Friday, 22 February 2013

BERITA GEMBIRA!!!HAMIL SETELAH CONSUME GLA COMPLEX DGN IZIN NYA...

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua....

Alhamdulillah syukur terima berita gembira daripada customer..Beliau maklumkan period lewat 5hari. Tapi tak berani nak check. Tiba2 whatapps saya inform beliau positif preggy..syukur sgt setelah hampir 2 tahun menunggu..Beliau turut berurut juga selain amalkan supplement ni. Makan vitamin ni aprt of usaha..yg penting kita perlu doa, usaha dan tawakal in shaa Allah, Allah akan memakbulkan doa hambaNYA,





Bagi mereka yg INGIN dan BERUSAHA utk HAMIL..saya cadangkan GLA COMPLEX ini....bagus utk KESUBURAN dan KESIHATAN WANITA.....


Jom Lihat 15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex ni....

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
Membantu dalam menangani menopous
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangani Ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan Imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolestrol
Untuk fungsi saraf



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

lebih info di cni ye





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 

 HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE FB Fanpage Raihan Vita E-Shoppe
♥Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Thursday, 21 February 2013

PEDIH ULU HATI - ATASI DENGAN PRODUK SHAKLEE

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Harini saya nak share tentang supplement utk mereka yg sering alamai pedih ulu hati. Jom review apa yg dimaksudkan pedih ulu hati ni..
Pedih ulu hati atau heartburn adalah keadaan di mata rasa tak selesa pada bahagian atas perut yang bersambung ke esofagus. Esofagus adalah saluran dari mulut yang menghantar makanan ke perut. PAda penghujung saluran esofagus, terdapat mukus yang tebal dan bukaan yang sentiasa tertutup bagi mengelakkan asid dari perut naik ke esofagus. Terdapat banyak keadaan yang menyebabkan asid dari perut naik ke atas dan menyebabkan pedih ulu hati; seperti mukus yang menipis, dan ‘angin’ dalam perut. Keadaan ini boleh menyebabkan refluks yang menolak asid perut ke atas. Jika keadaan ini berterusan, ia boleh merosakkan esofagus.

Apakah yang menyebabkan pedih ulu hati berlaku?

  • Stress (tekanan perasaan)
  • Pengambilan ubat-ubatan seperti aspirin, ubat arthritis, penahan sakit dan sebagainya.
  • Pemakanan yang tidak teratur menyebabkan asid banyak terhasil pada satu2 masa.
  • Diet yang tinggi gula.
  • Pengambilan coklat.
  • Pengambilan kafein yang berlebihan.
  • Makan makanan berlemak.
  • Makanan pedas.
  • Susu.
  • Buah-buah sitrus.

Supplement Shaklee yang mambantu:


Energizing Soy Protein – 
Pengambilan protein membina otot dan organ yang sihat. Ini akan menghadkan ‘kemahuan’ tubuh kita terhadap makan bergula dan berkanji.
Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.
Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Vitamin B-Complex
b complex
 Vitamin B-Complex  untuk penghadaman, terutamanya bagi menukarkan gula kepada tenaga.
Vitamin B complex adalah vitamin yang paling utama dalam mengatasi kelesuan dan tekanan. Vitamin B Complex yang lengkap mengandungi 11 jenis vitamin B yang memberi sokongan kepada badan, dari segi kesihatan fizikal dan juga mental. Vitamin B complex mempunyai elemen yang meningkatkan metabolisma, tenaga dan kesihatan otak.


Dapatkan produk di atas dengan segera untuk harga istimewa! Hubu

sumber






* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 

LIKE FB Fanpage Raihan Vita E-Shoppe
FB:Raihan's Vita Shop 
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Wednesday, 20 February 2013

ALFALFA DAN ESP MILK BOOSTER TERBAIK!! KULI ANAK CANTIK DAN BADAN KEMBALI SLIM SEPERTI SEBELUM HAMIL

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 




Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hai semua...feel cam lama pulak tak update blog bz sejak akhir2 ni..namun tetap nak sharing testimoni yang best2 utk tatapan semua.


Kali ni saya nak post testimoni customer Shaklee yg sangat teruja selepas consume ESP dan Alfalfa beliau amalkan utk penyusuan anknya..dan apa yang beliau alami susu bertambah stok susu dapat dikumpul dengan banyak...Extra lagi kembali langsing seperti sebelum preggy lagi..


Apa yang bestnya Alfalfa dan ESP ni memang termasuk dalam Set Slim Menyusu tau....kira 3 in 1 jugak (menyusu,cantik dan langsing)..chewah!!!!


Actually saya pun sejak dari menyusu Qaireen dari 3bulan dulu sampailah sekarang dah 2tahun lebih masih lagi consume 2 hot item nih..Alhamdulillah kulit memang sihat n cantik malah maintain slim..(slimmm ke???..hihi)...Jom lah baca testimoni best kat bawah ni dengan stok susu yg dikumpul beliau.






Nor Melati

Terdetik nk kongsi penglaman 3bulan mencuba alfalfa &esp,alhamdulillah setakat nie stok yg bjaya dikumpul utk si kecik..
Lepas sj bsalin hti dh niah nk fully bf tp susu xbape byk..memandang bby Qhalish sy sgt kuat nyusu..ade cuba jgk bg susu formula pd mulanye tp bby muntah mybe xsesusi..mls dh nk mcuba susu formula lain..dh mhl plk kn..tertengok statement kwn di fb y br lps pntang amalkn supplement shaklee. .trs rojer dan sampai skrg sy amalkn dgn konsisten..pqling happy dpt share info dgn kwn2 lain dan sume bminat nk mencuba...

#kulit bby qhalish makin cerah dan gebu bila minum esp nie..yg paling best..badan sy dh kmbli ke adal bfore preggy lg..

Thanks SHAKLEE! !



Woww!!Bestkan testi ni.so kalian apa lagi kalau nak mencuba roger2 saya k..


Ni serba ringkas info pasal ESP n Alfalfa



ESP & Alfalfa : supplement HOT dikalangan isteri semestinya buat suami ~

*19 Khasiat ALFALFA* :

- Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
- Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
- Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
- Memberi kelegaan semasa haid.
- Merawat arthitis
- Bagus untuk elergi dan ekzema
- Merawat asma
- Mencuci usus bagi membuang toksik
- Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
- Meneutralkan asid dalam badan
- Merawat masalah keputihan pada wanita
- Membesar dan menegangkan payudara
- Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
- Memulihkan urat selepas bersalin
- Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
- Meningkatkan stamina seorang suami
- Melegakan sembelit
- Milk Booster bagi ibu menyusu


khasiat esp
kenapa ramai yg sukakan ESP?

-ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
-ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
-Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
-ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
-Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
-Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
-Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
-Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati






Utk info tentang set menyusu leh klik cni 
Utk info set diet leh klik cni




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Ingin mencuba produk Shaklee? 

HUBUNGI 
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe 
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...


Thursday, 14 February 2013

KULIT KU CERAH BERSERI GLOWING DAN SIHAT DENGAN SET D PLUS ESP (VITAMIN SHAKLEE)!!!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 






TESTIMONI DIRI SENDIRI - 

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Actually lama dah nak share testi sendiri since hampir 2 tahun consume. Hingga kini saya mmg amalkan set kulit b complex,vit c,vit e dan esp ni dan beberapa vitamin yg lain utk kesihatan dalaman dan kecantikan kulit.

Saya memang sangat2 mementingkan kesihatan n kecantikan kulit. Alhamdulillah bukan nak membangga diri tp syukur ramai jumpa saya puji kulit saya cantik dan tanya saya pakai apa. Dan disebabkan saya sendiri dealer Shaklee menambahkan keyakinan saya dan customer utk beli produk skincare ini.

Sangat2 suka dengan ESP sebab consume since masa menyusu Qaireen dulu sekarang dia dah 2tahun lebih dah. Bagus untuk perbaiki sel2 kulit utk jadi cantik,cerah dan anjal. Malah sesuai utk ibu hamil dan ibu menyusu macam saya...Cik Qaireen belum wean off lagi. Apa pun best sebab bagi tenaga kalau termiss minum (selalu minum malam je sebelum tido) rasa lain mcm je..Kulit pun xberapa nak lembut..hii....

Selalu tanya en huby kulit saya ok x agaknye beratus kali agaknya (haha...)tanya die sbb bila org puji sendiri rasa xpercaya..eceh padahal perasan dah.. ..die selalu komen ok takde masalah pun..muka pinkish n tegang2 je,..haha....Alhamdulillah  happy bila kulit cerah,gebu n anjal..hihi...Disebabkan vit c 500mg xde sy ganti dgn chewable 100mg tu kesannya mmg sama..


Cubalah harini!


Chewable Vit c 100mg shaklee alternatif vit c 500mg buat msa ni..rasa yg sgt sedap n kesan sama spt 500mg juz consume sehari 5bji je..mkn cam gula2.....bila2 pun boleh...stok juz 300bji rm112.50 utk wm..harga special saya..mehla sms..

utk info set d boleh klik cni 


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 


HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Wednesday, 13 February 2013

Susu Banyak Sejak Makan Set B

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..

Harini nak share testimoni Set menyusu basic Set B ( b complex,vitalea,vitamin c dan alfalfa) yang  kini menjadi pilihan ramai ibu menyusu kerana set mampu milik ini sangat bagus utk melancarkan perjalanan penyusuan. 

Malah saya sendiri mengamalkan Set ini masa mula2 kenal vitamin Shaklee dan consume sepanjang penyusuan anak saya Qaireen yang kini berumur 2 tahun. Alhamdulillagh memang sangat membantu dalam kesihatan dalaman malah melancarkan penghasilan susu. Saya masih menyusu anak saya kini walaupun dah campur tapi vitamin ini masih lagi saya amalkan.

Namun,apa yang saya nak share harini testimoni daripada salah seorang customer Shaklee GBS yang teruja dengan hasil tuaian. Beliau amalkan set menyusu basic set B..Alhamdulillah susu tetap meriah!!








Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Ibu menyusukan anak dengan susuibu perlu mengambil langkah yang bijak iaitu menjaga pemakanan dan pastikan pengambilan makanan yang sihat, seimbang serta lengkap berkhasiat. Supplement yg mengandungi vitamin dan protein adlh alternatif bg mrk yg sukar atau tiada masa utk dptkn mkanan berkhasiat melalui sumber makanan.





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 



 Berminat untuk membuat pesanan produk Shaklee?


HUBUNGI

 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS

 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Tuesday, 12 February 2013

TESTIMONI SET SLIM BASIC PLUS ESP - KURUS DALAM MASA 6 BULAN

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamulaikum dan salam sejahtera semua

Raihan nak kongsikan testimoni customer ni yang amik set slim basic plus esp. Alhamdulillah dalam tempoh 6 bulan beliau slim melim kini dan kulit pun bertambah cantik gitew!!

Saya memang amalkan set slim plus ni utk kesihatan dalaman n kecantikan kulit juga tau..thats why yg jumpa saya sure tanya saya mkn apa n antaranya semua vitamin kt bawah ni...utk kulit Esp sangat2 membantu...so cubalah...








Mahu jadi cantik seperti ini..hanya 6 bulan..biar lambat asal selamat..

Hanya mengamalkan herblax + lecithin + alfafa untuk weight management dan tambahan ESP untuk dapatkan kulit gebu..





SET SLIM BASIC

Lecitin, Alfalfa & Herb Lax

***************************


Set ini sesuai utk semua lelaki dan wanita, serta ibu2 menyusu malah para suami juga buat pesanan set ni. Set yang paling minima dan mampu dimiliki oleh semua orang.

Lecitin : Membantu membakar lemak. Bagus untuk daya ingatan.

Alfalfa :Bertindak sebagai fiber. Kaya dengan protien, kalsium dan garam galian. [ Untuk ibu menyusu, ia membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu kerap pam/ rajin direct feeding.

Herb Lax : Membantu proses pelawasan yang lebih lancar dan baik untuk usus.


****Dapatkan Set Slim Basic dengan bajet Rm100 ke bawah utk pek jimat


ESP

Bagaimana ESP membantu menurunkan berat badan ?

Salah satu manfaat ESP ialah membantu menurunkan berat badan. Ini kerana ESP mempunyai Index Glisemik yang rendah. Apa pula Index Glisemik ni? Jom saya huraikan. 

Index Glisemik (GI)

Setiap makanan yang diambil akan ditukarkan kepada bentuk glukosa. Glukosa berfungsi membekalkan tenaga dan memberikan rasa kenyang. Tempoh tindakbalas pembebasan glukosa kedalm tubuh dikenali sebagai Glycemix Index (GI). Makanan yang membebaskan glukosa dengan lambat memiliki GI yang rendah manakala makanan yang membebaskan glukosa dengan kadar yang cepat mempunya GI yang tinggi.
Glisemik diukur seperti berikut: GI 70 dan ke atas (Tinggi) GI 56- 69 (Sederhana) GI 55 dan ke bawah (Rendah) Di barat, Glycemix Index (GI) telah menjadi salah satu cara yang popular untuk menurunkan berat badan. GI pada asalnya digunakan untuk membantu pengidap diabetes mengawal gula di dalam darah mereka. Secara teorinya, jika GI dapat membantu mengawal gula dalam darah, maka ia juga dapat membantu dalam pengurusan berat badan. BAGAIMANA?

Bagaimana GI membantu menurunkan berat badan.

Kesemua jenis karbohidrat membebaskan gula, namun, kadar pembebasan gula ini bergantung kepada jenis karbohidrat dan kandungan fiber di dalamnya. Segelas jus oren (GI Tinggi) contohnya membebaskan gula dengan lebih cepat berbanding semangkut oat (GI Rendah). Rendah atau tingginya GI dalam sesuatu makanan bergantung kepada perbagai faktor seperti berikut, namun tidak terhad kepada:
a) kuantiti makanan diambil 
b) amaun dan jenis karbohidrat 
c) cara makanan dimasak 
d) suhu semasa makanan diproses dan lain2. 
Makanan yang mempunya GI yang rendah dapat membantu menurunkan berat badan.Memandangkan proses pembebasan gula mengambil masa yang lebih perlahan, maka ianya diserap oleh tubuh dengan lebih lambat membuatkan kita kenyang dengan lebih lama. Manakala makanan berglisemik tinggi lebih mudah diserap tubuh membuatkan kita lambat kenyang dan mudah lapar semula.


ESP mempunya GI 39 sahaja, maka tidak hairanlah ia membantu dalam pengurusan berat badan.jadi, jika anda berhasrat menurunkan berat badan namun asyik lapar aje walaupun baru aje makan, bolehlah cuba ESP ye. Sudah tentulah air kosong sebanyak 3 liter diperlukan sehari beserta dengan pengambilan pemecah lemak dan detox untuk membuang lemak2 berlebihan.




****TIPS DIET AKN DIBERIKAN BG MRK YG MEMBUAT PEMBELIAN DGN SY
utk info set kurus boleh refer cni http://babyqaireen.blogspot.com/search/label/kurus







* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.
Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding 
FB:Raihan's Vita Shop 
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Thursday, 7 February 2013

OMEGA GUARD BAGUS UTK KUATKAN MINDA DAN INGATAN ANAK2

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

OMEGA HARGA RUNTUH JATUH HABIS!!!PROMO BULAN FEBRUARI 2013 OMEGA GUARD BELI 6 PERCUMA 1

JOM PAKAT RAMAI2 FAMILY,SEDARA DAN KAWAN2 DAPATKAN HARGA ISTIMEWA INI...
NAK BELI 1 HARGA RETAIL RM136 WM/RM140 EM
NAK HARGA SPECIAL DARIPADA SY PM SY K...


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

Harini saya nak share tentang omega shaklee tgh hot promo OMEGA GUARD  harga runtuh betul bulan ni. Malah anak saya Qaireen umur 2 tahun juga saya bagi consume juz 2 kali seminggu dan die memang sukakannya. Siap mintak lagi lepas habis sebiji tu. Tapi tak bolehlah nak bagi lelebih budak2 ni...

Apa yang saya perasan anak saya cepat belajar dan bijak je apa yang kita cakap cepat faham. Alhamdulillah bila tengok perkembangan anak ni .Omega memang amat bantu utk kecerdasan otak dan minda anak2. So pada ibu bapa yg ada anak setahun ke atas dah boleh bagi omega gurd ni sebagai makanan tambahn mereka


  • Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
  • Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.





Ni antara kebaikan omega guard utk setahun.


26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
===================================

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
(lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. 
Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 



Berminat untuk membuat pesanan produk Shaklee?



HUBUNGI

 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS

 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Saturday, 2 February 2013

ESP BAGUS UTK IBU HAMIL

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.
Harini nak share lagi tentang ESP boleh diambil ibu hamail.Banyak sangat kelebihan nya. SO jom baca kelebihan dan khasiat utk ibu hamil ni ye..







KENAPA IBU HAMIL PERLU AMBIL ESP? APA KEBAIKANNYA?
===================================
Kebaikan ESP untuk ibu-ibu yang mengandung,
1) ESP adalah supplement terbaik untuk penyediaan badan ke arah proses penyusuan bayi kelak (unless memang kita tidak pasang niat utk breastfeed baby kita). Tidak dinafikan ada segelintir ibu-ibu yang mengalami masalh tiada susu, jadi, ini dia penyelesaian terbaik. (Selain dari konsep Demand vs Supply)
2) Membantu ibu-ibu mendapatkan extra energy dalam keadaan hamil. Agar ibu-ibu tidak merasa letih dan tidak larat.
3) Membantu meningkatkan sistem imun badan ibu, oleh itu ibu merasa lebih sihat dan jarang dijangkiti penyakit.
4) Ibu hamil yang pernah mengambil ESP mengatakan berat mereka lebih mudah/cepat turun selepas bersalin.
5) Kulit ibu lebih halus.
6) Boleh diminum berterusan sehingga selepas kelahiran bagi memulihkan luka dalaman.
7) Membantu aliran darah ibu yang juga semakin bertambah.

Ok kebaikan kepada baby pula?
1) Protein yang berasaskan soya NON-GMO yang sangat baik untuk perkembangan janin (sel terbentuk daripada protein) selain dari untuk tenaga berterusan.
2) Baik utk kulit bayi - comey..kulit putih bersih.
3) Protein membantu membekalkan asid amino yg bertindak membentuk otot & organ bayi.
4) Keperluan protein yg cukup ketika hamil bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu.
5) Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke-3 bagi pertumbuhan fetus



***Peringatan ESP tidak boleh diambil oleh penghidap kencing manis yang menerima insulin.



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 
Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan Ingin mencuba produk Shaklee? 
LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding 
FB:Raihan's Vita Shop 
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...