Sunday, 31 March 2013

.KULIT MUKA SEMAKIN BERTAMBAH CANTIK WALAUPUN KINI UMUR HAMPIR 40 TAHUN!!!AWET MUDA GITEW!!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum....

Apa khabar semua??Moga kalian sihat2 selalu ye..dah makan vitamin ke belum??ekeke...hehe..Alhamdulilah saya sihat dan baru berkesempatan nak sharing di blog ni...
Nak share testimoni hot item sy ni lah..Miss ESP....Seriously ramai betul yang order ESP daripada saya rata2 nak mencuba..Alhamdulillah ramai juga repeat order ESP ni...

Saya sendiri pengguna tegar ESP ni...tak boleh stop minum sbb rasa kekurangan je hdp ni..chewah!!Sebenarna saya suka betul ESP ni terutama dari segi mencantikkan kulit memang saya VOTE for ESP..

Tanpa buang masa lagi jom baca testimoni akak yg cantik awet muda ni walaupun usia hampir mencecah 40tahun tapi selepas consume ESP dan produk Sliming Shaklee..Hasilnya beliau dapat kulit yg sihat dan cantik ini..




TESTIMONI OLEH

Suraini Sue
TESTIMONI PENGUNA SY SENDIRI DAN MERANGKAP DOWNLINE SAYA...AKAK NI DAH UMUR 40++..MASALAH KULIT WAJAH YG DIHADAPINYA KADANG KALA KULIT MUKA MENJADI KERING,WARNA KULIT XSEKATA,DAN ADA GAK MENJADI BLACK HEAD/WHITE HEAD...SKRG SEMUANYA TIDAK ADA LG DGN PENGUNAAN ESP+LECTHINE+ALFAFA+HERBALAX...DIA AMBIK SET NI HANYALAH UTK MENGURUSKAN BADAN TP EXTRA BONUS YG PENGGUNA DPT KULIT WAJAH YG BERSERI2X SELEPAS PENGUNAAN 1BLN ESP..TAHNIAH KAK Nazlin Ayuni SBB BERJAYA MENGEMBALIKAN WAJAH SEPERTI UMUR LINGKUNGAN 20++ JER..:-)




Wah,,,wah wah,,memang bestlah ESP ni...So apa tunggu lagi..Belum cuba belum tau....Refresh balik apa yg best nya ESP..



KHASIAT ESP
kenapa ramai yg sukakan ESP?

-ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
-ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
-Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
-ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
-Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
-Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
-Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
-Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

 Ingin mencuba produk Shaklee? 

 HUBUNGI 
 ♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
 ♥ Shaklee ID 852419 
 ♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 ♥ Free consultation for every purchase 
 ♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
 ♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)
 ♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Saturday, 23 March 2013

GEMPAR!! KURUS DENGAN SET SLIM SHAKLEE. Jom dapatkan SET SLIM BASIC serendah RM90 SAHAJA..

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Yu huu...i'm back!!Nak share lagi testimoni2 gempak dengan kalian...Harini share testi Set Slim...Ramai yg sukakan produk Shaklee kini terutama Set Slim ni..Apa lagi jom tgk perbezaan ketara customer ni.

PERBEZAAN GAMBAR DAHULU DAN SEKARANG....


Alhamdulilah beliau amalkan set slim utk kesihatan dalaman malah bagus utk diet sekali....





Shaklee ada vitamin yang boleh membantu anda untuk mengurang kan berat badan secara ideal. Tapi apa yang penting, anda haruslah berdisiplin dalam menjaga pemakanan, minum air 3L sehari (ini sememangnya keperluan asas setiap manusia, juga membantu untuk membakar lemak )dan untuk mendapat kesan yang cepat dan badan yang firm .



3 Langkah untuk Menurunkan Berat Badan dengan Shaklee
LANGKAH PERTAMA : DETOX

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.


LANGKAH KEDUA : MEMECAHKAN LEMAK

Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.


LANGKAH KETIGA : MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN

Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)


Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,

http://babyqaireen.blogspot.com/search/label/kurus


SET SLIM BASIC

Lecitin, Alfalfa & Herb Lax
***************************


Set ini sesuai utk semua lelaki dan wanita, serta ibu2 menyusu malah para suami juga buat pesanan set ni. Set yang paling minima dan mampu dimiliki oleh semua orang.

Lecitin : Membantu membakar lemak. Bagus untuk daya ingatan.

Alfalfa :Bertindak sebagai fiber. Kaya dengan protien, kalsium dan garam galian. [ Untuk ibu menyusu, ia membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu kerap pam/ rajin direct feeding.

Herb Lax : Membantu proses pelawasan yang lebih lancar dan baik untuk usus.





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

 Ingin mencuba produk Shaklee? 

 HUBUNGI 
 ♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
 ♥ Shaklee ID 852419 
 ♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 ♥ Free consultation for every purchase 
 ♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
 ♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)
 ♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan Kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Thursday, 21 March 2013

SIJIL HALAL SHAKLEE TERKINI

Assalamualaikum dan slam sejahtera semua....


INi adalah SIJIL TERBARU bertarikh 6/Feb/2013 dan OmegaGuard berada di dalam senarai yea..

Setiap tahun Shaklee akan renew sijil ini dengan ISA (Islamic Services of America) . ISA adalah badan yang diktiraf oleh JAKIM untuk pensijilan status HALAL..

So, jangan ragu-ragu yea...








Ingin mencuba produk Shaklee? 
HUBUNGI 

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE FB Fanpage Raihan Vita E-Shoppe 
♥Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Wednesday, 20 March 2013

SET UNTUK IBU HAMIL DAN MASIH MENYUSUKAN ANAK

  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 






Terdiri dari 

1. ESP
2. VITALEA
3. B COMPLEX
4. OSTEMATRIX
5. VITAMIN C

Perubahan susu badan semasa mengandung

Kebanyakan ibu menyusu akan mula merasai penurunan kuantiti susu badan menjelang pertengahan mengandung dan ada juga yang mula mengalaminya seawal bulan pertama mengandung. Semasa mengandung, susu matang akan mula berubah menjadi kolostrum secara purata di antara bulan ke 4 hingga ke 8 mengandung. Kuantiti susu akan mula meningkat di akhir bulan mengandung kerana penghasilan kolostrum telah bermula.

Kenapa kuantiti susu selalunya merudum semasa mengandung?
Level hormone progesterone semakin meningkat apabila kita mengandung. Salah satu teori ( daripada Flower 2003) mengatakan yang progesterone menyebabkan alveoli menjadi telap atau “bocor” dan akhirnya tidak dapat menyimpan susu dengan elok. Semasa kelahiran ( plasenta dikeluarkan), tahap progesterone akan jatuh mendadak dan diambil alih oleh hormone prolaktin. Prolaktin membuatkan alveoli menjadi tidak telap sekaligus menyediakan badan ibu untuk menghasilkan susu yang banyak.









Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 

HUBUNGI 

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 

♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe 
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Tuesday, 19 March 2013

KULIT CERAH DAN GEBU DENGAN ESP

  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Dah makan vitamin harini??hehe...mementang saya jual Shaklee ek..xpe...actually nak share lagi testimoni best tentang ESP hot item ni...Ramai yg dah consume n rasai perubahan nye....So Raihan pun nak share testimoni best customer ni mengalami perubahan pada kulit wajah bertambah cerah dan gebu gitu.....Raihan memang amal ESP ni dah setahun lebih..serius memang puas hati tang kulit....hehe





nak CANTIK.,KURUS,TEGANG,ANJAL,GEBUS.. nak SUSU BANYAK SERTA BDN SIHAT..JOM AMALKAN ESP

SHARING TESTIMONI OLEH

Suraini Sue
ESP MMG TERBAIK...INI TESTIMONI COSTUMER SY YG HANYA MENGUNAKAN ESP SAHAJA..BELIAU MENCARI VITAMIN APA YG BLH MENCERAHKAN KULITNYA SEBELUM KAWIN,SO SY SYORKAN ESP DKT DIA,SKRG ALHAMDULILAH BELIAU SGT MENYUKAI ESP N BERBANGGA DGN KULIT WAJAHNYA SKRG..

KHASIAT ESP
kenapa ramai yg sukakan ESP?

-ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
-ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
-Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
-ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
-Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
-Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
-Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
-Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati









* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

 Ingin mencuba produk Shaklee? 

 HUBUNGI 
 ♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
 ♥ Shaklee ID 852419 
 ♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 ♥ Free consultation for every purchase 
 ♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
 ♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)
 ♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Monday, 18 March 2013

ATASI MIGRAIN DENGAN VITAMIN SHAKLEE

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....

Harapan semua sihat2 belaka...Harini raihan nak share info tentang Migrain dan supplement yg bantu utk atasi masalah ni. Sebelum tu nak tau jugak apa tu migrain kan....


Migrain adalah satu bentuk sakit kepala disebabkan oleh pembesaran saluran darah (vasodilatation) yang menyebabkan pelepasan bahan kimia daripada gentian saraf yang melilit arteri besar otak. Bahan kimia ini menyebabkan keradangan, kesakitan, dan pembesaran arteri. Pembesaran arteri menambahkan kesakitan.
Serangan migrain biasanya mengaktifkan sistem sarah simpatatik. Sistem saraf simpatatik adalah sebahagian daripada sistem sarah yang mengawal tindak balas kepada tekanan dan kesakitan. Sebagai contoh, peningkatan aktiviti saraf simpatatik menyebabkan loya, muntah, cirit birit dan sebagainya.
Aktiviti simpatatik juga melambatkan proses pengosongan perut ke usus kecil dan dengan itu menghalang ubat daripada memasuki usus dan diserap. Penyerapan yang lambat menyebabkan ubat migrain tidak berkesan secara terus. Boleh dilihat pada mereka yang sudah mencecah tahap teruk. Aktiviti simpatatik juga menyebabkan peredaran darah menjadi kurang, ini membawa kepada pucat kulit serta tangan dan kaki menjadi sejuk. Aktiviti simpatatik juga meningkatkan sensitiviti pada cahaya serta bunyi, penglihatan juga mungkin menjadi kabur.


Tanda-tanda migrain
- Rasa ngeri ditusuk dengan jarum pada sebelah kepala dan merebak ke bahagian hidung dan sekitar mata . 
- Kesakitan teramat sangat dan berdenyut2.
-Pandangan silau, kabur dan kadangkala menjadi gelap.
- Tekak berasa loya, muntah dan kadangkala tangan dan kaki menjadi sejuk.
-Pesakit akan menjadi sensitif pada sebarang bunyi dan suara .
-Serangan selalunya berakhir dalam tempoh 4-72 jam.
-Sesetengah pesakit akan mengalami pengumpulan cecair dalam badan seperti bengkak bengkak dan membesar di bahagian tertentu anggota badan .

Cara elak migrain :HINDARKAN :

-Memakan makanan yang mengandungi thyramine seperti keju
- Makanan yang mengandungi monosodium glutamate (MSG)
-elak bau yang busuk, bunyi bising dan asap rokok
-Minuman yang mengandungi kafein berlebihan
-Stress dan tekanan
-Jadual tidur yang tak tetap
-Menundakan waktu makan dan biar perut kosong terlalu lama .



Supplement/vitamin untuk migrain:




Supplement/vitamin untuk migrain:

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kena lah jaga makan. begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya. Dan timbagkan tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk
menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan






Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 

HUBUNGI 

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 

♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe 
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Sunday, 17 March 2013

NAK JOIN SHAKLEE???


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua

Alhamdulillah harini saya nak share serba sikit tentang Biz Shaklee..mana tau terbuka hati nak join. Jom baca 



1. Teringin nak buat bisnes online tapi tak ada modal besar?
** Pilih la shaklee sebab shaklee tak perlukan modal yang besar,cuma daftar ahli saja.keahlian adalah seumur hidup!untungkan!Yuran hanya RM75 WM/RM85 EM termasuk memberkit sekali.

2. Saya tak tahu nak berbisnes.Malu nak bercakap atau nak promote barang.
** Tak tahu berbisnes bukan halangan.Saya akan ajar dari mula bagaimana untuk anda memulakan bisnes ini dari bawah sehingga anda berada di tempat selesa!Sekarang semuanya di hujung jari anda.Boleh buat biz secara online mahupun offline....Saya akan guide kalian.

3. Tak ada masa nak pos barang,nak beli barang shaklee?
**Dengan shaklee anda boleh lakukan bisnes ini 100% secara online.Nak tahu cara?jom join bisnes shaklee dengan saya.Saya akan bagitau cara mudah utk membuat pesanan malah saya akan bantu bagi yg ada kekangan.

4. Betul ke buat bisnes shaklee boleh dapat beribu2 sebulan?
** ya betul dengan syarat anda seorang yang yakin dan tidak mudah putus asa.Bukan beribu2 malah ramai yang sudah mendapat income berpuluh2 ribu.Tak mahu kah anda mendapat bonus di tengah bulan?

Ingin membantu suami anda?Ingin menaiktarafkan kewangan keluarga anda?Ingin membeli apa sahaja yang anda ingin kan?Ingin buat bisnes online yang sangat mudah tanpa modal yang besar?PM saya..anda ingin berubah?saya hanya membantu tunjukkan jalan..Shaklee bukan skim cepat kaya ya..hari ini join bulan depan dah dapat berpuluh2 ribu.  Ada anak2 tangga yang perlu anda lalui dimana anda akan seronok melaluinya! Saya telah laluinya maka saya ingin turunkan ilmu dan tips utk kalian pula.


Apa tunggu lagi???

utk lebih info Biz Shaklee saya boleh refer cni ye



Ingin mencuba produk Shaklee? 

HUBUNGI 
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe 
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan Kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Saturday, 16 March 2013

ALHAMDULILLAH NAIK RANK COORDINATOR FEBUARI 2013!!!BULAN MAC BONUS CECAH 5 ANGKA!!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...




Harini saya nak berkongsi kegembiraan dengan pembaca blog saya yang setia..;)
Syukur Alhamdulillah saya masih lagi bernafas dan punya waktu untuk berkongsi kisah perjalanan Biz Shaklee saya hampir 2 tahun kini. Bulan Februari 2013 adalah pengalaman yang paling bermakna dalam hidup saya selama saya join Biz Shaklee saya kerana  berjaya naik ke 1 lagi rank Coordinator di mana bermulanya impian utk merasa income besar hampir menjadi kenyataan.  

Segala2nya terjawab bila bonus bulan Febuari masuk semalam (14 Mac 2013) rasa blink2 je mata tengok amaun bonus yg masuk dalam Maybak utk bayaran bonus Shaklee...Serius bila tengok amaun tu macam tak caya...10 KALI GANDA gaji bersih kerja hakiki saya.....Ma syaa ALLAH saya sangat2 bersyukur bonus jejak 5 ANGKA....impian menjadi kenyataan... Semuanya atas berkat usaha selama ini...thanks my sifu Puan Norita ats tunjuk ajar selama ini,en huby my biz partner yg sgt menbantu, parents saya yg sentiasa mendoakan kejayaan anak2, anak didik downline semua serta customer2 tersayang yg banyak bg sokongan pada saya.


Semua nya atas diri kita..Kita sendiri kena gerakkan diri utk terus berusaha untuk capai impian dan target apa yg kita nak dalam biz atau apa2 yg kita ceburi. Saya memang nak lari dari beban kewangan sebab nak harapkan gaji hakiki combine dengan gaji huby memang masih lagi tak cukup...Syukur dipertemukan Biz Shaklee memang sangat membantu saya utk buat side income lebih malah menjanjikan kami kehidupan yg selesa utk perbelanjaan keluarga dan membesarkan ank kami.....

Apa pun dalam biz atau apa jua yang kita lakukan inginkan keberkatan. Utk lebih keberkatan saya amalkan bayar zakat dan sedekah supaya rezki lebih barakah dan bertambah. Usahlah berkira utk kita sumbang ke jalan yg diredhai ini. Kerana ganjaran dan pulangan adalah berlipat ganda...

Jika kalian nak join team biz Shaklee jangan malu2 utk bertanya..In shaa Allah saya akan guideline kalian..Alhamdulillah downline saya ada beberapa orang yg dah berjaya naik rank Supervisor dan mereka ke atas utk mencapai impian masing2 utk dapat income 4 angka malah lebih lagi...

Tiada yg mustahil utk kita capai impian kita........Yang penting usaha,doa dan tawakal.....Jom bersama sama menuju puncak kejayaan..

Sehingga kita berjumpa lagi....Bersama2 kita bangunkan ummah berjaya di dunia dan  di akhirat..Amin......





Ingin mencuba produk Shaklee? 


HUBUNGI 
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe 
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan Kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Friday, 15 March 2013

Vitamin Shaklee TIADA Silica Gel??

  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Harini saya nak share Perbezaan Vitamin Shaklee dengan Vitamin yg lain.....
Just nak share dgn anda mengenai*kelebihan vitamin SHAKLEE*berbanding dgn vitamin2 jenama lain yg boleh didapati di farmasi..Yes.. Vitamin Shaklee tiada silika gel yang biasanya diletakkan didalam botol2 vitamin lain.







Bagi vitamin/supplement, fungsi silica gel adalah bagi mengelakkan pil tersebut dari dirosakkan oleh wap air yang mungkin terperangkap di dalam botol. Silica gel adalah sejenis ‘desiccant’ iaitu ia berfungsi untuk*"menyerap lembapan"*. Sebab itulah ia berada dalam kotak2 kasut kulit bagi"*mengelakkan pertumbuhan kulat*". Dalam kotak barang elektrik, silica gel diletakkan juga untuk menghalang lembapan merosakkan alatan tersebut.


silica gel yg biasanya diletakkn dlm botol2 vitamin sintetik..dan juga dlm kotak2 kasut,kotak beg (ruang y tertutup)


JOm baca petikan artikel dibawah ini:

"Seorang rakan bertanya*, "Kenapa Shaklee? Kan ada banyak jenis vitamin di farmasi? Pilih sajalah kat situ lebih senang"*.Ya, pil vitamin memang mudah didapati, di store2 farmasi malah supermarket juga ada menjual vitamin."

"Masalahnya, bagus ke? Vitamin ni tak sama macam buah. Buah, di mana2 pun sama, kecuali mungkin dari segi rasanya. Buah strawberi di negara kita mungkin lebih masam dari strawberi di England, tapi kedua2nya masih buah yang sama dihasilkan dari pokok strawberi.""
""Tapi vitamin2 ni dihasilkan di kilang2 berbeza, dengan bahan2 berbeza.""Sesetengah vitamin yang dihasilkan secara sintetik, hanya mengandungi sedikit saja elemen vitamin, sebaliknya banyak kepada 'seakan vitamin'.

Vitamin tiruan ini adakalanya bertindak secara agresif dengan tubuh. Ada yang 'menutup' kebolehan tubuh untuk menjalankan proses2 secara semulajadi, sebaliknya memerlukan bantuan dari vitamin2 ini, barulah boleh bekerja. *Ada yang mendatangkan pelbagai reaksi seperti alahan, tekanan dalam otak dan sebagainya.


Jadi kita mesti berhati2 dalam memilih vitamin, bukan main pukul rata saja."

"Apa keistimewaan Shaklee? Shaklee dihasilkan dari bahan2 semulajadi, yang menjadikan ia sebagai vitamin natural yang tidak memberi kesan songsang pada tubuh. Satu perbezaan yang paling senang dilihat ialah ketiadaan bijian silika di dalam peket Shaklee, berbanding vitamin lain yang mengandungi silika untuk menyerap lembapan. Kenapakah? Kerana bila vitamin2 ini bertindakbalas dengan wap air (lembapan), ia akan berubah menjadi substance yang lain.

*Buktinya, cuba letakkan sebiji pil vitamin yang anda beli farmasi dan sebiji vitamin Shaklee di atas meja selama beberapa hari. Kemudian perhatikan perubahan kedua2 vitamin itu. Vitamin Shaklee masih mengekalkan keadaan asal (kecuali B-complex akan berbau sedikit tengik jika dibiarkan dalam suhu sederhana) sedangkan vitamin yang satu lagi akan bertukar hitam! *Anda boleh cuba kalau tak percaya.""

*Anda juga boleh mengambil Vita Lea, hancurkan dan letakkan dalam mangkuk berisi air dan seikat sayur yang sudah hampir layu. Buat benda yang sama pada multivitamin dari farmasi. Anda akan dapat lihat sayur dalam larutan Vita Lea akan bertambah segar sedangkan sayur dalam bekas satu lagi bertambah layu.


Mengapa kami boleh membuat trial pack untuk 30 hari makan? Bukan 14 hari? Ini kerana dalam Shaklee sendiri tiada kehadiran silika gel. Maka dengan ini, kami yakin untuk menyediakan trial pack untuk 30 hari makan.

Apa yang tidak boleh ada dalam produk yang baik?

* pewarna- artificial colours, mengapa perlu ada pewarna? Apa yang cuba disembunyikan melalui pewarna?
* perasa – artificial flavors, ianya menjimatkan kos penghasilan vitamin berbanding dengan perasa asli.
* pemanis sintetik-mengapa perlu pemanis sedangkan kita tahu ianya tidak baik untuk kesihatan sedangkan kita mengamalkan makanan kesihatan untuk mengoptimumkan kesihatan?
* vitamin E -alpha penting untuk kita belajar mengapa ada sesetengah vitamin E yang kita amalkan tidak beri kesan yang betul pada kulit dan tubuh kita. Ini kerana “I” atau “dl” adalah vitamin sintetik manakala “d” adalah asli. Asalan pengeluar menggunakan sintetik kerana ianya lebih murah dan menjimatkan kos.
* silika gel-Sebenarnya silika gel adalah antara bahan yang tidak sepatutnya ada dalam makanan tambahan vitamin khususnya. Ini kerana apabila adanya kehadiran silika gel, vitamin itu adalah dalam golongan sintetik dan tidak asli.Jika anda berkemampuan untuk menggunakan sesuatu yang lebih baik, why not get a better one? Shaklee adalah asli, tanpa pewarna tambahan, pengawet, perasa dan tanpa silika gel. Pilihan di tangan kita…Ramai yang telah mencuba dan sangat berpuashati. Anda bagaimana?Shaklee tidak mempunyai silica gel dalam mana2 produknya, kecuali produk untuk kanak2 kerana sekiranya kanak2 mengambil sendiri vitamin mereka, dikhuatiri mereka mengambilnya dengan tangan basah, jadi tak eloklah untuk pil vitamin tu (ini basah lencun bukan moist). Tapi silica gel dalam Chewable Vitamin C dan VitaLea for Children ni memang unik. ia tak sama macam silica gel yang biasa datang dalam botol supplement lain.Jadi berhati-hatilah apabila anda membeli vitamin yang datang bersama silica gel





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 

HUBUNGI 

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 

♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe 
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

SET BERSALIN + SET PENYUSUAN 2 IN 1

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..

Harini nak share Set Bersalin/Set Berpantang Shaklee yg kini mendapat tempat di hati ramai ibu2 yg abkal bersalin dan sedang berpantang. Kalian boleh add on juga produk utk penyusuan..Kira 2 in 1 la ni...bestkan???selamat pulak tu diambil jika baby kena jaundis beza dgn jamu memang tak boleh amik lagi masa baby jaundis....Jom baca testi dan info tentang set pantang ni ye


SET BERSALIN + SET PENYUSUAN 2 IN 1 
=========================

KEKAL CERGAS DAN BERTENAGA SEPANJANG BERPANTANG
LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH
MOOD YG STABIL SEMASA BERPANTANG DAN MENYUSUKAN ANK
MELANCARKAN DAN MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU


Anda sedang mencari SET BERSALIN 2 IN 1 ??
SET BERSALIN DAN SET PENYUSUAN SEMUANYA DALAM 1
JIMAT berganda !!!









SET C (BERPANTANG) DGN PRODUK SHAKLEE
JOM BERPANTANG DGN SET BERPANTANG EUPHORIA TERDIRI DR VITAMIN2 SHAKLEE...

RASAI PERBEZAAN BERPANTANG DGN VITAMIN...BADAN BERTENAGA,LUKA CEPAT SEMBUH DAN MELANCARKAN PENYUSUAN ANDA


Vitalea with iron formula
Vitamin C 500mg sustained release.
B complex with Folic Acid
Zinc

Apakah keperluan dan kepentingan setiap vitamin ini?

Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Apakah sebenarnya perbezaan mengamalkan jamu atau vitamin semasa dalam pantang?

Sebenarnya jamu juga dikategorikan sebagai makanan tambahan. Namun badan kita mengambil masa yang lama untuk menguraikan jamu tersebut untuk mendapatkan vitamin dan khasiat yang terdapat di dalamnya ditambah kandungan jamu tidak dapat diketahui dengan lebih lengkap.

Berbeza dengan vitamin. Badan kita sangat mudah mengenali vitamin. Pengambilan vitamin membuatkan badan kita menerima dengan cepat serta pengambilan air yang mencukupi akan menyebabkan penyerapan berlaku dengan sangat baik.

Ibu di dalam pantang di galakkan mendapat makanan yang kaya dengan khasiat folik asid, zat besi, zink dan bebera vitamin lain supaya cepat pulih dari sakit melahirkan. Selain itu vitamin juga sangat perlu agar ibu itu tidak mudah mendapat meroyan dikala ia berada dalam pantang.

Bagi ibu yang hendak menyusukan bayi dengan susuibu sepenuhnya, disarankan agar ibu itu tidak mengambil apa-apa jamu kerana dikhuatiri ia akan memberi kesan yang tidak elok untuk hati bayi dan mempunyai risiko bayi mendapat sakit demam kuning atau nama popular disebut jaundice.

Saya sendiri tidak mengamalkan apa-apa jamu kerana saya percaya badan saya memerlukan vitamin untuk cepat recover dari sakit pembedahan melahirkan Addin dan Nasa. Alhamdulilah, badan ibu yang cepat recover sesungguhnya memberi impak kepada dunia penyusuan. Ibu yang sihat, cergas, mood yang baik sangat mempengaruhi penghasilan dan kelancaran pengeluaran susuibu disamping ibu itu menyusukan anaknya dengan kerap.

Ibu yang dalam pantang hanya memerlukan multivitamin yang lengkap dengan zat besi kerana zat besi diperlukan untuk pembinaan sel darah merah ditambah ibu banyak kehilangan darah semasa haid dan nifas. B complex dank vitamin C penting dalam membantu si ibu mendapat khasiat secukupnya dan mampu mengawal sebarang bentuk tekanan serta vitamin ini membantu mengelakkan si ibu mendapat risiko meroyan. Manakala zinc sangat perlu untuk aturan 100 jenis enzim dalam tubuh. Ia juga membantu mempercepatkan proses pembaikan luka luar dan dalam. Tidak kurang juga keperluan kalsium sangat dititikberatkan kerana ibu yang menyusu memerlukan tambahan kalsium dari wanita biasa kerana ia akan disalurkan kepada bayi untuk perkembangan dan pembesaran si anak.






* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan Ingin mencuba produk Shaklee? 

HUBUNGI 

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe 
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Sunday, 10 March 2013

JOM BERMASKER DENGAN VITAMIN E....KULIT SEMAKIN CANTIK!TIADA LAGI WHITE HEAD DAN BLACKHEAD...

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 




KULIT SEMAKIN CERAH DAN BERSERI DENGAN VITAMIN E....


Jom bermasker dengan Vit E Shaklee...Nak lagi best mix dengan ESP dan Yogurt...

Hasilnya superb!!

Tiada lagi white head dan blackhead....Kulit cantik cerah dan gebu lagi..







* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan

Ingin mencuba produk Shaklee? 

 HUBUNGI 

 ♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
 ♥ Shaklee ID 852419 
 ♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
 ♥ Free consultation for every purchase 
 ♥LIKE FB Babyqaireen shoppe
♥Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

JOM BERMASKER DENGAN ESP SHAKLEE PLUS YOGURT!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum semua dan salam sejahtera

Lama tak update blog ni atas sebab yg tak dielakkan..Alhamdulillah harini berkesempatan juga.
Raihan nak share tips cantik dengan ESP tau..Even leh minum tapi leh jugak buat masker....Best!



MASKER ESP

Sebelum ni ramai yg gunakan telur sebagai masker.Telur ni sumber protein so memang bgs utk lembapkan dan perbaiki sel kulit. Ni petua tradisional org dulu

Tapi sekarang dah moden kita ganti dengan ESP Shaklee yg ni sumber protein yg tinggi.Tak perlu menahan bau hanyir telur dan mudah disediakan juga.

Kebaikan Masker ESP

-Melembapkan dan mencerahkan kulit
-Mengatasi masalah jeragat
-Mengurangkan bintik2 hitam dan noda hitam akibat bekas jerawat
-Atasi masalah kulit berminyak dan kulit kering

dan banyak lagi....








Resepi Masker ESP

Pasti ramai yang dah mengetahui kehebatan ESP dari Shaklee. Ramai yang berpuas hati dengan ESP Shaklee ni. Yer lah.. Macam-macam benefit yang kita dapat All in one! Untuk wanita, untuk lelaki, mengandung, menyusukan badan, nak hamil, nak cantik, nak kurus, nak kenyang , nak bagi tenaga semua boleh dengan ESP! 

Hari ini saya nak share resepi Masker ESP.. sesiapa yang dah pernah cuba memang takkan teragak-agak nak buat lagi. Tak payah pergi ke Spa untuk buat facial. Jimat duit! :)

Okeh

Resepi Masker ESP Shaklee 

Bahan-bahan
1. ESP
2. Plain Yogurt

Cara-caranya:

1. Sediakan 1 cawan Plain Yogur Asli dan 1 sudu teh ESP
2.Gaulkan kedua bahan tersebut hgga sebati
3.Tepek muka dengan masker tersebut
4.Biar dalam 10/15 minit hingga kering
5.Bilas

Tadaa,,,,anda akan dapat hasil yg sangat mengagumkan dan kulit lembap dan lembut.

credit pic http://ourlovebonding.blogspot.com/






* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan Ingin mencuba produk Shaklee? 

 HUBUNGI 
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe 
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...