Tuesday, 19 August 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLANG : MANA SATU VITAMIN KEGEMARAN QAIREEN??

OMEGA GUARD VITAMIN SHAKLEE KEGEMARAN ANAK

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum dan salam ceria semua..
Alhamdulillah harini berkesempatan saya nak update blog beberapa hari tergendala gara-gara sibuk uruskan persiapan jamuan raya di rumah...Tapi biz shaklee berjalan seperti biasa. walaupun sibuk jamuan raya downline yang datang pun menyempat beli vitamin Shaklee tau.. alhamdulliah rezeki buat mereka.

Ok tak nak panjang lebar mukadimah. Harini saya nak kongsi dengan kalian semua salah satu supplement yang saya bagi pada anak setiap hari. Dah mama die dealer shaklee dan pengguna tegar Shaklee. Takkan anak pun taknak bershaklee jugakkan. Bermula dengan kenalkan Qaireen dengan Mealshake so sekarang saya bagi die Omega pulak.

Situasi setiap hari di rumahku

Qaireen : Mama kakak nak makan Omega. 

Mama   : Eh kakak dah makan lah pagi tadi. mana boleh makan lagi. Sehari sebiji je....

Bertuah betul anakku sorang ni. Tersengih-sengih dia bila kita jawab camtu...


Biasanya situasi ni bila petang atau malam. Padahal saya dah bagi waktu pagi atau tengahari. Tengok die betul suka sangat dengan omega ni..Kemain kunyah je..pastu bau ikan kat mulut..hihi..Apa kelebihan Omega sebenarnya untuk anak. Saya bukan suka-suka nak bagi kalau ia tak membawa kebaikan. 

Dan semestinya Omega sangat sesuai untuk perkembangan otak anak-anak. Apa yang saya perasan tentang qaireen dia semakin petah bercakap malah bercerita. Dapat ingat sesuatu perkara yang dah lama berlaku. Malah dapat hafal beberapa doa utama seperti doa tidur dan doa makan. Happy tengok perubahan anak yang semakin cerdik. Belum anta tadika lagi ni. Omega juga bantu kuatkan imun juga tau. Cepat je kering selsema dia masa simptom mula meleleh hingus. Alhamdulillah selsema pun tak lama..


omega qaireen
Ni dia cik qaireen dgn omega die tau..mama tak usik pun omega tu khas utk Qaireen je.


Info tentang OMEGA GUARD


Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak boleh diperbuat oleh badan kita . Ramai yang tidak tak mendapat cukup omega-3, dan jika darah mengandungi trigliserida yang tinggi, kita memerlukan lebih banyak omega-3. 
Omega - 3

Asid lemak Omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA. 
ALA ni akan diuraikan kepada EPA dan DHA. Kadar penguraian ALA ni bergantung kepada badan masing2.
Yang specialnya Omega Guard Shaklee ni, ada semua tu[DHA, EPA & ALA]

EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .

FAEDAH & KEPENTINGAN OMEGA-3:

  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
  • Mengurangkan risiko strok
  • Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihat

MENGAPA OMEGA GUARD SHAKLEE?

Omega Guard Shaklee


Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

SIAPA YANG PERLU MENGAMBIL OMEGA GUARD?

  • Ibu hamil - diambil setelah memasuki trimester ke 2 & 3. Ia membantu perkembangan otak bayi dlm kandungan
  • Ibu menyusu - kandungan omega disalurkan kepada bayi anda malalui susu ibu
  • Kanak-kanak (1 tahun ke atas) - perkembangan otak yg sihat & cerdas
  • Sesiapa yg mengalami masalah alahan/alergi, omega bertindak sebagai anti inflamansi yg akan meredakan alahan/gatal2
  • Sesiapa yg mengalami masalah sakit2 lutut
  • Sesiapa yg mengidap buasir
  • Lelaki
  • Warga Emas
  • Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
  • Mereka yang mementingkan kehidupan sihat

Ok dah taukan kenapa saya bekalkan Omega Guard untuk Qaireen sebab mengandungi DHA dan EPA bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak sepertinya. 




Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang


Nak rasai kelainan BERSHAKLEE?
SIHAT, CERIA DAN GEMBIRA.


HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388
HAFIEZ 017-2121160
MASTER COORDINATOR SHAKLEE 

 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG


No comments :