Monday, 31 December 2012

TESTIMONI SET: PERIOD REGULAR SETELAH HAMPIR 2BULAN CONSUME VITAMIN SHAKLEE....TAK DELAY SPT SEBELUM NI

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..


Alhamdulillah masih lagi berkesempatan nak update blog ni dengan info2 dan testimoni2 daripada customer Raihan sendiri. Kali ni Raihan nak share pasal Period lak...Alhamdulillah customer ni puas hati selepas dua bulan consume Set D khusus untuk kulit dan kesuburan...Beliau perasa period kini dah teratur beza sebelum tu selalu delay je dan lewat...Mesti risau kan kalau period xteratur...so jom baca testi daripada beliau...







(Nama dirahsiakan )
Salam kak raihan. Actually xtawu la kan vitamin mna yg mmbantu ni. tapi dah 2bln sy lngsng tak delay period and i am soooo happy. sebelum ni mmg ada prob, slalu lmbt brminggu2 smpai kdg2 lmbt sbln pon prnah. xstabil lngsng period even dah 21tahun. tp sejak consume shaklee sriously xdelay lnsng period and yg hebat tu dtg tarikh yg sama. and bln ni pon alhamdulillah, tarikh yg sma jgk dtg period. mmg xdelay lngsng.




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 



HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 

COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

VITAMIN KESUBURAN SHAKLEE

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Vitamin Kesuburan:

(1) Vitamin E & Selenium - Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

(2) Zinc Complex - Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat.

Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

(3) Alfalfa Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.

(4) GLA Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).



TESTIMONI VITAMIN KESUBURAN





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 


Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda..
atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Vita Shop
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

SET F: RAHSIA MEMIKAT SUAMI DENGAN VITAMIN SHAKLEE


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease











Set F- Set Kasih Sayang

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda..
atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Vita Shop
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

.


Sunday, 30 December 2012

Bayi Tantrum..Apakah Itu Tantrum?


Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Harini tibe2 ternampak satu artikel kat blog kawan sy tentang bayi Tantrum...

Oo..baru saya tau apa yg dialami oleh anak saya sekarang mengamuk dan menangis tak tentu pasal. Terllau dimanjakan hingga bila ditegur merajuk dan terbawa2 hingga tak terkawal bila dipujuk. Amat tension jugakla kami suami isteri dgn perangai die sekarang...huhu...so juz nak share info pasal ni..jom baca utk ilmu kita bersama...



Tantrum bermaksud kemarahan secara tiba-tiba. Manakala "Temper Tantrum" ialah suatu luapan emosi yang meledak-ledak sehingga tiada kawalan diri.  Temper Tantrum seringkali muncul pada anak usia 15 bulan – 6 tahun. Tantrum biasanya terjadi pada anak yang hyper-aktif. Tantrum juga lebih mudah terjadi pada anak-anak yang dianggap "sulit", dengan ciri-ciri sebagai berikut:
Bayi Tantrum


1) Kanak-kanak tidak cukup tidur.
2) Makan dan proses pembuangan najis tidak teratur.
3) Kekok dengan situasi baru atau orang yang dia tidak kenali.
4) Lambat beradaptasi terhadap perubahan.
5) Emosi tidak tenteram (sering negatif).
6) Mudah marah dan mudah menangis.
7) Sulit dialihkan perhatiannya.

Tantrum termanifestasi dalam berbagai perilaku. Berikut adalah beberapa contoh perilaku Tantrum, mengikut peringkat usia:

Dibawah Usia 3 tahun
·Menangis
·Menggigit
·Memukul
·Menendang
·Menjerit
·Memekik-mekik
·Menghempaskan badan ke lantai
·Memukul-mukulkan tangannya
·Menahan nafas
·Menghentakkan kepala
·Melemparkan barang
·Menyangkung
·Memeluk tubuhnya

Usia 3-4 tahun
·Perilaku tersebut diatas
·Menghentakkan kaki
·Berteriak
·Meninju
·Membantingkan pintu
·Mengkritik
·Merengek

Usia 5 tahun keatas
·Perilaku-perilaku tersebut diatas
·Memaki hamun orang lain @ ibubapanya
·Menyumpah
·Memukul kakak @ adik @ kawan-kawannya
·Mengkritik diri sendiri
·Memecahkan barang dengan sengaja
·Mengancam
·Merungut
·Trauma @ fobia keatas sesuatu yang menekan emosi anak.

FAKTOR PENYEBAB TANTRUM

Ada beberapa faktor yang menyebabkan terjadinya Tantrum. Diantaranya adalah seperti berikut:

1) Kehendak @ Keinginan Anak Di Halang
Setelah tidak berhasil meminta sesuatu yang tetap pada keinginannya, maka sianak mudah saja melepaskan emosi tantrumnya yang bertujuan mendesak ibubapanya agar memenuhi impiannya.

2) Ketidakmampuan anak mengungkapkan dengan perkataan
Kanak-kanak bawah usia 4 tahun memiliki keterbatasan bahasa. Amat sukar sekali untuk mereka menterjemahkan keinginan mereka dalam bentuk bahasa yang mudah untuk kita fahami. Oleh itu, kondisi mereka yang masih tidak betah telah menekan emosi mereka menjadi kecewa dan secara tidak langsung mewujudkan frustasi pada diri mereka dan disampaikan dengan sikap tantrum.

3) Pergerakan yang Terhad
Kanak-kanak yang hyper-aktif sudah biasa dengan pergerakan yang bebas tanpa kongkongan atau batasan. Sekiranya, ibubapa cuba mengawal pergerakan atau hadkan kelakuannya menjadi sopan dan bertertib, maka ini mewujudkan stress pada diri sianak. Untuk anak melepaskan stress, maka wujudnya tantrum. Sebagai contoh; anak hendak minum menggunakan gelas, ibu atau pengasuh tidak benarkan dan menggantikan dengan cawan plastik; sianak masih bertegas dengan keinginannya, maka telah wujud sifat amarah dalam dirinya dan untuk dia melepaskannya dia akan bersikap tantrum agar kehendaknya
diperbolehkan.

4)Asuhan Ibubapa
a. Terlalu dimanjakan apabila semua keinginan dipenuhi dan tetiba ada keinginannya yang lain tidak diikutkan.
b. Asuhan yang tidak konsisten – tidak menerangkan yang mana baik dan yang mana buruk (tiada penjelasan diberikan). Apabila anak melakukan kesilapan dan secara tiba-tiba kita menegur dan menghukum, maka inilah komplikasi yang timbul dengan wujudnya tantrum.
c. Ibubapa bertelagah pendapat yang mana baik @ buruk untuk sianak.

5) Anak merasa penat, lapar atau dalam keadaan sakit.

6) Anak sedang stress
Samada anak penat dengan bebanan tugasan sekolah, dan lain-lain atau kerana merasa tidak aman (insecure).

7) Trauma @ Fobia
Anak disiksa atau pernah menyaksikan sesuatu yang ngeri atau diperkosa sejak kecil. Trauma yang melanda dirinya menjadikan emosinya tak tenteram. Kanak-kanak mengharapkan perlindungan yang aman. Apabila itu terjadi, dia beranggapan bahawa ibubapa tidak memberikan kasih sayang atau keamanan yang diharapkan. Maka dia akan tantrum untuk melepaskan tekanan yang melanda emosinya. Tantrum ini memakan masa untuk pulih dan akan terbawa sehingga dia dewasa. 

Sumber : disini

CARA MENGATASI TANTRUM


Cara Mengatasi Bayi Tantrum


Anak berusia 1.5 tahun ke 2.5 tahun akan mula memberontak, buang barang, merajuk dan protest. Jika anak anda berkelakuan demikian, bukan bermaksud dia sudah menjadi degil atau kurang ajar. Anak sekecil ini, tidak akan kurang ajar. Dia sedang belajar untuk ekspres diri dia disebabkan dia berasa letih atau kecewa akan sesuatu.

Oleh itu jalan untuk membantu dia menjadi tenang:

1- pegang dia seperti dalam gambar ini.
2- bisikan anda sayang dia dan understand perasaan dia.
3- baca ayat Quran dan A'uzubillah hi manasyaitan nir rajim, supaya syaitan tidak mengambil kesempatan kpd nya dan anda.
4-tenangkan dia dengan kata-kata kasih dan anda pun perlu tenang
5- JANGAN SEKALI-KALI MARAH DAN MENJERIT ATAU MEMUKULNYA KONONNYA UNTUK MENDISIPLINKAN DIA. Ini hanya akan menjadikan dia anak yang pengecut atau yang suka memberontak.

Sumber : FB   Prof. Dr. Rozieta Shaary 

PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG



SHAKLEE ID 852419Raihan's Vita-Shop
ID SHAKLEE 852419


ANDA BOLEH BUAT PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DGN MENGGUNAKAN ID SAYA DI MANA2 BRANCH BERHAMPIRAN. SHAKLEE TDK MEMPUNYAI STOKIS,SILA DAPATKAN DARI PENGEDAR YG DISAHKAN.



Assalamualaikum dan selamat sejahtera ..

Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang(tinggal Kampung Teluk Nipah Pulau Indah).Boleh pick up sendiri atau hello2 saya if nak COD(Cash On Delivery) area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Sekadar Perkongsian tentang Penjagaan Kesihatan di kalangan wanita,Kehamilan,Penyusuan Susu Ibu,Supplement SHAKLEE, dan Tips2 Berguna Untuk Rujukan Bersama....

Saya menyediakan beberapa Set Euphoria terdiri daripada vitamin Shaklee

1.Set Menyusu
2.Set Berpantang
3.Set Kecantikan kulit dan Kesuburan
4.Set Feminin
5.Set Slimming
6.Set Kehamilan

7. Set Si Manja

dan bermacam-macam lagi Produk Shaklee yg sangat berkualiti dan keberkesanannya


Sedikit perkongsian saya sebelum menjadi pengedar Shaklee,bermula bulan 3 tahun 
lepas saya hanya ingin mencuba Set Menyusu utk perjalanan penyusuan saya. Terus jatuh cinta setelah sebulan consume membantu dalam melancarkan penyusuan saya malah stok susu kian bertambah dan susu bertambah pekat baby pun cepat kenyang. 

Alhamdulillah kini hampir 2tahun menggunakan produk Shaklee dan anak saya sekarang berumur 2tahun lebih masih menyusu badan. Selain tu saya consume juga produk yang lain khusus utk kecantikan kulit juga dan ramai yg memuji kulit saya cantik(chewah perasan la..hii)...Alhamdulillah syukur dikurniakan kulit yg sihat n cantik lebih berkeyakinan utk berkongsi dan ramai yg berpuas hati dengan produk Shaklee.

Kini,saya buat part time biz Shaklee walaupun ada kerja tetap(pegawai kastam je)..Sikit sebanyak bantu suami dan perbelanjaan keluarga malah melebihi gaji sebulan saya..Alhamdulillah pendapatan kini 4 ANGKA..sape nak bagikan juz part time je...Syukur sangat2.......TAPI Shaklee bukanlah ejen cepat KAYA, yang penting RAJIN dan USAHA In shaa Allah pasti rezki bertambah malah saya mempunyai grup sendiri utk anak didik saya dan grup biz yg besar  utk guideline bagaimana utk bermula.





Keistimewaan Shaklee :
  • Shaklee adalah syarikat vitamin yang telah lama berada dalam pasaran. Produknya yang asli dan semulajadi benar-benar menawan hati saya ditambah ia memberi kesan yang hebat pada taraf kesihatan saya dan keluarga. 

  • Ia antara syarikat MLM yang adil. Apabila dah bergelar pemimpin [bermula tahap Supervisor] bermakna kita dah break dari upline kita. Oleh kerana Shaklee tidak mengamalkan skim piramid maka bonus kita dibayar mengikut usaha yang kita letakkan. Dalam Shaklee pendapatan kita boleh melebihi pendapatan upline apabila kita berusaha dengan lebih baik. Bukan sahaja pendapatan, malah kita mampu melangkaui pangkat upline kita sekiranya kita rajin berusaha. 

  • Bonus dibayar tidak melalui upline atau mereka yang sponsor kita tetapi ianya langsung dari syarikat. Bonus juga diberi dalam bentuk tunai. Tidak perlu downline untuk mendapat bonus dari syarikat. 

  • Harga produknya sangat berpatutan dan setanding dengan kualiti yang kita bayar. Produk asli dan semulajadi terbukti apabila tiada silika gel di dalam botol vitamin Shaklee. 
  • Halal dan diyakini serta punya kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. 

So apa tunggu lagi?Berminat nak join ahli??


Apa kelebihan daftar menjadi ahli Shaklee?

  • Anda boleh membeli produk FullPack dengan harga ahli serta MENIKMATI ganjaran dalam bentuk point seterusnya boleh dikumpul dalam masa sebulan dan jika layak akan menerima bonus tunai dari Syarikat.

  • Shaklee menawarkan 3 C: Cash, Car & Convention. Saya dan ramai Euphoria dah menikmati kelebihan ini.

  • Anda boleh menjadikan Shaklee sebagai salah satu sumber untuk menjana pendapatan sampingan sehingga 5 angka dan tiada yang mustahil.

  • Kami memberikan training tertutup sekiranya anda berminat menjadikan Shaklee sebagai sumber pendapatan sampingan anda.

  • Modal serendah RM75 untuk pendaftaran ahli. [RM85 bagi Sabah Sarawak].
Jika anda berdekatan dengan branch Shaklee, boleh guna ID 852419 dan anda akan mendapat harga ahli. Sila maklumkan saya, kerana anda berhak mendapat FREE CONSULTATION daripada saya.


Cawangan Kami
Waktu Perniagaan
Kuala Lumpur
31, Jalan 2A/27A, Section 1,
 
Wangsa Maju Setapak,
 
53300 Kuala Lumpur.
Telefon : 603-4142 6442 
Fax: 603-4149 6313 
Hubungi : 
Ida ( Penyelia Cawangan)
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu 
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Penang
A-2, Jalan Todak 1,
Pusatbandar Seberang Jaya, 
13700 Perai.
Telefon : 604-397 4325 
Fax: 604-397 4324
Hubungi : Cannie Teoh
(Penyelia Cawangan)
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu 
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Ipoh
32, Medan Istana 1, 
Bandar Ipoh Raya, 
30000 Ipoh.
Telefon: 605-241 8260 
Fax: 605-241 8263 
Hubungi : Eunice Lau
(Penyelia Cawangan)
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu 
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Johor Bahru
14, Jalan Molek 1/10,
Taman Molek,
 
81100 Johor Bahru.
Telefon: 607-352 5188 
Fax: 607-352 4188 
Hubungi : Fiona Chow 
(Penyelia Cawangan)
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu 
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Kota Bharu 
319, Section 25, Bandar Kota Bharu,
 
Jalan Sultan Yahya Petra,
 
15200 Kota Bharu.
Telefon: 609-747 8688 
Fax: 609-747 7711
 

Hubungi : Anuar
(Penyelia Cawangan)
Ahad hingga Khamis
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu 
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Kota Kinabalu 
Lot 4.1, Neutron Point,
 
Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat,
88300 Kota Kinabalu.
Telefon : 6088-393 848 
Fax: 6088-393 851
Hubungi : Olivia Fernandez
(Penyelia Cawangan)
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu 
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m


HUBUNGI KAMI

RAIHAN 017-2549388
HAFIEZ 017-2121160
MASTER COORDINATOR SHAKLEE 

 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PORT KLANG, PENGEDAR SAH SHAKLEE PANDAMARAN, PENGEDAR SAH SHAKLEE BUKIT TINGGI, PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK PANGLIMA GARANG,







Friday, 28 December 2012

TESTIMONI SET SLIM : BERAT BADAN TURUN 2KG DLM 2 MINGGU DAN ALFALFA SBG MILK BOOSTER BEKIAU.


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease









APA YG BELIAU ALAMI??

-BERAT BADAN TURUN 2 KG DALAM MASA 3MINGGU
-SUSU BADAN BERTAMBAH DGN ADANYA ALFALFA BGS UTK DETOX MALAH SLH SATU MILK BOOSTER JUGA
-BADAN IBU MERTUA RINGAN DAN TIADA LENGUH2 BADAN DGN PENGAMBILAN ALFALFA

SO APA TUNGGU LAGI..DAPATKAN SET SLIM BASIC ATAU PRODUK YG BERSESUAIAN ANDA..


utk lebih info set diet klik cni 


****TIPS DIET AKN DIBERIKAN BG MRK YG MEMBUAT PEMBELIAN DGN SY




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Monday, 24 December 2012

PERANAN SET SLIMMING UNTUK IBU MENYUSU


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
Harini saya nak share set slimming yg sesuai utk ibu menyusu malah membantu dalam penyusuan juga...bestkan!Kira 2 dalam satu jugak utk menyusu dan slim jugak...




Supplemen yang di cadangkan untuk ibu menyusu yang nak kurus ialah ESP , LECITHIN dan ALFAFA…Jom baca info kat bawah ye





ESP
Bagaimana ESP membantu menurunkan berat badan ?

Salah satu manfaat ESP ialah membantu menurunkan berat badan. Ini kerana ESP mempunyai Index Glisemik yang rendah. Apa pula Index Glisemik ni? Jom saya huraikan.   

Index Glisemik (GI)

Setiap makanan yang diambil akan ditukarkan kepada bentuk glukosa. Glukosa berfungsi membekalkan tenaga dan memberikan rasa kenyang. Tempoh tindakbalas pembebasan glukosa kedalm tubuh dikenali sebagai Glycemix Index (GI). Makanan yang membebaskan glukosa dengan lambat memiliki GI yang rendah manakala makanan yang membebaskan glukosa dengan kadar yang cepat mempunya GI yang tinggi.
Glisemik diukur seperti berikut: GI 70 dan ke atas (Tinggi) GI 56- 69 (Sederhana) GI 55 dan ke bawah (Rendah) Di barat, Glycemix Index (GI) telah menjadi salah satu cara yang popular untuk menurunkan berat badan. GI pada asalnya digunakan untuk membantu pengidap diabetes mengawal gula di dalam darah mereka. Secara teorinya, jika GI dapat membantu mengawal gula dalam darah, maka ia juga dapat membantu dalam pengurusan berat badan. BAGAIMANA?

Bagaimana GI membantu menurunkan berat badan.

Kesemua jenis karbohidrat membebaskan gula, namun, kadar pembebasan gula ini bergantung kepada jenis karbohidrat dan kandungan fiber di dalamnya. Segelas jus oren (GI Tinggi) contohnya membebaskan gula dengan lebih cepat berbanding semangkut oat (GI Rendah).  Rendah atau tingginya GI dalam sesuatu makanan bergantung kepada perbagai faktor seperti berikut, namun tidak terhad kepada:
 a) kuantiti makanan diambil 
 b) amaun dan jenis karbohidrat 
 c) cara makanan dimasak 
 d) suhu semasa makanan diproses dan lain2. 
Makanan yang mempunya GI yang rendah dapat membantu menurunkan berat badan.Memandangkan proses pembebasan gula mengambil masa yang lebih perlahan, maka ianya diserap oleh tubuh dengan lebih lambat membuatkan kita kenyang dengan lebih lama. Manakala makanan berglisemik tinggi lebih mudah diserap tubuh membuatkan kita lambat kenyang dan mudah lapar semula.


ESP mempunya GI 39 sahaja, maka tidak hairanlah ia membantu dalam pengurusan berat badan.jadi, jika anda berhasrat menurunkan berat badan namun asyik lapar aje walaupun baru aje makan, bolehlah cuba ESP ye. Sudah tentulah air kosong sebanyak 3 liter diperlukan sehari beserta dengan pengambilan pemecah lemak dan detox untuk membuang lemak2 berlebihan.

==========================================================




LECITHIN   
Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
 
Bagaimana lecithin membantu anda untuk kurus?
 
Ada yang bercerita apabila mereka mendapati badan makin mengembang akibat dari pengambilan makanan yang tidak seimbang. Namun bagi yang menyusu badan, tahukah anda, kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu?

* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.
* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau “short memory” yang biasa dilalui selepas melahirkan.
* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi.

Maka selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah ya selamat diambil.

===========================================================


ALFALFA COMPLEX
Bagaimana Alfalfa membantu anda untuk kurus?
  1. Salah satu sumber makanan tetua di dunia. 
  2.  Mengandungi 8 enzim percernaan dalam kuantiti secukupnya dan membantu pencernaan     bagi kesemua tiga kelas makanan.
  3. Mengandungi10 vitamin,15 mineral,gentian dan amat kaya dengan protein
  4. Mencucu usus bagi membuang toksik
  5. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing koto
  6. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
  7. Melegakan sembelit
========================================================

Nak tahu  tak  apa lagi khasiat dan kebaikan yg ibu2 akan dapat kalau ambil set slimming ni? ibu2 bukan takat  dapat kurangkan berat badan tapi dapat juga:

#  Susu badan makin bertambah sebab esp & alfalfa adalah milkbooster 
#  Tiada lagi masalah keputihan
#  Menganjalkan semula payudara
#  Memantapkan semula punggung
#  Tiada lagi masalah resdung atau alahan
#  Strech marsk semasa hamil semakin pudar..
#  Merapatkan miss v
#  Tiada lagi bau badan
#  Tiada lagi tapak kaki merekah – rekah
#   Kulit semakin cantik
#   Bertenaga walaupun menyusukan anak

Amboi untung betul lah ibu2 yang ambil set slimming ni,macam2 keistimewaan dapat bagus utk penyusuan malah utk slimming pun membantu..rugi kalau tak cuba ni..yang tak menyusukan pun boleh juga kalau nak cuba.jom cepat order sekarang.

tq to azlin utk info ni credit



Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

 
HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang