Thursday, 13 March 2014

HARGAI SUAMI SEBAGAI BIZ PARTNER KITA..

Rutin harian tiap hari memang akan pergi mengepos..jarak poslaju dari rmh memang lah jauh...
Tapi demi mencari rezki jauh bukan halangan....dan tugasan mengepos barang dilakukan my biz partner saya ialah en suamiku...


Untuk tugas restock barang ke hq pun beliau yang uruskan..memang jauhpun nak ke luar bandar tapi apa boleh buat nak order online cabaran kami pindah rumah baru line internet xok slow pulak tu..mujurlah ada smartfon boleh lah guna nak sharing dan promore...ALhamdulillah mujur ada...So di rumah tugas menjaga ank dan sharing2 di fb n coaching dwline pun senang.


Nampak macam mudahkan??? Cabaran juga bila duduk di rumah kerja tak habis2...haha...Pembahagian tugas dan masa tu penting..kadang2 kat rumah memag saya akan packing barang customer so urusan jaga ank suami..kadang2 tak sempat masak...mujur en suami memahami tolong masak..hehe..mujur pandai masak...Tapi kalau 2 2 tak berapa rajin beli kedai lah jawabnya...


Tak kesah en suami pandai masak ke tak, yang penting saling memahami tugas masing2..samalah jugak kalau buat part time. Redha dan izin suami tu penting. Nak berjaya jangan banyak sangat beralasan. Suami dah bagi greenlight memang dah kita patut bersyukur. Nak suami sokong kita buktikan pada suami dengan buat biz betul-betul. Nak berjaya pengorbanan masa, tenaga dan wang pun sangatlah penting.

Kalau kita hepikan die so die pun senang nak bagi kerjasama. Jangan lupa reward biz partner kita juga ye. Ni tips sebelum daku resign reward bagi en suami hadiah ke..belanja makan ke..atau bagi bonus kat die jugak...nak die tolong pos barang. restock barang kat Shaklee. Bahagian biz partner kenalah ada..hehe...Baru semangat lebih dia tolong kitakan??

Sekarang kami buat fulltime shaklee ye. Alhamdulillah inilah yg kami rasa kebebasan masa dan kewangan...yg penting masa bersama anal membesar depan mata je...Inilah yang kami inginkan.

Impian kami ingin melihat anak cucu cicit Shaklee kami berjaya dan mencapai cita2 mereka dalam shaklee...ada yang cita2 nak jadi WAHM(Work At Home Mom) juga...moga impian kalian tercapai...jumpa kalian semua di puncak....

No comments :