Wednesday, 31 July 2013

PROMO JULAI 2013 - GLA COMPLEX

  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



PROMO JULAI 2013


HARGA RUNTUH BULAN INI GLA YG SGT2 HOT!!!



FREE 1 GLA DGN PEMBELIAN 6 BOTOL...PENJIMATAN BERGANDA2...

JOM PAKAT2 FAMILY,SEDARA MARA,KAWAN BELI GLA SESUAI UTK REMAJA HINGGA KE ORG TUA....


APA TUNGGU LAGI???HARGA RETAIL SEBOTOL RM91.25...HARGA SPECIAL KASIH SAYANG UTK CUSTOMER2 SY..MEH PM..JGN MALU2....

NAK CANTIK, NAK SIHAT DAN TAMPIL MENAWAN...CUBALAH GLA COMPLEX..


TESTIMONI

1} Maa Nuar KimiAmany
As salam, ingin b’kongsi KEGEMBIRAAN member satu opis ni Siti Umira, dia dah 6 tahun berkahwin dan 2 kali keguguran PUNCANYA adalah CYSTS, CYSTS ni dapat di kesan dgn saiz 9.7cm Alhamdulillah selepas 6 bulan CYSTS mengecil dan terus mengecil dan kini CYSTS tu dah tiada ZERO (0), AJAIBKAN Berkat pengambilan 2 botol GLA secara konsistant dan juga mengamalkan DIET KARBOHIDRAT.Sekarang member dah pregnant 5 minggu, Happy sangat-sangat. Marilah kita sama-sama mendoakan agar Member ngn baby sihat dan selamat, tak sabar Abg HAKIMI & Adik AMANY nk tunggu kawan baru ni dijangka pertengahan hujung tahun ni .

2} Aja Azizah
As salam..nusrat...aku dh 3 minggu..alhamdulillah...mkn GLA..xde senggugut dh..thanks nusrat,kenalkan aku ngn GLA..hihi


→ NAK CANTIK
→ NAK HAMIL
→ NAK REGULAR PERIOD
→ NAK ATASI PMS
→ NAK HILANGKAN SNGUGUT
→ NAK KAWAL DIABETIS
→ NAK KURUS
→ NAK KECUTKN CYST
→ DAN BYK LAGI


Jom Lihat 15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex ni....

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
Membantu dalam menangani menopous
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangani Ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan Imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolestrol
Untuk fungsi saraf



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.



Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Tuesday, 30 July 2013

Atasi Masalah Kolesterol | Menurunkan Paras Kolesterol

  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.....


Tubuh kita memerlukan kolesterol untuk beberapa fungsi seperti membina membran, menghasikan cecair hempedu daan hormon. Namun, kolesterol yang tinggi dan berlebihan menyebabkan pelbagai masalah kesihatan kerana kolesterol terkumpul di dalam arteri (salur darah utama). Kenaikan paras kolesterol juga menjadi punca kepada penyakit batu hempedu, mati pucuk dan darah tinggi.



Produk Shaklee Untuk Menurunkan Kolesterol:







b complex shaklee

B Complex – Vitamin B3 (Niacin) membantu menurunkan kadar kolesterol

garlic complex

Garlic – Garlic merendahkan kadar kolesterol dan tekanan darah

omega guard

Omega Guard – EPA dan DHA menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL.

vita C

Vita-C – vitamn C menurunkan kadar kolesterol dan menguatkan dinding arteri.

vita E

Vita-E – vitamin E memperbaiki peredaran darah.







Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

 
HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Monday, 29 July 2013

KURUS DAN SIHAT DENGAN CINCH SHAKE

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,.. 
Sori sangat pada semua sebab dah lama betul tak update blog..kekangan masa sebab tiap hari ni agak bz...cod barang customer dan mood shoping raya..ehehe...

Alhamdulillah malam ni nak berkongsi 1 lagi produk hebat Shaklee yg berani saya kongsi selepas consume selama hampir sebulan...Tak lain tak bukan cinch shake perisa cafe latte menjadi pilihan saya dan en suami...memang wallah!!sedap tu....minum sejuk2 dan kami amalkan sebagai menu sahur kami dan saya juga mix dengan esp..tapi tak nak mix pun xpe sebab rasa memang dah sedap pun.

Sepanjang bulan puasa ni kami memang tak makan nasi langsung semasa berbuka..memadai makan ringan dan lebihkan makan lauk sahaja.Hasilnya badan rasa ringan dan seluar pun longgar..hehe....Alhamdulillah sesapa yg nak cuba kurus dan berdiet cinch shake mmg sangat dicadangkan ye....Sebelum ni saya amalkan esp je..kali ni tukar mood amik cinch.

So jom baca info tentang cinch ni...Apa kata masukkan  dalam list supplement u all.pasti xrugilah...hehe..








Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
• Bebas Laktos
• Rendah glisemik
• Soya Bukan-GMO 

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan. 
• Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa
anda menurunkan berat badan
• Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang 
dan puas
• Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan


Kenapa perlu mengambil protein? 

Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. 

Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu —




Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

 
HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Sunday, 21 July 2013

LATIH ANAK BERPUASA DENGAN PERFORMANCE DRINK

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Assalamualaikum semua...
Harap kalian semua sihat2 ye....Sekarang masing2 mood puasa lagi....Ada tak yg masih lum biasakan diri lagi..Rasa letih je tiap hari...Ok yg nak ajar anak puasa pulak macam mana kan..Kesian je tengok anak tu lembik je tengahari balik sekolah..pastu p sekolah petang pulak.So ada penyelesaiannya..apa kata bagi anak2 supplement utk mereka kekal bertenaga sepanjang berpuasa ni.malah hari2 biasa still boleh bagi jugak terutama anak2 yg aktif yg selalu penat bila balik rumah....


PERFORMANCE DRINK (PD)
Performance Drink – Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Rasa Oren yang menyegarkan!

RASA OREN DAN SANGAT SEDAP MEMANG DIGEMARI ANAK-ANAK...JOM DAPATKAN PADA HARGA MENARIK DARI SAYA...








* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.


Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Wednesday, 17 July 2013

AWET MUDA DGN GLA COMPLEX

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...
Hai cantik manis hensem semua....yg jenguk blog sy ni mesti semua yg pentingkan kesihatan kan.....
Dah berapa hari tak sharing cni..rindunya yg menulis....ok harini nak share tentang testimoni gla complex tau.....sempena promo gla bulan ni of cos sy rasa sgt teruja nak share kebaikan gla ni utk semua.....

Makcik ni umur dah 52 tahun, muka cun gilerr - nampak 20 tahun lebih muda. Pengamal tegar GLA Complex Shaklee. Duk sebelah anak dah mcm adik beradik plak rupanya. So, takkan nak biarkan muka korang yg baru 20-30an nampak tua mcm 40-50an plak... Jgn biarkan kita ni nampak tua dari usia. Bertindak sekarang! 

Saya pun sedang amalkan gla ni setengah bulan..sebelum ni consume vitamin e.bln ni tukar gla pulak...serius rasa muka glowing n bintik hitam kt hidung berkurangan.....







JOM HADIAHKAN INSAN TERSAYANG TERUTAMA ISTERI,MAK2 KITA MALAH GIRLFRIEND KORANG SPY LEBIH BERKEYAKINAN DAN AWET MUDA.....


→ NAK CANTIK

→ NAK HAMIL
→ NAK REGULAR PERIOD
→ NAK ATASI PMS
→ NAK HILANGKAN SNGUGUT
→ NAK KAWAL DIABETIS
→ NAK KURUS
→ NAK KECUTKN CYST
→ DAN BYK LAGI

Jom Lihat 15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex ni....


Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
Membantu dalam menangani menopous
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangani Ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan Imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolestrol
Untuk fungsi saraf




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.



Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Saturday, 13 July 2013

KULIT LEMBUT,CERAH DAN LICIN SELEPAS CONSUME ESP

  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum semua..salam ramadhan dan selamat berpuasa buat semua umat islam...Alhamdulillah harini puasa yg ke 4hari...masih penuh lagi..hehe...

Harini nak sharing testimoni salah seorang downline actually cucu sy (downline kepada downline sy..haha..dah poning dah )...Beliau consume Esp dan hasilnya memang superb lah!!Kulit memang cantik..kan dah cakap Esp ni mmg bagus lah utk mereka yg nak perbaiki sel2 kulit....

Jom baca testi n perubahan pada wajah beliau...



TESTIMONI OLEH
Sya Razali
Assalamualaikum. Hi. Nak share testimoni diri sendiri. Sya sudah ambil ESP Shaklee selama sebulan dan hasilnya kulit lebih lembut, cerah dan licin. Selain tu, ESP pun mengenyangkan. Waktu berpuasa, sya minum ESP sahaja waktu sahur dan tahan sehingga waktu berbuka. ESP memang best. Semua mesti cuba. I ESP




KULIT LEMBUT,CERAH DAN LICIN SELEPAS CONSUME ESP
KULIT LEMBUT,CERAH DAN LICIN SELEPAS CONSUME ESP


KHASIAT ESP
kenapa ramai yg sukakan ESP?

-ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
-ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
-Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
-ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
-Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
-Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
-Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
-Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.





Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

 

HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388
HAFIEZ 017-2121160
MASTER COORDINATOR SHAKLEE 

 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG,

Thursday, 11 July 2013

Pemakanan yang Seimbang Semasa Penyusuan

Oleh Dr Gan Yoke Cheng, Pakar Pediatrik dan Penasihat Penyusuan




Adakah anda berasa hairan mengapa bayi anda yang diberi susu ibu tidak begitu sihat atau mengalami masalah sakit perut? Jawapannya mungkin terletak pada apa yang anda makan sebagai diet harian. Bayi anda bergantung sepenuhnya kepada susu ibu bagi memenuhi keperluan pemakanannya, terutama sekali dalam beberapa bulan pertama kehidupannya.

Pada masa ini, anda harus beringat bahawa apa yang anda makan (atau minum); dalam mengekalkan diet seimbang yang memenuhi keperluan pemakanan anda. Adalah penting kerana makanan tersebut akan “disalurkan” kepada bayi anda melalui susu ibu. Amalan diet yang betul dan seimbang adalah sangat penting.
Untuk memenuhi keperluan nutrien bayi dan diri anda, pelbagai makanan boleh diambil ketika anda menyusu. Namun, anda harus memberi perhatian kepada sesetengah makanan yang boleh memudaratkan kesihatan dan perkembangan bayi anda. Berikut adalah beberapa minuman yang anda harus berjaga-jaga semasa menyusu.

Perubahan dalam rasa

Sesetengah makanan boleh menjejaskan rasa dan kandungan susu ibu, jadi berjaga-jaga dengan jenis makanan yang boleh menyebabkan si manja anda menderita.

-Buah-buahan sitrus
Buah-buahan yang tinggi dengan kandungan vitamin C seperti lemon, limau, oren, dan limau gedang adalah berasid dan boleh mengganggu sistem gastro-usus dan salur penghadaman bayi anda yang belum matang. Ini boleh membahayakan bayi anda. Bayi yang sensitif terhadap sitrus dalam susu ibu mungkin mengalami ruam lampin. Makanlah buah-buahan tropikal yang lain seperti buah mangga, jambu batu, epal dan lain-lain.

-Makanan laut dengan kandungan merkuri yang tinggi
Elakkan daripada makan ikan yang tinggi dengan merkuri terutamanya ikan yu, ikan todak, tenggiri raja dan tilefish. Tahap merkuri yang tinggi akan menjejaskan otak dan sistem saraf bayi anda. Pilihlah makanan laut yang rendah kandungan merkuri termasuklah udang, salmon, tuna dalam tin, dan ikan air tawar.

-Intoleransi makanan atau alahan
Berjaga-jaga dengan tanda-tanda intoleransi atau alahan makanan pada bayi anda; dia mungkin mengalami sakit perut, mempunyai masalah tidur, atau gatal-gatal, ruam, dan ekzema atau pernafasan bersiul. Jika bayi anda mempunyai sebarang gejala ini, cuba hadkan pengambilan susu dan produk tenusu, produk gandum dan kerang, dan elakkan kacang tanah dan produk kacang lain (Alergen yang paling biasa dalam kalangan bayi dan kanak-kanak).

-Alkohol
Elakkan daripada meminum alkohol sebelum menyusu. Jika anda meminum alkohol, hadkan kepada jumlah yang sedikit (setengah gelas atau kurang); ini akan mengurangkan jumlah yang dirembeskan ke dalam susu ibu. Alkohol di dalam susu ibu boleh mendatangkan kesan yang tidak baik pada bayi anda dan mungkin mengurangkan refleks pengeluaran susu kepada ibu yang menyusu. Alkohol yang digunakan dalam masakan adalah biasanya selamat untuk dimakan kerana alkohol tersebut akan mengalami penyejatan.

-Kafein
Untuk penggemar kafein – kafein boleh mengakibatkan iritasi dan mengganggu tidur bayi anda. Jika boleh, elakkan minuman berkarbonat sebanyak mungkin; berjaga-jaga dengan minuman seperti kopi, teh, minuman ringan, minuman tenaga, dan minuman coklat yang berlebihan. Ia mungkin kesempatan yang baik untuk membuang tabiat pengambilan kafein, dan anda mungkin ingin bertukar kepada kopi atau teh yang telah dinyahkafein?

Penyusuan bergantung sepenuhnya pada badan ibu, jadi adalah penting untuk menjaga diet anda dengan lebih baik bagi memastikan anda dan bayi anda mendapat pemakanan yang betul.

Penyimpanan dairi makanan adalah berbaloi jika anak anda masih mempunyai tindak balas yang teruk terhadap susu ibu. Bayi anda menerima apa yang anda makan, jadi makanlah dengan baik untuk penyusuan yang baik dan ini akan membantu anda untuk mencapai tempoh minimum enam bulan penyusuan eksklusif untuk manfaat diri dan bayi anda.

Sumber : mypositiveparenting.org

Feel free to Like & Share

Tuesday, 9 July 2013

BANYAKNYA GANJARAN PUASA RAMADHAN

Assalamualaikum...
Alhamdulillah bulan ramadhan datang jua dan saya amat rindu2 kan kedatangan bulan ini....Moga bulan ramadhan kali ini beri keberkatan kepada kami...mendapat keberkatan rezki malah melipatgandakan amalan pada bulan ini moga diterima oleh NYA....


Sempena bulan yg mulia ini saya ingin memohon maaf jika ada tersalah kata,dari segi penulisan  dan perbuatan. Sama2 kita bermaafan tapi lebih bagus kalau bkn bulan puasa or masa raya pun kita kena saling bermaafan..;)








Sunday, 7 July 2013

LETIH? TAK BERMAYA? GASTRIK? SUSU DROP SEMASA BERPUASA? JANGAN RISAU!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Sempena ramadhan yg bakal tiba beberapa hari saja lagi..So ingin saya memohon maaf seandainya ada tersilap kata dan terkasar bahasa sepanjang berblogging n khusus utk mereka yg kenal saya...Semoga ramadhan tahun ini beri keberkatan keapda kita semua....amin.

Ni nak share tentang supplement yg sesuai utk kercergasan anda sepanjang berpuasa.

Kami ada jawapannya. Terbukti memberi kesan tenaga yang berpanjangan dan membantu anda sekeluarga kekal cergas sepanjang hari!!!

PRODUK HOT RAMADHAN SET TRIPPLE GEM!
SET TRIPPLE GEM = ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) + MEALSHAKES + PERFORMANCE DRINK (PD)








Jom raikan Ramadhan bersama SET TRIPPLE GEM, untuk pengalaman Ramadhan yang lebih bermakna. Sesuai untuk:-

✔ Ibu mengandung
✔ Ibu yang menyusukan anak
✔ Pekerja yang menjalankan kerja menggunakan tenaga seperti mekanik, etc.
✔ Warga tua
✔ Kanak-kanak terutama yang sedang belajar berpuasa
✔ Pelajar
✔ Sesiapa sahaja yang ingin mendapatkan kebaikan Set Triple Gem!




Energizing Soy Protein
*****************

 Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.

 Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,

 Membekalkan tenaga,

 Memberikan rasa kenyang

 Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat

 Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit

 Membanyakkan susu badan (milkbooster)

 Membantu mengekalkan kepejalan otot

 Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal

 mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat



Mealshakes
*********

 Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tapi dalam bentuk serbuk.

 Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.

 Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.

 Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.

 Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.

 Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik

 Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Performance Drink
****************

 Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

 Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

 Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

 Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

 Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

 Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu




Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang