Friday, 6 September 2013

ATASI HAID TAK TERATUR DENGAN GLA COMPLEX

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not inended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Harap2 u all semua sihat2 je....kat blog saya memang tak sah kalau asyik share pasal testimoni jekan....of coz la kan...sebab nak u all semua tau kebaikan produk Shaklee memang best2 dan meletop..kali ni nak share testi Gla Complex pulak...

Semua orang tau Gla ni lebih kurang cam EPO...Bagus untuk stabilkan hormon malah dikenali vitamin kesuburan jugak tau...tapi jangan lak fikir yg Gla ni khusus utk yang dah kahwin je,...oh no no no..sesuai utk semua sebenarnya termasuk lah orang lelaki...nanti tengok review kebaikan dan kelebihan Gla kat bawah ye...

Sebenarnye saya sendiri baru 2bulan consume Gla Complex..serius memang best sebab sebenarnye period saya tak berapa regular beberapa bulan lepas...Jadi inisiatif saya sendiri nak cuba amalkan Gla Complex dan alhamdulillah sebulan consume dah ok epriod tak lari lama la beza sebelum ni sukati ati je die nak dtg bila...huhu..mujurla lum nak tambah sorang lagi..Apa pun memang kena usaha ye..takut berlarutan jadi lain lak...

Ok lah jom baca testi best ni share dari gru ekslusif kami Shaklee GBS..


PERIOD TAK REGULAR???

Shikin Haidir
""assalam ..nak share testimoni kwn sy yang amik GLA complex cz period die xdtg lbh krg 6 bln...lps mkn gla 8 hari , alhamdulillah period die dtg..n now die da order sbotol lg ..dasatkan gla ni hehehe"

GLA BANTU REGULARKAN PERIOD


→ NAK CANTIK

→ NAK HAMIL
→ NAK REGULAR PERIOD
→ NAK ATASI PMS
→ NAK HILANGKAN SNGUGUT
→ NAK KAWAL DIABETIS
→ NAK KURUS
→ NAK KECUTKN CYST
→ DAN BYK LAGI

Jom Lihat 15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex ni....


Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
Membantu dalam menangani menopous
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangani Ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan Imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolestrol
Untuk fungsi saraf

Ada banyak faktor yang menyebabkan haid tak teratur. Antaranya ialah: 

1. Berat badan tak stabil
Gurlz ni kategori (kenderaan berat ikut kiri) hehe.. Jangang marah gurau je. Kalau badan korang senang naik,secara automatik hormon korang tak stabil. Bila hormon tak stabil, haid pun susah datang. Darah kotor dalam badan susah nak dibuang. Tak bagus untuk kesihatan ni.. Jadi cuba jaga ape yang korang makan tu. Cara terbaik ialah turunkan berat badan secara sihat.  

2. Pola makan  
Selalu jadi kat awek-awek yang nak berdiet selalu ni ha. Diet tapi tak kena gaya. Sampai tahap berdiet yang teramat sangat, konon nya tak nak makan nasi (aneroxia), tapi bila makan je nak muntah. Badan tak leh nak accept makanan lagi (bulimia) atau pun korang terlalu obses untuk berdiet secara sihat, ni semua boleh kacau kitar haid.. Jangan sampai badan korang merajuk dengan korang ok.


3. Melakukan aktiviti yang berat
Tak boleh buat kerja berat-berat. Korang kena dapatkan rehat yang cukup bila tarikh untuk period tu semakin hampir. Tiap-tiap bulan kan dah kira kat kalendar. Jadi take note bila masa korang akan period. Walaucam manapun korang masih lagi digalakkan bersukan. Setakat berjogging atau berbasikal tu ok je. Dapat jugak melancarkan peredaran darah korang.Ye dak

4. Stres
Kalau korang selalu tertekan, selalu berpenyakit, selalu makan ubat. tak mustahil la period korang selalu lambat. Semua tu boleh menyebabkan menyebabkan hormon tak stabil. , Hormon ni sangat penting untuk menstruasi. 



5. Menyusu 
Ni bagi yang dah kawin dan ade baby je la. Kalau dah ade baby tapi menyusu baby tu lebih dari setahun pun period jadi tak teratur gak.

6. Masalah kesihatan
Ni masalah ovum tak nak lepaskan telur dari rahim. Telur tu mesti cukup matang dulu sebelum dilepaskan. Ni memang kita tak boleh nak elak. Nak detect pun tak tau lagu mana nak buat. Kalau rasa dah lama sangat tak mai period, elok la p jumpa doktor. Doktor akan buat kemoterapi dengan menggunakan radiasi dekat pungkok. 



credit to utk punca haid tak teratur

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.



Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


****Saya juga membuat penghantaran ke seluruh Malaysia dan luar negara.

2 comments :

maermawati Mohamad said...

watiemohamad.blogspot.com/GLA Complex/HAID tidak teratur

maermawati Mohamad said...

watiemohamad.blogspot.com/GLA Complex/HAID tidak teratur