Wednesday, 30 April 2014

PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG : PROMO APRIL 2014 OSTEMATRIX BUY 6 FREE 1

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...
Harini saya nak share tentang ostematrix memandangkan bulan April 2014 adalah promo harga runtuh Ostematrix.  


PROMO APRIL SHAKLEE 2014 
PERCUMA 1 BOTOL OSTEMATRIX DENGAN PEMBELIAN 6 BOTOL 
HARGA RETAIL SEBOTOL RM61

Nak HARGA JIMAT dan MURAH...
Kalian dialu-alukan menyertai team hebat kami sebagai AHLI SHAKLEE dengan yuran SERENDAH rm75 wm/ rm85 em







KENAPA KAMI SUKAKAN OSTEMATRIX SHAKLEE?
SEBIJI OSTEMATRIX = 1 GELAS SUSU TINGGI KALSIUM = 80 BIJI BADAM

APA AKAN TERJADI APABILA KEKURANGAN KALSIUM?

1- Badan sakit2
2- Osteoporosis
3- Tulang reput/lembut
4- Badan bongkok
5- Gigi longgar & hilang

BAGAIMANA BADAN DAPATKAN KALSIUM?

1- daripada darah
2- daripada makanan
3- daripada tulang (Jika ini berlaku berkemungkinan osteoporosis akan berlaku)

Setiap individu dengan osteoporosis memerlukan antara 1,200 hingga 1,500 miligram kalsium setiap hari melalui pemakanan atau pengambilan suplemen kesihatan.Badan hanya dapat menyerap kira-kira 500 miligram kalsium pada satu-satu masa. Oleh itu, pengambilan kalsium perlu dilakukan beberapa kali setiap hari.




Ostematrix! Bukan sekadar kalsium

Ostematrix mengandungi gabungan sempurna “batu bata-dan-mortar“ untuk membina tulang yang kuat dan sihat.

1,000 mg (100% DV) kalsium unsur dari sumber alam semula jadi yang paling yang concentrated dan mudah diserap
400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan membantu menguatkan tulang
400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium
Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolisme tulang
Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang
Mangan, copper, dan zink - co-factor yang mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang
OsteMatrix juga membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengurangkan gejala PMS .Ia juga membantu dalam pengecutan otot dan transmisi saraf.
Kenapa anda perlu pilih Ostematrix Shaklee?
Nutrien pembinaan tulang yang lengkap
Terbukti secara klinikal
Mudah ditelan dan mudah diserap badan
VITAMIN SEMULAJADI!


Siapa yang perlu mengambil OsteMatrix Shaklee?



  • Mereka yang kurang mendapat zat2 membina tulang dari pemakanan harian.
  • Mereka yang mengambil berat tentang pembinaan tulang dan mengekalkan tulang yang sihat untuk jangka masa panjang
  • Mereka yang merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, atau kerap minum minuman ringan - tabiat gaya hidup yang boleh mengehadkan atau mengganggu penyerapan kalsium
  • Wanita yang berumur 30 tahun dan ke atas, remaja dan warga tua.
  • Ibu hamil dan menyusukan anak
  • Wanita yang mengalami gejala PMS
  • Mereka yang mengambil berat tentang tekanan darah yang normal
  • Sekiranya anda sukar menelan kalsium dalam bentuk lain

# TESTIMONI 1

Beliau amalkan alfalfa dan ostematrix untuk melancarkan penyusuan. Hasilnya susu melimpah ruah.. Alhamdulillah




# TESTIMONI 2

Tiada lagi kebas dan kejang-kejang. Alhamdulillah dapat tidur dengan lena.





# TESTIMONI 3

Ostematrix bagus bagi menggantikan alfalfa bagi melancarkan penyusuan. 






* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.






HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS

 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Saturday, 26 April 2014

Set Penyusuan Euphoria : Mana satu yang sesuai untuk saya?

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....
Dah lama tak share cerita tentang set menyusukan...sebab sy sendiri dah putus susu dengan ank beberapa bulan lalu..ank dah msk umur 3 tahun...huhu..lama kan???Alhamdulillah actually die stat minum susu formula setahun lbh tp alhamdulillah dpt teruskan penyusuan hgga 3 thn sebab kt rmh die akn menyusu dgn sy..nak nak masa nak tidur...

Oklah back to the story. Ramai customer saya tertanya-tertanya set penyusuan mana yang sesuai utk mereka dan apa perbezaannya....So kat bawah ni serba sikit info mengenai perbezaan set2 tersebut...Set Penyusuan ini terdiri dari produk2 Shaklee yg berkualiti dan vitamin semulajadi.



Set B

Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Set E (SetB+Ostematrix)

Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.
Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.


Set Tripple M

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,
si ibu yang nak mula menyimpan stok,
si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.



SET EU-FOUR PACK 

Mengandungi 4 Vitamin yang penting untuk tubuh :
Multivitamin
B kompleks
Vitamin C
Kalsium [Ostematrix]

Eu-Four Pack sesuai untuk :
ibu yang mengandung
ibu yang menyusukan anak mereka
ibu yang sering stress dan keletihan
suami yang sering keletihan dan sukar mendapat tidur yang berkualiti
sesuai ibu mak dan ayah kita.
mereka yang ada masalah sakit pinggang, tumit kaki pecah dan sukar bangun tidur.

\
Set Tripple M


Ok dah baca info kan set-set menyusu kami mengikut bajet kalian juga. Sebenarnya jangan lupa juga ye konsep penyusuan yg betul. Jangan asyik sibuk nak cari milk booster tapi sendiri pam susu ke laut, minum air masak dah la kurang dan tak konsisten malah kurang berdoa pada Allah. Rezki susu ni Allah yg bagikan..jadi kita minta pada DIA...

Semoga ibu-ibu menyusu semua dapat realisasikan impian kalian menyusu anak sehingga 2 tahun ye. Yang penting kena simpan niat dalam hati masa mengandung malah penuhi ilmu di dada tentang ilmu penyuan ye.

Nak tau lebih lanjut tentang set menyusu???



HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
♥COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang



Friday, 25 April 2014

SUSU PEKAT DAN BANYAK DENGAN SET PENYUSUAN SHAKLEE!!


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease




Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Semakin ramai ibu-ibu yang menyusu memilih Shaklee dalam mengharungi suka duka perjalanan dunia penyusuan mereka. Saya pasti ibu2 semakin gemarkan khasiat yang didapati dari shaklee kerana ia terpancar di wajah anak2 yang disusui. Jom tengok kesan pengambilan vitamin Shaklee



Apa yang bestnya vitamin Shaklee ni??

Shaklee ialah kerana ianya telah lebih 50 tahun berada dalam pasaran Malaysia. Apakah beza sebenar produk Shaklee dengan vitamin lain yang boleh di dapati dari klinik kerajaan dan farmasi? 

Tiadanya silika gel seperti dalam rata2 botol vitamin. Ini menandakan ianya asli dan bukan sintetik (tiruan). Vitamin Shaklee tidak mempunyai perasa tambahan, pengawet tambahan malah tiada bahan tambahan yang tidak diperlukan oleh badan.

Permintaan set Asas Penyusuan yang kami sediakan dalam bentuk pakej adalah sangat sesuai buat ibu yang sedang menjayakan penyusuan susuibu. Apakah vitamin yang terkandung dalam set B sebenarnya? Dalam pakej ini mengandungi  Multivitamin @ Vitalea, B complex, Vitamin C dan Alfalfa


KESAN UTAMA setelah mengambil vitamin  Shaklee ini ialah :
  • 1. Badan rasa lebih bertenaga kecuali mereka yang kurang air maka badan akan menjadi semakin letih
  • 2. Perasaan yang gembira dan mood yang lebih stabil
  • 3. Badan tidak mudah rasa lesu dan letihSentiasa rasa bersemangat
  • 4. Fikiran lebih positif
  • 5. Tidak mudah stress dan mudah menangani masalah dengan baik dan tenang
  • 6. Kita  tidak akan mengalami kurang darah dan tekanan darah lebih stabil
  • 7. Membantu melancarkan sistem perkumuhan dengan lebih lancar terutama apabila consume cukup air dalam sehari.
  • 8. Badan mempunyai sistem imun yang tinggi dan mudah recover jika sakit.


Maka kerana kesan utama inilah ramai wanita yang dulunya makan Shaklee hanya untuk tujuan penyusuan kini masih meneruskan makan vitamin Shaklee kerana merasa kelebihan dan kebaikkan walau sudah tidak menyusu lagi.

Tanpa disedari, rupa-rupanya terdapat KESAN SAMPINGAN bila makan vitamin ini terutama bagi ibu yang menyusu kerana ramai TESTIMONI yang menulis dan ianya diakui oleh ramai ibu yang mengamalkan set Asas Penyusuan Shaklee ini antaranya ialah :



  • 1. Susu ibu menjadi lebih pekat
  • 2. Susu berubah menjadi lebih kekuningan atau sedikit kehijauan
  • 3. Penghasilan susu mula menampakkan peningkatan terutama apabila kerap menyusukan bayi mahupun sesi perahan yang konsisten sehingga payudara kosong.
  • 4. Payudara mudah rasa bengkak terutama apabila si ibu tidak skip makan dan membuat perahan @ direct feeding sehingga payudara benar2 kosong SECARA KONSISTEN.


Ada yang bertanya, penting ke SUSU IBU PEKAT atau CAIR?



Susu pekat atau tidak : ia balik kepada kepuasan individu (si ibu). Khasiat susu ibu mmg terbaik. Cuma nasi kalau makan berlauk lagi sedap dari di makan begitu sahaja. Jika mampu then amik supplement, jika ada kekangan dan rasa tak perlu, tak perlu amik pun tiada masalah. setiap individu punya taste yang berbeza. Ada org suka minum sbg cth milo yang cair, tetapi tidak kurang juga ada yg suka minum milo yg pekat.Hakikatnya ia tetap milo dan tidak berubah menjadi air sirap..... Sama dengan susuibu.

Pemakanan atau fokus pengambilan supplement bukanlah utk memekatkan susu tetapi membantu tubuh ibu untuk sustained iaitu kekal bertenaga, ceria, mood yang stabil namun secara tidak langsung kesan vit membuatkan susu menjadi lebih pekat. sekali lagi dimaklumkan susu pekat bukan fokus utama pengambilan vit tetapi kesan lain selain membantu si ibu sustained. Bagi working mom yang punyai jadual makanan tak teratur mmg digalakkan amik supplement supaya badan tak mudah penat, tak mudah stress and etc. Supplement ada byk, tidak semestinya Shaklee namun dapatkan yang tiada pewarna, tiada perasa tambahan supaya badan menyerap vit dengan sepenuhnya dan lebih baik. Walau bagaimanapun yg punyai kekangan cuba dptkan dr klinik kerajaan.

Jom baca testimoni kesan selepas pengambilan supplement Shaklee

utk set penyusuan shaklee leh refer blog sy ye








* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.






HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Thursday, 24 April 2014

Macam mana nak banyakkan susu??

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease







3 perkara yang akan saya senaraikan di bawah ini nanti merupakan amalan harian ibu-ibu yang menyusui anak telah amalkan.Jom baca

♥ Jaga jadual makan - ibu-ibu kene pastikan jadual makan utama seperti sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam di ambil mengikut waktu yang betul dan sesuai. Kalau saya sarapan pagi memang akan makan yang berat sikit contohnya nasi lemak dan milo panas gelas besar...Sebenarnya, makanan inilah yang di perlukan oleh tubuh badan ibu-ibu untuk menghasilkan susu..Tetapi apa yang saya perhatikan ibu-ibu lebih gemar mengambil pemakanan sekadar untuk menghilangkan rasa lapar sahaja..dalam erti kata lain BERDIET untuk mantain KURUS..Jangan takut gemuk tapi ibu-ibu kena pastikan badan ibu-ibu mampu untuk menghasilkan susu yang berkualiti dan kuantitinya cukup untuk anak.


♥ Banyak minum air - badan kita memerlukan air yang banyak, tambahan pula kita merupakan ibu yang menyusu..sudah tentulah kandungan air dalam badan mesti sentiasa cukup untuk menghasilkan susu yang banyak..Saya sendiri memang kuat minum air masak..kalau pergi kerja saya akan bawa botol besar 2.5liter, dan saya pastikan air tu habis dari pukul 8 pagi hingga 5 petang...Memang saya kene disiplinkan diri sendiri..Air penting untuk menyahkan segala toksin dalam badan kita..Kalau badan ibu-ibu sihat sudah tentulah susu yang di hasilkan juga berkualitikan.


