Sunday, 27 January 2013

ANDA MENYUSU BADAN DAN NAK KURUS??? JOM BACA TESTIMONI MENARIK INI KURUS DGN SET SLIM MENYUSU.. TURUN 20KG DENGAN SET SLIM IBU MENYUSU

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua

Harini saya nak share tentang set slim utk ibu menyusu pulak...Actually set ni bukan saja bagus utk turunkan berat malah melancarkan perjalanan penyusuan ibu menyusu....So kalian boleh baca detail kat bawah khasiat tiap produk ni...

SET SLIM KHUSUS IBU MENYUSU

Supplemen yang di cadangkan untuk ibu menyusu yang nak kurus ialah ESP , LECITHIN dan ALFAFA…Jom baca info kat bawah ye



TESTIMONI DARIPADA Noor Akilla Salleh

APA YG BELIAU ALAMI?

-BERAT TURUN 20KG
-SUSU BADAN MERIAH
-KULIT BERTAMBAH CANTIK

Salam...jika sebelum ni kita share pasal set berpantang, now kite nk share lak set slimming ni... Superb kan..kite xpenah sangka yang kite bleh turunkan berat kite balik..20kg!!! MEMEY TERBAIK!!! Kite consume amek ESP, ALFAFA, N LECHITIN.... Kite teruja laaaa...dah la berat turun, lebih dari zaman b4 preggy, susu pon meriah...kulit pon cantek..n banyak lagila..yg penting cam kite cakap dulu, SHAKLEE MEMEY BESH!!

P/S: Rugi lau xcube!!




ESP
Bagaimana ESP membantu menurunkan berat badan ?

Salah satu manfaat ESP ialah membantu menurunkan berat badan. Ini kerana ESP mempunyai Index Glisemik yang rendah. Apa pula Index Glisemik ni? Jom saya huraikan.

Index Glisemik (GI)

Setiap makanan yang diambil akan ditukarkan kepada bentuk glukosa. Glukosa berfungsi membekalkan tenaga dan memberikan rasa kenyang. Tempoh tindakbalas pembebasan glukosa kedalm tubuh dikenali sebagai Glycemix Index (GI). Makanan yang membebaskan glukosa dengan lambat memiliki GI yang rendah manakala makanan yang membebaskan glukosa dengan kadar yang cepat mempunya GI yang tinggi.
Glisemik diukur seperti berikut: GI 70 dan ke atas (Tinggi) GI 56- 69 (Sederhana) GI 55 dan ke bawah (Rendah) Di barat, Glycemix Index (GI) telah menjadi salah satu cara yang popular untuk menurunkan berat badan. GI pada asalnya digunakan untuk membantu pengidap diabetes mengawal gula di dalam darah mereka. Secara teorinya, jika GI dapat membantu mengawal gula dalam darah, maka ia juga dapat membantu dalam pengurusan berat badan. BAGAIMANA?

Bagaimana GI membantu menurunkan berat badan.

Kesemua jenis karbohidrat membebaskan gula, namun, kadar pembebasan gula ini bergantung kepada jenis karbohidrat dan kandungan fiber di dalamnya. Segelas jus oren (GI Tinggi) contohnya membebaskan gula dengan lebih cepat berbanding semangkut oat (GI Rendah). Rendah atau tingginya GI dalam sesuatu makanan bergantung kepada perbagai faktor seperti berikut, namun tidak terhad kepada:
a) kuantiti makanan diambil
b) amaun dan jenis karbohidrat
c) cara makanan dimasak
d) suhu semasa makanan diproses dan lain2.
Makanan yang mempunya GI yang rendah dapat membantu menurunkan berat badan.Memandangkan proses pembebasan gula mengambil masa yang lebih perlahan, maka ianya diserap oleh tubuh dengan lebih lambat membuatkan kita kenyang dengan lebih lama. Manakala makanan berglisemik tinggi lebih mudah diserap tubuh membuatkan kita lambat kenyang dan mudah lapar semula.

ESP mempunya GI 39 sahaja, maka tidak hairanlah ia membantu dalam pengurusan berat badan.jadi, jika anda berhasrat menurunkan berat badan namun asyik lapar aje walaupun baru aje makan, bolehlah cuba ESP ye. Sudah tentulah air kosong sebanyak 3 liter diperlukan sehari beserta dengan pengambilan pemecah lemak dan detox untuk membuang lemak2 berlebihan.


LECITHIN
Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Bagaimana lecithin membantu anda untuk kurus?

Ada yang bercerita apabila mereka mendapati badan makin mengembang akibat dari pengambilan makanan yang tidak seimbang. Namun bagi yang menyusu badan, tahukah anda, kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu?

* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.
* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau “short memory” yang biasa dilalui selepas melahirkan.
* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi.

Maka selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah ya selamat diambil.


ALFALFA COMPLEX
Bagaimana Alfalfa membantu anda untuk kurus?
Salah satu sumber makanan tetua di dunia.
Mengandungi 8 enzim percernaan dalam kuantiti secukupnya dan membantu pencernaan bagi kesemua tiga kelas makanan.
Mengandungi10 vitamin,15 mineral,gentian dan amat kaya dengan protein
Mencucu usus bagi membuang toksik
Mencuci buah pinggang dan merawat kencing koto
Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
Melegakan sembelit


Nak tahu tak apa lagi khasiat dan kebaikan yg ibu2 akan dapat kalau ambil set slimming ni? ibu2 bukan takat dapat kurangkan berat badan tapi dapat juga:

# Susu badan makin bertambah sebab esp & alfalfa adalah milkbooster
# Tiada lagi masalah keputihan
# Menganjalkan semula payudara
# Memantapkan semula punggung
# Tiada lagi masalah resdung atau alahan
# Strech marsk semasa hamil semakin pudar..
# Merapatkan miss v
# Tiada lagi bau badan
# Tiada lagi tapak kaki merekah – rekah
# Kulit semakin cantik
# Bertenaga walaupun menyusukan anak


Amboi untung betul lah ibu2 yang ambil set slimming ni,macam2 keistimewaan dapat bagus utk penyusuan malah utk slimming pun membantu..rugi kalau tak cuba ni..yang tak menyusukan pun boleh juga kalau nak cuba.jom cepat order sekarang.
Jika ingin mencuba dan ada kekangan kewangan boleh cuba Set Slim Basic kami...




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Saturday, 26 January 2013

Impian Ku - WAHM (WORK AT HOME MOM)

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

LUAHAN HATI

Harini nak berkongsi cerita tentang impian saya. Kalau dulu masa kecik2 mesti masing-masing ada impian dan cita2 sendiri kan...mesti nak kerja yg best2 dan bagus2kan...sama jugak macam saya...Sebenarnya saya tak tau apa yg saya impikan dan apa yg saya cita2kan..hanya sekadar sambung belajar kat Politeknik amik corse Kejuruteraan Awam malah jadi Pelajar Cemerlang tapi jiwa kosong....apa yg saya belajar tu lebih teori dari praktikal tu yang saya hafal tulah yg buat saya score jawab dlm exam..haha........tapi tu bukan minat saya sebab tu saya tak sambung peringkat tinggi lagi dan juz dapat peluang kerja kerajaan ni saya terus terima hingga la sekarang.

Kalau nak kira dari segi pangkat..hmmm...saya memang xdela gred tinggi nak banding dengan kawan sekolah lain semua bekerjaya.Namun ada detik rasa rendah diri dan malu bila kawan2 asyik cerita pasal belajar kat U dan kerja diorang..huhu...seyes memang rasa rendah diri n mungkin sebab tula saya terus diamkan diri dan kurang berhubung dengan kawan lama....Apepun bila dah bekerluarga ni dah ada suami dan anak saya rasa bersyukur saya tetap bahagia dengan cara saya sederhana.  

BIZ SHAKLEE

Syukur Alhamdulillah dipertemukan suami yg sangat menyokong keputusan saya  utk jana pendapatan dengan Shaklee..mulanya hanya sekadar makan sendiri je lepas tu dah rasa kebaikan so saya minat nak biz dan sharing kebaikan produk.Dari bulan pertama juz dapat 2 angka je..lepas tu tiap bulan meningkat ke 3 angka dan masuk bulan keenam 4 ANGKA...wah!!bila jejak 4 ANGKA ni semangat berkobar2 nak serius biz dalam Shaklee walaupun juz part time je Alhamdulilllah saya mampu dapat income melebihi gaji sendiri. Saya juz sharing di FB dan blog sahaja. Yang penting keep sharing,usaha dan doa....


IMPIAN - WAHM(WORK AT HOME MOM)

Impian saya sebenarnya nak jadi WAHM (Work At Home Mom)..pelikkan??kalau boleh semua orang nak bekerjaya saya pulak terbalik???sebab apa?dalam Biz Shaklee ni saya dah jumpa ramai surirumah yg menjana pendapatan ribu riban pada mulanya mereka pun bekerjaya dan bidang profesional lagi tapi memilih biz Shaklee sebagai pendapatan utama. 

Matlamat saya jelas kini saya nak bebas dari kekangan masa di pejabat yg sangat sibuk dan penat serta nak bebas dari kekangan kewangan. Saya dah terlalu penat dengan kerja di pejabat yg memerlukan kerja lebih masa tapi gaji tetap sama.Walaupun saya yakin saya buat part time kini dan mampu jana income lebih tapi saya masih punya kekangan waktu utk fokus. Jadi bila dah jadi WAHM ni saya akan lebih fokus lebih pada biz online Shaklee saya ni dan tumpukan pada keluarga. In shaa Allah utk tahun 2013 saya merancang beberapa bulan lagi saya akan cuba unpaid leave dulu utk fokus dalam biz Shaklee dan kembangkan network bawah saya utk mereka juga lebih maju dan dapat jana pendapatan lebih dengan Shaklee...

Dan impian saya juga nak capai income 5 6 ANGKA utk hidup lebih selesa,menunaikan haji,melancong bersama keluarga...yg paling penting sekali nak bangunkan ummah dgn bersedekah dan berzakat.Syukur since join Shaklee saya rasa banyak yg saya belajar terutama amalan rohani dengan sering dekatkan diri padaNYA utk sentiasa dimurahkan rezki olehNYA. Terima kasih banyak2 pada upline saya Kak N yg sentiasa bagi semangat dan tak putus2 mendoakan kami anak2 dowline utk terus maju dalam Shaklee.


APA YANG SAYA PERLU LAKUKAN UTK CAPAI IMPIAN NI

1)Target tengah tahun ni In shaa Allah saya akan cuti tanpa gaji dan suami bagi sokongan utk biz Shaklee as a WAHM...Suami yakin dengan saya dan saya tak kan sia2kan kepercayaan beliau tunggak utama biz Shaklee saya as a my Biz partner!Saya akan fokus lebih pada Biz Shaklee dan dapat uruskan keluarga di rumah dengan masa sendiri.

2) Istiqamah dan konsisten dengan amalan rohani dan dekatkan diri pada Allah kerana DIA lah pemberi Rezki. Jika kita sering zakat dan sedekah In shaa Allah,Allah lagi melipatgandakan rezki kita, Begitu juga kita amalkan baca quran,solat sunat dhuha dan tahajud...mudah2an dapat laksanakan dengan konsisten in shaa Allah.




3)Saya akan sentiasa keep sharing tentang kesihatan dan kebaikan produk SHAKLEE...Untuk customer saya semestinya ada harga istimewa utk kalian dan konsultansi percuma selepas pembelian...In shaa Allah akan cuba bagi servis terbaik dan kini kebanyakan produk saya akan pos sendiri berbanding sebelum ni. Saya juga menyediakan perkhidmatan penghantaran di kawasan berdekatan.

4) Best offer utk pelanggan setia saya semestinya.....sape yang dah pernah buat pembelian mesti tau offer best price sayakan....


Semoga impian nak jadi WAHM di tercapai satu hari nanti...mudah2an urusan dipermudahkan..Amin....

So kalian yang mencari2 side income dan nak buat part time boleh je nak join dengan saya..In shaa Allah ada guide dan kami ada grup biz kami di FB....sangat santai dan senang utk belajar....yg penting jika kalian dah consume produk Shaklee lagi mudah utk anda promote...Anda sharing apa yg anda makan....utk info biz Shaklee jom klik cni




Nak join Raihan Team??


LIKE Fanpage Babyqaireen Shoppe
FB:Raihan's Vita Shop 
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388 Email:ct_nusrat@yahoo.com 

Tuesday, 22 January 2013

SEMARAKKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI DGN 2 HOT ITEM INI...MENAWAN UTK SUAMI ;)

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Saya suka sangat nak share pasal ESP ni sebab mmg our hot sell betullah...Selalu sangat habis dan nak kena restock...Ramai yg dah beli dan restock bila dah habis sebab rasa serba kekurangan je kalau tak consume Esp termasuk saya jugak...

Alhamdulillah ESP memang item wajib bantu utk kecantikan kulit dan melancarkan penyusuan saya sebelum ni malah bagi tenaga..

So ape kata harini nak share lagi gandingan mantap ESP dan Alfalfa ni utk para ibu2 isteri dan wanita2 di luar sana...jangan ketinggalan grab hot item nih....


BERITA BAIK UTK ISTERI-ISTERI DI LUAR SANA!!





ESP & Alfalfa : supplement HOT dikalangan isteri semestinya buat suami ~

*19 Khasiat ALFALFA* :


- Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
- Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
- Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
- Memberi kelegaan semasa haid.
- Merawat arthitis
- Bagus untuk elergi dan ekzema
- Merawat asma
- Mencuci usus bagi membuang toksik 
- Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
- Meneutralkan asid dalam badan
- Merawat masalah keputihan pada wanita
- Membesar dan menegangkan payudara
- Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
- Memulihkan urat selepas bersalin
- Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
- Meningkatkan stamina seorang suami
- Melegakan sembelit
- Milk Booster bagi ibu menyusu


KHASIAT ESP


kenapa ramai yg sukakan ESP?

-ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
-ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
-Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
-ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
-Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
-Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
-Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
-Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.






* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 



HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 

COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Monday, 21 January 2013

TURUN 5 KG,LEBIH KENYANG DAN KULIT CANTIK BERSERI0SERI DENGAN ESP!!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



TESTIMONI MENARIK ESP


''






SECARA RINGKASNYA BELIAU DAPAT RASA

-BERAT BADAN TURUN 6KG
-RASA KENYANG TAK LAPAR
-SUSU JADI PEKAT
-KULIT MUKA BERSERI


SERONOKNYA!!!!SAYA SUKA!SAYA SUKA!

nak CANTIK.,KURUS,TEGANG,ANJAL,GEBUS.. nak SUSU BANYAK SERTA BDN SIHAT..JOM AMALKAN ESP

Alhamdulillah saya sendiri amalkan esp utk penyusuan dan kshtn dalaman malah utk kulit juga,..

info esp klik cni 








* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

 Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 


Ingin mencuba produk Shaklee? 

LIKE FB Raihan Vita E Shoppe 
FB:Raihan's Vita Shop
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Saturday, 19 January 2013

ESP SEMEMANGNYA UNIK!!!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Harini saya nak share tentang KEUNIKAN ESP yg sememangnye hot item kami dan stok esp saya selalumje habis macam goreng pisang panas..Nak nak bila ada promo Esp lagi la ramai yg berebut nak beli...huhu....Dan semestinya Esp ada supplement wajib saya di rumah semestinya utk penjagaan kulit muka dan kesihatan dalaman....hehe.....Boleh tengok gambar kat bawah ni fungsi Esp serba ringkas ni..





Sebelum tu nak kena tau yg ESP ni singkatan kepada Energizing Soy Protein.Jom kita baca info kenapa protein penting utk diri kita.


Kenapa Protein penting? 

Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan. Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibody, hormone, enzim dan sel darah merah. Protein penting untuk pembaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangkahayatnya. Protein adalah bahan untama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati
Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee

Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh berta
han selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.



Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:


Ni serba ringkas penjelasan fungsi ESP ni

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. (Alhamdulillah since saya consume Esp ni memang bantu utk jadikan kulit saya cantik...hehe...)

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat. ( Esp ni selamat diambil orang lelaki ye sebab selalu je mitos yg soya xleh amik takut hormon diorang berubah jadi cam perempaun tp dengan ESP jgn risau kandungannye dijamin selamat ok!!)

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

ESP menjadi rebutan ramai orang. Ni antara kombinasi yang sering menjadi pilihan ramai dengan produk Shaklee yg lain :


♥ ESP + Vit E --> Awet muda & kulit cantik

♥ ESP + Alfalfa --> Set penyusuan minimum

♥ ESP + Set pregnancy --> Set kehamilan untuk kulit bayi yang cantik mulus serta kesihatan diri ibu hami

♥ ESP + Set skincare --> Untuk skin renewal process terutama yang mempunyai jerawat serta parut

♥ ESP+Mealshake+PD --> Mighty tripple gem, sarapan mudah untuk berikan rasa kenyang sehingga lunch hour ( Saya dah cuba, memang umpphhh..sedapp)

♥ ESP + Set Pantang --> Alternatif moden untuk berpantang serta membantu penyusuan seawal kelahiran bayi anda

ESP UTK SEMUA...

Sebenarnya ramai yg ingat utk ibu menyusu je,ESP ni bukan untuk ibu menyusu je ye..sesuai utk semua...rugi kalau tak cuba..sape yg memerlukan ESP ni???

1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. 
Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik


Ni antara testimoni yang dah consume ESP














Bagaimana pula dengan anda???Tak nak cuba ESP yg best ni??So jangan malu2 nak bertanya n order ok

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

 Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 

LIKE Fanpage RaihanVitaminEShoppe
FB:Raihan's Vita Shop 
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Thursday, 17 January 2013

ESP BANTU BANYAKKAN SUSU DAN BANTU PUDARKAN PARUT JERAWAT

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Harap kalian semua sihat2 belaka...tapi harini saya tak berapa sht dah berapa hari selsema n batuk..Hampir nak demam tapi mujur tak demam sebab kena pergi kerja...huhu..

Ok xpe...sambil2 duduk ni better sy update blog..Semestinya produk pilihan saya dan pilihan ramai di luar sana iaitu ESP SHAKLEE...

Nak share 2 testimoni berbeza yg hepi dengan penangan esp ni...Jom baca..




ESP ni bukan untuk ibu menyusu je yer... ia sesuai utk seisi keluarga..UNTUK:

1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik

Memang ESP menjadi rebutan ramaiiiiii orang. Kombinasi yang sering menjadi pilihan adalah :


♥ ESP + Vit E --> Awet muda & kulit cantik

♥ ESP + Alfalfa --> Set penyusuan minimum

♥ ESP + Set pregnancy --> Set kehamilan untuk kulit bayi yang cantik mulus serta kesihatan diri ibu hami


ESP + Set skincare --> Untuk skin renewal process terutama yang mempunyai jerawat serta parut


♥ ESP+Mealshake+PD --> Mighty tripple gem, sarapan mudah untuk berikan rasa kenyang sehingga lunch hour ( Saya dah cuba, memang umpphhh..sedapp)


♥ ESP + Set Pantang --> Alternatif moden untuk berpantang serta membantu penyusuan seawal kelahiran bayi anda

Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee

Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh berta
han selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.





Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh
gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee?
LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding 
FB:Raihan's Vita Shop 
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Tuesday, 15 January 2013

SHAKLEE PILIHAN KU - MY PART TIME BIZ

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Nak share macam mana saya boleh terjebak dengan Biz Shaklee ni sedangkan saya dah ada kerja tetap. Tapi even ada kerja tetap masih tak dapat menampung kewangan kami sekeluarga.Gaji bulanan tu cukup2 makan je..hehe... Saya perlu cari jalan dan akhirnya Shaklee pilihan tepat saya. Jom baca nape saya nk join sgt Shaklee ni..


Kenapa Saya Jatuh Cinta dengan Produk Shaklee


Alhamdulillah diberi peluang mengenali Shaklee hanya sekadar ingin mencuba Set Penyusuan Set B (b complex,vitamin c,vitalea dan alfalfa) pada usia anak saya 3bulan masih lagi menyusu badan memandangkan niat saya ingin menyusu anak sepenuhnya kalau boleh dalam 6bulan pertama dan meneruskan hingga umur 2tahun. Saya tertarik dengan blog Kak Norita (kini upline saya) dan membeli daripada beliau.

Awalnya sebab tengok testimoni yg dah cuba set menyusu dapat hasil memberangsangkan malah mendapat kesihatan dan kecantikan juga...saya pantang bab2 kesihatan dan kecantikan ni..hehe..

Yes!saya memang betul2 jatuh cinta bila sebulan consume memang ternyata bantu dalam penyusuan saya..Saya kekal bertenaga malah dapat pam susu dengan banyak utk bekalan anak semasa di taska. Malah anak saya jarang sakit dan kulit pun cantik coz minum susu mamanya yg berkhasiat!!Apa yg kita makan n minum anak kita pun dapat jugak tau melalui susu..so memang kena jaga bab2 ni k..


Alhamdulillah kini anak saya berumur 2 tahun lebih masih lagi menyusu walaupun dah campur...memang dah tak buat stok dah...



     Ni stok susu saya dalam pantang+bekerja dulu..Alhamdulillah..skrg anak dah 2tahun sebulan kurang nyusu dah..tp lega dapat capai target




           menyusu anak di public guna nursing cover..senang xyah bawak botol susu..en huby                         banyak bg sokongan...love u huby!!


JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE

Setelah berkira2 dan berbincang dengan suami,saya berminat nak buat side income dengan Shaklee. Dengan bimbingan daripada upline saya dan grup biz kami di FB saya hanya sekadar sharing info di FB dan di blog ini,Alhamdulillah kini saya mampu jana pendapatan 4angka dalam tempoh setahun jugakla..

Syukur sangat2 dapat bantu keluarga malah dengan tips yg diberi upline saya dan berkat usaha membuahkan hasil..yeah!!Kini saya mempunyai jaringan downline saya sendiri utk guide line bagaimana utk bermula biz ini...

Jika anda consume dan anda tahu kelebihan produk maka jom sama2 kita sharing kelebihan produk dan jana pendapatan dengan shaklee...Yang penting usaha,yakin dan rajin...In shaa Allah anda mampu lakukkannya..

utk lebih info tentang Biz Shaklee leh refer cni ye


Alhamdulillah dapat sijil ni pas pencapaian dlm shaklee hmpir 2tahun..target naik rank tggi setaraf dgn geng euphoria lain yg dah berjaya..tq my sifu ats sokongan n tunjuk ajr..thn ni akn lbh berjaya lg in shaa Allah..bg yg minat bak biz shaklee jgn malu2 pm sy..in shaa Allah sy akn guide kalian



Keistimewaan Shaklee 

Ni antara keistimewaan Shaklee yg sememangnye buat saya lebih yakin dengan syarikat ini..


  • Shaklee adalah syarikat vitamin yang telah lama berada dalam pasaran sejak tahun 1956 lagi. Produknya yang asli dan semulajadi benar-benar menawan hati saya ditambah ia memberi kesan yang hebat pada taraf kesihatan saya dan keluarga. 

  • Ia antara syarikat MLM yang adil. Apabila dah bergelar pemimpin [bermula tahap Supervisor] bermakna kita dah break dari upline kita.  Oleh kerana Shaklee tidak mengamalkan skim piramid maka bonus kita dibayar mengikut usaha yang kita letakkan. Dalam Shaklee pendapatan kita boleh melebihi pendapatan upline apabila kita berusaha dengan lebih baik. Bukan sahaja pendapatan, malah kita mampu melangkaui pangkat upline kita sekiranya kita rajin berusaha. 

  • Bonus dibayar tidak melalui upline atau mereka yang sponsor kita tetapi ianya langsung dari syarikat. Bonus juga diberi dalam bentuk tunai. Tidak perlu downline untuk mendapat bonus dari syarikat. 

  • Harga produknya sangat berpatutan dan setanding dengan kualiti yang kita bayar. Produk asli dan semulajadi terbukti apabila tiada silika gel di dalam botol vitamin Shaklee. 
  • Halal dan diyakini serta punya kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. 


Nak JANA PENDAPATAN dengan saya boleh hubungi saya

SHAKLEE ID 852419


SITI NUSRAT RAIHAN BINTI IDRIS
FB:Raihan's Vita Shop (sila Add Friend Terlebih dulu)
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Sunday, 13 January 2013

Testimoni Mealshake: Kini Anak Saya Makin Berselera Makan dan Makin Berisi

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...


Alhamdulillah harini saya nak share testimoni anak saya sendiri yang kini bertambah selera makan dan semakin sihat ceria since dah elok demam. Alhamdulillah syukur sangat2 sebab sebelum ni Qaireen demam seminggu langsung tak de selera makan hanya bergantung pada susu tepung dan badan je. 

Badan semakin susut memang sangat merisaukan takut apa2 jadi memandangkan demam hampir seminggu. Hari keempat demam kami suami isteri terus refer Hospital pakar Pantai utk check darah takut sakit lain lak..Syukur tak de ape2 doc bgtau jangkitan dalam kerongkong memandangkan Qaireen ni asyik menangis je sepanjang masa dan asyik nak bersukung je ngan saya nih.. Aduh...memang sangat tak larat hokey! sebab saya sendiri rasa tak terurus coz duk berjaga anak. Dia lak macam fobis je nak baring sebab takut kena bagi makan ubat..huhu....

So alternatif saya bagi anak saya nutriferon dan mealshake..Ni saya bagi berasingan..Nutriferon ni utk imun badan die penggan ti ubat..Mujur die nak minum coz mx dalam susu die..dan mealshake pun mix dalam susu die jugak..yg ni rasa vanilla so bila mix dalam susu memang lagi sedapla..habis terus susu yang diminum.. Syukur tak lama tu ank kembali sihat n selera kembali ada...


Bulatkan perut anak saya?haha...Gambar ni selepas elok demam...Sekarang ni makan bertambah je dan kadang2 ikut suka die je nak mintak makanan sampai tak terlayan...hehe...
Apa pun syukur ke hadrat Ilahi..KIta hanya berusaha dan Allah yg bagi kesihatan pada kita..
Jom cuba Mealshake ni sebagai makanan tambahan anak dan kesihatan mereka.




                                            my lil qaireen yg berumur 2thn sekarang...





SUPPLEMENT UTK ANAK ANDA MEALSHAKE...

DALAM BENTUK SERBUK MINUMAN HANAY BANCUH SEDIKIT SAHAJA DALAM MINUMAN KEGEMARAN MEREKA...PASTI MEREKA GEMARI...

Jika anak-anak anda mempunyai masalah-masalah seperti:

1. Kurang selera makan
2. Sering sembelit
3. Asma
4. Tidak fokus di dalam kelas
5. Sering selsema
6. Kurang berat badan


MealShake

# Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
# Kaya dengan sumber kalsium dan protein
# Amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat
# Pilihan protein soya terbaik anda






* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 
LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding 
ADD FRIEND FB:Raihan's Vita Shop 
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Thursday, 10 January 2013

TURUN 10KG DALAM MASA 2BULAN DENGAN SET SLIM BASIC!!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua....

Meh kali ni nak cite testimoni best dari kawan laki sekolah dulu.

Alhamdulillah tumpang hepi dengan berita dari kawan atau merangkap bekas jiran saya masa zaman sekolah rendah dulu Mizi Aqel...
Beliau amalkan consume LECITHIN dan ALFALFA SHAKLEE..hanya sekadar ingin emncuba dan hasilnya dapat BERAT BADAN IDEAL dan semakin SIHAT,
RAHSIAN KEJAYAAN adalah KONSISTEN makan VITAMIN ini dan SENAMAN utk CEPAT TURUN berat..

Suka!suka!suka!


SET SLIM BASIC

Lecitin, Alfalfa & Herb Lax
***************************


Set ini sesuai utk semua lelaki dan wanita, serta ibu2 menyusu malah para suami juga buat pesanan set ni. Set yang paling minima dan mampu dimiliki oleh semua orang.

Lecitin : Membantu membakar lemak. Bagus untuk daya ingatan.

Alfalfa :Bertindak sebagai fiber. Kaya dengan protien, kalsium dan garam galian. [ Untuk ibu menyusu, ia membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu kerap pam/ rajin direct feeding.

Herb Lax : Membantu proses pelawasan yang lebih lancar dan baik untuk usus.


****TIPS DIET AKN DIBERIKAN BG MRK YG MEMBUAT PEMBELIAN DGN SY


utk lebih info set slim leh klik link kt bawah ni ye
http://babyqaireen.blogspot.com/search/label/kurus





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

TESTIMONI ESP SUSU BADAN BERTAMBAH DAN MENGENYANGKAN..

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua


Actually sejak akhir2 ni ramai yang consume ESP yang ternyata kehebatan dan keberkesanannya...Out HOT produk!
Walaupun harga boleh tahan tapi berbaloi cuba...Jom baca testimoni ni ibu menyusu yang consume ESP ni susu beliau semakin bertambah dan mengeyangkan..






ESP ni bukan untuk ibu menyusu je yer... ia sesuai utk seisi keluarga..UNTUK:

1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik

Memang ESP menjadi rebutan ramaiiiiii orang. Kombinasi yang sering menjadi pilihan adalah :


♥ ESP + Vit E --> Awet muda & kulit cantik

♥ ESP + Alfalfa --> Set penyusuan minimum

♥ ESP + Set pregnancy --> Set kehamilan untuk kulit bayi yang cantik mulus serta kesihatan diri ibu hami


ESP + Set skincare --> Untuk skin renewal process terutama yang mempunyai jerawat serta parut


♥ ESP+Mealshake+PD --> Mighty tripple gem, sarapan mudah untuk berikan rasa kenyang sehingga lunch hour ( Saya dah cuba, memang umpphhh..sedapp)


♥ ESP + Set Pantang --> Alternatif moden untuk berpantang serta membantu penyusuan seawal kelahiran bayi anda





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

 Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan


Ingin mencuba produk Shaklee? 

 LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding 
FB:Raihan's Vita Shop (ADD FRIEND SAYA)
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...