Wednesday, 18 June 2014

Sembuhkan Luka Bersalin Normal Atau Ceaser Dengan Cepat Dan Kekal Bertenaga Sepanjang Berpantang

Set Bersalin Moden dengan Vitamin Shaklee Kini Menjadi Pilihan Ramai


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Anda sedang tercari-cari set berpantang mengikut bajet dan kesuaian selepas bersalin nanti?
Saya yakin anda yang baca ni sedang mencari untuk diri sendiri atau untuk isteri tersayang atau orang terdekat. Apa pun saya ingin berkongsi dengan kalian yang kami ada menyediakan Set berpantang terdiri daripada vitamin Shaklee yang semakin mendapat tempat di hati. Vitamin ini selamat diambil sekiranya anak anda mengalami jaundis (kuning) kerana ia tidak panas malah bantu untuk memulihkan kesihatan supaya lebih bertenaga malah mempercepatkan sembuh luka bersalin.

Jom kita tengok vitamin yg sesuai untuk berpantang

babyqaireen.blogspot,com


Set berpantang (basic Set C) mengandungi
  • Vitalea with iron formula ( tahan 4bulan )
  • Vitamin C 500mg sustained release. ( tahan 3 ke 6bulan )
  • B complex with Folic Acid  ( tahan 4bulan )
  • Zinc  ( tahan 4bulan )

Jimatkan penggunaan vitamin ni siap tahan 4bulan lagi. Expired pun lambat lagi so jangan risau. Kalau rasa macam lama sangat nak habis tu leh share dengan en hubby of cos vitamin Shaklee sesuai untuk kaum lelaki juga ye.
Jika ada bajet lebih boleh tambah Ostematrix dan Esp (soy protein).



Apakah keperluan dan kepentingan setiap vitamin ini? 


Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.


B complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan  B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.


Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Info tambahan.


 Ostematrix 

Ostematrix mempunyai khasiat yang merupakan kompenan utama dlm susu ibu selain air dan protein ialah kalsium.
Ostematrix juga membantu ibu mendapat rehat yang berkualiti
Mampu melegakan otot dan saraf ibu dan elakkan dari tekanan bersama B Complex dalam Set berpantang Shaklee
Elakkan dari gigi rosak dan sakit tulang belakang

ESP Shaklee (Protein)
ESP Shaklee pula mempunyai protein yang diperlukan untuk menghasilkan hormon dalam badan malah memperbaiki sel-sel yang telah rosak.
Protein penting berfungsi sebagai komponen utama susu ibu selepas air.
Jika protein kurang terutama semasa berpantang akan menyebabkan ibu berpantang sering hadapi masalah kurang susu.
ESP Shaklee juga membantu penyembuhan luka secara menyeluruh

So dah taukan kelebihan dan fungsi set berpantang ni. Jika kalian ada bajet lebih boleh je tambah esp dan ostematrix. 


untuk lebih info Set berpantang boleh KLIK SINI



HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
MASTER COORDINATOR SHAKLEE
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


No comments :