Saturday, 29 June 2013

COMBO SET ESP SPECIAL!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Sori sangat2 lama betul tak update blog gara2 huru hara dengan closing Shaklee hujung2 bulan ni...tak enang tangan dengan order dan urusan downline juga..Alhamdulillah harini berakhir closing yg sangat membanggakan....

Oklah sebenarnye sharing harini mesti tentang Hot Item kami ESP...yeah!!saya suka dan ramai di luar sana sukakannya....

Macam2 khasiat ESP ni bila digabungkan dengan supplement yg lain.. kelassss you!!
ESP OH ESP!Memang terbaik!






✰✰✰ Jom nikmati ESP untuk pelbagai khasiat ✰✰✰

➀ ESP + Vita-E Complex: kulit cantik dan cerah/natural beauty tanpa perlu bermekap.
➁ ESP + OmegaGuard: kurangkan risiko keguguran @ bayi pra-matang.
➂ ESP + Vita-Lea Iron Formula: kesihatan optimum.
➃ ESP + Lecithin: mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus.
➄ ESP + Alfalfa Complex: payudara anjal/milk booster.
➅ ESP + GLA Complex: ikhtiar untuk hamil.
➆ ESP + OsteMatrix: sakit kepala/kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu.
➇ ESP + Zinc Complex: sembuhkan luka bersalin @ pembedahan.
➈ ESP + Performance Drink: kekal bertenaga ketika berpuasa.


✰✰✰ Kenapa ESP SHAKLEE jadi protein soya pilihan ramai? ✰✰✰

❏ Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

❏ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

❏ Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

❏ ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

❏ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda.

❏ Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.

❏ Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes.

❏ Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu.

❏ Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang.

❏ Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.

❏ Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous.

❏ Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah.

❏ Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya.

❏ ESP sesuai untuk vegetarian. 



So semua dah tau kan banyaknye kelebihan ESP bila combine dengan produk lain..Apa tunggu lagi dapatkan harini...Harga retail RM150 WM/ RM155 EM...tapi......harga super best special utk customer saya mesti ada....Hubungi saya k

Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Monday, 24 June 2013

Benarkah Produk Shaklee Ada Ekstrak Babi?

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 




Assalamualaikum semua...

Harini nak share isu yg selalu je customer tanya bangkitkan..Sebagai pengguna mesti nak makan produk yg terbaik dan bagi beragama islam mahu makanan yang selamat dan yg penting halal.
Jadi sy ingin kongsi info dari sumber lama web http://www.halalscience.com/blog/benarkah-produk-shaklee-ada-ekstrak-babi/. Segala persoalan jelas terjawab oleh seorang yg pakar..

