Saturday, 19 January 2013

ESP SEMEMANGNYA UNIK!!!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Harini saya nak share tentang KEUNIKAN ESP yg sememangnye hot item kami dan stok esp saya selalumje habis macam goreng pisang panas..Nak nak bila ada promo Esp lagi la ramai yg berebut nak beli...huhu....Dan semestinya Esp ada supplement wajib saya di rumah semestinya utk penjagaan kulit muka dan kesihatan dalaman....hehe.....Boleh tengok gambar kat bawah ni fungsi Esp serba ringkas ni..





Sebelum tu nak kena tau yg ESP ni singkatan kepada Energizing Soy Protein.Jom kita baca info kenapa protein penting utk diri kita.


Kenapa Protein penting? 

Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan. Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibody, hormone, enzim dan sel darah merah. Protein penting untuk pembaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangkahayatnya. Protein adalah bahan untama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati
Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee

Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh berta
han selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.



Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:


Ni serba ringkas penjelasan fungsi ESP ni

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. (Alhamdulillah since saya consume Esp ni memang bantu utk jadikan kulit saya cantik...hehe...)

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat. ( Esp ni selamat diambil orang lelaki ye sebab selalu je mitos yg soya xleh amik takut hormon diorang berubah jadi cam perempaun tp dengan ESP jgn risau kandungannye dijamin selamat ok!!)

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

ESP menjadi rebutan ramai orang. Ni antara kombinasi yang sering menjadi pilihan ramai dengan produk Shaklee yg lain :


♥ ESP + Vit E --> Awet muda & kulit cantik

♥ ESP + Alfalfa --> Set penyusuan minimum

♥ ESP + Set pregnancy --> Set kehamilan untuk kulit bayi yang cantik mulus serta kesihatan diri ibu hami

♥ ESP + Set skincare --> Untuk skin renewal process terutama yang mempunyai jerawat serta parut

♥ ESP+Mealshake+PD --> Mighty tripple gem, sarapan mudah untuk berikan rasa kenyang sehingga lunch hour ( Saya dah cuba, memang umpphhh..sedapp)

♥ ESP + Set Pantang --> Alternatif moden untuk berpantang serta membantu penyusuan seawal kelahiran bayi anda

ESP UTK SEMUA...

Sebenarnya ramai yg ingat utk ibu menyusu je,ESP ni bukan untuk ibu menyusu je ye..sesuai utk semua...rugi kalau tak cuba..sape yg memerlukan ESP ni???

1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. 
Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik


Ni antara testimoni yang dah consume ESP














Bagaimana pula dengan anda???Tak nak cuba ESP yg best ni??So jangan malu2 nak bertanya n order ok

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

 Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 

LIKE Fanpage RaihanVitaminEShoppe
FB:Raihan's Vita Shop 
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

No comments :