Wednesday, 24 September 2014

Set Menyusu Pilihan Ramai Ibu-ibu

Set Menyusu Pilihan Ramai Ibu-ibu


Assalamualaikum dan salam ceria semua.
Apa khabar?Moga semua sihat-sihat ye. Alhamdulillah harini saya dapat luangkan masa untuk sharing di blog. Topik kalini saya nak share tentang Set menyusu pilihan ramai ibu-ibu tentulah Set Menyusu Shaklee yang tak asing lagi di kalangan ibu-ibu di luar sana. Sebut je Shaklee semua dan kenal kan. Saya sendiri bermula dengan dan jatuh cinta dengan Set Menyusu Shaklee.


Mari saya kongsikan pada kalian semua kebaikan vitamin Shaklee dan kesan selepas pengambilan Set menyusu. Moga beri manfaat kepada kalian.


Kebaikan Vitamin Shaklee buat Ibu Menyusu


Semakin ramai ibu-ibu yang menyusu memilih Shaklee dalam mengharungi suka duka perjalanan dunia penyusuan mereka. Saya pasti ibu-ibu semakin gemarkan khasiat yang didapati dari shaklee kerana ia terpancar di wajah anak-anak yang disusui. Jom tengok kesan pengambilan vitamin Shaklee

Kesan Utama Setelah Mengambil Vitamin Shaklee 


1. Badan rasa lebih bertenaga kecuali mereka yang kurang air maka badan akan menjadi semakin letih
2. Perasaan yang gembira dan mood yang lebih stabil
3. Badan tidak mudah rasa lesu dan letihSentiasa rasa bersemangat
4. Fikiran lebih positif
5. Tidak mudah stress dan mudah menangani masalah dengan baik dan tenang
6. Kita tidak akan mengalami kurang darah dan tekanan darah lebih stabil
7. Membantu melancarkan sistem perkumuhan dengan lebih lancar terutama apabila consume cukup air dalam sehari.
8. Badan mempunyai sistem imun yang tinggi dan mudah recover jika sakit.




Set Menyusu Pilihan Ramai Ibu-ibu
Pilihan Set Menyusu Shaklee


VITA LEA

FUNGSI:
* Membantu tumbesaran anak yang menyusu susu ibunya.
* Penting dalam pembentukan sel darah merah
* Tidak mudah pitam selepas memerah susu
*Tidak di sarankan diambil dengan minuman bersusu kerana ia boleh mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh makanan.

B COMPLEX

FUNGSI
* penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat,lemak dan protein.
* Anti stress(ubat penenang)
* membantu meninggikan sistem pertahanan badan.
* menukarkan makanan kepada tenaga.
* membantu ibu-ibu berfikiran positif (mood baik ) so secara automatik penghasilan susu lebih lancar.
* Wajah ibu cantik berseri dan tidak kusam.
* Jika diambil bersama pil perancang ia akan memusnahkan zat vitamin yg sedia ada.

VITA C

FUNGSI
* Penting untuk menjaga salur darah
* Antioksidan
* Membantu meningkatkan antibodi ibu dan anak yg sedang menyusu.
* Sekiranya anak atau anda demam cuma ambil vita c 2biji sehari.
* Mudah sembuh bagi ibu2 yg mengalami puting melecet,luka dan berdarah.
* Kulit makin bersih,cerah dan cantik

ALFAFA

FUNGSI
* Supplement yg penting untuk penghasilan ssusu kerana mempunuyai 1001 khasiat.
* Membantu memekatkan susu dan susu ibu lebih lemak berkrim.
(keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza..ada yang hanya perlu makan 2biji sehari sudah menampakkan hasil tapi ada juga yang perlu ambil 4 -6biji sehari baru ada hasilnya.
* Membantu perkumuhan
* Membuang angin dalam badan dan bayi kita sering kembung perut.
* Mengurangkan masalah eczema yang di alami bayi.
* Menyelesaikan masalah keputihan.
* Tidak boleh di ambil oleh pesakit SLE dan ibu mengandung.

ESP

FUNGSI
* Protein yang sangat penting untuk pembentukan sel darah merah.
* Sangat membantu dalam melancarkan penghasilan susu.
* Penting untuk kelenjar dan tumbesaran.
* Cantikkan kulit ibu dan anak.
* Membantu mengawal paras kolestrol.
* Ibu yg kencing manis tidak boleh ambil ESP.
* Boleh di bancuh bersama minuman lain juga bagi mendapatkan rasa yang lebih enak.
* Memberi tenaga kepada ibu dan rasa kenyang yg agak lama.
* Membantu membaiki mana-mana kekurangan zat yang diperlukan oleh tubuh badan.

p/s: ESP shaklee tidak sama dgn soya yg ada dipasaran skrg kerana ESP mengandungi non GMO soy iaitu soya yang di basuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yg sangat sederhana supaya enzim di dalamnya tidak musnah.


OSTEMATRIX

FUNGSI
* Membantu mengurangkan risiko osteoprosis.
* Membina gigi dan tulang dan gigi yang sihat dan kuat.
* Membantu mengekalkan tekanan darah darah yang normal.
* Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
* Mengurangkan simptom2 senggugut,perut kembung,kekejangan,retensi air,mudah radang dan kemurungan.



Set Menyusu Pilihan Ramai Ibu-ibu
Testimoni Set Menyusu Shaklee

Ok dah tahu kebaikan dan fungsi setiap vitamin kan. Sebenarnya vitamin Shaklee ni adalah alternatif bagi mereka yang kurang bertenaga dan lengkapkan nutrisi dalam badan. Mungkin sesetengan ibu yang susu memang banyak tidak perlukan supplement tetapi cuba check dari kesihatan diri bertenaga atau tidak dan adakah anda ikut piramid makan yang betu. Ingat apa yang kita makan itu anak pun turut dapat juga melalui susu. Ok jom buat pilihan set mana yang anda mahu.



These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?

SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388

Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com

Free consultation for every purchase

LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe

FB: Raihan's Vita Shop 


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG

Friday, 5 September 2014

ANAK SUSAH NAK MAKAN NASI BERGANTUNG SUSU SAHAJA

ATASI MASALAH ANAK TIDAK SELERA MAKAN DENGAN MEALSHAKE

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Assalamualaikum dan salam sayang semua...
Teruja permulaan bulan ni shaklee umumkan Promo Mealshake BUY 3 FREE 1 promo dari bulan september hingga Oktober 2014 ye...ni 1st time tau selalu buy 6 free 1.. last promo bulan Mei 2014 haritu..baru je..tapi sebenarnya inilah antara hot item produk Shaklee yg mendapat tempat di hati pengguna. Rata-rata ibu bekalkan anak untuk supplement mereka. Tak lupa juga anak saya cik Qaireen tu..nanti saya.

Tapi harini nak share testimoni salah seorang kawan saya yang juga Pengedar shaklee. Kami ni menjual dan amalkan juga tau. So ada pengalaman masing-masing senang kami nak kongsi. Jom baca masalah anak die dan penyelesaiannya.

Anak beliau ada masalah tak nak makan nasi dan bergantung pada susu sahaja. Jadi berat badan tak berapa cantiklah.


TESTIMONI SHARING my lovely friend
Siti Aisah Mohd Ibrahim

CERITA NUHA:
Gambar pertama itu masa nuha berumur dalam 2 tahun.Memang nuha ambil mealshake masa umur dia 1 tahun ke atas dah. Memang mempunyai masalah bab nak makan. Susah nak makan hanya bergantung pada susu semata. Kadang hampir seminggu tak makan nasi.Sebab itu saya berikan dia mealshake. Sedikit demi sedikit perubahan boleh nampak.Tapi nuha memang ambil masa sedikit.tidak sama seperti orang lain makan mealshake lepas 2 ,3 hr nampak perubahan..
Gambar kedua gambar terini dan skrg NUha dah pun berumur 3 tahun..Sekarang tak perlu kata pagi pagi kata::"IBU KAKAK WAT MEALSHAKE"...Dia sendiri pun tahu nak ambil apa kan..Sampai di sorok mealshake sebab mmg sedap..Pantang nampak nak aje....
Apa yang saya perhatikan setelah NUHA PENGAMAL TEGAR MEALSHAKE:
- Selera semakin bertambah tambah..Dulu tak suka makan nasi, sekarang nasi ke, roti ke dan apa je yg dia rasa nak cuba dia makan. Baru nak rasa nikmat betul betul kan.hihi
- Antibodi nuha memang kuat. Jarangla demam/selsema/batuk...Jika demam tidak memakan masa sehingga 2 hr. 1 hari pun dia aktif dan pulih cepat
- Kulit nuha cantik je...sebab dia juga pengamal tegar vit c serta omega guard.. Sekarang sgt petah berkata kata. sehingga letih nak layan..hahhahah



                       

Kita ibu bapa mesti nak yang terbaik untuk anak-anakkan?kalau ibu sibuk nak beli baju, kasut dan alat mekap baru manakala ayah dengan barang kereta.. Anak pula kita bagi terbaik bekalkan supplement terbaik buat mereka. In shaa Allah bantu tambah nilai kesihatan mereka jarang sakit dan kekal cergas. 

Saya juga ibu seperti anda. Bukan hanya jual semata-mata. Malah saya sendiri bekalkan Mealshake untuk anak saya...klik SINI untuk testimoni anak saya.
Sekian sahaja perkongsian saya hari ini.



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang


Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?
SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388
HAFIEZ 017-2121160
MASTER COORDINATOR SHAKLEE 

 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG