Wednesday, 16 October 2013

EBOD - EUPHORIA BUSINESS OPPURTUNITY DRIVE DI HOTEL CITRUS KL PADA 12 OKTOBER 2013

Assalamualaikum dan sala sejahtera semua...
Harini nak sharing aktiviti terbaru team kami anjuran our sifu Master Norita Idris dan suami beliau di Hotel Citrus Kl pada 12 hb Oktiber 2013.
Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan ramai ahli2 baru yg hadir utk lebih ilmu dan info pendedahan tentang biz Shaklee ini...Sangat hepi sebab ramai ank2 cucu cicit saya yg turut serta utk majlis ilmu ini.
Yang menarik ada acara cabutan bertuah utk peserta yang hadir dan special hadiah2 utk leader2 dan semestinya hadiah besar daripada sifu saya sempena  saya naik rank Master Coordinator bulan September..Alhamdulillah syukur sgt2..rasa sgt2 dihargai..Jom tengok2 gambar sekitar majlis...





















Free gift from sifu Master Norita Idris...suke2!




Syukur Alhamdulillah dan terima kasih byk2 my sifu Master Norita Idris n suami belanja makan meraikan kejayaan kami as a Master Coordinator di Prince Hotel KL mlm td.tq kawan2 yg join celebrate sama.sambil mkn2 kami share tips biz..byk sharing dr sifu n kwn2 yg dah berjaya...

Friday, 11 October 2013

TAHNIAH KEPADA LEADER2 BAWAH NAUNGAN RAIHAN TEAM KE BAWAH UTK BULAN SEPTEMBER 2013

RECOGNITION :


Salam Oktober buat semua ank2 cucu Shaklee Raihan Team..Tahniah diucapkan kepada semua ahli dengan sales kalian yg melonjak habis bulan September.Moga kalian dapat kekalkan prestasi pada bulan Oktober ini dengan semangat baru.

Tahniah kita ucapkan kepada leader2 yang naik rank,maintan dan mereka yg mula merasa bonus dari Shaklee pd bulan 10 ini nanti..Anda tau siapa anda...segalanya hasil usaha kalian ye....Yang masih belum target check balik kenapa dan setting balik niatmtarget dan amalan kerohanian dpt diringkatkan lagi...

Tahniah kepada mereka yg naik rank bulan ini ye

New Coordinator
Azira Mamat

New Senior Supervisor
Safura Suhaimi
Misriah Yahaya
Nasirah Yusof (cucu)

Efektif Senior Supervisor
Adah Yusof
Sue Sloves

New Supervisor
Chinta Farisha
Fedila Norazwan (cucu)
Lily Ladyana (cucu)
Ina Milo Ice (cucu)

Diana (Cucu)
Sabarina bakar (cicit)



Efektif Supervisor
Nila kandi juita
Masleza kasim
Mila muda
Noraishah Abas
Norakamshah Abdul Patah

Rosni

Moga kejayaan mereka menjadi inspirasi buat kalian semua utk sama2 mendakim ek puncak kejayaan.Masih jauh lagi perjalanan tetapi kalian sendiri yg perlu corakkan biz shaklee kerana tiada yg mustahil utk anda turut sebaris dengan nama2 mereka ini...

Selamat maju jaya buat semua utk bulan Oktober!

Salam sayang
Siti Nusrat Raihan Bt Idris

Tuesday, 1 October 2013

AKHIRNYA!!! ALHAMDULILLAH MASTER COORDINATOR SEPTEMBER 2013 MILIK KAMI....




Alhamdulillah syukur yg tak terhingga.semalam adalah closing yg terhebat buat sy dan ank2 cucu cicit shaklee sy dgn sales yg mencanak2...Allahukbar!!
Syukur ke hadrat ilahi Allah perkenankan doa sy utk naik rank MASTER pd bulan September..Terima kasih yg tak terhingga insan kesayangan sy iaitu suami tersygEncik Kachang, mak abh n mak mertua, family, ank2 didik shaklee Raihan team n kwn2 serta customer 2 sy trsyg2...dan yang paling istimewa sifu Shaklee sy MasterNorita Idris dan suami beliau abg naquib yg membawa sy ke dunia biz Shaklee ini.

Keputusan utk cuti tnpa gaji mmg pilihan yg tepat utk sy melebarkan sayap dlm biz Shaklee.Walaupun xpunya master dlm pelajaran setakat level sijil politeknik..tak dpt habiskan bljr diploma krn nak kerja kerajaan.pernah mendapat tentangan keluarga utk bekerja sektor kerajaan kelayakan gred spm je wpun sy tau sy boleh pergi jauh lg.Saya tidak menyesal ats keputusan ini malah sgt2 bersyukur dgn setiap pengalaman yg tak ternilai ini.

Mengenali Shaklee adalah anugerah terindah buat sy.Tujuan utama join Shaklee nak bantu suami n bebas dari beban kewangan.gaji pun cukup2 makan je.Saya inginkan keselesaan hidup n tentu sekali utk ank saya Qaireen sumber inspirasi utk sy terus gigih dlm biz shaklee ini.Yang penting berkat sokongan n doa restu suami yg kini semakin serius dlm biz Shaklee.Pencapaian demi pencapaian kami terima dgn rank, insentif dan income yg hebat bermula 2 3 4 n kini 5 angka Allahuakbar!! Paling best trip 5 star percuma shaklee ke KK baru2 ini..In shaa Allah thn dpn target international.

Alhamdulillah dengan Shaklee dapat seimbangkan dgn amalan kerohanian utk bekalan dunia n akhirat.thanks my sifu kak norita ats segala ilmu dan amalan kerohanian yg telah diajar..Moga akk n keluarga diberi kesihatan n kesejahteraan.Beliau adalah guru Shaklee sy yg akn sy sentiasa menjadi sumber inspirasi sy..

Di kesempatan ini, nak ucap Selamat Hari Lahir buat abah saya IDRIS BIN KASSIM yg genap usia 84tahun pada harini..moga abah semakin sht dan diberi kesihatan yg baik..syg mak abh n mak mertua ketat2.semuanya ats doa mereka.

Akhir sekali,usaha doa dan tawakal pasti berjaya..dengar ckp n tips dr mentor iaitu upline kalian pasti berjaya in shaa Allah.Moga ank2 didik saya Raihan Team dan kwn2 JUTAWAN MUSLIMAH terus semangat n berjaya dlm biz Shaklee ini.

♥♥Jangan takut utk bermimpi♥♥
MASTERS SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS & MOHAMAD HAFIEZ CHE RAMLI

ALHAMDULILAH SENIOR KEY COORDINATOR BULAN JULAI 2013..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
Saje nak share kehepian saya bila muka terpampang kat HQ..rasa mana2 branch semua ada....cita2 saya adalah nak berada dalam majalah Shaklee tertunai..hehe....




P hq gatal snap gmbr sendiri kt info board tu...
Hehe...sape cam sy sila angkat mouse?????

Alhamdulillah pencapaian setelah lebih 2 tahun join Shaklee..

ank2 u all can do better than me ok...jgn tunggu lama2 nak naik..guna vacuum terus ye pecut utk naik rank seterusnya...


Yang penting ikut cakap mentor iaitu upline kalian...jika upline tak aktif refer upline pada upline iaitu nenek korang..In shaa Allah kejayaan seorang leader dgn lahirkan ramai leader bawah organisasinya....Jadi jangan abaikan downline k.