♥ Pengambilan supplement - saya percaya ibu-ibu yang menyusu ada memilih untuk mengambil supplement@makanan tambahan lain bagi memastikan badan ibu-ibu sihat sekali gus dapat menghasilkan susu ibu berkualiti sehebat kuantiti...Saya sendiri mendisiplinkan diri saya untuk makan vitamin setiap hari, kerana saya bekerja ditambah pula menyusukan anak..jadi badan saya mestilah bertenaga untuk memastikan saya dapat menjalankan tanggungjawab saya sebagai seorang isteri dan ibu..


sharing dari Butik Impianna




VITA LEA
FUNGSI:
* Membantu tumbesaran anak yang menyusu susu ibunya.
* Penting dalam pembentukan sel darah merah
* Tidak mudah pitam selepas memerah susu
*Tidak di sarankan diambil dengan minuman bersusu kerana ia boleh mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh makanan.

B COMPLEX
FUNGSI
* penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat,lemak dan protein.
* Anti stress(ubat penenang)
* membantu meninggikan sistem pertahanan badan.
* menukarkan makanan kepada tenaga.
* memabntu ibu2 berfikiran positif (mud baik jer) so secara automatik penghasilan susu lebigh lancar.
* Wajah ibu cantik berseri dan tidak kusam.
* Jika diambil bersama pil perancang ia akan memusnahkan zat vitamin yg sedia ada.

VITA C
FUNGSI
* Penting untuk menjaga salur darah
* Antioksidan
* Membantu meningkatkan antibodi ibu dan anak yg sedang menyusu.
* Sekiranya anak atau anda demam cuma ambil vita c 2biji sehari.
* Mudah sembuh bagi ibu2 yg mengalami puting melecet,luka dan berdarah.
* Kulit makin bersih,cerah dan cantik

ALFAFA
FUNGSI
* Supplement yg penting untuk penghasilan ssusu kerana mempunuyai 1001 khasiat.
* Membantu memekatkan susu dan susu ibu lebih lemak berkrim.
(keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza..ada yg hanya perlu makan 2biji sehari sudah menampakkan hasil tapi ada juga yg perlu ambil 4 -6biji sehari baru ada hasilnya..alfafa compelx ni di datangkan dgn 2 botol samada nak yg kecil atau besar
.
* Membantu perkumuhan
* Membuang angin dalam badan dan baby kita susan kembung.
* Mengurangkan masalah eczema yg di alami bayi.
* Menyelesaikan masalah keputihan.
* Tidak boleh di ambil oleh pesakit SLE dan ibu mengandung.

ESP
FUNGSI
* Protein yg sgat penting untuk pembentukan sel darah merah.
* Sgat membantu dalam melancarkan penghasilan susu.
* Penting untuk kelenjar dan tumbesaran.
* Cantikkan kulit ibu dan anak.
* Membantu mengawal paras kolestrol.
* Ibu yg kencing manis tidak boleh ambil ESP.
* Boleh di bancuh bersama minuman lain juga bagi mendapatkan rasa yg lebih enak...
* Memberi tenaga kpd ibu dan rasa kenyang yg agak lama.
* Membantu membaiki mana2 kekurangan zat yang diperlukan oleh tubuh badan.

p/s: ESP shaklee tidak sama dgn soya yg ada dipasaran skrg kerana ESP mengandungi non GMO soy iaitu soya yang di basuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dgn suhu yg sgat sederhana supaya enzim di dalamnya tidak musnah.

OSTEMATRIX
FUNGSI
* Memabntu mengurangkan risiko osteoprosis.
* Membina gigi dan tulang dan gigi yang sihat dan kuat.
* Membantu mengekalkan tekanan darah darah yg normal.
* Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
* Mengurangkan simptom2 senggugut,perut kembung,kekejangan,retensi air,mudah radang dan kemurungan.

SET 3M

( VITA C,ALFAFA COMPLEX,ESP,B COMPLEX,OSTEMATRIX dan VITA LEA )

Set ini sesuai untuk siapa?
* Inilah dia set rahsia banyakkan susu
* Sesuai untuk ibu2 yg mempunyai masalah penyusuan.
* Ibu yang mula mahu menyimpan stok EBM.
* Mahu anak tidor lebih lena pada waktu malam
* Menghadapi masalah penghasilan susu walaupun telah melakukakn perahan setiap 2jam.
* Ibu yg telah lama berhenti menyusukan bayi dan bersedia untuk mengepam semula dgn kerap bagi menstimulasikan susu


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.







HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
♥COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Wednesday, 23 April 2014

TREAT DINNER LEADER DESIRE PADA 20 APRIL 2014 (AHAD)


Syukur Alhamdulillah niat hati kami nak belanja makan untuk leader 1st line DESIRE tercapai. Ni beberapa orang je dapat hadir yang lain tak dpt join atas sebab-sebab tidak dapat dielakkan. In shaa Allah akan ada lagi makan besar utk DESIRE team ni.

Terima kasih diucapkan kepada yg hadir kak gee, kak mila, kak misriah, kak zaini serta keluarga masing-masing yg sudi hadir memeriahkkan mkn mlm ini.

Surprise ada cup cake dan saguhati kat mereka...suka2 je....Moga rapatkan ukhwah antara kami semua...amin..in syaa Allah...

Kat bawah ni gambar-gambar kami.












Alhamdulillah memang seronok sangat dapat berkumpul dan sempat sharing-sharing tentang boz masing..of cos kami adalah 1 team.
Rezki lebih in shaa Allah kita kongsi2 bersama....;)

LOVE U ALL DESIRE FAMILY...


Tuesday, 22 April 2014

TERIMA KASIH MY DEAR HUBBY!!

TERIMA KASIH MY DEAR HUBBY!!




Harini entry saya nak dedikasi untuk suami saya Mohamad Hafiez Bin Che Ramli. 


TERIMA KASIH yang tak TERHINGGA kerana memberi restu kepada saya dalam meneruskan perniagaan SHAKLEE ini. Tanpa sokongan beliau pasti kami tidak akn meraih kejayaan seperti hariini sebagai MASTER COORDINATOR Shaklee. 


Tanpa beliau saya tidak akan berdiri teguh sehingga harini. Dikaulah HEROKU... SERBA BOLEH.. jadi POSMEN poskan barang, MAT DESPATCH anta barang pada customer dan angkat-angkat stok barang, MR MAMA untuk cik QAIREEN malah bantu dalam uruskan hal rumah jika saya bizi tak kisah samada memasak, jaga anak malah bantu sidai baju. Kami bahagi tugas masing2. Saya lebih kepada urusan dengan customer dan downline.


Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kami bersama-sama berjuang dalam biz Shaklee sebagai WAHM DAN WAHD(Work at Home Mom and Dad). Miliki kebebasan masa dan kewangan syukur Alhamdulillah.


Dan saya yakin team DESIRE semuanya rata2 terdiri daripada mereka yg telah berkahwin dan masing2 memdapat sokongan daripada pasangan masing2 terutama SUAMI. Jom hargai suami kita dengan setiap pengorbanan dan sokongan jangan lupa bahagian BONUS SHAKLEE mereka ye... Suami dah bagi GREENLIGHT buat Shaklee usaha betul2..buktikan pada mereka yg kita boleh berjaya sehingga mereka sendiri rasa tak sangka isteri pun boleh jana income hebat.. lepas tu confirm en suami pun join sama..hehe...tu daripada pengalaman sayalah...suami bukak mata lepas achieve income 4 ANGKA....



Buat SUAMIKU MOHAMAD HAFIEZ BIN CHE RAMLI, TQ SO MUCH SAYANG DAN LOVE U ALL MY LIFE atas segala restu dan pengorbanan selama ini. NEY hargai sangat2 dan semoga kita bahagia kekal berkekalan hingga akhir hayat serta mendapat kebahagian di dunia dan di akhirat... Amin....




PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG
With hubby dan cik qaireen

Berminat nak jadi ahli Shaklee sekitar Bandar Botanic, Port Klang, Klang, Shah Alam, Bukit Tinggi, Andalas, Teluk Panglima Garang.


Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388
Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com
Free consultation for every purchase
LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
FB: Raihan's Vita Shop 

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG





Monday, 21 April 2014

TAK SANGKA JOIN AHLI RM75 BERTUKAR 5 ANGKA KINI?? SERONOKNYA BERSHAKLEE...

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera.

Alhamdulillah syukur diberi kesihatan yang baik dan kelapangan masa untuk sharing harini. Sebenarnya harini nak sharing motivasi sikit tentang perjalanan biz Shaklee saya. So harap ada yg sudi luangkan masa sikit untuk membaca..;)


Tak sangka daku join ahli serendah rm75 shj...masa tu join ahli dgn free keahlian cukup2 je 200 point...
Income bulan pertama 2 angka je..dalam rm30 lbh je...alhamdulillah bolehlah..nak tayang cek kt suami malu...tp takpe xputus smgt pun wpun sedikit tetap bersyukur...usaha lagi...dwline pun sikit je xramai lg..ada yg join mkn sendiri. Ada yg join kata nak biz tp dah join tp xgerak2...tu ramaiiiiiii...

Masa tu sy xpandai lg berblog...tp usahakan sendiri buat blog...google dan godek2...tnya kwn2 kt ofis...jadi jugak wpun blog biasa2 je...tp xsangka dah 3 tahun kebun(blog) ku diusahakan...kalau search SHAKLEE PORT KLANG keluarlah blog ku rank pertama...alhamdulillah..

Dan tak sangka bln 4 ni genaplah sy BERSHAKLEE selama 3 tahun..dan kini nikmati hidup sbg wahm dan wahd bersama suami dan ank..kami dah merasa segala kelebihan menjadi ahli shaklee bg dgn berpeluang nikmati bonus hebat bermula 2 3 4 kini 5 angka...dpt car bonus malah trip percuma ke luar negara thn ni ke usa bln 8 nti..in shaa Allah bersama suami dan ank jgk..thn lepas merasa ke kk dlm negara je..kalini terbang jauh sikit...

Sebenarnya sy nak cerita kelebihan jd ahli Shaklee ni..kita yg biasa boleh jadi LUAR BIASA...jdlah ahli shaklee yg serius..tetapkan matlamat dan target apa yg kita nak dlm.shaklee...dlm Shaklee goal adalah Master Coordinator..cnfirm jd master dah income 5 6 angka...selau org kata xpelah memadai duit ckp mkn je..ni pun ok...

Tp berapa ramai kita dgn income yg ckp2 mkn tu kita dpt lbh beramal ke?dpt berzakat dan sedekah besar x. Dpt hadiahkan org tersayang brg berkualiti dan keselesaan..dpt bwk family bercuti dlm atau luar negara...cuba tnya impian insan tersayang kita...kdg2 dia nak ckp tp die xnak psgn kecik ati...sbb die rasa mmg xdpt pun sbb ckp2 mkn je..saya yakin kalian semua ada impian BESAR2...tp pendam dlm hati je ..

Utk family DESIRE yg join shaklee utk biz kenapa msh tak capai impian BESAR anda dgn USAHA YG LUAR BIASA anda..takut nak ada impian BESAR sbb rasa confirm xdpt ke???

Sy antara yg org yg akhirnya buka mata bila Shaklee dah bg byk peluang utk kita buat biz btl2 akhirnya semua peluang tu sy dpt...sy xnak dpt sorang2....sy nak ank cucu cicit semua nikmati apa yg shaklee akn bg pd kita kalau kita buat SUNGGUH2...apa yg sy dpt nak kalian semua dpt jg....

JANGAN TAKUT UTK BERMIMPI syg2ku...kejar IMPIAN itu dgn TINDAKAN....
Dekatilah mentormu yg sudah berjaya utk sama2 kami pimpinmu hingga ke puncak...
Semakin kamu jauh berlari dr mentor mu semakin jauh aura dan perhatian mentor nak bg....buat shaklee bkn buat sorg2..buat sama2....




Berminat mencuba Produk Shaklee atau daftar 

keahlian??


HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 

COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Saturday, 19 April 2014

TIDAK CANTIK SELEPAS MELAHIRKAN ANAK?

  * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 

 


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...
Harap semua sihat hendaknya...Wah tajuk kalini sangat xbestkan...tapi mereka yang dah berkahwin dan melahirkan anak pasti berasa rendah diri dan malu jika perubahan mendadak selepas melahikan anak...ok jom baca perkongsian harini.

 

Tidak cantik selepas melahirkan anak?.. YA ke? 


Soalan : Kenapa  ibu - ibu tak nak beranak? 
Jawapan :
  • Nanti aku gemuk bila beranak, badan tak solid dah..
  • Perut akan buncit..
  • Nipple akan hitam dan hodoh..
  • Perut akan penuh dengan stretchmark..
  • Pigmentation yang banyak..
  • Keinginan seks berkurang..
  • Muka mula nampak tua..
  • Buah dada akan lembik dan melayut jika menyusukan anak.. 
Benarkah ini semua akan terjadi selepas kita melahirkan anak?

Jawapannya: Ya jika kita tidak menjaga pemakanan.
Bagaimana nak mengatasinya?

1. Jika takut gemuk, pastikan si ibu menyusukan anaknya exclusively 6 mths dan lagi bagus sehingga 2 tahun. Penghasilan susuibu itu sendiri akan membantu si ibu membakar kalori dalam badannya. Pengambilan vitamin sekadar cadangan agar badan lebih sihat, pembakaran gula menjadi tenaga, pembakaran lemak melalui pengambilan lecitin dan omega dan membantu dalam mendapatkan metabolisme yang optimum.

2. Bagi mengelakkan perut buncit, pastikan si ibu tidak mengamalkan minuman ber ais dan jangan sesekali mandi selepas makan. Ini antara faktor yang membantu perut si ibu cepat kelihatan buncit.

3. Nipple pastinya akan sedikit gelap dan kawasan earola akan membesar. Melalui kajian ibu sendiri, lagi ramai anak maka lagi gelaplah kawasan earola tersebut. Bagaimana nak mengatasi? Jika berkemampuan,makanlah vitamin E beserta selenium ...kawasan earola akan pulih seperti sediakala dan warnanya akan kembali asal. Ibu dah lakukan ujian ke atas ramai ibu dan mereka mengakuinya.
4. Perut akan penuh dengan stretchmark jika si ibu tidak menjaga pemakanan. Amalkan memakan buah2 yang tinggi kandungan vitamin C. Vitamin C juga dikenali sebagai vitamin yang membantu menghilangkan selulit disamping protien dan b complex.
5. Pigmentation yang banyak...ada ibu2 yang mengalami pigmentation yang teruk terutama di kawasan muka. Bagaimana nak mengatasinya? Pengambilan vitamin C, Vitamin E beserta selenium dan Protien sangat membantu mengurangkan dan menghilangkan pigmentation jika diamalkan dengan konsisten.

6. Keinginan seks yang berkurang selalunya dikaitkan dengan faktor hormon terutama buat ibu yang menyusu. Semasa penyusuan hormon estrogen yang merundum dan hormon prolaktin akan meningkat maka si ibu akan merasa dingin untuk bersama selain kekeringan. Untuk mengatasinya ialah pengambilan vitamin E beserta selenium di samping pengambilan alfalfa yang konsisten.
7. Muka kelihatan tua dari umur atau ertikata lain kelihatan kusam. Ianya boleh terjadi jika si ibu tidak menjaga pemakanannya. Pemakanan yang seimbang sangat membantu ibu2 mendapatkan semula zat yang telah digunakan sepanjang mengandung dan penyusuan. Jika zat ini tidak diganti dengan sempurna, si ibu akan kelihatan kusam, tidak bermaya, lesu , swing mood dan stress serta akhirnya susuibu akan mula merundum kerana si ibu sendiri tubuhnya tidak sustained dengan kesihatan yang sering terganggu.

8. Buah dada akan lembik dan melayut... ini akan terjadi apabila pemakaian coli yang tidak menampung bentuk buah dada itu sendiri selain pemakanan yang tidak seimbang. Makanan yang mengandungi kandungan protien yang baik membantu mendapatkan keanjalan buah dada serta pengambilan alfalfa membantu mencantikkan bentuk buah dada itu sendiri.Namun ini tidak akan berlaku ke atas lelaki yang mengamalkan pengambilan alfalfa.

dan akhirkata:


Melahirkan anak adalah satu tuntutan dalam agama kerana meramaikan umat... dan mendapat pahala meramaikan umat nabi Muhammad. Kecantikan itu bersifat subjektif namun kita boleh berusaha ke arah kecantikan. Bak kata orang kecantikan adalah milik setiap insan. 

credit to : kak N




HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 

♥COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang