Thursday, 29 November 2012

TESTIMONI : HANGATKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI DGN ALFALFA DAN VITAMIN E SHAKLEE


 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Kunci kebahagian dalam hubungan suami isteri ialah zahir dan batin. Sekiranya kurang salah satu dari 2 perkara tersebut, tentunya hubungan akan menjadi hambar.
Untuk hari ni, saya nak berkongsi sedikit berkenaan dengan hubungan kelamin antara suami dan isteri. Kadang2 perkara yang paling membahagiakan buat suami isteri boleh berubah menjadi sesuatu yang cukup membosankan. Jadi sebelum hubungan kelamin menjemukan anda atau pasangan sebaiknya lakukan sesuatu.
Oleh itu, kita sebagai isteri perlulah menjaga “aset” kita sebaik mungkin, tambahkan lagi tenaga, hilangkan segala keputihan, guatkan lagi “grip” , beri layanan yang power dan sebagainye.
Jika anda mengalami masalah2 seperti keputihan dan lain2, dapatkan sesuatu untuk menhilangkannya. Bagi saya, tidak perlu ambil ubat2 yang kita sendiri tak tahu keberkesanannya. Hanya dengan mengambil supplement sudah cukup memadai.
Kenapa?
Vitamin E
Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan
 
Alfalfa
Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara serta sangat membantu untuk menghilangkan maslaah keputihan bagi wanita.
 

Jom Lihat Testimoni di bawah :
Untuk perkongsian bersama saya sertakan juga :
5 perkara ini untuk menyegarkan kembali suasana ranjang yang dingin.
1. Kuasa ciuman
Jangan memperkecil-kecilkan kuasa sebuah ciuman. Satu ciuman saja sudah mampu meningkatkan tahap keghairahan anda dan pasangan anda. Ia juga dapat memanjangkan hubungan seksual itu sendiri. Oleh itu jangan melupakannya baik ketika hendak memulakan seks atau selepasnya.
2. Jelajah setiap inci tubuh pasangan
Belaian pada tubuh pasangan adalah aksi-aksi ketika hubungan intim yang tidak boleh anda tinggalkan begitu saja. Saling menjelajah dan membelai tubuh satu sama lain dengan tangan boleh menambahkan keintiman. Mana tahu anda akan bertemu dengan titik rahsia yang baru dan mampu membangkitkan berahinya.
3. Renungi matanya
Bukan saja ketika saling membelai pasangan, renungi juga mata pasangan terutama setelah anda berdua mengalami orgasma. Cara itu anda akan berasa lebih dekat intim dan terikat secara emosional.
4. Bisikan manja
Bisikkan sesuatu yang manis dan menggoda di telinganya. Selain itu seringlah menyebut atau memanggil namanya dengan panggilan manja untuk memperlihatkan rasa sayang dan cinta anda pada dirinya. Panggilan manja juga akan menimbulkan satu kebanggaan pada diri mahupun pasangan.
5. Berkongsi rasa
Setelah sama-sama melayari bahtera bersama, janganlah berhenti begitu saja. Gunakan waktu selepas itu dengan berkongsi perasaan. Anda juga boleh saling memicit, membelai atau tidur sambil berpelukan. Ketika ini jugalah anda boleh meluahkan perasaan cinta dan sayang pada pasangan.
Semoga berbahagia bersama pasangan anda dunia dan akhirat ^_^
Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.



HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 

COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Tuesday, 27 November 2012

ALHAMDULILLAH REZKI BELIAU DAPAT KUMPUL STOK SUSU YG BANYAK DGN EMNGAMALKAN SET 3M

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


TESTIMONI SET 3M OLEH credit Intan Azlin

Alhamdulillah rezki belioau dapat kumpul stok semasa dalam pantang utk bekalan baby tersayang..

Jom Baca tips beliau

TIPS PENYUSUAN BAGI IBU YANG BEKERJAYA
============================


Semasa mengandung...
=============
• Niat ' Aku nak fully breastfeed' anak ni..
• Baca surah Al Hujarat selalu..
• Doa berpanjangan hingga sekarang
• Sembahyang Hajat.
• cuci nipple hari2
• buat persediaan awal-google psl bf


Sejurus selepas bersalin..
================
• Minta nurse bagi anak secepat mungkin utk bf (Breastfeed)
• Dalam wad susukan sejam sekali


Berpantang
========
• Minum air 3 liter atau lebih
• Minum susu Anmum Lacta
• Ambil vitamin Shaklee set berpantang
• Mula mengepam 2 minggu dalam pantang..
• Jadual pam yang konsistem (jika tak dapat pam saya akan bagi baby df)
• rehat secukupnya-walaupun memang tak cukup sebenarnya..
• susukan anak sekerap mungkin
• Train anak guna botol umur 1 bulan (nak kerja kan..)


Sekarang
======
• Pam 2 kali di tempat kerja
• Balik pam sebelum tido
• df anak bila balik kerja (df=Direct Feeding)
• kat rumah df je tak bagi botol..
• suruh anak doa susu kita banyak..
• sokongan suami n keluarga..juga pengasuh..
• kongsi pengalaman dengan ibu2 menyusu yg lain (InsyaAllah rezeki anak akan bertambah)
• minum air 3 liter atau lebih..(ni air suam je tau..air manis tak kira ye)
• jaga makan
• Ambil vitamin shaklee jugak..set 3M+pd
• kurang minum kafein
• minum milo, soya, esp, pd, mealshake
• sentiasa positif n tenang walaupun banyak keje...huhu...
• senyum..sambil pam baca doa ibu menyusu n selawat banyak2.






* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  


Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


order & info:


HUBUNGI
♥ SITI NUSRAT RAIHAN
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase



Sunday, 18 November 2012

PAYUDARA MANTAP DAN ANJAL DENGAN ESP + ALFALFA....

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 AMAZING TESTIMONI DGN ESP DAN ALFALFA!!!!

CIK B MAKIN MANTAP DAN ANJAL..HUHU......SHARING FROM MY CUSTOMER TTG PERUBAHAN YG BERLAKU... XLAMA LAGI NAK KAWEN SO SURE SGT TERUJA GITEW....HII..

A BIG NO NO NO TO UBT YG MERBAHAYA K....JOM CUBA VITAMIN SEMULAJADI..PARA WANITA DI LUAR SANA JGN MALU NAK CUBA...JUZ PM ME K UTK INFO LANJUT...

2 PRODUK NI SALING BERKAITAN UTK MENGANJALKAN BREAST MALAH BAGI IBU MENYUSU JUGA MERUPAKAN MILK BOOSTER



ESP & Alfalfa : supplement HOT dikalangan isteri semestinya buat suami ~

*19 Khasiat ALFALFA* :

- Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
- Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
- Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
- Memberi kelegaan semasa haid.
- Merawat arthitis
- Bagus untuk elergi dan ekzema
- Merawat asma
- Mencuci usus bagi membuang toksik
- Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
- Meneutralkan asid dalam badan
- Merawat masalah keputihan pada wanita
- Membesar dan menegangkan payudara
- Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
- Memulihkan urat selepas bersalin
- Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
- Meningkatkan stamina seorang suami
- Melegakan sembelit
- Milk Booster bagi ibu menyusu


khasiat esp
kenapa ramai yg sukakan ESP?

-ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
-ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
-Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
-ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
-Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
-Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
-Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
-Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati



 * Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.



HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 

COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Friday, 16 November 2012

SET F - SET KASIH SAYANG @ VITAMIN CNTA


 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


SEMARAKKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI DENGAN GABUNGAN VITAMIN E DAN ALFALFA..PASTINYA BUATKAN SETIAP AMLAM ADALAH MALAMA PERTAMA...
BUAT BAKAL PENGANTIN JANGAN LEPASKAN PELUANGKAN DAPATKAN SET ISTIMEWA INI....


DAPATKAN HARGA ISTIMEWA UTK SET BAJET JIKA INGIN MENCUBA DAN KEKANGAN KEWANGAN.PM SY UTK INFO DAN CONSULTATION






VITA-E COMPLEX WITH GRAPE SEED EXTRACT

"Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.

Antioksidan yan
g seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.

Pengambilan VITAMIN-E berdosage tinggi iaitu 600-800 IU setiap hari membantu badan wanita menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan. Kondisi di mana “estrogen berlebihan” akan menyebabkan symptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, sengugut dan “mood swings”, yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita."

artikel credit to aula

Kelebihan vita-E:

-Menjandikan tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
-Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
-Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
-Anti oksidan.
-Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
-Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
-Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
-Menyelesaikan masalah kelesuan.
-Mengurangkan risiko parut yang besar.
-Merendahkan kadar kolesterol.
-Membantu mencegah kanser.
-Merendahkan risiko katarak.
- Sesuai utk semua : remaja,,ibu menyusu,berpantang,suami isteri dll.

~ Tambahan Se dan vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani & mmpunyai kesan bermanfaat dan perlindungan,terutamanya pada motilitas sperma..

ALFALFA SHAKLEE

Kelebihan Alfalfa:

1) Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2)Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
4) Membantu membuang angin dalam badan.
5)Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
6)Melegakan sakit sendi dan belakang
7)Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
8)Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint
9)Memberi kelegaan semasa haid
10)Merawat arthitis
11)Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
12)Mencuci usus bagi membuang toksik
13)Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
14)Meneutralkan asid dalam badan
15)Merawat masalah keputihan pada wanita
16)Membesar dan menegangkan payudara
17)Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
18)Memulihkan urat selepas bersalin
19)Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
20)Meningkatkan stamina seorang suami
21)Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!!
22)Dan banyak lagi untuk disenaraikan…





LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

Friday, 9 November 2012

SET SLIM BASIC - HERBLAX,LECITHIN DAN ALFALFA






 

SET SLIM BASIC

Lecitin, Alfalfa & Herb Lax
***************************


Set ini sesuai utk semua lelaki dan wanita, serta ibu2 menyusu malah para suami juga buat pesanan set ni. Set yang paling minima dan mampu dimiliki oleh semua orang.

Lecitin : Membantu membakar lemak. Bagus untuk daya ingatan.

Alfalfa :Bertindak sebagai fiber. Kaya dengan protien, kalsium dan garam galian. [ Untuk ibu menyusu, ia membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu kerap pam/ rajin direct feeding.

Herb Lax : Membantu proses pelawasan yang lebih lancar dan baik untuk usus.


♥ SITI NUSRAT RAIHAN
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase.

http://babyqaireen.blogspot.com/search/label/kurus

Thursday, 8 November 2012

Sharing Testimoni My Lovely Customer

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Alhamdulillah syukur bila dgr feedback yg sgt2 menarik dan testimoni yg cik Eda Rass bgtau sy smlm..

Siapa yg knl beliau mesti tau perubahan yg sgt2 ketara terutama pd kulit muka n bdn semakin slim u..hii....Beliau bermula dgn amlkan shaklee sekadar vitamin c dan garlic utk mslh resdung yg disarankan oleh doktor(doktor pun jual shaklee ye..hii).

.then utk mslh jerawat yg dialami sy sarankan tamb

ah vit e utk kecutkan jerawat n hilangkan oparut2 jerawat....Beliau juga amalkan minum esp utk kulit dan diet,,Kini berat bdn dr 56 kg dan trun 50kg,...awsome kan??!!...

Ingat proses baikpulih kulit n mendapat kesan yg terbaik bknlah amik masa dgn cepat ye....kena kosnisten dan amalkan selama 3bulan..insyaAllah pasti mendapat kshtn n kulit wajah yg cantik berseri....

dan thanks utk cust sy kak Nurul Hafzan nun di Tlg Panglima Grg 4 sharing testimoni pas consume set kulit jugak terutama vit c dan vit e....serius dr jerawat besat kini dah tggl parut je...spt yg dicerita akk kt sy..huhu...dpt jmp empunya dealer yg jual...berbakul2 kena puji kulit cantik..haha...tq...penangan menjaga kshtn dlman n amlkan shaklee....;)













* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  


Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

Friday, 2 November 2012

TESTIMONI SET D: Bagaimana kulit saya licin dalam sebulan!


 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


credit to Zahrah Mazlan my lovely customer


Assalamualaikum...


lama gak tak hapdate blog nih kan? ( cara cakap macam hari hari hapdate sebelom ni.. kah kah..) okay la.. kali nih ada benda penting nak hapdate kat korang semua.. tuh pasal gigih gak taip nih walopon malas  secara banyak...keh keh

sebelum ni macam cc bising.. cc punya muke having problem.. ada orang cakap " eh muka okai jerk?" alahai.. jgn lah tgk pada gambar fesbuk yang di pastikan dapat pengcahayaan baik dan edit skit2 guna camera apps kan? kah kah .. kan kantoi dah! tu la.. dulu muka cun.. lawa dah.. kulit pon cantik.. gatal pulak nak tukar product.. konon nak pakai yang natural product..konon muka time tu tak cukup cantik lagik.. nak kena carik product yang even bila skin kita "NAKED" still nampak beautiful..DASAR MANUSIA X PERNAH PUAS... pastu tanak pakai banyak2.. kalau boleh nak pakai cleanser .. toner.. ngan moisturizer...puihh! tak sedar seblum tuh gigih jaga sbb muka jenis kulit bewak.. jenis kental n nak kena jaga betol2..

so bermula la pertengahan tahun 2011.. just pakai sabun papaya jerk.. huhuhu.. memang agak okay lah juga..tapi kulit dah nampak kering.. pastu dah tumbuh jerawat halus2...pastu awal tahun 2012.. time besday.. konon.. nak tukar pakai product yang botanical..ramai bagi komen positif.. so g lah pakai mary kay.. bila naik jerawat.. akak tu cakap.. process healing la.. bla bla.. bla.. sabar sampai habis one set.. masih jugak tak baik.. tukar ke set lain.. akak yang tolong tuh baik jugak lah.. ada toner tu dia bagi free jak.. dia pon tak give up soh cc try.. cc pon masih tak give up nak try.. its turn out.. tetap jugak tak okay... fine! maybe ada serasi kat orang.. but not me...pasrah time tu... agak kecewa gak la.. sbb dua minggu review sebelum pakai.. rupanya tak sesuai ngan kulit..

sebelum raya.. try pulak miracle Tab.. kunun banyak review cakap cantik la.. bagus la.. itu la.. beli ...kulit nampak lah putih skit.. tapi jerawat tetap tak hilang.. n parut makin banyak.. my problem is.. i have thise jerawat kecik2.. n dia buatkan parut.. by that time.. almost 1 year dah.. kat dahi parut masyaallah banyak.. macam.. heal satu jerawat..parut hitam2.. tumbuh lagi jerawat.. so nak di jadikan cerita.. waktu raya.. semua orang macam"ehh kenapa gelap ni?" " kenapa dengan muka ni?? "" kenapa banyak jerawat ni?" mmg agak stress jugak la.. rase macam... tahun ni tadet orang pulak tanya " eh.. napa tak kawen lagi?" kah kah ..


so cakap ngan mak.. nak pkai product lama balik.. tak kire jugak.. but i know.. nak dapat muka gebu licin n cantik macam dulu.. makan taun jugak la..sebab product tuh bukan lah hakis kulit kah hapa..so mmg sgt desperate nak baikkan kulit.... time tu femes pulak kat FB jual vitamin C .. eceh... sekali lagi tertipu jugak la testimoni tu.. g beli.. terus beli 1000Mg.. tetap jugak tak jalan.. demm! n time tu baru tahu tak semua vitamin original

sampai lah satu hari.. terbaca forum tentang vitamin2 ni... ramai pulak dalam tuh cakap satu vitamin nih.. dia pakai n berkesan.. n now alhamdulillah satu family dia pakai.. n bila tgk gambar dia.. thats what i want!! i want muka yang nampak fressh n baik even tak make up..

so firstly google dulu carik orang yang jual best price.. memang pernah baca.. tapi tak pernah nak heran.. alhamdulillah i meet this lovely kakak... kak raihan(klik..klik)namanya.. akak nih lah yang tolong suggest what the best for me to heal my skin.. even akak ni pon cakap " adik kulit adik nampak ok jak" haa.. takpe.. kejap lagi akak tengok yer?

alhamdulillah.. dah sebulan makan vitamin ni.. nama brand nya SHAKLEE.. cc amik vitamin B-complex .. vit-C  and vitamin E...memang best lah consume vitamin nih.. sebab memang nampak perubahan dia..minggu pertama pakai.. dia kontrol minyak.. n kecut kan semua jerawat.. mana pori2 yang tersumbat.. dia kuar balik macam jearawat.. tapi jerawat tu kecik n tak berparut..pastu.. pores kat hidung nampak mengecil..paling best vit E dia..hahhaa.. cc amik amik satu hari sekali jerk waktu malam.. tapi bila bangun tido.. masyaallah... kulit moist n nampak segar jerk.. rase moist sangat2.. memang best lah!seriously 100% puas hati..

sekarang kan.. muka kalau pakai moisturizer ke.. pakai nacturator  kah.. berjam jam pon tahan.. muka tak berminyak n nampak normal... n dulu.. waktu pakai pencuci muka.. kulit mesti kering.. nih kulit rase moist sgt..dan masuk minggu ketiga.. alhamdulillah.. parut degil banyak hilang.. muka makin sekata.. jalan tak pakai make up pon confident jak.. walopon tak se-flawless dulu lagi.. walopon belom dah 100% tone sekata n nampak lawa lagi.. but this result in a month.. sangat amazing okayy!!!

so here let me tempek my muka before n after..seriously.. this is what i want .. and alhamdulillah.. berkat guna secara betol.. i get what i want.. abaikan mata sepet ku hokay?hahaha

okay.. aku salah letak gambar nih..patut sebelum dan selepas.. tapi cc letak selepas n sebelum...pasrah letak muka time jerawat.. okay fine.. muke sebelum tu siap pakai bedak.. pakai foundation to cover jerawat.. but still nampak biji2 jerawat kan?? sampai kelopak mata jerawat.. gambar selepas pulak..muka tak pakai apa2 langsung.. fresh baru lepas cuci.. awesome!!!




 okay la..nih fully muka SELEPAS oky? kulit cc tak berminyak.. kalau naik minyak pon nampak normal lagi.. lepas tu.. pores kat hidung dah sgt kecil n almost tak nampak..tgk kat dahi.. parut dah hilang.. awesome habiss!!so this is picture i take last week..pastu tak make up.. fresh baru pas cuci! tader filter ..sila lah klik kalau nak tgk..




okay bawah nih compare..pon terbalik juga.. selepas n sebelum.. see? kulit suram.. kalau korang rajin kan? korang klik besarkan.. n korang akan nampak muke seblum tuh.. jerawat kecik2 kemain banyak!




so ni lah full testi aku mengenai set D ni.. sangat best.. tak rugi korang guna..how i do it is:


** benti amik caffeine... cc tukar ngan horlick n milo.. sbb caffeine akan buat kulit kusam n absorb semua vitamin korang..so useless makan!

** minum sekurang kurangya 2 liter air kosong.. kalau kurang ada kemungkinan.. toksid takkan kuar dari badan melalui perkumuhan,.. silap2 dia kuarkan toksin dengan tumbuhkan jerawat lagi.. hohoh.. so minum banyak air!ok?

** minum air tok detox or paling malas tampal lah detox herb kat kaki( cam aku) at least buang toksin dalam badan seblum start makan vitamin.

** istiqamah okey? pastikan jangan malas... make sure amik vitamin hari2.. insyaallah.. korang akan nampak perubahan..


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  


Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Vita-Shop
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com


Thursday, 1 November 2012

TEMPORARY OUT OF STOK VITA C PLUS DAN ESP

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


PENGUMUMAN:

PRODUK SHAKLEE VITA C PLUS DAN ESP SEKARANG OUT OF STOK KAT SEMUA BRANCH SHAKLEE YE..BETAPA BEST DAN HOT NYA 2 ITEM NI...



KEBAIKAN VITAMIN C PLUS SHAKLEE

* Memberi efek kulit yg sekata, cerah, lembap

* Sesuai untuk ibu mengandung
* Sesuai untuk merawat jerawat di wajah & badan
* Bagi yg menghadapi masalah resdung amat sesuai
diamalkan
* Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu,
fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi
& gigi yang sihat
* Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti
* Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol,
tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis
* Melindungi daripada pembekuan darah, lebam,
menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran
hormon antistress
* Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga
bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat
berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa
selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi
* Memainkan peranan penting dalam pengeluaran
kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-
matang
* Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai
antibiotik yang tidak berbahaya
* Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering
dirosakkan oleh radikal bebas
* Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –>
berguna dalam rawatan anemia
*Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan
hemoglobin dan sel darah merah
* Merawat jangkitan saluran kencing
* Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain
* Utk kanak2 memadai dgn mngambil sepruh, krn jumlah vit c yg diperlukan oleh kanak2 hnya 250mg sehari
* Vitamin C adalah jenis sustained released atau
pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh
itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin
C yang berterusan.









Kenapa Protein penting? Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan. Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibody, hormone, enzim dan sel darah merah. Protein penting untuk pembaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangkahayatnya. Protein adalah bahan untama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati


Ape itu ESP?

ESP - Soy Protein Isolate Powder . Bagi menyusu anak, ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu RAJIN dan KONSISTEN pam. Bagi wanita yang tidak menyusu, ia membantu mendapatkan sel tubuh yang sihat dan anjal.

Pengambilan vitamin akan lebih lengkap dengan pengambilan ESP. Sel yang sihat dapat menyerap zat galian dan vitamin dengan lebih baik!

Jika anda nak diet, bancuhkan 1-2 sudu besar ESP dalam minuman pagi anda [ bulan puasa nie ketika bersahur] , insyaALLAH membantu anda kekal cergas.

Sama juga untuk dinner [berbuka], amalkan makan 2-3 potong pelbagai jenis buah bersama segelas minuman bancuhan ESP.


Kenapa ESP ada dalam KEbANYAKAN SET???

Kerana PROTEIN adalah ASAS dan MAKANAN kepada sel.. Protein penting untuk PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM..

nak KURUS- ESP mengawal selera makan..

nak PUASA- ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

nak TAMBAH SUSU IBU-ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

nak CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

nak SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..

kalau PREGNAN- ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

NAK PREGNAN- ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga











Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

PROMO ESP BULAN OKTOBER LAGI JIMAT DAN BERBALOI......Perbezaan ESP dengan soya lain dipasaran..

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Bulan Oktober bulan rezeki EXTRAVAGANZA!!!

Offer by Shaklee ESP buy 6 FREE 1!!!
So nak tahu apa OFFER EUPHORIA???
PM saya hari ini!!!!




Bulan ni ESP menjadi buruan ramai orang terutama ibu menyusu dan mereka yang nak cantik!Jom dapatkannya hari ini sebelum kehabisan!!!!

nak CANTIK.. nak KURUS... nak TEGANG.. nak ANJAL.. nak GEBUS.. nak SUSU BANYAK.. nak SIHAT... JOM amalkan ESP.. 



PROMO OKTOBER 2012
 

                                                
Harga Runcit : RM150 (WM) / RM 155 (EM)
Harga SPECIAL : RM $$$.$$



Bulan ni ESP menjadi buruan ramai orang terutama ibu menyusu dan mereka yang nak cantik!Jom dapatkannya hari ini sebelum kehabisan!!!!
nak CANTIK.. nak KURUS... nak TEGANG.. nak ANJAL.. nak GEBUS.. nak SUSU BANYAK.. nak SIHAT... JOM amalkan ESP..
Sejak akhir2 ni..ramai sgt yg bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa..kat sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya setiap kite yg ambil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu baru kite yakin dan bila yakin baru laa khasiatnye akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kite inginkan...makan tanpa ilmu tak bermakna apa2 malah akan memberi impak yg tak bgs sebab kite akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri akan memungkinkan kite tak mendapat khasiat yg sepenuhnya dari ape yg kite makan dan ambil...



ESP ialah protin..kenapa protin penting?

  • Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.
  • APA yg BEST tentang ESP ?merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
  • Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  • ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.

part tu sure dah tau kan..so..nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa?? 

JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP :

INFO : Produk -ESP - 7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg demikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium





Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com