Wednesday, 24 September 2014

Set Menyusu Pilihan Ramai Ibu-ibu

Set Menyusu Pilihan Ramai Ibu-ibu


Assalamualaikum dan salam ceria semua.
Apa khabar?Moga semua sihat-sihat ye. Alhamdulillah harini saya dapat luangkan masa untuk sharing di blog. Topik kalini saya nak share tentang Set menyusu pilihan ramai ibu-ibu tentulah Set Menyusu Shaklee yang tak asing lagi di kalangan ibu-ibu di luar sana. Sebut je Shaklee semua dan kenal kan. Saya sendiri bermula dengan dan jatuh cinta dengan Set Menyusu Shaklee.


Mari saya kongsikan pada kalian semua kebaikan vitamin Shaklee dan kesan selepas pengambilan Set menyusu. Moga beri manfaat kepada kalian.


Kebaikan Vitamin Shaklee buat Ibu Menyusu


Semakin ramai ibu-ibu yang menyusu memilih Shaklee dalam mengharungi suka duka perjalanan dunia penyusuan mereka. Saya pasti ibu-ibu semakin gemarkan khasiat yang didapati dari shaklee kerana ia terpancar di wajah anak-anak yang disusui. Jom tengok kesan pengambilan vitamin Shaklee

Kesan Utama Setelah Mengambil Vitamin Shaklee 


1. Badan rasa lebih bertenaga kecuali mereka yang kurang air maka badan akan menjadi semakin letih
2. Perasaan yang gembira dan mood yang lebih stabil
3. Badan tidak mudah rasa lesu dan letihSentiasa rasa bersemangat
4. Fikiran lebih positif
5. Tidak mudah stress dan mudah menangani masalah dengan baik dan tenang
6. Kita tidak akan mengalami kurang darah dan tekanan darah lebih stabil
7. Membantu melancarkan sistem perkumuhan dengan lebih lancar terutama apabila consume cukup air dalam sehari.
8. Badan mempunyai sistem imun yang tinggi dan mudah recover jika sakit.




Set Menyusu Pilihan Ramai Ibu-ibu
Pilihan Set Menyusu Shaklee


VITA LEA

FUNGSI:
* Membantu tumbesaran anak yang menyusu susu ibunya.
* Penting dalam pembentukan sel darah merah
* Tidak mudah pitam selepas memerah susu
*Tidak di sarankan diambil dengan minuman bersusu kerana ia boleh mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh makanan.

B COMPLEX

FUNGSI
* penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat,lemak dan protein.
* Anti stress(ubat penenang)
* membantu meninggikan sistem pertahanan badan.
* menukarkan makanan kepada tenaga.
* membantu ibu-ibu berfikiran positif (mood baik ) so secara automatik penghasilan susu lebih lancar.
* Wajah ibu cantik berseri dan tidak kusam.
* Jika diambil bersama pil perancang ia akan memusnahkan zat vitamin yg sedia ada.

VITA C

FUNGSI
* Penting untuk menjaga salur darah
* Antioksidan
* Membantu meningkatkan antibodi ibu dan anak yg sedang menyusu.
* Sekiranya anak atau anda demam cuma ambil vita c 2biji sehari.
* Mudah sembuh bagi ibu2 yg mengalami puting melecet,luka dan berdarah.
* Kulit makin bersih,cerah dan cantik

ALFAFA

FUNGSI
* Supplement yg penting untuk penghasilan ssusu kerana mempunuyai 1001 khasiat.
* Membantu memekatkan susu dan susu ibu lebih lemak berkrim.
(keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza..ada yang hanya perlu makan 2biji sehari sudah menampakkan hasil tapi ada juga yang perlu ambil 4 -6biji sehari baru ada hasilnya.
* Membantu perkumuhan
* Membuang angin dalam badan dan bayi kita sering kembung perut.
* Mengurangkan masalah eczema yang di alami bayi.
* Menyelesaikan masalah keputihan.
* Tidak boleh di ambil oleh pesakit SLE dan ibu mengandung.

ESP

FUNGSI
* Protein yang sangat penting untuk pembentukan sel darah merah.
* Sangat membantu dalam melancarkan penghasilan susu.
* Penting untuk kelenjar dan tumbesaran.
* Cantikkan kulit ibu dan anak.
* Membantu mengawal paras kolestrol.
* Ibu yg kencing manis tidak boleh ambil ESP.
* Boleh di bancuh bersama minuman lain juga bagi mendapatkan rasa yang lebih enak.
* Memberi tenaga kepada ibu dan rasa kenyang yg agak lama.
* Membantu membaiki mana-mana kekurangan zat yang diperlukan oleh tubuh badan.

p/s: ESP shaklee tidak sama dgn soya yg ada dipasaran skrg kerana ESP mengandungi non GMO soy iaitu soya yang di basuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yg sangat sederhana supaya enzim di dalamnya tidak musnah.


OSTEMATRIX

FUNGSI
* Membantu mengurangkan risiko osteoprosis.
* Membina gigi dan tulang dan gigi yang sihat dan kuat.
* Membantu mengekalkan tekanan darah darah yang normal.
* Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
* Mengurangkan simptom2 senggugut,perut kembung,kekejangan,retensi air,mudah radang dan kemurungan.



Set Menyusu Pilihan Ramai Ibu-ibu
Testimoni Set Menyusu Shaklee

Ok dah tahu kebaikan dan fungsi setiap vitamin kan. Sebenarnya vitamin Shaklee ni adalah alternatif bagi mereka yang kurang bertenaga dan lengkapkan nutrisi dalam badan. Mungkin sesetengan ibu yang susu memang banyak tidak perlukan supplement tetapi cuba check dari kesihatan diri bertenaga atau tidak dan adakah anda ikut piramid makan yang betu. Ingat apa yang kita makan itu anak pun turut dapat juga melalui susu. Ok jom buat pilihan set mana yang anda mahu.



These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?

SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388

Shaklee ID 852419

ct_nusrat@yahoo.com

Free consultation for every purchase

LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe

FB: Raihan's Vita Shop 


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG

2 comments :

Noor Mala Shahar said...

bagus ni

kisahkami said...

nanny nuss nnt lawatla blog kite yer
http://harainyrozaidi.blogspot.com/