shakleeproduk
Soalan 1 :
Assalamualaikum,,
Bagaimana dengan supplemen Shaklee? Adakah semua produk Shaklee adalah halal? Harap saudara Abd Rahman dpt membantu
Terima kasih
Ainul- Amar Dhiya
Soalan 2:
Assalamualaikum,
Saya ingin bertanya kpada En. Rahman tentang produk “Shaklee” iaitu
“Advanced Joint Health Tablet dan Ostematrik”.
Adakah produk ini halal dan sah dari jakim?
Terima kasih
Cikgu Umi Kalsom.
———————————————————————’
JAWAPAN:
Wa alaikum salam.
Terima kasih atas soalan Puan Ainul dan Cikgu Umi Kalsom.
Saya ada menerima beberapa email bertanyakan tentang
status halal haram dan bahan-bahan yang meragukan
di dalam Produk Kesihatan Shaklee terutamanya
Produk Soy Lecithin – Dietary Supplement.
Isu Estrak Babi di dalam Produk Shaklee mula timbul
apabila Tuan Mohd Hadihaizil menulis dalam blog
beliau tentang sumber gelatin di dalam Produk
Soy Lecithin yang disyaki menggunakan gelatin daripada
campuran lembu dan babi.
Terlebih dahulu saya mengucapkan tahniah dan berterima kasih
di atas keprihatinan Tuan Mohd Hadihaizil tentang status
halal haram produk kesihatan yang diambil oleh ahli keluarga beliau.
Di atas keprihatinan dan untuk mendapatkan kepastian,
beliau telah menghantar email kepada Shaklee Kanada pada 22 Februari 2011
untuk mendapatkan kepastian dan penerangan.
Hasilnya, pada 26 Februari 2011 pihak Shaklee Kanada membalas email
beliau dan menjelaskan bahawa:
“Untuk Produk Lecithin di Pasaran Amerika Syarikat. Gelatin yang
digunakan dalam Kapsul Soy Lecithin mungkin menggunakan campuran
gelatin babi dan lembu. Dalam kata lain, Kapsul Soy-Lecithin
tidak dijamin bebas kandungan babi”.
Untuk memastikan kebenaran penjelasan ini, beberapa orang
pengedar produk Shaklee telah menghubungi Syarikat Shaklee
Malaysia dan menjelaskan produk Shaklee untuk pasaran Malaysia
dihasilkan di kilang yang lain dan turut mempunyai persijilan halal
daripada Islamic Services of America (ISA).
Hasil carian maklumat saya di portal Biro Pengawalan Farmaseutikal
Kebangsaan (BPFK).
Produk Lecithin Shaklee yang didaftarkan pada tahun 1995
dihasilkan di kilang Syarikat Shaklee di Norman, Amerika Syarikat.
Produk Lecithin Shaklee yang terbaru pula didaftarkan pada 2012
dihasilkan di kilang Nutra Manufacturing, Greenville . Kilang yang sama mengeluarkan
produk-produk kesihatan lain seperti Produk GNC dan USANA yang mempunyai
persijilan Halal daripada IFANCA (Islamic Food And Nutritional Council of America).
Produk Osteomatrix Caplet Shaklee yang didaftarkan di Malaysia pada tahun 2007
juga dihasilkan di kilang Nutra Manufacturing, Greenville, Amerika Syarikat.
Pada awal Januari 2013 pula, Puan Imatulizah telah menghantar pertanyaan
melalui email kepada Islamic Services of America (ISA) untuk
mengesahkan kesahihan Sijil Halal Produk Shaklee.
Koordinator Perkhidmatan Halal, ISA mengesahkan Sijil Halal
Produk Shaklee adalah sah dan menjamin Shaklee akan terus
mengeluarkan produk-produk yang dijamin halal termasuklah
Produk Lecithin, Omega dan Vitamin E.
Memang sebelum ini Shaklee menggunakan kapsul daripada pembekal
di Kanada. Tetapi pada masa sekarang, Shaklee telah menggunakan
pengilang baru yang mempunyai persijilan halal sedia ada untuk
produk Shaklee pasaran Malaysia.
ISA dan IFANCA merupakan badan persijilan Halal Luar Negara yang
diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, JAKIM.
Oleh itu, tiada keraguan ataupun was-was bagi pengguna Muslim untuk
mengamalkan Produk Suplemen Kesihatan jenama Shaklee yang terdapat di pasaran Malaysia.
P/S : Saya bukan pengamal produk shaklee, bukan penjual, bukan pengedar dan tidak mempunyai kepentingan berkaitan produk Shaklee.
Jawapan ini sekadar menjawap persoalan-persoalan yang dihantarkan
oleh pembaca-pembaca buku tulisan saya bertajuk “Halalkah Ubat Anda?”.
Buku “Halalkah Ubat Anda?” mendedahkan lebih 90 jenis ubat-ubatan yang
mengandungi unsur daripada babi. Untuk dapatkan maklumat lanjut sila layari
www.halalscience.com

Terima kasih.
Abd Rahman Baco
Penulis
halalscience.com
                                                                                                                                                                


Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Saturday, 22 June 2013

WOW!!TURUN 3 KG TAK SAMPAI SEBULAN..BELIAU SANGAT2 PUAS HATI!!!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan salam sejahtera buat u all..

Sihat tak harini????Mood saya tulis blog santai je..ni sedang bercuti di kampung halaman suami di Kelantan..Alhamdulillah diberi kesihatan yg baik utk cuti2 n sambil2 berbiz shaklee..ehe..

Ok lalink semua pembaca...today wanna share another testimonial sliming set ok...yippie!!suka sangat lah dengan berita hepi dari customer saya yg sangat berpuas hati selepas consume set slim bajet ni..

Apa yg hepi sgt ni???Ok jom baca testi beliau melalu sms yg saya dapat...



.


TURUN 3 KG TAK SAMPAI SEBULAN..SANGAT2 PUAS HATI!!

Alhamdulillah sharing dr customer sya yg sgt berpuas hati dengan hasilnya....

SET SLIM BASIC

Lecitin dan Alfalfa
***************************


Set ini sesuai utk semua lelaki dan wanita, serta ibu2 menyusu malah para suami juga buat pesanan set ni. Set yang paling minima dan mampu dimiliki oleh semua orang.

Lecitin : Membantu membakar lemak. Bagus untuk daya ingatan.

Alfalfa :Bertindak sebagai fiber. Kaya dengan protien, kalsium dan garam galian. Berfungsi membuang toksin[ Untuk ibu menyusu, ia membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu kerap pam/ rajin direct feeding.



****TIPS DIET AKN DIBERIKAN BG MRK YG MEMBUAT PEMBELIAN DGN SY


utk detail leh jenguk blog sy http://babyqaireen.blogspot.com/search/label/kurus


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Friday, 21 June 2013

TURUN 3 KG DGN SET SLIM SHAKLEE

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca blog saya
Harap u all semua sihat2 la yek..dah makan vitamin belum????hehe...Oklah entry kali ni saya nak share testimoni hot Shaklee ni Slimming Set Bajet je juz Alfalfa dan lecithin..Ni antara supplement wajib utk sy di rumah..Of coz fungsi vitamin bukan saje utk nak kurus tapi pelbagai khasiat malah utk kesihatan dalaman juga... 

Jom baca testimoni menarik salah seorang customer yg sangat puas hati lah..






TURUN 3 KG DGN SET SLIM SHAKLEE

SET SLIM BASIC

Lecitin dan Alfalfa 
***************************


Set ini sesuai utk semua lelaki dan wanita, serta ibu2 menyusu malah para suami juga buat pesanan set ni. Set yang paling minima dan mampu dimiliki oleh semua orang.

Lecitin : Membantu membakar lemak. Bagus untuk daya ingatan.

Alfalfa :Bertindak sebagai fiber. Kaya dengan protien, kalsium dan garam galian. Berfungsi membuang toksin[ Untuk ibu menyusu, ia membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu kerap pam/ rajin direct feeding.



****TIPS DIET AKN DIBERIKAN BG MRK YG MEMBUAT PEMBELIAN DGN SY


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Thursday, 20 June 2013

TIPS LEGAKAN DEMAM,BATUK DAN SELSEMA BAYI

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Ok harini out of topic dari cerita vitamin. Nak kongsi tips ibu2 di luar sana yg anak mereka alami demam,batuk dan selsema. Moga sharing kali ni dapat melegakan sakit anak anda....







Anak anda Demam? Selesema? Batuk?


Jika anak demam...pastikan anak itu dimandikan 3 kali sehari supaya panasnya keluar. Memang betul pun dalam Sains ada topik kenapa air panas dalam cawan teh akan sejuk dalam beberapa minit? Ini kerana haba panas akan bergerak keluar mencari kawasan sejuk.... samalah dengan suhu badan yang panas tadi.

Bila selsema ...tetap mandikan 3 kali sehari...supaya bila selepas mandi, lendir itu akan mudah keluar. Namun sayangnya ramai ibu2 hari ini ingat jika selsema anak sejuk maka jangan mandikan. Apabila ini berlaku.... anak mudah berkahak sehingga sesak nafas.

Batuk....tetap mandikan 3 kali supaya panasnya keluar....dan bila tidur malam, sapukan minyak telon atau minyak burung unta dibelakang badan anak dalam jam antara 1-3 pagi, insyaALLAH kahaknya cepat beransur baik. Jika minyak terlalu panas, campurkan sedikit dengan minyak kelapa atau minyak zaitun sebelum di urut pada badan anak. (Tips dari Doktor Fairuz: bila kahak die dah longgar tepuk belakang anak setiap kali die batuk. Takpe die muntah lebih baik, jadi semua lendir2 tu keluar)

Waktu mandi yang sesuai untuk anak ialah jam 8 pagi, selepas zohor dan sebelum jam 7 malam. Jika terpaksa mandikan selepas jam 7 malam, mandikan dengan air suam dan sapukan minyak panas selepas mandi supaya dada tidak mudah sejuk dan diserang selsema.

