalami panas dalam. Selain itu, ia disebabkan kerana kekurangan vitamin B2. Sebaik-baiknya ambil banyak daging dan produk susu.

Kulit Memerah dan Berminyak

Kemungkinan, anda mengalami keadaan ini disebabkan oleh kekurangan vitamin B2, B6, zink atau asid lemak pati. Cuba ambil lebih banyak daging ikan dan kerang.

Jerawat

Timbul jerawat pada bahagian wajah bukan sahaja disebabkan oleh kotoran yang menghalang dan menutup pori-pori kulit muka, tetapi ia juga berkemungkinan anda kekurangan vitamin B Complex, vitamin E dan asid lemak pati. Untuk mengatasinya, ambil lebih banyak produk haiwan, makanan berbentuk bijirin dan makanan laut.

Rambut Nipis

Kekurangan zat besi atau zink boleh menyebabkan rambut menipis. Ambil lebih banyak daging, kekacang, produk susu dan kerang.

Kelemumur

Kulit kepala berminyak serta himpunan kotoran yang melekat pada rambut boleh menyebabkan kotoran. Selain itu, kekurangan vitamin C, zink dan asid lemak essential juga boleh menyebabkan kepala dipenuhi kelemumur. Cuba ambil lebih banyak buah-buahan seperti limau/ oren, daging, ikan dan produk susu.

Mata Merah

Mata yang merah sering dianggap mata yang letih atau akibat debu atau habuk yang masuk ke dalam mata. Namun, mata yang merah juga menandakan bahawa anda kekurangan vitamin A dan B2. Sebaik-baiknya ambil produk susu, daging, buah atau sayuran berwarna oren dan hijau.

Luka Lambat Sembuh

Kemungkinan, anda kekurangan zink. Lebih baik anda mengamalkan pemakanan bersumberkan susu dan kerang untuk mengatasi masalah ini.
Sumber: Mingguan Wanita | Mac 2010


Ok dah buat checklist tak ada pada diri kita. Badan yang sering letih lesu pun sebenarnya memerlukan makanan tambahan untuk cover dan bagi tenaga. Ramai yang ambil jalan singkat dengan dapatkan ubat atau pain killer yang diambil berterusan akan memberi kesan kepada kesihatan malah buah pinggang. Ubat dan vitamin 2 benda berbeza ye. Namun jika ada masalah kesihatan kritikal atau perlukan rawatan doktor perlu juga untuk merujuk pada yang pakar.


Oh ye jika anda mencari-cari makanan tambahan yang sesuai saya cadangkan pengambilan Vitamin Shaklee sebagai supplement pilihan anda.
Moga kita semua diberi kesihatan yang baik dan dalam rahmat Allah.



These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Berminat nak jadi ahli Shaklee sekitar Bandar Botanic, Port Klang, Klang, Shah Alam, Bukit Tinggi, Andalas, Teluk Panglima Garang.


Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388
Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com
Free consultation for every purchase
LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
FB: Raihan's Vita Shop 

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG



Monday, 22 June 2015

Tahniah Susur Galur Desire Terima Award Pada National Conference 2015!

Tahniah Susur Galur Desire Terima Award Pada National Conference 2015!


Alhamdulillah pada 6 dan 7hb Jun berlangsung majlis gilang gemilang National Conference Shaklee untuk semua ahli Shaklee bagi meraikan kejayaan leader-leader pada pencapaian tahun lepas.

Tahun ni tahun ke 3 saya raikan majlis ini dan merasa award dan anugerah dari Shaklee. Pastinya lebih menggembirakan melihat anak-anak didik shaklee team DESIRE turut sama mendapat anugerah atas pencapaian mereka. Kejayaan seorang leader adalah dengan melihat downline-downline pun sama-sama berjaya untuk ke pentas NC.

Tahniah Susur Galur Desire Terima Award Pada National Conference 2015!
Tahniah cicit dan piut Shaklee Kak Hani dan Kak Farah


Tahniah Susur Galur Desire Terima Award Pada National Conference 2015!
Tahniah anak Shaklee Safura


Tahniah Susur Galur Desire Terima Award Pada National Conference 2015!
Tahniah Anak Shaklee Adah


Tahniah Susur Galur Desire Terima Award Pada National Conference 2015!
Tahniah kalian


Tahniah Susur Galur Desire Terima Award Pada National Conference 2015!
Tahniah anak Shaklee Kak Misriah



Tahniah cucu Shaklee Fedila


Tahniah fedila atas car bonus award

Alhamdulillah tahniah pada susur galur DESIRE FAMILY yang telah mendapat award pada NC tahun ni.. Ada yang tak dpt hadirkan diri juga. Namun pentas NC ni turut dihadiri semua ahli-ahli Shaklee yang masih belum dapat apa-apa anugerah dan datang sendiri tengok majlis ini untuk lebih bersemangat lagi bershaklee. Malah ia juga terbuka kepada semua yang bukan ahli Shaklee syarat kena beli tiket NC lah ye baru boleh masuk..hehe...

Saya doakan moga lebih ramai susur galur saya DESIRE mencapai kejayaan dalam Shaklee. Better late than never. Jika sebelum ni usaha suam-suam kuku belum lagi terlambat untuk terus memecut sebaris dengan mereka yang dah berjaya. Impian itu tiada tarikh luput. Selagi kita berusaha dan tidak putus asa pasti kejayaan milik kita satu hari nanti.
Sertai kami harini DESIRE dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee.


Kami sedia membantu dan guide anda sehingga berjaya.

Usaha Luar Biasa Hasil Luar Biasa


Mentor Shaklee Anda

Puan Raihan 017-2549388Encik Hafiez 017-2549358

Master Coordinator Shaklee

Sunday, 21 June 2015

Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa

Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa


Alhamdulillah ramadhan jatuh pada 18 Jun 2015 (1 Ramadhan 1436). Beberapa hari dah berlalu harini masuk hari ke 4 berpuasa. Belum terlambat lagi saya nak ucapkan Selamat Berpuasa.





Yang best awal ramadhan dapat disambut di kampung suami di Kampung Geting, Pengkalan Kubor Kelantan. Sehari sebelum berpuasa hari rabu (17 Jun) kami dah terbang dari KL ke Kota Bharu. En husband sekarang nak ekspress je malas nak drive lama-lama. Kami di kg sampai 20hb balik semua Klang. So kat Kelantan memang makanan sedap-sedap dan pelbagai. So menu yang sempat rasa Nasi kerabu, Nasi Kromok (camtu ke ejanya..hehe..) , sira pisang mebeles letak ais sedap, kuih buah tanjung..

Actually kuih banyak manis-manis dah nama kuih kan..so dah makan banyak tu bilas minum air kosong banyak-banyak dah memang standby air mineral berbotol2 dalam bilik..hehe..sebab daku ni kuat minum air..so air masak kat rumah mak mertua tak dapat tampung keperluan air ku..hehe.... dan yang penting supplement Shaklee sebagai pengawal dah mkn banyak-banyakkan so kena ada perisai untuk bakar lelemak dan flush toksin.

Apa pun saya nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua terutama pembaca blog saya ini. Moga dapat tunaikan ibadah berpuasa dengan lancar dan tingkatkan amalan rohani lagi. Amin.. In shaa Allah.


Kulit Kering Dan Mengelupas Kian Pulih Dengan Vitamin E Shaklee

Kulit Kering Dan Mengelupas Kian Pulih Dengan Vitamin E Shaklee


Biasa kalau kering dan mengelupas ni kadang-kadang disebabkan terdedah matahari lama-lama sunburn ataupun akibat pemggunaan krim atau pencuci muka yang tak sesuai. Ni antara faktornya lah...

Stress kan kalau tengok kulit muka kering mengelupas ni lagi-lagi kalau sunburn..ahah...sape penah alami??saya sendiri penah alami kulit sunburn /terbakar akibat berkawad sebab terdedah terlalu lama bawah matahari... masa tu tak tau jalan penyelesaiannya lagi zaman belajar dulukan...

Jadi harini saya nak kongsikan testimoni Vitamin E Shaklee bantu untuk atasi masalah kulit dan mengelupas ni selepas 4 hari amalkan dah dapat kesannya. Bestnya!

Jom tengok gambar testimoni yang ohsem ni!

Testimoni Vitamin E Shaklee





Sharing drpd Siti Fariza

Akhir bulan January 2014 yg lepas saya perasan kulit muka menggelupas dn kulit kering..saya cuci muka dgn pencuci muka yg biasa sy guna tiap hari tapi tiada perubahan..stress sangat sebab bila pakai bedak nmpk la bercapuk2 pastu kulit kasar plak..huk..mak pun tegur..;(

Then sy try sapu Vitamin E selama 4 hari..picit n sapukan kat tmpt yg berkenaan tiap malam..biarkan sampai pagi..esok pagi cuci..Alhamdulillah hasilnya kulit muka dah tak menggelupas n yg paling best skali lembap gituu..tiap masa nk belek muka kt cermin..Tq Vitamin E..Tq Allah:) 



PERBEZAAN VITAMIN E SHAKLEE 

Apa yang istimewanya vitamin e Shaklee ini?

Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum,yg kaya dgn vitamin E,diekstrak d-alpha tocopherol yg aktif scr fisiologi dan digabung dgn 8 jenis vitamin E(alpha,beta,gama,delta).Ianya adlh vitamin E yg paling lengkap dipasaran!

Mengandungi 10mg selenium semualjadi yg mmbntu tubuh kita menyerap vitamin E,mememlihara membran sel-sel,sel darah merah dan tisu-tisu otot.Ianya adlh penyahtoksik semulajadi logam berat spt raksa,kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Kelebihan lain :


-Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
-Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
-Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
-Anti oksidan.
-Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
-Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
-Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
-Menyelesaikan masalah kelesuan.
-Mengurangkan risiko parut yang besar.
-Merendahkan kadar kolesterol.
-Membantu mencegah kanser.
-Merendahkan risiko katarak.
- Sesuai utk semua : remaja,,ibu menyusu,berpantang,suami isteri dll.

~ Tambahan Se dan vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani & mmpunyai kesan bermanfaat dan perlindungan,terutamanya pada motilitas sperma..


Info menarik VITAMIN E khas untuk kaum lelaki


Vitamin E
Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.



Wah seronokkan bila kulit kembali pulih dalam tempoh 4 hari penggunaan. Vitamin E ni memang best sangat dan bagus untuk kulit berseri, glowing tau.


Jom misi gebu gebas tak lama lagi nak raya kan.


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Berminat nak jadi ahli Shaklee sekitar Bandar Botanic, Port Klang, Klang, Shah Alam, Bukit Tinggi, Andalas, Teluk Panglima Garang.


Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388
Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com
Free consultation for every purchase
LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
FB: Raihan's Vita Shop 

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG

Kelas Coaching Shaklee Team Desire Jun 2015

Kelas Coaching Shaklee Team Desire Jun 2015



Alhamdulillah pada 14 Jun 2015 hari Sabtu kami suami isteri telah mengadakan sesi kelas coaching santai di rumah je. Kelas bermula seawal 9.30 pagi sehingga 12.30 tenghari. Kelas dihadiri 3 orang downline merang cucu-cucu Shaklee kami yang komited dan sanggup korban masa hari Ahad untuk sama-sama mendengar perkongsian kami untuk kami bantu sama-sama untuk terus berjaya dalam Shaklee.

Sesi sharing oleh downline sebelum kelas dimulakan. Mereka perkenalkan diri dan kongsi bagaimana boleh jatuh cinta dengan shaklee dan kenapa pilih Shaklee untuk side income. 

Kemudian sesi Sharing oleh suami saya dulu Master Hafiez tentang Set Target Uv dan bonus. Manakala sesi sharing oleh saya Master Raihan Penetapan Matlamat saya kongsikan  bagaimana nak target Car Bonus dan Percutian dalam negara.



Kelas Coaching Shaklee Team Desire Jun 2015
Sharing oleh Ufairah
Sesi sharing


Kelas Coaching Shaklee Team Desire Jun 2015
Sesi sharing


Kelas Coaching Shaklee Team Desire Jun 2015
Khusyuk mendengar


Kelas Coaching Shaklee Team Desire Jun 2015
Master Hafiez session


Kelas Coaching Shaklee Team Desire Jun 2015
Sharing oleh Nadia


Kelas Coaching Shaklee Team Desire Jun 2015
Makan tengahari yang santai



Kelas Coaching Shaklee Team Desire Jun 2015
Bergambar beramai-ramai

Makanan tengahari pun kami sediakan oleh mr chef Master Hafiez..hehe....menyempat die memasak sambil2 saya tengah sharing tup tup makanan siap dimasak. Santai makan bawah je ala-ala kampung..hehe.. Alhamdulillah seronok bila dapat buat kelas macam ni santai di rumah. So lebih kenal rapat dengan mereka. 


Sertai kami harini DESIRE dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Kami sedia membantu dan guide anda sehingga berjaya.
Usaha Luar Biasa Hasil Luar Biasa

Mentor Shaklee Anda
Puan Raihan 017-2549388
Encik Hafiez 017-2549358

Sunday, 14 June 2015

Atasi Masalah Jeragat dengan Set Jeragat Shaklee

Atasi Masalah Jeragat dengan Set Jeragat Shaklee



Atasi Masalah Jeragat dengan Set Jeragat Shaklee
Masalah Jeragat

JERAGAT adalah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya tetapi kehadirannya menyebabkan kulit wajah seseorang kelihatan tidak sihat, selain menjejaskan penampilan individu. Jeragat sebagai tompok hitam atau pigmentasi yang terdapat pada kulit atau biji hitam seperti tahi lalat yang bertapak secara berkelompok di beberapa bahagian badan, wajah dan leher.


Punca Masalah Jeragat


1) Kesan cahaya matahari yang merangsang kehadiran jeragat pada muka. Wanita yang terdedah dengan cahaya matahari, risiko berdepan kulit berjeragat lebih besar berbanding golongan yang berkerja dalam kawasan redup yang melindungi kulit daripada kesan pancaran matahari berlebihan

2) Faktor genetik

Kebiasaannya jeragat menyerang wanita pertengahan umur seperti 40 tahun ke atas. Tetapi tidak mustahil golongan awal 20-an juga berdepan masalah ini berikutan jeragat juga berpunca daripada faktor genetik yang mempunyai hubung kait dengan ibu bapa individu

3) Pengambilan ubat-ubatan seperti pil perancang .

Boleh menyebabkan potensi kulit berjeragat terhadap individu lebih tinggi. Masalah pigmentasi juga dikesan daripada pengambilan ubat seperti pil perancang, amiodarone, bleomycine, chloroquine, antibiotik seperti minocycline dan lain-lain lagi

4) Perubahan hormon
Wanita hamil sering mendapat jeragat. Apabila jeragat muncul di kalangan wanita hamil, ia dipanggil chloasma atau topeng kehamilan. Pil kawalan kelahiran dan ubat hormon juga boleh menyebabkan jeragat di muka.
5) Kosmetik
Produk penjagaan kulit dan alat make-up yang mengandungi bahan kimia berbahaya boleh merangsang kulit dan memburukkan lagi jeragat di muka.


Bagi mengatasi masalah jeragat, wanita disaran lebih peka terhadap penjagaan kulit termasuk mengambil langkah pencegahan dengan menggunakan krim pelindung matahari sekiranya melakukan aktiviti luar selain mendapat rujukan doktor untuk mengenalpasti penyebab dan rawatan sesuai.

Semakin berusia individu itu semakin banyak jeragat yang timbul pada kulit. Walaupun jeragat adalah penyakit kulit, ia tidak berbahaya atau mengancam nyawa. Tetapi bagi warga tua yang menghadapi masalah jeragat serius mereka disaran berjumpa doktor kerana dibimbangi ia bukan jeragat biasa tetapi sejenis kanser kulit.


Cara Atasi Masalah Jeragat



1) Rawatan melalui pembedahan atau sapuan krim. Individu berusia 40 tahun ke atas lebih tinggi risiko berjeragat

2) Pemakanan vitamin.
Kulit memerlukan tiga vitamin, A, C dan E secara seimbang untuk kekal sihat.  Kulit adalah organ terbesar yang memiliki berat sekitar enam paun, kulit berperanan melindungi otot dan organ manusia. 
Vitamin A, C dan E, selenium dan zink adalah antioksidan yang membantu membaik pulih kolegen dan pemutihan kulit

3) Pengambilan makanan seimbang serta pemakanan tambahan baik untuk mendapatkan kulit sihat.

4) Asid lemak (EFAs) penting sebagai membentuk lapisan yang menghalang kehilangan kelembapan kulit penting bagi mengatasi masalah kedutan dan kering. 

5) Amalkan pengambilan air yang cukup sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Kandungan air penting untuk kelembapan kulit

6)Penjagaan kulit
- Kulit harus dibasuh, dilindungi dengan krim pelembap dan pelindung matahari
- Lindungi kulit daripada sinaran matahari dari jam 12 tengah hari sehingga 4 petang
- Gunakan krim tabir suria dengan SPF 15 dan ke atas.
- Jika bersolek, gunakan kosmetik dengan pelindung sinaran matahari SPF15 dan ke atas.
- Jangan merokok dan jauhkan diri daripada asap rokok.
- Gunakan krim pelembap untuk mencegah kekeringan kulit.
- Cahaya matahari yang mengandungi sinaran UV mempercepatkan proses. penuaan dan pigmentasi elakkan kulit terdedah terlalu lama pada cahaya matahari.



Set Jeragat Shaklee



Bagaimana set ini berfungsi?


GLA membantu masalah ketidakseimbangan hormon atau perubahan hormon yang berlaku bila umur semakin meningkat dan menghampiri menopouse. Rawatan menstabilkan hormon memerlukan masa, jadi pengambilan GLA yang berterusan membantu mengatasi masalah berkait dengan hormon.



Vitamin C yang memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen dalam kulit. Vitamin C juga antioksidan dan berfungsi untuk mencerahkan warna kulit. Vitamin C mencegah enzim dalam badan dari mengeluarkan melanin yang berlebihan apabila terdedah keapda sinar matahari.


Vitamin E dikenali sebagai vitamin kulit. Dan satu kemestian untuk amalkan vitamin E bagi mereka yang inginkan kulit cantik, berseri dan tanpa cela. Tapi mereka yang punyai jeragat memerlukan lebih penjagaan berbanding kulit normal. Sebagai antioksidan, vitamin E meneutralkan kesan sinaran UV yang berbahaya daripada matahari dan memperbaiki serta melindungi kulit.


Energizing soy protien (ESP) kaya dengan protin yang membantu penghasilan sel kulit baru yang lebih segar dan sihat. Sel kulit mati penyebab kulit menghasilkan tompok-tompok hitam diganti dengan sel baru dengan cepat tnapa perlu melakukan penggelupasan.

Kesan sampingan set ini
Secara keseluruhannya, BONUS yang anda bakal dapat dengan penggunaan SET JERAGAT BERKESAN ni termasuklah:
Kesan yang lebih selamat
Kos rawatan yang lebih murah
Rawatan secara semulajadi dari punca jeragat boleh dihalang dari berulang
Kulit lebih cerah dan anjal
Penghasilan kolagen kulit menten
Imuniti semakin kuat
Sel kulit boleh pulih dengan cepat tanpa dirosakkan oleh radikal bebas

Testimoni Jeragat

Atasi Masalah Jeragat dengan Set Jeragat Shaklee


Atasi Masalah Jeragat dengan Set Jeragat Shaklee


untuk order klik sini


Jom misi gebu gebas tak lama lagi nak raya kan.


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Berminat nak jadi ahli Shaklee sekitar Bandar Botanic, Port Klang, Klang, Shah Alam, Bukit Tinggi, Andalas, Teluk Panglima Garang.


Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388
Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com
Free consultation for every purchase
LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
FB: Raihan's Vita Shop 

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG