Friday, 13 December 2013

ANGAN-ANGAN MAT JENIN???

Saya pasti semua orang mesti ada angan-angan dan impian kan?? 
Sama juga seperti saya..saya berangan nak ada duit banyak..nak jalan2 melancong..berangan tak yah pergi kerja waktu ofis hour n kerja sendiri....dalam shaklee lak berangan nak jadi Master Coordinator...berangan nak ada nama atau gambar ada dalam majalah Shaklee today walaupun masa tu masih ahli biasa tiada rank apa2 pun...Saya berangan hampir 3tahun juga since join Shaklee pd tahun 2011 lagi...
Dan kini angan-angan ada yg dah tercapai.Saya dah jadi Master Coordinator pada bln 9 2013.dah ada gambar dalam majalah shaklee today.dapat income lbh hebat dr kerja lama malah kini buat fulltime Shaklee ikut masa sendiri lagi....seronoknya ada kualiti masa dgn keluarga.jaga ank 24jam depan mata.

Apa yg saya angan2 kan adalah impian sy...saya sebut dalam setiap doa dan imaginasikan sentiasa..saya guna LOA utk realisasikan impian sy...
Adakah kalian pun ada angan2 yg dah berjaya digapai?? Atau sekadar angan2 mat jenin..mula2 nak buat pastu hangat2 tahi ayam je kot...apa yg kita angankan tu pasti akan rasa bestnya bila jadi kenyataan kan..so, jadilah org yg bijak dan berusaha utk capai angan2 itu..bukan hanya dari kata2 je pandai cakap..buatnya tidak...Gerakkan n cari push factor utk kita berjaya...

Push factor sy adalah ingin bebas dr beban kewangan n ingin yg terbaik utk ank kami...saya dah puas hidup cukup2 sahaja..tetap bersyukur apa yg kita ada..kalau kita ada duit lebih banyak perkara kita boleh buatkan???beramal sedelah n zakat...dulu cukup2 nak beramal pun cukup n berkira2...

Jadi sedarlah dari angan2 itu...realisasikan ia dgn usaha....atasi ketakutan n kelemahan diri.

Jumpa kalian di puncak kejayaan!



Salam sayang,

Master Siti Nusrat Raihan Binti Idris

Sunday, 17 November 2013

ALHAMDULILLAH...KAMI BERPINDAH RUMAH BARU DAN CUTI- CUTI KE MIRI

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera...



Siannya daku dah sebulan rupanya tak update blog..Sedihnya....Apakan daya sebab dalam tempoh sebulan ni memang teramat lah bz yg amat..hehe...Actually rupanya begini jadi Master huru hara sikit...haha...Bulan 10 memang sangat bz coz dengan kembalinya Vit C Shaklee 500mg yang sangat HOT itu..Alhamdulilah saya dapat borong banyak 120 botol dan belikan utk ank-anak Shaklee yang lain juga...Wah baiknya mak ni..untung jadi ank2 saya..haha..ops!!

Sebenarnye dalam ada Vitamin C ni jugak kami baru je pindah rumah baru area 1 tempat juga Pulau Indah sebelum ni tinggal kuarters kastam.memang sempit rumah n bersepah dgn stok2 vitamin..haha...Alhamdulilah rumah baru lebih selesa n dapatlah beli almari vitamin yang diidam2kan..haha....suka..suka....



keadaan rumah yg bersepah baru pindah..yang penting vitamin susun cantik2 dulu



   tadaa....nilah almari vitamin saya...mini stokis utk ank2 cucu dtg rmh amik barang




vitamin c ku yg tersusun cantik..jgn jeles ye!!jom mai beli ada banyak lagi stok utk kalian...hehe


Ok dalam pada bz Vitamin C yg hot ni ada..saya bercuti ke Miri atas jemputan sifu saya Master Norita di samping beliau nak raikan kami suami isteri sempena naik rank Master Coordinator pada bulan 9 haritu..Alhamdulillah dapat penginapan free 3 hari 2 malam di Hotel Marriot Miri n maka free jugak..yippie!!Syukur..Actually kami tambah 1 hari lagi tido gara2 nak berjalan area Miri tak habis lagi...Tq sifu atas layanan kalian dan rakan2 biz di Miri..In shaa Allah nak datang lagi...



















                                                   ayah n anak sakan mandi kolam





sempat amik gambar curi2 dari dalam kereta...depan rumah sifu Kak Norita ku syg..hehe








Wednesday, 16 October 2013

EBOD - EUPHORIA BUSINESS OPPURTUNITY DRIVE DI HOTEL CITRUS KL PADA 12 OKTOBER 2013

Assalamualaikum dan sala sejahtera semua...
Harini nak sharing aktiviti terbaru team kami anjuran our sifu Master Norita Idris dan suami beliau di Hotel Citrus Kl pada 12 hb Oktiber 2013.
Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan ramai ahli2 baru yg hadir utk lebih ilmu dan info pendedahan tentang biz Shaklee ini...Sangat hepi sebab ramai ank2 cucu cicit saya yg turut serta utk majlis ilmu ini.
Yang menarik ada acara cabutan bertuah utk peserta yang hadir dan special hadiah2 utk leader2 dan semestinya hadiah besar daripada sifu saya sempena  saya naik rank Master Coordinator bulan September..Alhamdulillah syukur sgt2..rasa sgt2 dihargai..Jom tengok2 gambar sekitar majlis...





















Free gift from sifu Master Norita Idris...suke2!




Syukur Alhamdulillah dan terima kasih byk2 my sifu Master Norita Idris n suami belanja makan meraikan kejayaan kami as a Master Coordinator di Prince Hotel KL mlm td.tq kawan2 yg join celebrate sama.sambil mkn2 kami share tips biz..byk sharing dr sifu n kwn2 yg dah berjaya...

Friday, 11 October 2013

TAHNIAH KEPADA LEADER2 BAWAH NAUNGAN RAIHAN TEAM KE BAWAH UTK BULAN SEPTEMBER 2013

RECOGNITION :


Salam Oktober buat semua ank2 cucu Shaklee Raihan Team..Tahniah diucapkan kepada semua ahli dengan sales kalian yg melonjak habis bulan September.Moga kalian dapat kekalkan prestasi pada bulan Oktober ini dengan semangat baru.

Tahniah kita ucapkan kepada leader2 yang naik rank,maintan dan mereka yg mula merasa bonus dari Shaklee pd bulan 10 ini nanti..Anda tau siapa anda...segalanya hasil usaha kalian ye....Yang masih belum target check balik kenapa dan setting balik niatmtarget dan amalan kerohanian dpt diringkatkan lagi...

Tahniah kepada mereka yg naik rank bulan ini ye

New Coordinator
Azira Mamat

New Senior Supervisor
Safura Suhaimi
Misriah Yahaya
Nasirah Yusof (cucu)

Efektif Senior Supervisor
Adah Yusof
Sue Sloves

New Supervisor
Chinta Farisha
Fedila Norazwan (cucu)
Lily Ladyana (cucu)
Ina Milo Ice (cucu)

Diana (Cucu)
Sabarina bakar (cicit)



Efektif Supervisor
Nila kandi juita
Masleza kasim
Mila muda
Noraishah Abas
Norakamshah Abdul Patah

Rosni

Moga kejayaan mereka menjadi inspirasi buat kalian semua utk sama2 mendakim ek puncak kejayaan.Masih jauh lagi perjalanan tetapi kalian sendiri yg perlu corakkan biz shaklee kerana tiada yg mustahil utk anda turut sebaris dengan nama2 mereka ini...

Selamat maju jaya buat semua utk bulan Oktober!

Salam sayang
Siti Nusrat Raihan Bt Idris

Tuesday, 1 October 2013

AKHIRNYA!!! ALHAMDULILLAH MASTER COORDINATOR SEPTEMBER 2013 MILIK KAMI....




Alhamdulillah syukur yg tak terhingga.semalam adalah closing yg terhebat buat sy dan ank2 cucu cicit shaklee sy dgn sales yg mencanak2...Allahukbar!!
Syukur ke hadrat ilahi Allah perkenankan doa sy utk naik rank MASTER pd bulan September..Terima kasih yg tak terhingga insan kesayangan sy iaitu suami tersygEncik Kachang, mak abh n mak mertua, family, ank2 didik shaklee Raihan team n kwn2 serta customer 2 sy trsyg2...dan yang paling istimewa sifu Shaklee sy MasterNorita Idris dan suami beliau abg naquib yg membawa sy ke dunia biz Shaklee ini.

Keputusan utk cuti tnpa gaji mmg pilihan yg tepat utk sy melebarkan sayap dlm biz Shaklee.Walaupun xpunya master dlm pelajaran setakat level sijil politeknik..tak dpt habiskan bljr diploma krn nak kerja kerajaan.pernah mendapat tentangan keluarga utk bekerja sektor kerajaan kelayakan gred spm je wpun sy tau sy boleh pergi jauh lg.Saya tidak menyesal ats keputusan ini malah sgt2 bersyukur dgn setiap pengalaman yg tak ternilai ini.

Mengenali Shaklee adalah anugerah terindah buat sy.Tujuan utama join Shaklee nak bantu suami n bebas dari beban kewangan.gaji pun cukup2 makan je.Saya inginkan keselesaan hidup n tentu sekali utk ank saya Qaireen sumber inspirasi utk sy terus gigih dlm biz shaklee ini.Yang penting berkat sokongan n doa restu suami yg kini semakin serius dlm biz Shaklee.Pencapaian demi pencapaian kami terima dgn rank, insentif dan income yg hebat bermula 2 3 4 n kini 5 angka Allahuakbar!! Paling best trip 5 star percuma shaklee ke KK baru2 ini..In shaa Allah thn dpn target international.

Alhamdulillah dengan Shaklee dapat seimbangkan dgn amalan kerohanian utk bekalan dunia n akhirat.thanks my sifu kak norita ats segala ilmu dan amalan kerohanian yg telah diajar..Moga akk n keluarga diberi kesihatan n kesejahteraan.Beliau adalah guru Shaklee sy yg akn sy sentiasa menjadi sumber inspirasi sy..

Di kesempatan ini, nak ucap Selamat Hari Lahir buat abah saya IDRIS BIN KASSIM yg genap usia 84tahun pada harini..moga abah semakin sht dan diberi kesihatan yg baik..syg mak abh n mak mertua ketat2.semuanya ats doa mereka.

Akhir sekali,usaha doa dan tawakal pasti berjaya..dengar ckp n tips dr mentor iaitu upline kalian pasti berjaya in shaa Allah.Moga ank2 didik saya Raihan Team dan kwn2 JUTAWAN MUSLIMAH terus semangat n berjaya dlm biz Shaklee ini.

♥♥Jangan takut utk bermimpi♥♥
MASTERS SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS & MOHAMAD HAFIEZ CHE RAMLI

ALHAMDULILAH SENIOR KEY COORDINATOR BULAN JULAI 2013..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
Saje nak share kehepian saya bila muka terpampang kat HQ..rasa mana2 branch semua ada....cita2 saya adalah nak berada dalam majalah Shaklee tertunai..hehe....




P hq gatal snap gmbr sendiri kt info board tu...
Hehe...sape cam sy sila angkat mouse?????

Alhamdulillah pencapaian setelah lebih 2 tahun join Shaklee..

ank2 u all can do better than me ok...jgn tunggu lama2 nak naik..guna vacuum terus ye pecut utk naik rank seterusnya...


Yang penting ikut cakap mentor iaitu upline kalian...jika upline tak aktif refer upline pada upline iaitu nenek korang..In shaa Allah kejayaan seorang leader dgn lahirkan ramai leader bawah organisasinya....Jadi jangan abaikan downline k.

Monday, 30 September 2013

COQHealth untuk Penjagaan Kesihtan jantung Anda. Jom ketahui tanda-tanda awal jantung tidak sihat.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not inended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



TAWARAN ISTIMEWA  hanya pada bulan SEPTEMBER sahaja!!
Beli 6 botol COQHealth PERCUMA 1 BOTOL lagi!!

Jom pakat ramai-ramai dengan family,kawan-kawan dan sedara mara beli PRODUK ISTIMEWA pada HARGA RUNTUH...TAWARAN TERHAD sehingga 30 SEPTEMBER 2013 sahaja!!




Sept Best Deal : Buy 6 FREE 1




Pernah tak anda dengar cerita ketika seseorang tu bersukan, tiba-tiba dia jatuh rebah lalu meninggal dunia? Atau pernahkah anda mendengar seseorang itu meninggal dunia secara tiba-tiba atau di dalam tidur? Setelah bedah siasat dilakukan baru lah kita ketahui bahawa mangsa tersebut terkena serangan jantung. Di zaman serba moden ni penyakit jantung tak mengenal usia. Tak semestinya orang tua je boleh sakit jantung, orang muda pon dah ramai yang kena serangan jantung ni. Antara faktor-faktor serangan jantung ini adalah di sebabkan merokok, tekanan darah tinggi, kolestrol, diabetis dan sebagainya. 


Terdapat 7 tanda atau penunjuk awal jantung tidak sihat yang boleh dikesan beberapa bulan atau tahun sebelum berlakunya serangan sakit jantung. Jika terdapat dua atau lebih tanda-tanda berikut, seseorang itu dinasihatkan untuk mendapat pemeriksaan kesihatan sebagai langkah awal bagi mengesan sama ada sesuatu yang tidak kena dengan kesihatan jantung atau tidak.

7 tanda yang dimaksudkan ialah:
1. Masalah Seks
Tips awal yang baik bagi mengesan jantung tidak sihat ialah fenomena mati pucuk (ED – Erectile dysfunction).

2. Berdengkur, tidur apnea atau masalah pernafasan semasa tidur
Sukar bernafas semasa tidur biasanya menjadi penyebab kepada berdengkur, yang juga ada kaitannya dengan penyakit kardiovaskular. Tidur apnea (nafas berhenti seketika semasa tidur) pula berisiko tinggi mendapat penyakit kardiovaskular dan serangan sakit jantung (dalam tempoh 5 tahun).

3. Gusi sakit, bengkak atau berdarah
Simptom ini juga berkait dengan kardiovaskular. Ini kerana bakteria biasa yang terdapat pada gusi dan plak gigi berkumpul di dalam arteri koronari (jantung).

4. Bengkak kaki atau tapak kaki
Bengkak kaki ini dapat dikesan atau dirasakan apabila kasut mejadi ketat kerana pergelangan kaki dan jari kaki membengkak. Jika pakai stokin pula, ia akan meninggalkan kesan cerutan di kaki/betis selepas ditanggalkan. Ini disebabkan oleh retensi (ketegaran) bendalir badan iaitu salah satu daripada tanda penyakit arteri koronari, lemah jantung dan penyakit kardiovaskular lain.
Retensi bendalir ini terjadi apabila jantung tidak dapat mengepam darah dengan kuat, dengan itu darah tidak berupaya membawa hasil buangan badan keluar daripada tisu. Keadaan ini dikenali sebagai edema. Selalunya edema terdapat di kaki, jari dan tangan kerana bahagian-bahagian ini terletak jauh dari jantung di mana tekanan darahnya paling lemah.

5. Degupan jantung tak teratur (arrhythmin)
Degupan jantung tak teratur seperti degupan jantung tidak sekata, degupan terlalu cepat atau jantung berdebar merupakan tanda awal sesuatu yang tidak kena dengan sistem kardiovaskular yang boleh membawa kepada serangan sakit jantung atau strok.
Degupan jantung tak teratur (CAD) menghadkan aliran darah ke jantung dan menekan sistem elektrik yang mengawal kesekataan degupan jantung bagi pengepaman darah yang normal. Kesekataan degupan jantung ini boleh diketahui dengan mengukur aktiviti elektrik jantung (EKG). Ujian stres pula boleh digunakan bagi mengukur kadar degupan jantung semasa berjalan bagi mengetahui sama ada jantung kita mengepam darah secara normal.

6. Penyempitan atau sakit di dada atau sakit di bahu
Sakit dada atau angina merupakan simptom paling biasa bagi penyakit arteri koronari namun ia berbeza dengan serangan sakit jantung. Angina ialah rasa dada sempit atau ditekan terutamanya semasa menarik nafas, lebih rasa tekanan daripada rasa sakit. Rasa ketat dan sakit juga terasa di bahu, leher, rahang, lengan atau belakang atas (yang selalu juga disalahertikan dengan oton sakit atau kejang otot di kawasan tersebut).
Angina berlaku apabila plak berkumpul di dalam arteri koronari yang akan menekan otot jantung dan terasa macam diperah/ditekan. Sebaik-baiknya buat pemeriksaan doktor jika terdapat simptom ini.

7. Sesak nafas
Sesak nafas ini berlaku terutamanya semasa senaman, stres atau aktiviti fizikal yang lain. Sesak nafas adalah tanda awal penyakit berkaitan jantung atau paru-paru.
Sesak nafas terjadi apabila jantung tidak dapat mengepam darah dengan kuat menyebabkan kurang oksigen beredar dalam darah, akhirnya menyebabkan sesak nafas




Atas kesedaran ini, Shaklee Malaysia telah melancarkan produk terbarunya pada 8 Jun 2013 khas untuk mereka yang mempunyai masalah jantung, masalah kolestrol, tekanan darah tinggi atau  kepada mereka yang ingin mencegah masalah ini.




CoQ Health Plus ini mengandungi campuran  Coenzyme Q10 (CoQ10), Vitamin E danekstrak teh hijau. Apa yang dimaksudkan dengan Coenzyme Q10 tu? CoenzymeQ10 adalah sejenis jisim yang menyerupai vitamin yang dijumpai di dalam setiap sel dalam badan kita. Para saintis berpendapat jantung kita mengandungi 10 kali lebih banyak CoQ10 dari organ lain. Ini kerana jantung kita adalah organ yang paling kuat bekerja kerana ia berdegup kira-kira 100,000 kali sehari. Degupan ini berlaku dengan adanya tenaga. Pada usia muda tubuh badan mungkin tiada masalah mengeluarkan tenaga untuk degupan jantung tetapi ia mula bermasalah ketika kurangnya pengeluaran tenaga pada usia 50-an dan seterusnya. Degupan jantung akan menjadi lemah. 




Apakah perbezaan CoQHealth Plus:
  • Untuk mendapatkan jumlah CoQ10 yang setara, kita perlu makan 1.7kg ayam dan 2.8kg brokoli.
  • Diperkukuhkan dengan Vitamin E bagi membantu memberikan keupayaan antioksidan optimum yang berterusan kepada sel tubuh.
  • Ekstrak teh hijau mengandungi pricyanidins yang membantu menyokong kesihatan endothelium yakni lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung.
  • CoQ10 yang berasal dari sumber semulajadi dengan kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya adalah satu-satunya CoQ10 dari yis yang ditapai yang sumbernya telah diuji dan diyakini secara meluas mempunyai kualiti tinggi dalam sumber bioketersediaannya.
  • Bebas gluten.
Sumber : Vitaminsemulajadi.com







Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 
 
HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Sunday, 29 September 2013

Kencing tak lawas atau terkucil????Atasinya dengan Vitamin Shaklee

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not inended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...
Alhamdulillah sekarang ni berkesempatan nak share tentang masalah penyakit dan supplement Shaklee yg sesuai utk rawat masalah tersebut..Part of usaha ye...Mudah2an membantu..


Kencing tak lawas atau dalam bahasa Inggerisnya Urinary incontinence (kita ringkaskan sebagai UI) adalah masalah dimana kita hilang kawalan terhadap pundi kencing. Simptomnya boleh jadi berlaku kebocoran kecil (terkucil) atau mungkin juga kebasahan yang tidak dapat dikawal lagi. Ia boleh berlaku pada sesiapa saja dan semakin kerap mengikut faktor usia.

Kebanyakan masalah kawalan pundi kencing berlaku apabila otot terlalu lemah atau terlalu aktif. Jika otot yang menutup salur kencing lemah, kita akan terkucil masa bersin, ketawa atau mengangkat benda berat. Ini dinamakan stress incontinence.

Jika otot pundi kencing terlalu aktif, kita akan selalu berasa nak terkencing walaupun pundi mengumpul air yang sedikit. Ini dipanggil urge incontinence atau overactive bladder.

Ada beberapa penyebab UI contohnya seperti:
1. Masalah prostat
2. Kerosakan saraf yang menghubungkan pundi kencing dan otak seperti stroke, Alzheimer, dan multiple sclerosis
3. Regangan otot pelvik semasa hamil dan proses kelahiran
4. Paras estrogen rendah dalam wanita
5. Kesan sampingan sesetengah ubat
6. UTI (urinary tract infection)
7. Kerap sembelit
8. Mempunyai berat badan berlebihan
9. Otot kawalan kencing lemah atau masalah otot lantai pelvik

Rawatannya pula bergantung kepada jenis masalah yang kita alami serta gaya hidup yang sesuai untuk kita.
Ia juga termasuk senaman ringan atau rawatan perubatan.

Suplemen Shaklee yang membantu:

1. Vitamin C- membantu penghasilan estrogen terutama kepada wanita menopos.

2. Ostematrix- membantu pengawalan otot

3. Vitamin B complex- membantu dalam kesihatan fungsi saraf

4. Vitamin E - menstabilkan fungsi pundi kencing

5. GLA Complex- memperbaiki paras estrogen dan testosteron serta memperbaiki masalah postat lelaki dan masalah kerap kencing.





Tips Pemakanan Untuk Penghidap Kencing Tak Lawas

1. Elakkan ambil cecair berlebihan terutamanya sebelum tidur. Amalkan minum air diwaktu pagi.

2. Elakkan minum air yang bersifat diuretik seperti minuman berkafein

3. Elakkan makanan pedas yag boleh menyebabkan keradangan salur kencing

4. Elakkan makanan tinggi lemak yang boleh menyebabkan obesiti. Lebihan lemak boleh menekan otot lantai pelvik lalu menyebabkan incontinence.

5. Elakkan gula berlebihan. Tinggi aras gula dalam darah menyebabkan rasa nak kencing serta kencing tak lawas.






Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 
   
HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Saturday, 28 September 2013

MASALAH BUASIR?? NGERI MASA NAN MEMBUANG?? KINI ATASI MASALAH ANDA DGN SET BUASIR INI....

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not inended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...
Lama nye saya menyepi gara2 kelam kabut tiap minggu travel je...tak sempat berupdate blog..Alhamdulilah harini berkesempatan nak update blog.Sebab ramai tul yang tanya tentang masalah buasir ni..hehe...

Ok kalini saya nak share info supplement yg sesuai utk buasir ye...jemput baca semua..






Jenis-jenis Buasir

Buasir dalaman

Lazimnya, buasir ini tidak terasa sakit dan gatal kerana ia terletak jauh ke dalam rektum. Buasir dalaman tidak merbahaya tetapi meneran dan gangguan dari laluan najis semasa membuang air besar boleh mencederakan permukaan buasir yang getas dan menyebabkannya berdarah. Anda akan terlihat titisan darah yang berwarna merah cerah pada kertas tisu atau di mangkuk tandas. Jika keadaan ini berlaku anda perlu mendapat bantuan perubatan, kerana darah tersebut mungkin datang dari sumber lain seperti ketumbuhan atau kanser kolorektum.
Buasir Luaran
Buasir jenis inilah yang selalu kita dengar mengakibatkan gejala-gejala seperti sakit, pedih dan gatal di dubur. Jika buasir ini tersepit (bekalan darah akan terputus), bekuan darah akan terjadi di dalamnya menyebabkan ia terasa amat sakit. Gejala-gejala beginilah yang menyebabkan buasir jenis ini memerlukan perhatian dan rawatan perubatan. Apabila sahaja salur darah vena rektum teregang atau memberi dan terjadinya buasir adalah sukar untuk ia dibuang atau ditanggalkan sepenuhnya. Buasir ini akan berulang kembali walaupun dengan tekanan atau bebanan yang lebih ringan berbanding dengan yang dahulunya.


Simptom-simptom penyakit buasir ialah :
  • Rasa sakit yang berdenyut-denyut.· Pendarahan berlaku selepas dan sebelum membuang air besar.·
  • Darah menitis dan tersembur keluar dari saluran dubur.· Dalam tempoh pendarahan ini, pesakit itu boleh mengalami kekurangan darah.
  • Ada yang tidak mengalami pendarahan, tetapi dikenali sebagai pembengkakan dubur.
    Bengkak ini keluar selepas membuang najis. Kadangkala untuk tempoh sementara, kurang sakit tetapi ada rasa gatal-gatal.
Bengkak ini keluar selepas membuang najis. Kadangkala untuk tempoh sementara, kurang sakit tetapi ada rasa gatal-gatal.



BUASIR kini menyerang tak kira tua atau muda.

Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak.


Walaupun kadangkala buasir dikatakan lebih cenderung untuk diwarisi, ini adalah lebih kepada faktor gaya hidup atau tabiat pemakanan di kalangan ahli keluarga yang menyebabkan kecenderungan untuk mendapat buasir.

UBAH GAYA HIDUP anda & CEGAH simptoms dengan supplemen SHAKLEE !!!

OSTEMATRIX : bantu mengurangkan SEMBELIT dan melancarkan PEMBUANGAN AIR BESAR serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.


OMEGA GUARD : Baik untuk sendi/otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk MENGECUTKAN OTOT yang bengkak tersebut.


ZINC COMPLEX : Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. ZINC COMPLEX membantu MENYEMBUHKAN LUKA di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda..
atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan





Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 
   
HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Tuesday, 17 September 2013

**SURIRUMAH BERJAYA DENGAN BIZ SHAKLEE.;)**

WITH DOWNLINE SAFURA SUHAIMI

Safura Suhaimi

BERMINAT NAK JOIN TEAM SAYA DALAM BIZ SHAKLEE...
JIKA ANDA KOMITED DAN SERIUS KALIAN DIALU2KAN UTK MENDAPAT GUIDELINE ISTIMEWA DARIPADA SAYA DAN TEAM KAMI..
PM ME OR SMS/WS 017-2549388






NAK JOIN SHAKLEE DAN JADI BIZ PARTNER SY????

Apa kelebihan menjadi ahli dengan kami?

*Kami akan guide anda menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga anda berjaya!
*Berpeluang mendapat 3C iaitu cash(bonus setiap bulan), car bonus dan convention(menyertai trip dalam & luar negara termasuk UMRAH)*
*Support group diketuai oleh Master Siti Nusrat Raihan dan suami Master Mohamad Hafiez untuk membantu anda berbincang, memberi motivasi, berkongsi ilmu dan banyak lagi.
*Perkongsian pengalaman dari mereka yang berpengalaman lama dalam Shaklee dan mereka yang sudah menjana pendapatan 5-6 angka SEBULAN!!
*Mengutamakan pengetahuan produk berbanding keuntungan.
*Mempunyai sumber pengetahuan yang sahih & tepat (bukanhearsay).
*Tak perlu susah payah keluar rumah untuk promote produk, menyertai apa jua pertemuan di luar(urusan pegeposan pun dihujung jari sahaja), close sales ataupun cari @ membership baru.
*Hampir 95% masa diperuntukkan di depan komputer & telefon sahaja. Jadi, jika anda seorang suri rumah, maknanya anda juga masih boleh menjalankan bisnes di rumah sambil melakukan urusan harian, tanpa perlu keluar dari rumah dengan kerap!

Jom sertai team kami RAIHAN TEAM. Saya yakin anda MAMPU!!


Oh ya, pembelian melebihi RM800 akan dapat penghantaran percuma.

HUBUNGI

SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS

MASTER COORDINATOR

Shaklee ID 852419
ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388


Tuesday, 10 September 2013

CoQ Health Shaklee Bagus untuk Penyakit Jantung, Diabetes & Darah Tinggi

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not inended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease




Assalamualaikum dan sala sejahtera semua...
Harini nak share produk baru Shaklee dah 4bulan lebih berada di pasaran Malaysia. Ni sedikit sebanyak info tentang CoQ Health ye...
dan of coz buat mereka yg ada masalah jantung atau berkaitan 3 serangkai produk inilah yg sangat2 disarankan pada anda...Ok jom baca info ni saya google dan jumpa dari rakan biz juga...


CoQ Health Shaklee merupakan penawar yang dicari-cari oleh pesakit jantung, diabetes dan darah tinggi. Penyakit 3 serangkai iaitu penyakit jantung, diabetes dan tekanan darah tinggi adalah senarai teratas penyakit yang menyerang kebanyakan manusia di zaman milenium ini. Kalau cuma satu yang menyerang, anda sebenarnya cukup bernasib baik. Ini kerana ada individu yang menghidap 3 serangkai ini serentak! Ingin dimaklumkan ini bukan sesuatu yang pelik.


darah tinggi
CoQ Health Shaklee mengandungi CoQ10 iaitu bahan yang didapati secara semulajadi dalam tubuh bagi membantu menukarkan makanan kepada tenaga. CoQ10 terdapat pada hampir setiap sel dalam badan. CoQ10 juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat bagi melawan radikal bebas iaitu partikel yang merosakkan sel dalam tubuh yang mengakibatkan kerosakan membran sel , mengganggu DNA dan juga menyebabkan sel mati. Saintis percaya radikal bebas menyumbang kepada proses penuaan dan beberapa masalah kesihatan. Ini termasuk penyakit jantung dan kanser. Antioksidan seperti CoQ10 ini bukan sahaka meneutralkan radikal bebas, malah boleh mengurangkan seterusnya membantu mencegah sesetengah kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas ini.
CoQ10 Shaklee
Para penyelidik yang membuat kajian percaya bahawa CoQ10 boleh membantu dengan hal-hal yang berkaitan dengan jantung kerana ia boleh meningkatkan pengeluaran tenaga dalam sel-sel, mencegah pembentukan darah beku dan bertindak sebagai antioksidan. Beberapa kajian menunjukkan bahawa dengan mengambil supplemen CoQ Health Shaklee, boleh membantu mencegah dan merawat penyakit berikut :
Serangan Penyakit Jantung
Satu kajian klinikal mendapati bahawa orang yang mengambil suplemen CoQ10 setiap hari dalam tempoh 3 hari selepas serangan penyakit jantung adalah kurang berisiko untuk mempunyai serangan jantung berikutnya.
Kegagalan Jantung
Terdapat bukti bahawa CoQ10 boleh membantu merawat kegagalan jantung apabila digabungkan dengan ubat-ubatan konvensional. Orang yang mempunyai kegagalan jantung kongestif, di mana jantung tidak dapat mengepam darah serta ia harus juga mungkin mempunyai tahap rendah CoQ10. Kegagalan jantung boleh menyebabkan darah terkumpul di bahagian-bahagian badan yang lain, seperti paru-paru dan kaki. Ia juga boleh menyebabkan sesak nafas. Beberapa kajian klinikal menunjukkan bahawa suplemen CoQ10 membantu mengurangkan bengkak di kaki , mengurangkan cecair di dalam paru-paru, menjadikan pernafasan lebih mudah dan meningkatkan kapasiti untuk pesakit jantung melakukan senaman.
Tekanan Darah Tinggi
Beberapa kajian klinikal yang melibatkan jumlah beberapa individu di Amerika Syarikat menunjukkan bahawa CoQ10 boleh mengurangkan tekanan darah. Walau bagaimanapun, ia mungkin mengambil masa 4 – 12 minggu untuk melihat apa-apa perubahan . Dalam satu analisis, selepas membuat 12 kajian klinikal, penyelidik membuat kesimpulan bahawa CoQ10 berpotensi untuk menurunkan tekanan darah sistolik sehingga 17 mm Hg dan tekanan darah diastolik sebanyak 10 mm Hg, tanpa kesan sampingan yang ketara.
kolestrol tinggi
Kolesterol Tinggi
Individu yang mempunyai tahap kolesterol yang tinggi yang mengambil CoQ10 juga menurut kajian akan dapat menurunkan kolestrol ke tahap lebih rendah. CoQ10 telah diperakui sebagai rawatan alternatif untuk mereka yang mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Mengambil supplemen CoQ10 secara konsisten juga boleh mengembalikan paras normal kolestrol.
Diabetes Atau Kencing Manis
Pengambilan CoQ10 boleh meningkatkan kesihatan jantung dan menurukan paras gula dalam darah dan sekaligus membantu menguruskan tekanan darah tinggi di kalangan pesakit diabetes. Dua kajian mendapati bahawa, dos sebanyak 100 mg CoQ10 dan diambil dua kali sehari akan memberi kesan diabetes bertambah baik dan saranan untuk langkah jangka panjang kawalan gula dalam darah.
Kajian klinikal awal juga menunjukkan bahawa CoQ10 boleh:
  • Meningkatkan fungsi imun dalam orang dengan HIV atau AIDS
  • Meningkatkan kualiti sperma dan meningkatkan kesuburan lelaki
  • Digunakan sebagai sebahagian daripada rawatan untuk penyakit Parkinson
  • Membantu mencegah migrain
Sumber: University of Maryland Medical Center
Akhir sekali, anda amat disyorkan untuk mengambil suplemen sebagai usaha untuk mengurangkan risiko dan mencegah penyakit 3 serangkai ini. Buatlah keputusan anda pada hari ini juga untuk manfaat kesihatan berpanjangan kerana tubuh yang sihat adalah aset yang paling lebih berharga dari segalanya.
Hubungi saya untuk promosi istimewa CoQ Health Shaklee sekarang!


Credit to 



Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 
   
HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang