Thursday, 25 October 2012

ESP UTK SEISI KELUARGA


 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.







ESP ni bukan untuk ibu menyusu je yer... ia sesuai utk seisi keluarga..UNTUK:

1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik


Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee

Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh berta
han selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com


Saturday, 20 October 2012

Testimoni Lecithin : Wow!!dalam tempoh sebulan berat turun 3kg dengan Lecithin

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




 Testimoni Lecithin dari kawan lama lelaki lagi u....'


Alhamdulillah belaiu juz makan lecithin saja dalam tempoh sebulan dan berjaya turunkan berat dlm 3kg tu..huhu....

Orang lelaki pun nak kurus jugak tau....





Ni info lengkap tentang lecithin yg sangat glemer ni...

KHASIAT DAN KEGUNAAN LECITHIN

 

1.     PALING UTAMA – untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
·        Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama koleterol.
·        Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan      meningkatkan kolesterol baik (HDL)  
·        Membantu mengawal paras triglycerides
·        Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
·        Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol
2.     PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
·        Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
·        Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini  dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN
·        Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak  adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin
3.     UNTUK KAUM TUA
·        Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angina, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
·        Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb
4.     UNTUK PENGHADAMAN
·        Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
5.     UNTUK SEL
·        Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
·        Choline & lecithin menguatkan selaput sel-selneuron dan semua sel-sel tubuh  badan kita
6.     UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
·        Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat  Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
·        Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber
HASIL PENYELIDIKAN (R&D)
·        Lecithin daripada soyabean  berkesan memecahkan deposit kolesterol
·        Lecitin daripada telor  boleh tetapi tidak bergitu berkesan
MENGAPA SHAKLEE
·        Kacang soya – sumber semulajadi yang terpilih.
·        Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam
·        Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan
·        Kepekatannya.
- 1 kapsul : 520 mg lecithin
                   78 mg phosphatidycholine
                   47 mg phosphatidylinositol

utk set diet shaklee leh refer cni ye http://babyqaireen.blogspot.com/search/label/kurus


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  


Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang


Tuesday, 16 October 2012

Testimoni Mealshake: Alhamdulillah Selera Anak Makin Bertambah


 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Alhamdulillah beliau puas hati dengan Mealshake semestinya utk kebaikan si manja..


[Testimoni awal Meal shakes]:

As slm semua.. sy nak share sikit tentang meal shakes. Baru je beli khamis 11/10/12 ritu. stat bagi makan on jumaat. now baru hari is
nin.. sy bagi anak sy 1year7months makan 1/2 sudu yg biasa sukatan sudu susu tu mix ngn 6-8oz susu dia..(every morning).. alhamdulillah nampak perubahan dr segi keinginan dia nk makan.dah tak bersepah2 dah meja..dah tak meluah balik dah makanan yg masuk mulut..sgt gembira lah.. syukur sgt2.. mood dia pon semakin ceria.. :)

utk info mealshake leh refer cnihttp://babyqaireen.blogspot.com/search/label/Meal%20Shake

 



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  


Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Biz
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com


RESEPI ESP IKUT SELERA ANDA

  1. ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk @ Susu Tepung
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP..bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee (utk elak badan terhidrasi sesuai masa bulan puasa dan mereka yg aktif)
  6. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  7. ESP + Nesvita 3in1
  8. ESP + jus twister tropicana ESP
  9. ESP + Ribena
  10. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  11. ESP + Milo/Horlicks
  12. ESP + sirap bandung
  13. ESP + Meal Shake + Aiskrim (buatan sendiri)...resipi leh check sini..http://exclusivelypumpingmother.blogspot.com/2011/01/resipi-baru-espnyum-nyumsedapp.html.
  14. ESP + Sunquick Mango (my fav) boleh juga tambah mealshake
Sila tambah lagi mengikut kreativiti dan selera anda. 

CARA BANCUH ESP..

Pengambilan ESP 3sudu sehari (xboleh lebih)...3 sudu perlu dibahagi tiap kali nak minum.
Bagi ibu menyusu masa terbaik selepas pam atau ikut kesesuaian samada waktu pagi,tengahari atau  malam...

Bancuh dengan air suam atau air sejuk sahaja.Namun jangan sesekali dibancuh bersama teh atau kopi ya mahupun air panas kerana ini akan merosakkan protien itu sendiri.


Katba wah ni antara resepi yg kalian boleh cuba...senang je...


Resepi esp hrni esp+ribena...yummy!




Resepi esp mix susu pekat sikit..sedap!


Thursday, 11 October 2012

Soya tingkatkan risiko kanser?? Selamatkah Shaklee ESP??

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Photo: Soya tingkatkan risiko kanser?? Selamatkah Shaklee ESP??
=======================================

++Feel free to share and tag++

Tahukah anda apakah ciri2 kacang soya yang sepatutnya kita ambil?
(1) Ditanam secara organic
(2) Tidak menjalani proses genetik (non-GMO:non-Genetically Modified Organism)
(3) Mengandungi 9 asid amino penting
(4) Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol
(5) Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
(6) Diproses tanpa dipanaskan
(7) Ditambah dengan kalsium (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)

Maklumat lanjut:

KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.

KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.

BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.

KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!

KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.


Soya tingkatkan risiko kanser?? Selamatkah Shaklee ESP??
=======================================


Tahukah anda apakah ciri2 kacang soya yang sepatutnya kita ambil?
(1) Ditanam secara organic
(2) Tidak menjalani proses genetik (non-GMO:non-Genetically Modified Organism)
(3) Mengandungi 9 asid amino penting
(4) Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol
(5) Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
(6) Diproses tanpa dipanaskan
(7) Ditambah dengan kalsium (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)

Maklumat lanjut:

KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.

KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.

BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.

KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!

KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

credit Tuty Rahiza


utk info ESP leh klik cni ye





Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com






TESTIMONI ESP -bAJU LENCUN DENGAN SUSU

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Bulan Oktober bulan rezeki EXTRAVAGANZA!!!

Offer by Shaklee ESP buy 6 FREE 1!!!
So nak tahu apa OFFER EUPHORIA???
PM saya hari ini!!!!




Bulan ni ESP menjadi buruan ramai orang terutama ibu menyusu dan mereka yang nak cantik!Jom dapatkannya hari ini sebelum kehabisan!!!!

nak CANTIK.. nak KURUS... nak TEGANG.. nak ANJAL.. nak GEBUS.. nak SUSU BANYAK.. nak SIHAT... JOM amalkan ESP.. 



PROMO OKTOBER 2012
 

                                                 
Harga Runcit : RM150 (WM) / RM 155 (EM)
Harga SPECIAL : RM $$$.$$



Penangan ESP.kisahnya esp habis sabtu aritu.tunggu closing br beli.isnin mmg pasan susu dropped sket.smlm beli esp,mlm td start minum balik,pg td baju lencun dgn susu.pam kt opis dpt 15oz sekali pam.hah amik ko.hehe.alhamdulillah








Tahukah anda "Keperluan protien sangat perlu diutamakan kerana protien diperlukan untuk pertumbuhan dan pembesaran. Protien merupakan nutrien utama dalam pengeluaran susuibu maka keperluan protien oleh seorang ibu turut meningkat selain  keperluan vitamin dan mineral turut meningkat antara 25 hingga 50% sementara sesetengah vitamin seperti asid folik dan zat besi meningkat sehingga 100 hingga 300 peratus. "

Pengambilan ESP @ Energizing Soy Protein sememangnya diketahui mempercepatkan penghasilan susu badan, dengan syarat, anda mematuhi konsep asas penyusuan susu ibu iaitu ‘supply and demand’

ESP : Ada apa dengan ESP?? dan kenapa pula ibu menyusu perlu ambil ESP?? Komposisi vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protien sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.


Untuk pertanyaan atau konsultansi percuma boleh hubungi saya melalui:
FB:Raihan Biz
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com


PENGESAHAN PRODUK :- SHAKLEE DIFFERENT

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Di Shaklee, penyelidikan sainstifik telah menjadi strategi korporat kami selama lebih daripada 30 tahun. Komitmen syarikat dalam penyelidikan saintifik dan klinikal telah membezakan SHAKLEE daripada persaingan dan telah melahirkan lebih 100 laporan saintifik - 90 daripadanya diterbitkan untuk jurnal sainstifik bagi rujukan para sainstis yang menyatakan produk SHAKLEE selamat dan berkesan.

SAya nak share dengan semua penyelidikan sainstifik dan kajian-kajian klinikal SHAKLEE yang dijalankan ke atas HOT ITEM!!!!!...jom baca..anda pasti TERUJA....saya sudah semestinya!@!!!!!.. tak salah saya memilih SHAKLEE..;.

1) Kajian kemuncak SHAKLEE menunjukkan yang pengguna suplemen SHAKLEE dalam jangka masa panjang telah memberikan kesihatan yang lebih baik daripada pengguna multivitamin yang lain ataupun mereka yang tidak mengambil suplemen lansung.

2) Vitalea membantu orang dewasa yang berumur mengekalkan kesihatan yang baik.

3) Pelan Shaklee Cinch Shakes membantu orang yang bersenam secara teratur memiliki 25% lebih banyak otot dan hilang 50% lebih lemak badan.

4) Shaklee Perfomance ( Perfomance drink), memberikan ketahanan fizikal kepada para pengguna basikal dan mereka yang aktif.malah ibu yg menyusu dan mengandung boleh consume utk elakkan badan terhidrat terutama ketika berpuasa(saya sendiri amalkannya sewaktu berpuasa memang bertenaga)

5) Shaklee Sustained Release vitamin C 500mg=7 setengah biji oren dgn membekalkan vitamin C seumpama sebiji setengah buah oren setiap jam untuk lima jam berterusan

6) Shaklee Nutriferon dapat meningkatkan tindak balas imun badan.(malah cadangan oleh doktor utk anak2 yg demam dan orang dewasa yg tidak sihat)

7) Ostematrix meningkatkan tahap kalsium dalam darah selama 12 jam.

* berdasarkan kajian awal dan pelipatan kulit dengan ukuran angkup mentaksir badan dan jisim lemak.

apa lagi?????...jom dapatkan suplemen pilihan anda SEKARANG JUGA!!!!!!




LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com


Monday, 8 October 2012

TESTIMONI SET B- BERJAYA MENYUSUKAN ANAK ANGKAT BELIAU DENGAN JAYANYA

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Salam semua,...harap kalian sihat hendaknya..

Harini Raihan nak share testimoni daripada salah seorang customer saya yang sangat saya kagumi kerana usaha beliau untuk menyusu anak angkat beliau dengan jayanya..

Saya menerima email perkongsian beliau betapa gembiranya setelah consume set penyusuan Euphoria terdiri dari vitamin-vitamin Shaklee yg semestinya menjadi pilihan ramai ibu2 menyusu dan mereka yang mementingkan kesihatan..

Jom baca email dr Mama Segera(nama samaran)







* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Untuk info set menyusu leh refer cni ye



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

Saturday, 6 October 2012

ESP UTK MEREKA YG NAK DIET DAK KURUS JUGA!!

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bulan Oktober bulan rezeki EXTRAVAGANZA!!!

Offer by Shaklee ESP buy 6 FREE 1!!!
So nak tahu apa OFFER EUPHORIA???
PM Pengedar anda hari ini!!!!

Bulan ni ESP menjadi buruan ramai orang terutama ibu menyusu dan mereka yang nak cantik!Jom dapatkannya hari ini sebelum kehabisan!!!!


Photo: nak CANTIK.. nak KURUS... nak TEGANG.. nak ANJAL.. nak GEBUS.. nak SUSU BANYAK.. nak SIHAT... JOM amalkan ESP.. 


Kenapa Protein penting? Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan. Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibody, hormone, enzim dan sel darah merah. Protein penting untuk pembaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangkahayatnya. Protein adalah bahan untama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati


Ape itu ESP?

ESP - Soy Protein Isolate Powder . Bagi menyusu anak, ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu RAJIN dan KONSISTEN pam. Bagi wanita yang tidak menyusu, ia membantu mendapatkan sel tubuh yang sihat dan anjal.

Pengambilan vitamin akan lebih lengkap dengan pengambilan ESP. Sel yang sihat dapat menyerap zat galian dan vitamin dengan lebih baik!

Jika anda nak diet, bancuhkan 1-2 sudu besar ESP dalam minuman pagi anda [ bulan puasa nie ketika bersahur] , insyaALLAH membantu anda kekal cergas.

Sama juga untuk dinner [berbuka], amalkan makan 2-3 potong pelbagai jenis buah bersama segelas minuman bancuhan ESP.


Kenapa ESP ada dalam KEbANYAKAN SET???

Kerana PROTEIN adalah ASAS dan MAKANAN kepada sel.. Protein penting untuk PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM..

nak KURUS- ESP mengawal selera makan..

nak PUASA- ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

nak TAMBAH SUSU IBU-ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

nak CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

nak SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..

kalau PREGNAN- ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

NAK PREGNAN- ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga


TESTIMONI GENG SHAKLEE GBS


Khaliza Khalib
Nak syer..1st day pose..kul 4ptg Anak 5bulan menangis merengek smpi xtau nk wat per.xpernah wat perangai mcmtu.biasa nk dgr nangispun susah..2nd day ok sampai kul 7 mlm..3rd day ok langsung xde masalah.. Jadi kat sini saya dedahkan.. Saya minum ESP pd 2nd day.. Npe 1st day xminum?..sebab stok belum sampai hehe.. Jadi ESP ketika berpuasa membantu saya..utk menyusukan anak walau kat sini 17 jam berpuasa..ujung2 berbuke pose masih lg basah baju ketika nyusu.. Berbanding sebelum ni kul 4 anak dah menangis kelaparan..so mmg suke berpuasa ngan ESP..


Ajlaa Hashim Al-Juffry
Sharing:

Alhamdulillah, sepanjang berpuasa ni, saya HANYA bersahur dengan ESP dan PD (blended with freshmilk,oat and kurma). Saya rasa bertenaga dan tidak letih walaupun menyusukan. Milk supply saya seperti biasa! Ajaib. Bimbang juga susu drop, but all is well :) You guys should try it!!


MummyaRiesya FaiSal

askum..sekadar ingin berkongsi dgn kwn2 dgn my baby shaklee ni...Alhamdulillah sejak dlm pantang smpailah skrg ramai org tanya apa yg sy mnum ms pregnant hgga kulit ariesya sgt halus,mulus n payah benar nk lekat ruam...klu kena pn x lama n lsg x tinggalkan apa2 parut..jwpnnya, sy suka sgt mnum esp shaklee... :)


Aini Firdaus
salam..nk share tentang ESP n Vitamin c.anak kembar sy, bl balik je dr rumah pengasuh, asyik nk melekat je dgn sy. susu botol kdg2 lgsg xminum smpi lah diorg tdo mlm.waktu mlm pun tetap bf juga.di bln puasa ni, bdn xrs letih or lapar.blik dr sekolah, msk lg, uruskan si kembar yg lasak ni lg...alhamdulillah, semua boleh dil
akukan.bdn rs bertenaga.rsnya penangan dr ESP.tentang Vitamin c pula, bl sy rs nk selsema n xsdp bdn, sy telan 2biji.trus xrs selsema.suami pun ms dmm pns, sy suruh suami telan vitamin c, trus kebah. kulit sy pun rs lembap.alhamdulillah..dgn izin Allah, sy akan truskan mkn produk ini.

TESTIMONI ESP DRPD GENG SHAKLEE GBS



                                         KLIK GAMBAR UTK BESARKAN GMBR


untuk info ESP leh klik cni ye



Ape itu ESP?

ESP - Soy Protein Isolate Powder . Bagi menyusu anak, ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu RAJIN dan KONSISTEN pam. Bagi wanita yang tidak menyusu, ia membantu mendapatkan sel tubuh yang sihat dan anjal.

Pengambilan vitamin akan lebih lengkap dengan pengambilan ESP. Sel yang sihat dapat menyerap zat galian dan vitamin dengan lebih baik!

Jika anda nak diet, bancuhkan 1-2 sudu besar ESP dalam minuman pagi anda [ bulan puasa nie ketika bersahur] , insyaALLAH membantu anda kekal cergas.

Sama juga untuk dinner [berbuka], amalkan makan 2-3 potong pelbagai jenis buah bersama segelas minuman bancuhan ESP.


Kenapa ESP ada dalam KEbANYAKAN SET???

Kerana PROTEIN adalah ASAS dan MAKANAN kepada sel.. Protein penting untuk PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM..

nak KURUS- ESP mengawal selera makan..

nak PUASA- ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

nak TAMBAH SUSU IBU-ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

nak CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

nak SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..

kalau PREGNAN- ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

NAK PREGNAN- ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 


Atasi masalah eczema dengan Shaklee

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 

Salam semua...moga kalian sihat2 hendaknya...kali ni nak share tentang eksema dan suggestion produk utk maslah ini...Sebelum amik this product kalian perlu refer pada doktor dulu ye...


Anda ada ekzema?

Anda tahu tak ekzema ada berbagai bagai jenis.

1. Eczema atopic dermatitis
(berair)


2. Contact dermatitis
(berair, allergi pd sentuhan)


3. Dyshidrotic Dermatitis
(kering)


4. Lichen simplex cronicu (kering bersisik)


5. Seborrheic dermatitis (kering bersisik)



So ada dua kaedah:

Luaran (external)
Dan
Dalaman (internal)

External :
Untuk keadaan ekzema 1 dan 2,
gunakan basic H
Untuk keadaan 3-5, guna Herbal Blend

Untuk internal pula,

Baby eczema ~ ibu menyusu boleh ambil set b, ESP, meal shake dan nutriferon

Kanak kanak (1-4 tahun) ~ meal shake

Kanak kanak (4-12 tahun) ~ meal shake dan ESP

Remaja dan dewasa ~ set G, meal shake dan ESP




credit alia 



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
ID SHAKLEE : 852419
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com