Biasakan selepas mandi, sapukan minyak panas pada ubun2 anak, belakang telinga, tapak tanga, dada dan belakang dada serta betis dan tapak kaki. Ini membantu melancarkan peredaran darah anak juga secara tidak langsung.






Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Wednesday, 19 June 2013

BERCUTI DI KELANTAN DARI 18 JUN - 23 JUN 2013...URUSNIAGA MASIH BERJALAN SEPERTI BIASA

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Pengumuman:

Mulai 18hb Jun saya sedang bercuti pulang ke kampung halaman suami di Pengkalan Kubor,Tumpat,Kelantan sehingga 23hb baru balik semua di Port Klang. Cuti2 jugak tapi urusan biz saya masih berjalan seperti biasa kecuali COD di cover area saya ye..Kalian boleh dapatkan produk Shaklee dengan agen bawah team saya..KLIK SINI



Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Tuesday, 18 June 2013

SUKANYA!! MEALSHAKE PENCETUS SELERA MAKAN ANAK2 MEREKA..JOM DAPATKAN MEALSHAKE HARINI..

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Assalamualaikum semua....
Perkongsian harini tentang mealshake ..ibu dan anak sukakannya....jom baca testimoni2 terhebat2 ini saya satukan khusus utk anda semua,....

SUPPLEMENT UTK ANAK ANDA MEALSHAKE...

DALAM BENTUK SERBUK MINUMAN HANAY BANCUH SEDIKIT SAHAJA DALAM MINUMAN KEGEMARAN MEREKA...PASTI MEREKA GEMARI...

Jika anak-anak anda mempunyai masalah-masalah seperti:

1. Kurang selera makan
2. Sering sembelit
3. Asma
4. Tidak fokus di dalam kelas
5. Sering selsema
6. Kurang berat badan










MealShake

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 

# Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
# Kaya dengan sumber kalsium dan protein
# Amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat
# Pilihan protein soya terbaik anda


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.



Ingin mencuba produk Shaklee?




HUBUNGI




♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Saturday, 15 June 2013

RUAM ANAK BERANSUR HILANG DENGAN KRIM HERBAL BLEND

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

Alhamdulillah syukur harini dapatlah lah update blog..beberapa hari tergendala.
Namun jangan risau tiap kali nak update entry baru mesti ada testimoni emnarik nak share dengan korang kan..saya jarang share pasal luaran .Selalu saya share pasal vitamin dan yg jenis makan2 je kan. So kalini saya nak share tentang krim herbal blend. Sebenarnye krim ni saya dah guna 2 tahun pun tapi belum terlintas nak share. 

Krim Herbal blend ni memang sangat best bila guna..Rasa berangink dan takdela panas pun..Saya guna utk sapu luaran terutama gatal2 dan ruam pada kulit saya atau anak...Memang jap je ok. Dan ramai juga customer2 yg puas hati..SO tak hairanlah bape kali jugak out of stock kat semua branch Shaklee..hehe..

Oklah tak nak buang masa lagi..Ni salah seorang customer yg dah gunakan krim best ni...Jom baca testi menarik ni ye





Umi Shafie
Salam, nak share hasil penggunaan Herbal Blend Multipurpose Cream.
1) Anak saya kena ruam belakang badan sbb selalu berpeluh, sy cuba sapu selepas mandi. Alhamdulillah x sampai sehari, ruam dah beransur hilang. (dalam 2-3 sapu sahaja)
2) Kerap buang air besar tapi sikit2, punggung jadi merah. Sampai nak buang air dalam pampers pun menjerit sakit sbb pedih. Bila masa nk basuh berak atau kencing, marah kita sentuh kt punggung ngan anu dia. Mmg x sampai hati tgk anak nangis bila basuh kencing atau buang air besar dia. Biasa kalau merah2 camni sapu drapolene atau econazine cream, kena pulak dua2 tu xde kt rumah. Cuba sapu herbal blend cream, mula2 mmg menjerit sakit bila sapu. Alhamdulillah sekali sapu, dah xde rungutan sakit bila kencing dalam pampers. Esoknya dah hilang merah, sbb konsisten sapu selepas salin pampers. Lega sangat, bila masa mandi dah xde nak jerit2 sakit 


Antara kegunaan Herbal Blend Multipurpose Cream ni adalah:
Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
Menyelesaikan masalah kulit gatal
Menghilangkan parut, termasuk campak dan chicken pox
Menghilangkan ruam pada bayi
Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
Sebagai losyen untuk kegunaan harian






* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.



Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Thursday, 13 June 2013

RESEPI MEALSHAKE YG SGT SEDAP!!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Yippie...cite pasal mealshake seperti terbau2 aroma keharuman vanilla yg sgt sedap macam nak ratah2 mcm aiskrim vanilla...Tapi mujurlah ia suplement dan bancuh pun kenalah ikut sukatan budak n dewasa..hii..

So masing2 yang dah beli mealshake tak tau resepi apa nak buat..Ni antara resepi pilihan saya ye...Biasanya saya suka mix mealshake dgn esp..atau esp+susu tepung+mealshake...n g best set 3GEM ada ESP+Performance Drink + Mealshake utk kekal bertenaga terutama masa puasa. Apa pun pilihan anda dapatkan Mealshake anda harini. Boleh consume seawal 1 tahun ke atas.. Anak saya Qaireen pun sukakan Mealshake!

 



MealShake


Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 

# Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
# Kaya dengan sumber kalsium dan protein
# Amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat
# Pilihan protein soya terbaik anda





Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Tuesday, 11 June 2013

ALHAMDULILLAH KEY COORDINATOR BULAN APRIL 2013..LAGI 2 STEP MENCAPAI IMPIAN..

Assalamualaikum semua....




Alhamdulillah syukur tak terhingga tak sangka achieve hingga level ini sekarang KEY COORDINATOR pada bulan April 2013...impian utk capai target MASTER semakin menghampiri semoga urusan dipermudahkan...

  Photo: Alhamdulillah...hrni baru sampai sijil key coordinator....
2 step lagi utk capai impian...


Terima kasih pada upline saya Master Norita dan suami beliau kerana sentiasa bagi sokongn dan kata2 semangat utk terus maju dalam Shaklee dan 100% mengubah hidup kami suami isteri lebih selesa dan bebas dari beban kewangan...Hanya Allah yg mampu membalasnya..

Mesti tertanya income saya kan???Alhamdulillah utk 3 bulan berturut bonus bulan 4 masih lagi 5 ANGKA malah makin bertambah..Apa pun yg kita dapat janagn dilupa pada mereka yg memerlukan.Jangan lupa berzakat dan bersedekah itu pesan upline saya. Dan kunci murah rezki adalah dengan berzakat dan bersedekah selain dari itu sering dekatkan diri pada Allah dengan amalan menjemput rezki..

Akhir sekali khusus utk anak2 cucu cicit Raihan Team, kalian adalah inspirasi saya dan semoga kalian juga turut maju dan bersemangat dalam biz Shaklee ini....







Nak join Raihan Team??


LIKE Fanpage Babyqaireen Shoppe
FB:Raihan's Vita Shop 
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388 
Email:ct_nusrat@yahoo.com 

Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

Q & A: Mealshakes...SELAMATKAH MEALSHAKE SHAKLEE???

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sempena promo Mealshake bulan ni....ingin saya kongsikan persoalan ramai orang2 di luar sana yg selalu menjadi pakar penyiasat n penyelidik tak bertauliah....Maka ingin share info ttg Mealshake yg sgt best n lg sedap ni..

Mealshake ni berbahaya ke???ish..ish..ish..kalau berbahaya dari dulu lagi dah tak jual n masuk Malaysia. Saya pun  tak hingin nak consume n jual org orang...sebab tak berkat rezki tau jual benda yg berbahaya. Namun ingin saya kongsikan ramai ibu2 yg berpuas hati dengan produk Shaklee malah Mealshake ini mengurangkan kebimbangan ibu2 tentang masalah kurang selera di kalangan anak2 kini dapat diatasi dengan Mealshake...

Sori..Mealshake ni bukan pengganti makanan utama hokey...bebudak setahun ke atas amik 1 sudu kecik je sehari.bukan makan melantak tak hengat dunia....so please be alert terutama mereka yg main hentam tanpa consume tu...please tolong kaji dulu ok...jgn main sampaikan benda yg salah...Allah benci dengan mereka yg suka fitnah..saya pun benci juga....

Ok ni antara persoalan mereka2 tentang mealshake..Jom baca







Q: Apa itu 'processes food'?

A: Sila rujuk jawapan dibawah


Processed foods have been altered from their natural state, either for safety reasons or for convenience. The methods used include canning, freezing, refrigeration, dehydration and aseptic processing.

sumber: http://nutrition.about.com/od/askyournutritionist/f/processedfoods.htm

Q: Apa itu instant food?

A: Instant food usually refers to precooked food that requires very little preparation prior to eating it. This often tends to include foods that are dehydrated and just require the addition of water to prepare. The marketing concept behind the idea of instant food is that people in fast-paced, mobile societies no longer have the time to cook and prepare food in the traditional manner, yet they still want meals that are nutritious and taste good

Sumber: http://www.wisegeek.com/what-is-instant-food.htm  

Q: apa perbezaan Mealshakes dengan instant food?

A: Pertama, Mealshakes bukanlah makanan yang boleh menggantikan makanan ruji. Mealshakes adalah MAKANAN TAMBAHAN. Pengambilan Mealshakes tak bermakna anda harus berhenti dari mengambil makanan utama yang lain.

Kedua, Mealshakes adalah protein. Maksud instant apabila dikaitkan dengan mana2 protein shaklee ialah, ia telah tersedia dalam bentuk yang paling ringkas iaitu ASID AMINO. Ia adalah bentuk yang paling mudah diserap oleh tubuh.

Ketiga, tanggapan kebergantungan pada Mealshakes semata2 adalah salah kerana Mealshakes mahupun protein Shaklee yang lain mempunyai sukatan dos yang bersesuaian dengan pengguna. Berlebihan adalah tidak digalakkan. 

Q: Bukankah Mealshakes TIDAK disarankan pada INFANTS? Kenapa masih ada pengedar yang berani menyarankan Mealshakes pada infants?

A: Sila fahami maksud istilah INFANTS & TODDLERS. 

INFANTS- The term infant is typically applied to young children between the ages of 1 month and 12 months

TODDLERS- A toddler is a child between the ages of one and three. The toddler years are a time of great cognitive, emotional and social development     
  
Sumber: Wikipedia




Sugar dalam Meal Shakes adalah fructose which is low GI (glicemix index) & ia tidak spike 

insulin seperi glukos.

Fructose ada dlm buah-buah & sayur & fructose meal shakes adalah dr jagung.

Dlm mealshake ada 8g/serving. 1 serving = 1/4 cup = 4 sudu besar. Adakah anda bagi anak 

minum 4 sudu besar sehari?????

47g bersamaan dlm 20 sudu besar sehari... Kita bg anak minum byk tu ke?

Dan fructose diproses oleh hati. Hati kita boleh proses up to 50g fructose per day.






Q: Benarkah ada MALTODEXTRIN di dalam Mealshake? 




A: Ya, memang ada MALTODEXTRIN didalam Mealshakes. Namun ada beberapa perkara yang saya HARUS highlight:

1. Apakah maltodextrin? Dari mana sumbernya?

Di dalam Mealshake, ia diekstrak dari jagung juga. Ia adalah untuk mengikat vitamin & mineral didalam Mealshake.

2. Adakah ia sama seperti Maltodextrin yang ditambah di dalam jajan?

Tidak. Maltodextrin di dalam Mealshake adalah semulajadi di ambil dari ekstrak jagung.

Kerana ia berfungsi sebagai BINDER, maka sebab itu ia tidak diletakkan dalam MAIN INGREDIENTS, sebaliknya diletak dalam OTHER INGREDIENTS.

 Kalau sesuatu bahan itu adalah terlarang, KKM tidak akan meluluskan produk itu. Itu yang 

pasti.


Kata seorang nutritionist, maltodextrin hanyalah gula yang memang ada dlm kebanyakan 

makanan. kuantitinya tidak banyak pun.


Kalau ada masalah, ada kemungkinan si ibu telah suap MS ke dalam perut anaknya 

seharian.Perlu ingat MS ialah makanan tambahan bukan pengganti. Wallhu'alam
 



Diharap entri ini dapat berikan serba sikit info & a better view on Mealshake. 



Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI


♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang