Tuesday, 21 May 2013

SUSU PEKAT DAN BANYAK MALAH KULIT ANAK CANTIK SELEPAS CONSUME ESP

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum semua...

Wow!!bestnya testimoni kali ni..customer ni consume ESP saja utk penyusuan...Bonus beliau perasan kulit baby cantik..malah susu pekat dan banyak..Mak nya toksah cite la mesti kulit pun cantik juga...

So mommies kat luar sana yg sedang cari supplement yg sesuai...salah satu yg memang sgt hot ESP la jawapannya...





APA KATA BELIAU:

Nazatul Syuhada
TESTIMONI SENDIRI
Dgn ESP kulit baby saya jdi semakin cantik..putih..n gebu..
suke sangat ngan esp nie sebab banyak khasiatnya..
susu badan sentiasa cukup..susu lebih pekat n kulit baby dan mamanya pun semakin cantik...Alhamdulillah..
.

KHASIAT ESP
kenapa ramai yg sukakan ESP?

-ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
-ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
-Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
-ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
-Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
-Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
-Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
-Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati






* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.
 


Ingin mencuba produk Shaklee?



HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS

♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Sunday, 19 May 2013

KEKAL BERTENAGA DENGAN SET TRIPPLE GEM

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 





ANDA IBU MENYUSU??
ANDA IBU MENGANDUNG?
ANDA SEDANG DIET??
NAK GANTI PUASA ATAU INGIN KEKAL BERTENAGA SEPANJANG RAMADHAN??
TAK SUKA MAKAN PIL BANYAK2??

JOM KEKALKAN TENAGA ANDA DENGAN SET MIGHTY TRIPLLE GEM.









INFO : KHAS Untuk anda yang sedang berusaha untuk ganti puasa, yang sedang membanyakkan amalan dengan puasa sunat di Bulan Rejab & Syaaban....Dan untuk sesiapa sahaja yang sedang bersiap sedia untuk menyambut Bulan Ramadhan termasuklah untuk ibu menyusu, ibu mengandung dan SESIAPA saja....

Energizing Soy Protein
*****************

 Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.

 Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,

 Membekalkan tenaga,

 Memberikan rasa kenyang

 Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat

 Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit

 Membanyakkan susu badan (milkbooster)

 Membantu mengekalkan kepejalan otot

 Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal

 mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat



Mealshakes
*********

 Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tapi dalam bentuk serbuk.

 Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.

 Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.

 Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.

 Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.

 Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik

 Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Performance Drink
****************

 Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

 Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

 Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

 Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

 Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

 Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu



TESTIMONI SET TRIPLLE GEM







HUBUNGI

 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS

 Shaklee ID 852419

 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388

 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan Kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Friday, 17 May 2013

DOKTOR SENDIRI INFORM SHAKLEE PRODUK YG BAGUS

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Produk Shaklee diyakini ramai atas saranan doktor2..
Alhamdulillah ni sms drpd kwn sy yg amalkan esp dan gla..moga beliau dpt kesihatan dan manfaat dgn produk shaklee dgn izin Allah..
.Beliau tanya pandangan doktor tempat beliau. So lebih konfiden kan memasing.


Just sharing 
Ada klinik kt tmpt sy mmg doktor tu jual shaklee pun..so ramai yg yakin n percaya sbb doktor akui keberkesanannya..malah dwline sy pun cite doktor tmpt die pun consume shaklee.siap ckp lg.awk dtg klinik ni mesti bg ubat awk tak mkn pun kan mesti mkn vitamin je..hehe..soktor tu sendiri xmkn ubat pun mkn vit Shaklee....alhamdulillah kini ramai lbh yakin dgn vit shaklee...bukan omong kosong ye kita cakap disarankan oleh doktor...customer sendiri yg bgtau..


Jom klik cni utk info Shaklee Selamat





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.


Ingin mencuba produk Shaklee?



HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Tuesday, 14 May 2013

SET MENYUSU BAJET DOUBLE MILK BOOSTER!!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum dan salam sejahtera..



Bagi ibu2 yg ingin mencuba Set Penyusuan Shaklee tapi mempunyai kekangan bajet..boleh cuba 2 produk ini dulu ye..









KEBAIKKAN PRODUK :

ESP (Energizing Soy Protein)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.
ALFALFA
Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. Dalam penyususan, alfalfa dikenali sebagai MILKBOOSTER.Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!), dan bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).


*19 Khasiat ALFALFA* :

- Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
- Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
- Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
- Memberi kelegaan semasa haid.
- Merawat arthitis
- Bagus untuk elergi dan ekzema
- Merawat asma
- Mencuci usus bagi membuang toksik
- Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
- Meneutralkan asid dalam badan
- Merawat masalah keputihan pada wanita
- Membesar dan menegangkan payudara
- Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
- Memulihkan urat selepas bersalin
- Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
- Meningkatkan stamina seorang suami
- Melegakan sembelit
- Milk Booster bagi ibu menyusu





Ingin mencuba produk Shaklee?



HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Monday, 13 May 2013

SET MENYUSU BAJET DOUBLE MILK BOOSTER!!SUSU MERIAH DAN PEKAT MALAH BAGI KENYANG UTK YG NAK SLIM....

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...

Syukur diberi kesempatan pada harini sharing ttg produk2 Shaklee yg semakin diyakini sekarang malah ramai doktor2 menyarankan produk Shaklee sebagai makanan tambahan..

Well harini nak citer ttg set pilihan ibu menyusu yg bajet yg xnak consume vitamin banyak..So cadangan amik Set Menyusu Bajet juz 2 item utk dapat double milkbooster..tapi kelau ada bajet lbh lg bagus beli yg complete set vitamin lain ye...

Cuma bg mereka yg ada kekangan kewangan this 2 item ni sesuai utk anda...So jom baca testimoni menarik customer yg dah consume..







HANYA dengan pengambilan Set Bajet...untuk ibu menyusu....ESP+ALFALFA
BERBALOI- BALOI..........
@ susu badan banyak dan pekat..
@ kulit makin cantik,licin
@ menganjalkan kulit
@ menghilangkan keputihan..dan merapatkan yg longgar...
@ bayak lagi faedahnya.....



Bagi ibu2 yg ingin mencuba Set Penyusuan Shaklee tapi mempunyai kekangan bajet..boleh cuba 2 produk ini dulu ye..

KEBAIKKAN PRODUK :

ESP (Energizing Soy Protein)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

ALFALFA
Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. Dalam penyususan, alfalfa dikenali sebagai MILKBOOSTER.Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!), dan bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).





****Alfalfa ni certain tak boleh amik ye..so plis alert mereka yg tak boleh amik pesakit SLE, Talasemia, ibu mengandung dan ibu yg menyusukan anak yg ada g6pd..



HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita ShopYE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Saturday, 11 May 2013

ALFALFA PUN LEH KETATKAN CIK V DAN RAHIM CANTIK MACAM ANAK DARA U BILA BUAT PAP SMEAR!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 




Assalamualaikum semua....

Syukur Alhamdulillah diberi peluang utk sharing dengan u olls lg ttg kehebatan dan kebest annya Produk Shaklee ini..Mood happy baru lepas call mak sharing tentang keberkatan rezki seperti berbunga2 hati saya ats kurniaan rezki mu Ya Allah..

Ok tanpa buang masa lagi,saya nak share cite yg sgt hot ni...of cos vitamin hot kami ALFALFA la memang glemer di kalangan wanita2 di luar sana samada bujang mahupun yg dah kahwin dan sgt glemer utk ibu menyusu..Ibu mengandung je tak leh mkn ye alfalfa ni..hii..

So mari sama2 baca sharing dari salah seorang kawan saya Testimoni Alfalfa k..Semoga beri manfaat pada semua..




TESTIMONI MENARIK TENTANG ALFALFA DRPD KAWAN SY

*****PERHATIAN::ALFALFA TDK BOLEH DIAMBIL PESAKIT SLE,PREGNANT,IBU YG MENYUSUKAN ANAK G6PD DAN PESAKIT TALASEMIA

Alfalfa : supplement HOT dikalangan isteri semestinya buat suami ~

*19 Khasiat ALFALFA* :

- Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
- Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
- Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
- Memberi kelegaan semasa haid.
- Merawat arthitis
- Bagus untuk elergi dan ekzema
- Merawat asma
- Mencuci usus bagi membuang toksik
- Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
- Meneutralkan asid dalam badan
- Merawat masalah keputihan pada wanita
- Membesar dan menegangkan payudara
- Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
- Memulihkan urat selepas bersalin
- Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
- Meningkatkan stamina seorang suami
- Melegakan sembelit
- Milk Booster bagi ibu menyusu





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Ingin mencuba produk Shaklee?


HUBUNGI
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Friday, 10 May 2013

RAMBUT GUGUR SEMAKIN BERKURANGAN SELEPAS CONSUME ZINC

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 





Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..


Alhamdulillah syukur diberi kesihatan utk berblog..since bercuti2 lama ni syukur sempat la update blog dan fb sentiasa....

Nway harini nak share testi fresh from oven...kikiki...kali ni citer pasal suplement Zinc Complex pulak..selama ni orang duk pikir zinc ni utk pantang je boleh mkn..no no no dear...kalau u all ada masalah rambut gugr or kelemumur ke suggest zinc la penyelesaian nye..Yela kita duk guna itu ini utk jaga luaran je dalaman tak jaga..Jadi faktor masalah rambut gugur atau kelemumur ni adalah sebab kekurangan zinc ok..

Well testimoni ni bukti betapa bestnye zinc utk masalah rambut gugur...apa lagi baca k!




Nazatul Syuhada
As salam..saya nak share tentang ZINC..
testimoni sendiri yea..sya ambil zinc nie sebab rambut saya selalu gugur selepas melahirkan ..x tahan sangat sampai ada yg botak2 dah rambut nie..huhuhu...so jalan penyelesaiannya sy amalkan zinc.. x sampai seminggu sya dah nampak perubahannya, rambut dah kurang gugur..Alhamdulillah....suke sangat 





Zinc Complex : membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, turut mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah ‘kedinginan’ selepas bersalin.


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Ingin mencuba produk Shaklee?



Ingin mencuba produk Shaklee?

HUBUNGI
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang



Thursday, 9 May 2013

ALFALFA PUN LEH KETATKAN CIK V DAN RAHIM CANTIK MACAM ANAK DARA U BILA BUAT PAP SMEAR!


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Ewah..ewah tajuk harini pun dah gempak kan...Khusus utk wanita2 di luar sana. Special sharing harini info untuk kesihatan dalaman kalian malah bagus utk hubungan suami isteri tau.Lain tak bukan nak share testimoni best ALFALFA our hot item jugak la ni..

ALFALFA ni pun one of my favourites supplement jugak..Of cos saya dah consume jugak memula utk penyusuan ank saya dengan banyakkan susu malah pekatkan susu... Khasiat lain extra yg saya dapat juga masalah keputihan totally dah takde..clean n fresh gitu dan yg paling penting cik v kita tu ketat gitu..Alhamdulillah syukur hepi jmp produk istimewa ini..

Apa pun sharing harini drpd salah seorang customer Shaklee GBS dan merangkap rakan saya juga ok....





*****PERHATIAN::ALFALFA TDK BOLEH DIAMBIL PESAKIT SLE,PREGNANT,IBU YG MENYUSUKAN ANAK G6PD DAN PESAKIT TALASEMIA

Alfalfa : supplement HOT dikalangan isteri semestinya buat suami ~

*19 Khasiat ALFALFA* :

- Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
- Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
- Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
- Memberi kelegaan semasa haid.
- Merawat arthitis
- Bagus untuk elergi dan ekzema
- Merawat asma
- Mencuci usus bagi membuang toksik
- Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
- Meneutralkan asid dalam badan
- Merawat masalah keputihan pada wanita
- Membesar dan menegangkan payudara
- Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
- Memulihkan urat selepas bersalin
- Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
- Meningkatkan stamina seorang suami
- Melegakan sembelit
- Milk Booster bagi ibu menyusu




More info tentang ALFALFA klinik sini


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Ingin mencuba produk Shaklee?

HUBUNGI
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Wednesday, 8 May 2013

Jauhi Kacip Fatimah Jika Anda Ibu Menyusukan Anak dan Mengandung



Kacip Fatimah atau nama saintifiknya Labisia Pumila telah digunakan secara turun temurun untuk membantu mengekalkan sistem pembiakan yang baik bagi wanita, untuk mengetatkan dan melincirkan serta meningkatkan fungsi seksual. Sama seperti Tongkat Ali untuk lelaki.

Air rebusan kacip fatimah terutama bahagian akarnya diminum untuk tujuan rawatan. Dalam perubatan tradisional masyarakat Melayu, penggunaan kacip fatimah terkenal dalam merawat wanita yang baru lepas bersalin.

Antara 9 fungsi utama kacip fatimah
(1) Menambah tenaga dalaman wanita serta memperbaiki fungsi peranakan wanita lepas bersalin
(2) Sekiranya diambil ketika menstruasi, boleh membantu mengurangkan kesakitan (period pain) kerana ia mempunyai fungsi anti-dysmenorrhoea yang dapat membantu melancarkan pengaliran menstruasi
(3) Digunakan untuk memulihkan gangguan kepada sistem peranakan wanita seperti dysentery dan gonorrhoea
(4) Membantu menyeimbangkan hormon wanita dan mengatasi masalah lepas bersalin seperti kurang keinginan untuk bersama suami. Selain dari itu, ia juga dikatakan dapat menambah tenaga kewanitaan
(5) Membantu melangsingkan badan terutamanya dibahagian abdomen
(6) Sejenis herba anti-gas yang dapat membantu mengurangkan angin dari dalam badan
(7) Menguatkan sistem pertahanan badan dan seterusnya melegakan selesema
(8) Memperbaiki perjalanan darah serta membantu mengurangkan kesakitan pada sendi dan otot
(9) Kacip Fatimah juga dapat membantu mengurangkan masalahh sembelit serta mengembalikan rambut rosak

Selain dari itu masih terdapat banyak lagi fungsi serta kebaikan kacip fatimah ini. Bagaimana pun perlu diketahui juga bahawa salah satu fungsi utama kacip fatimah iaitu cleansing effect ini menyebabkan ianya tidak sesuai digunakan oleh wanita mengandung dan wanita yang menyusukan anak.

Ini kerana disebabkan oleh kesan cleansing effect melalui penggunaan kacip fatimah, ia menjadi agent penyahtoksikan atau detoxifying agent yang sangat berkesan. Oleh itu, bahan-bahan toksin di dalam tubuh badan akan dikeluarkan melalui sistem perkumuhan ( liang peluh, air kencing, najis dan juga susu ibu). Dengan demikian, ditakuti bayi yang disusukan akan minum susu yang mengandungi toksin yang dikumuhkan dari badan ibunya. Sekiranya ibu mengandung minum atau consume air kacip fatimah atau serbuk atau pil yang mengandungi kacip fatimah, kadang-kadang sistem badan ibu tak fully recognize janin yg membesar dalam perut tuh adalah bayi (kira macam sistem badan confuse. ingat ni benda asing yg patut dibuang/dikumuhkan) Kesannya akan menyebabkan keguguran.

Dipetik dari buku Mother Food for Breastfeeding Mother ditulis oleh Hilary Jacobson (page 82)

Try to avoid doing what is called a major detox while breastfeeding or pregnant. This includes fasting, taking more than one or two cups of freshly juice or green-drinks per day, losing weight too quickly, (one pound per week is considered safe for breastfeeding mother), or using strong, detoxifying herbs, including chilantro (see below) or high dosages of chlorella (see page 269).

When a mother detoxes, toxins flood out into the bloodstream where they can crossover the placenta during pregnancy, or enter a breastfeeding mother’s milk. In pregnancy, this can impede the baby’s development. In breastfeeding, this may result in the baby becoming fussy, or coming down with a stuffy nose. Normal-terms babies are usually robust and can deal with a temporary increase in toxins, but there is no reason to put a baby to the test!

Ramai ibu-ibu yang mengamalkan penggunaan kacip fatimah mengatakan bahawa antara fungsi kacip fatimah adalah untuk menambah dan melancarkan pengaliran susu ibu. Bagaimana pun, dikhuatiri sebab tindakan detox oleh kacip fatimah menyebabkan badan membuang toxin melalui susu ibu.

Tuesday, 7 May 2013

MANFAAT VIVIX

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Harini nak sharing pasal vivix...actually saya dah consume hampir 2bulan...Alhamdulilah kesihatan bertambah baik dan saya amik ni sekadar utk kesihatan dalaman dan kecantikan kulit juga..al maklumla supplement antioksidan...


Well apa yg bestnya pasal vivix ni coz Promo bulan MEi 2013 ni promo vivix tau..
Utk makluman vivix tak boleh diambil oleh kanak,ibu menyusu dan ibu mengandung..plis take note ok!

Jom baca manfaat dan kebaikan vivix yg hot ni..




Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


Tersenarai di atas adalah kebaikan, khasiat dan manfaat Vivix. Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.

Penjelasannya; 

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.








* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Ingin mencuba produk Shaklee?

HUBUNGI
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Saturday, 4 May 2013

GLA MEMANG SUPERB! KULIT SEMAKIN CANTIK ,MALAH ATASI PERIOD TAK TERATUR...PILIHAN RAMAI WANITA DI LUAR SANA

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamulaikum dan salam sejahtera semua,...
Harap semua sihat2 belaka...da makan vitamin x hari ni???hehe....Alhamdulillah diberi kesihatan utk menulis blog ni sharing tentang produk yg sangat femes jugak iaitu GLA,,,vitamin ni dikenali vitamin kesuburan juga malah sape yg idamkan kulit cantik pun bagus amik ni..takdelah nak fokus pada kesuburan je kan..semua leh consume lelaki perempuan kecuali mengandung je tak boleh amik ok

So yg best sharing kalini kita buat survey mereka yg dah consume Gla Shaklee,,apa kata mereka...Apa tunggu lagi..meh baca...




nak KULIT CANTIK, nak REGULARKAN PERIOD, nak BERUSAHA DAPATKAN CAHAYA MATA, nak SIHAT...



Wow!!terujakan dengan testimoni2 mereka ni...superb n marvelous..sape2 nak cari vitamin utk kulit n kesihatan dalaman..Gla complex ini amat disyorkan ok!!



Kenapa anda perlukan GLA Complex daripada Shaklee? :))


kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex nie?

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid

Membantu meningkatkan kesuburan - for those trying to conceive baby!

Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain

Membantu dalam menangani menopus

Menguatkan kuku dan rambut

Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

Membantu menangai ekzema

Melegakan simptom akibat artritis reumatoid

Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

Menguatkan imuniti tubuh

Memperlahankan proses penuaan

Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung

Mengawal kencing manis dan darah tinggi

Mengawal kolesterol

Untuk fungsi saraf


http://babyqaireen.blogspot.com/search/label/GLA%20Complex

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan

Ingin mencuba produk Shaklee?

HUBUNGI
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Friday, 3 May 2013

SEMINAR SHAKLEE ANJURAN MASTER NORITA

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Hai semua...Harini xde sharing produk...sharing pasal biz Shaklee dan sharing aktiviti grup besar kami iaitu join Seminar anjuran upline saya Master Norita. Seminar baru2 ni 28hb April 2013 ada Leadership Workshop khusus utk mereka yg dah capai rank leader iaitu Supervisor ke atas..
Memang best n gempak cz sharing dari mereka2 yg dah berjaya,Tengok gambar pun dah tau memasing ada pegang anak kecik n bawak en suami lagi..hehe....Special grup kami memang boleh bawak anak coz rata2 grup kami adalah di kalangan ibu yg menyusu..so tak perlu gusar n rasa payah sebab grup kami enjoy je..Kalau nak nyusu anka leh duk tepi ke pergi tempat lain jap.hehe........




GRUP BESAR KAMI JUTAWAN MUSLIMAH DENGAN DOWNLINE MASING2



Kat bawah ni lak gambar dengan downline2 saya seminar pada 6 April 2013


SEMINAR SHAKLEE 6/4/2013

Bersama dwline2 ku yg turut sama join seminar ni..Alhamdulillah byk info yg kami dpt..sharing dr leader yg dh berjaya..



Untuk info join ahli Shaklee boleh refer sini 


BERMINAT NAK JOIN SHAKLEE BAWAH RAIHAN TEAM??

HUBUNGI 
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe 
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...


Thursday, 2 May 2013

Perkara perlu dielakkan sewaktu hamil

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Nak sharing beberapa perkara yg ibu hamil perlu elakkan sepanjang kehamilan ni utk penjagaan kesihatan si comel dalam perut juga.So kena jaga2 ok!



Photo: Perkara perlu dielakkan sewaktu hamil:


* Penjagaan kuku tangan kaki  
Anda sering mendapatkan rawatan kuku di salun sebelum ini. Jika boleh, elak melakukannya ketika hamil, terutama pada tiga bulan pertama usia kandungan anda.
Ini kerana produk kecantikan yang digunakan mengandungi bahan kimia. Lebih baik anda mengambil langkah berjaga-jaga menghindarinya.

* Jalani rawatan muka  
Jika sekadar mencuci biasa menggunakan produk bebas daripada bahan kimia, tidak mengapa. Namun, pastikan produk digunakan bersih dan tidak mengandungi bahan berbahaya.

* Mewarna rambut  
Seboleh-bolehnya elakkan, terutama pada trimester pertama kehamilan, kerana dikhuatiri bahan kimia dalam pewarna meresap ke dalam kulit dan menimbulkan risiko jangkitan terhadap kandungan.

* Kasut bertumit  
Tak perlu bergaya dengan kasut bertumit ketika hamil kerana semakin bertambah usia kehamilan, semakin bertambah berat badan yang mempengaruhi graviti tubuh dan mudah membuat ibu hamil hilang keseimbangan serta terjatuh.

* Ubat nyamuk 
 Elak apa saja jenis ubat nyamuk tidak kira jenis semburan, yang dibakar atau sapuan sekalipun. Ubat nyamuk mengandungi bahan kimia berbahaya dan boleh menjejaskan kandungan anda.

* Derma darah 
Ibu hamil tidak digalakkan menderma darah disebabkan mudah mengalami anemia (kekurangan darah) sedangkan anda perlukan banyak darah untuk kehamilan.

* Bawa barang  
Elak membawa barang berat, apatah lagi setelah kehamilan memasuki trimester terakhir.

* Durian  
Elak memakan durian, terutama pada trimester pertama kehamilan, kerana ia boleh merangsang kontraksi yang akhirnya menyebabkan keguguran.

* Kapal terbang  
Elak menaiki kapal terbang pada trimester terakhir kehamilan, apatah lagi jika anda tergolong dalam kehamilan berisiko atau menghadapi masalah kesihatan. Tekanan di udara boleh menambah risiko terhadap kehamilan.

* Gincu bibir  
Jika anda suka memakai gincu ketika hamil, elakkan tabiat suka menjilat bibir. Bahan pengawet dan pewarna di dalam gincu jika tertelan boleh membahayakan janin.

* Krim pemutih  
Lupakan krim pemutih ketika ini. Kandungannya boleh menjejaskan kesihatan anda dan janin.

* Ubat jerawat  
Wajah anda dipenuhi jerawat setelah mula hamil? Ia perkara biasa kerana faktor perubahan hormon untuk proses kehamilan. Lupakan seketika penggunaan ubat jerawat kerana ia mungkin membahayakan pertumbuhan janin anda. Cara lebih selamat, kerap mencuci muka untuk mengurangkan penghasilan minyak yang menyebabkan jerawat. Atasi jerawat setelah melahirkan nanti.



* Penjagaan kuku tangan kaki 
Anda sering mendapatkan rawatan kuku di salun sebelum ini. Jika boleh, elak melakukannya ketika hamil, terutama pada tiga bulan pertama usia kandungan anda.
Ini kerana produk kecantikan yang digunakan mengandungi bahan kimia. Lebih baik anda mengambil langkah berjaga-jaga menghindarinya.

* Jalani rawatan muka
Jika sekadar mencuci biasa menggunakan produk bebas daripada bahan kimia, tidak mengapa. Namun, pastikan produk digunakan bersih dan tidak mengandungi bahan berbahaya.

* Mewarna rambut
Seboleh-bolehnya elakkan, terutama pada trimester pertama kehamilan, kerana dikhuatiri bahan kimia dalam pewarna meresap ke dalam kulit dan menimbulkan risiko jangkitan terhadap kandungan.

* Kasut bertumit
Tak perlu bergaya dengan kasut bertumit ketika hamil kerana semakin bertambah usia kehamilan, semakin bertambah berat badan yang mempengaruhi graviti tubuh dan mudah membuat ibu hamil hilang keseimbangan serta terjatuh.

* Ubat nyamuk
Elak apa saja jenis ubat nyamuk tidak kira jenis semburan, yang dibakar atau sapuan sekalipun. Ubat nyamuk mengandungi bahan kimia berbahaya dan boleh menjejaskan kandungan anda.

* Derma darah
Ibu hamil tidak digalakkan menderma darah disebabkan mudah mengalami anemia (kekurangan darah) sedangkan anda perlukan banyak darah untuk kehamilan.

* Bawa barang
Elak membawa barang berat, apatah lagi setelah kehamilan memasuki trimester terakhir.

* Durian
Elak memakan durian, terutama pada trimester pertama kehamilan, kerana ia boleh merangsang kontraksi yang akhirnya menyebabkan keguguran.

* Kapal terbang
Elak menaiki kapal terbang pada trimester terakhir kehamilan, apatah lagi jika anda tergolong dalam kehamilan berisiko atau menghadapi masalah kesihatan. Tekanan di udara boleh menambah risiko terhadap kehamilan.

* Gincu bibir
Jika anda suka memakai gincu ketika hamil, elakkan tabiat suka menjilat bibir. Bahan pengawet dan pewarna di dalam gincu jika tertelan boleh membahayakan janin.

* Krim pemutih
Lupakan krim pemutih ketika ini. Kandungannya boleh menjejaskan kesihatan anda dan janin.

* Ubat jerawat 
Wajah anda dipenuhi jerawat setelah mula hamil? Ia perkara biasa kerana faktor perubahan hormon untuk proses kehamilan. Lupakan seketika penggunaan ubat jerawat kerana ia mungkin membahayakan pertumbuhan janin anda. Cara lebih selamat, kerap mencuci muka untuk mengurangkan penghasilan minyak yang menyebabkan jerawat. Atasi jerawat setelah melahirkan nanti.



Dapatkan info vitamin Shaklee di sini

Ingin mencuba produk Shaklee?

HUBUNGI
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang