Saturday, 22 September 2012

ALHAMDULILLAH..DISAHKAN HAMIL SELEPAS CONSUME SET D SETELAH SETAHUN LEBIH BERKAHWIN

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   


Assalamualaikum dan slam sejahtera semua..
Harini nak share testimoni set D kami iaitu set kecantikan kulit dan kesuburan kami..Alhamdulllah sangat hepi dengan berita gembira customer ni setelah setahun lebih berusaha untuk hamil...Selepas mencuba consume vitamin ni dalam 1 ke 2bulan terus lekat!Syukur dengan izin Allah juga..kita hanya berusaha ye..

Jom baca perkongsian beliau





Untuk perkongsian semua:

Saya sangat berterima kasih kepada produk Shaklee kerana dengan kuasa-Nya serta berkat doa ibu saya di Tanah suci tempoh hari,serta pengambilan produk Shaklee,saya kini hamil 3bulan 3minggu.Saya disarankan untuk mencuba produk Shaklee iaitu set asas yang mengandungi bekalan vitamin c,vitamin e dan b-complex lantaran masih tidak berjaya untuk hamil setelah lebih satu tahun berkahwin.Alhamdulillah,setelah 1-2bulan pengambilan Shaklee,saya mendapat berita gembira di mana saya disahkan hamil 4minggu.Lantaran itu,saya terpanggil untuk menulis testimoni ini untuk berkongsi pengalaman manis ini.

Ni antara Vitamin kesuburan 





Vitamin Kesuburan:

(1) Vitamin E & Selenium - Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

(2) Zinc Complex - Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat.

Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

(3) Alfalfa Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.

(4) GLA Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).


 
* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. 
Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 
LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Vita Shop 
ID SHAKLEE : 852419 
Sms/call:017-2549388 
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga...

Friday, 21 September 2012

SHAKLEE: Alternatif merawat anak selsema, demam dan batuk


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   



Musim2 panas ni anak2 selalu sangat batuk, selsema, demam..bukan anak2 je, ibu bapa nye skali pon sama hehe..tapi nk gi klinik rasa malas sbb takdalah teruk sangat..lagi pun tak elok bagi ubat bnyk2 kat anak2 ni..dalam entry adaa sblm ni Say NO to drugs: Ubat batuk, selesema tak sesuai untuk kanak2 bawah 2 tahun dah diterangkan kenapa..
Sebenarnya, agak susah bagi doktor untuk mencadangkan ubat yang sesuai untuk kanak-kanak yang mengalami batuk dan selsema. Antara sebabnya:


1. Sekiranya jangkitan yang disebabkan virus, antibiotik tidak sesuai kerana antibiotik dicipta untuk membunuh bakteria. Antiviral pula memang dicipta untuk membunuh virus tapi ada kesan sampingan yang merbahaya. Jadi, ia tidak diluluskan sebagai ubat untuk merawat gejala selsema batuk ini.

2. Nasal spray pun tidak sepatutnya diberikan kepada kanak-kanak.

3. Ubat batuk pula sebenarnya tidak sesuai untuk kanak-kanak especially yang berumur 2 tahun ke bawah. Sememangnya ada kajian menunjukkan ia gagal menyembuhkan batuk kanak-kanak.

So, kali ni nk share bagaimana nak merawat anak-anak yang demam, selsema dan batuk secara natural dan dengan shaklee~~

Secara Natural:

1- Bagi kanak-kanak yang tidak lagi menyusu, banyakkan meminum air suam.
 
2- Apabila mandikan anak, mandikannya dengan air suam.   

3- Banyakkan menghidu udara lembap atau udara berwap. Caranya ialah, pasangkan air shower panas di dalam bilik air, pastikan pintu bilik air sentiasa tertutup dan anda akan dapati seluruh bilik air akan berwap dan lembap. Dukung anak anda untuk beberapa minit bagi membolehkan si anak menghirup udara berwap itu tadi. Jika tiada shower, air panas yang dimasak di dapur, masukkan dalam baldi di bilik air juga pasti menjadikan bilik air berwap.  

4- Tepuk belakang anak 11 kali di belakang dan di hadapan. Tepuk secara perlahan-lahan dengan membuat lohong seperti gambar ini: Ini bagi melonggarkan kahak dan supaya ia jatuh dan keluar melalui najis ataupun muntah. Saya rasa lega kalau anak saya muntah kerana kahaknya pasti keluar juga.

Ini pula tips oleh ibu addinnasa:


  • Jika anak demam...pastikan anak itu dimandikan 3 kali sehari supaya panasnya keluar. Memang betul pun masa ibu jadi cikgu Sains dulu ada topik kenapa air panas dalam cawan teh akan sejuk dalam beberapa minit? Ini kerana haba panas akan bergerak keluar mencari kawasan sejuk.... samalah dengan suhu badan yang panas tadi.
  •  
  • Bila selsema ...tetap mandikan 3 kali sehari...supaya bila selepas mandi, lendir itu akan mudah keluar. Namun sayangnya ramai ibu2 hari ini ingat jika selsema anak sejuk maka jangan mandikan. Apabila ini berlaku.... anak mudah berkahak sehingga sesak nafas. Ibu cuba praktikkan setiap kali Nasa ada selsema, alhamdulillah maksimum pun 3 hari.
  •  
  • Batuk....tetap mandikan 3 kali supaya panasnya keluar....dan bila tidur malam, sapukan minyak telon atau minyak burung unta dibelakang badan anak dalam jam antara 1-3 pagi, insyaALLAH kahaknya cepat beransur baik. Jika minyak terlalu panas, campurkan sedikit dengan minyak kelapa atau minyak zaitun sebelum di urut pada badan anak. 
  •  
  • Waktu mandi yang sesuai untuk anak ialah jam 8 pagi, selepas zohor dan sebelum jam 7 malam. Jika terpaksa mandikan selepas jam 7 malam, mandikan dengan air suam dan sapukan minyak panas selepas mandi supaya chest tidak mudah sejuk dan diserang selsema.
  •  
  • Biasakan selepas mandi, sapukan minyak panas pada ubun2 anak, belakang telinga, tapak tanga, dada dan belakang dada serta betis dan tapak kaki. Ini membantu melancarkan peredaran darah anak juga secara tidak langsung.
  •  
Kalau orang dulu, demam, batuk dan selsema tak bagi mandi....jadi panas tu akan terperap dalam badan dan lama-kelamaan boleh menyumbang kepada keadaan yang lebih teruk. Zaman dah berubah, bidan pun belajar sains dan teknologi :) Even doktor turut pesan, jika anak demam ...pasangkan aircond di rumah jika ada supaya suhu sejuk dan rumah tidak berkuap .... 
Bagi ibu yang menyusukan anak dengan susuibu, menjadi satu kelebihan dengan kerap menyusukan anak semasa anak dalam fasa tidak sihat supaya anak menjadi lebih bertenaga dan antibodi yang dibekalkan mampu melawan penyakit dengan cepat. .
sumber: Anakkuwira.com

Dengan Shaklee:

1. Jika selalu selesema, boleh cuba berikan Mealshake pada anak berusia 2 tahun ke atas..tak perlu hari2 pon..3-4 kali seminggu dah memadai..campur je dlm susu, satu sudu kecil..sedap sbb Mealshake ni perasa vanila dan sgt wangi..didatangkan dalam bentuk serbuk, lengkap dengan kandungan multivitamin dan protein..jadi senang lah nak bagi :). Ini testimoni dari salah seorang customer Shaklee yang mengambil Mealshake untuk anaknya..credit to Tuty

Puan Zana :
Beliau memang berpuas hati sebab anaknya yang sulung selalu akan selesema di pagi hari dan sejak mengambil Meal Shakes, selesemanya hilang dan paling seronok kerana antibodi anaknya semakin meningkat. Sepupunya kena demam campak tapi Puan Zana gembira kerana anaknya tidak dijangkiti. Beliau bercadang untuk membeli lagi selepas stok habis.

2.Untuk bayi/ anak2 yang masih breastfeed, susu ibu adalah penawar terbaik dengan syarat ibunya mengambil makanan yang bersesuaian dan berkhasiat lah..contohnya, jika anak demam/selsema/batuk, ibu boleh ambil 2 biji vitamin C dan dipatahkan dua(satu tablet mengandungi 500mg Vitamin C, setiap 100mg akan dibebaskan setiap 1 jam..tapi bila sakit, badan memerlukan lebih vitamin C, jadi patahkan agar 500mg tersebut boleh diserap sekaligus dengan cepat untuk pertahanan badan dari penyakit)




Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 


HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

Tuesday, 18 September 2012

APA KATA MEREKA YG MERASAI BONUS SHAKLEE?




SAYA SENDIRI MERASA BONUS YG LUMAYAN DAN SHAKLEE  SEBAGAI SIDE INCOME YG PASTINYE SEMUA ORG MAMPU LAKUKAN..

NAK SERTAI KAMI..PM SY UTK INFO DAN SY AKAN MEMBERI BIMBINGAN..



Yusrina Hata 
Syukur Alhamdulillah. Tidak le terasa sesak di tengah bulan. En suami panggil isterinya 'Isteri Jutawan'!


Raihan's Shaklee 
Alhamdulillah rezki di tengah2 bulan lagi2 gaji sendiri memg agk tak cukup n makin susut time2 tgh bulan...Mujur ada side income ni..en huby kata isteri kaya..haha...apa pun sy dapat tlg en huby dr segi perbelanjaan rumah..syukur sgt2...thanks my sifu kak Norita dan Shaklee...


Norizan Ali 
Saya lbh t'tunggu2 15hb dp 25hb skrg sbb jumlahnya blh b'ubah setiap bln,
Yg 25hb tu sethn sekali je b'ubah :)


Nur Hidayu Mat Ishak 
syukur alhamdulillah, seronok dpt duit tgh bulan, dpt bantu isi rumah, dan jugak org lain,. sebab tue sentiasa nak berusaha bersungguh s

Cpm Honey Nurhaliza
 Pertama skali,syukur ke hadrat Ilahi kerna beri saya peluang utk mndapat income 4-5 angka ni...dan syukur dipertemukan dgn sifu yg bnyk mngajar dan memberikan jln bagaimana utk berkongsi kebaikan2 shaklee dan dlm masa yg sama juga mndapat income yg sgt2 best utk saya sekeluarga...tp jangan trus leka dgn nikmat dari Allah ni,teruskan sharing dan jgn lupa bersedekah & zakat..itu kunci pintu rezki yg sgt luas...insyallah


Nur Adha Mansor
 Alhamdulillah...impian utk BEBAS KEWANGAN semakin jelas...sbb sebelum ni duit gaji just cukup2... bila dah ada side income, sgt membantu menutup lubang2 :) ... dan alhamdulillah berupaya memberi ibu n ayah jumlah yg lebih besar.. syukur sgt2...insyaALLAH aim ke arah 5 angka lepas ni supaya dpt terus memberi tanpa berkira...aamiin..


Aini Hayati Luey 
Alhamdulillah, syukur saya dipertemukan dgn group Euphoria Shaklee. Seronok bukan semata2 sbb dpt bonus tgh bulan..lagi best bila dapat bantu org lain tingkatkan kesihatan diri, bantu ibu menyusu.. Ala2 all in one.


Noor Azrinna Palil 
Alhamdulillah, bulan ini dapat jumlah bonus lebih baik dari bulan-bulan lepas. Dapat melegakan sedikit sebanyak desakan kewangan keluarga pada tengah-tengah bulan. Alhamdulillah juga dapat membantu pada saudara Semuslim yang memerlukannya.


Nor Hasmah Yahaya 
Alhamdulillah..tiada lg masalah kesempitan duit di tgh2 bulan..dpt jg mengembirakan suami,anak2 dan keluarga sy.. :-)




FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 



SUSTAINED RELEASE VITA-C 500MG (NO KKM MAL 07010987XC)

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  


Ramai yang bertanya mengenai lambakan jualan Vitamin C organik secara online dengan pelbagai jenama seperti Vita-C Dr. XXX, Vita-C yg di-claim di ambil dari Doktor Pakar Kulit dan sebagainya - Adakah ianya Vitamin C Shaklee? Adakah ianya lebih baik daripada Vitamin C Shaklee?

Hanya SATU sahaja komen daripada saya:

MAL 07010987XC ialah nombor sijil KKM bagi Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg 

- dan pastinya nombor KKM ini unik untuk satu produk sahaja!!! ^_^

Ref: http://www.bpfk.gov.my/search/Detail.asp?Malno=MAL07010987XC




 


Jom dapatkan Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg pada harga yang berpatutan daripada kami pengedar sah dan di branch2 yg disahkan Shaklee




credit Genkimomma


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 

Monday, 17 September 2012

Fahami Vitamin Sintetik,Vitamin Organik dan Vitamin Semulajadi


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  



Salam semua....harap kalian sht hendaknya...Harini nak share info pasal jenis2 vitamin ni..Bukan apa sedia maklum Shaklee merupakan pengeluar vitamin semulajadi,selamat dan berkesan. Mungkin ramai yg selalu banding harga vitamin Shaklee ni mahal drpd vitamin di pasaran sekarang..

Tapi baru2 ni ramai pulak dealer2 yg menipu dan amik kesempatan kat customer jual vitamin shaklee terutama VITAMIN C 500MG SUSTAINED RELEASE direbranding dan dijual pada harga dua kali ganda lbh mahal dari harga runcit...Erm...nak kaya cepat kot..huhu..Apa pun mereka declare vitamin tersebut vitamin organik dan tiada jenama pulak tu malah hanya bersandarkan statement vitamin rekemen dpd doktor pakar..huhu...

So,para pembaca yg bijaksana silalah menjadi customer yg bijak membeli dengan bertanya kpd empunya dealer info ttg brand produk,status halal ke tak,no kkm vitamin tersebut..jgn kerana nak cantik maka melaburkan duit yg byk utk dptkan vitamin tersebut. Tak salah beli vitamin tu sbb produk Shaklee memg bagus sbb vitamin semulajadi tp dijual pada harga yg sgt mahal malah direbranding vitamin organic sape tak marah oii.... 

Oleh itu,sila beli dari dealer dan branch yg disahkan ye utk consult yg sepatutnya dan pastinya kalian akn dpt harga lagi murah drpd harga yg ditawarkan oleh mereka2 yg nak amik kesempatan ats kalian ni...

Jom baca kat bawah ni info dan perbezaan vitamin sintetik,organik dan seulajadi yg patut kalian tau ok..



“Alah, vitamin mana2 pun sama aje. Mahal ke, murah ke, yang free lagi baik!”
“Vitamin sintetik ke, semulajadi ke, sama je jenis vitaminnya..”
“Yang vitamin semulajadi tu sama je buatnya dengan vitamin biasa”
“Makan je vitamin apa2..”
“Kalau vitamin sintetik tu tak bagus, mesti lah diorang tak jual”

Sebenarnya, tanggapan di atas adalah tidak betul samasekali. Tak bagus maka tak jual? Saya nak tanya, rokok tu bagus ke? Kenapa merata2 kedai jual rokok?
Ramai antara kita tak dapat appreciate kepentingan vitamin semulajadi dan bahaya vitamin sintetik, mungkin sebab kita tak tahu pun vitamin tu ada yang sintetik, ada yang semulajadi.
Macamana nak faham perbezaannya?
Sebelum tu, vitamin ni boleh dibahagikan kepada 3 kategori: sintetik, organik & semulajadi.

Analoginya seperti di bawah:

(1) Vitamin Sintetik umpama buah plastik




(2) Vitamin Organik umpama jus buah dalam pek





(3) Vitamin Semulajadi umpama buah sebenar





Nampak kan bezanya? Vitamin sintetik umpama buah plastik, sama rupanya macam buah sebenar, dan namanya pun ikut buah sebenar tu. Kalau rupa macam epal, kita akan panggil epal bukan limau.

Vitamin organik pula sama macam jus komersial, dibuat dari buah sebenar, tapi menjalani pelbagai proses dan akhirnya banyak nilai buah sebenar yang telah hilang. Pernah tak terfikir yang jus buah yang berlainan jenama punyai rasa berbeza juga? Anda yakin ke itu memang 100% jus asli? Tak lain tak bukan cuma penipuan label je…

Jadi, pilihlah vitamin anda dengan bijak. Ingat, buah plastik lebih murah dari buah sebenar, dan mungkin kita boleh dapat free. Tergamak ke nak makan buah plastik?

credit Mommy Lyna

Nak tahu 'Vitamin C Organik/Dr. Holland' yang gelemer dan mahal tu datang dari mana? Cuba google MAL 07010987XC (registered under Shaklee spt dlm gambar ni) dan tgklah sendiri :)

pernah dgr tak vit c organic??
harap jgn tertipu je coz vit c ni sbnarnye vit c shaklee..ada dealer yg rebranding dan jual pd harga lbh mhl..so,mohon kalau ada kwn n sedara yg dah beli atau niat nak beli tu..boleh search google apa tu vit c organic dan no kkm memg sama..sebelum beli mana2 vitamin sila jd pengguna bijak dgn tanya jenama produk,no kkm,sijil halal dan selamat utk diambil..





credit pic genkimomma
No KKM Vitamin C Shaklee

PASTIKAN ANDA BELI DARI DEALER SHAKLEE YG SAH ATAU BRANCH YG DISAHKAN SHAKLEE YE...


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 

Set Euphoria - Set Vitamin Yg Sesuai utk Anda

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Kami telah menyediakan set-set yang mudah untuk dipilih mengikut kesesuaian, malah lebih mudah lagi kerana ia disediakan dalam bentuk trial pack yang memudahkan pengguna. Ia bukan saja lebih mudah dibawa, malah lebih mudah untuk digunakan oleh mereka yang tidak pernah mengambil supplement secara konsisten kerana semua vitamin dan mineral di-pek dalam bentuk yang mudah dibawa.

Jadi, set vitamin yang mana satukah untuk anda?

Set A (Optimum) – set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.

Set B (Breastfeeding) – walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu).  Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Alfalfa.

Set B1 – set B1 adalah  set penyusuan namun ia mengandungi 330 biji alfalfa (biasa ialah 60 biji sahaja).

Set C (confinement) – set bersalin dan berpantang, khas untuk ibu-ibu yang mementingkan kecergasan untuk menguruskan bayi, mengelakkan meroyan, memulihkan luka serta sesuai untuk penyusuan. Set ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Zinc.

Set C+Milk Booster – set bersalin dan berpantang sama seperti set C dengan tambahan alfalfa untuk penyusuan.

Set D (skincare) – set penjagaan kulit wajah khas buat mereka yang mengalami masalah kulit. Ia juga adalah set antioksidan bagi mencegah kanser serta kesihatan tubuh badan secara umumnya. Set D terdiri dari B Complex, Vita C dan Vita E.

Set E (breastfeeding & bones) – set E terdiri dari set penyusuan bersama tambahan kalsium. Sesuai juga untuk para wanita bagi mengelakkan osteoperosis. Ostematrix (kalsium) adalah mengandungi vitamin D untuk penyerapan kalsium.

Set F (feminin) – lumrah bagi wanita mengalami pelbagai masalah kewanitaan. Set feminin ini boleh membantu anda mengatasi masalah seperti keputihan, sakit urat dan sendi, keradangan dan sebagainya. Set F terdiri dari Vita E dan Alfalfa.

Set G (5 serangkai) - set untuk mereka yang bermasalah elergi, resdung, asma, gegata, ekzema dan alahan. Ia mengandungi B complex, Vita C dan Alfalfa.

Set H (immune booster) – khas buat mereka yang mengalami masalah imuniti tubuh, misalnya kerap sakit, mereka yang menghidap asma, sering demam dan sebagainya. Nutriferon menguatkan imuniti tubuh. Set ini terdiri dari Nutriferon.

Set J1 – set ini adalah untuk mereka yang hamil trimester pertama (bulan 1-3). Terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Ostematrix.

Set J2 – set kehamilan trimester kedua dan ketiga, mengandungi vitamin dan mineral seperti di atas dengan tambahan Omega Guard.

Triple M set - set E+Energizing Soy Protein (ESP) sebagai set penyusuan optimum untuk memberikan kesihatan menyeluruh kepada ibu menyusu.

Kredit to Mommy Lyna

Pakej di atas disediakan untuk memudahkan anda memilih. Namun jika keperluan anda adalah berlainan, anda boleh menghubungi saya seperti di bawah.




LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 


Thursday, 13 September 2012

TESTIMONI SET D -KULIT BERTAMBAH CANTIK,ANJAL DAN GEBU...TAK PERLU NAK MAKE UP TEBAL LAGI..;)

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



TESTIMONI SET D-KECANTIKAN KULIT DAN KESUBURAN FROM MY LOVELY CUSTOMER DGN VITAMIN SHAKLEE


                                             
                                    KLIK UTK BESARKAN IMEJ

 SALIZA

Saya jenis bermakeup setiap hari bila keluar bekerja ataupun jalan2. Tetiba makin lama rasa kulit macam kusam dan berminyak2.Niat di hati mulalah nak pergi ke klinik2 kulit/spa tuk dapatkan vitamin ataupun buat treatment kulit/facial. Seperti semua tahu penjagaan macam ni memerlukan perbelanjaan agak tinggi serta perlukan masa nak pergi ke klinik/sp

a. Bila difikir2 balik, saya memang tak ada masa. Tambah pula nak maintain kewangan demi penjagaan tu. Mungkin bulan ni boleh, bulan depan belum tentu boleh.



Saya pun mencari2 vitamin kat farmasi, yang pelbagai jenama tu. Tapi harga agak mahal kalau nak combine vit e & c pun dah beratus untuk sebulan. Akhirnya, jumpa Shaklee, pertengahan Ramadan saya pun mencuba set D (tapi saya skip vit B, sebab sebelum ni pernah try jenama lain, selera makan bertambah2 pulak). Hasil mencuba lebih kurang 1 minggu dah mula nampak kesannya. Kulit kurang berminyak. Masa raya dah perasan tak perlu nak pakai foundation kryolan tebal2 dah. Pakai bedak pixy rm10 tu pun cukup dah coveragenya. Dan bila2 kuar2 malam or hujung minggu jarang dah makeup2 tebal (berfoundation bagai) cukup bedak & simple2 je.



Ni dah ambil stok baru full set D (termasuk vit B, nak mencuba) + Lechitin. Dan kawan baik saya pun dah cuba set D juga, sebab tengok kulit saya dah mula tunjukkan perubahan positif.

(disertakan gambar tanpa base foundation ye!, hanya bedak untuk main coverage,)



thanks ,
Saliza


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 
 

LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 


Wednesday, 12 September 2012

Doa Murah Rezeki

Doa Murah Rezeki
"Ya Allah jika rezeki masih di langit, turunkanlah.. Jika di bumi, keluarkan.. Jika sukar, permudahkanlah.. Jika haram, sucikanlah... Jika jauh, dekatlah..

Limpahkan kepadaku segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh....

Aminnn.."

TESTIMONI SET D: SETAHUN SETENGAH MENANTI..KINI HAMIL 2BULAN DGN VIT SHAKLEE...

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
TESTIMONI SET D

Alhamdulillah hepi dgr cerita gembira drpd kwn sy merangkap customer Shaklee sy..Beliau disahkan hamil setelah setahun setengah berkahwin...Beliau dan suami amalkan Set D utk kulit dan kesuburan serta zinc atas saranan doktor.....Consume 2bulan trus lekat dengan izin Allah..Syukur kita hanya berikhtiar,Allah yg menentukan segalanya...Kulit pun semakin lembut dan  cantik .

Tahniah pd Noraishah Binti Haji Alli..Nanti sy share testimoni beliau ye..
 
 
 
 
 
* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 
 

LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 

Monday, 10 September 2012

KULIT CANTIK,CERAH DAN ANJAL DGN VITAMIN C

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.







NAKKAN KULIT YG CANTIK,CERAH,ANJAL DAN GEBUS..

JOM AMALKAN VITAMIN C HARI INI...
TAK PERLU SUNTIK2 VITAMIN C DAN BOTOX...
HANYA AMALKAN SETIAP HARI DGN VIT C SHAKLEE UTK KESIHATAN DAN KECANTIKAN



1 TABLET VITAMIN C = 500mg = 7 1/2 BIJI BUAH OREN


Apa yang superb dengan Shaklee Vitamin C ni???

Sebiji Shaklee Vitamin C membekalkan dos sebanyak 500mg bersamaan dengan pengambilan 7 ½ biji oren. Sehari mungkin anda mampu tapi setiap hari 7 ½ biji oren, takut jadi kes lain pulak.


Bila anda ingin mendapatkan Vitamin C, pastikan vitamin C anda mempunyai 2 ciri ini iaitu bersifat pelepasan masa ( sustained release) dan dilengkapi dengan bioflavonoid. Vitamin C adalah vitamin yang larut air di mana badan kita akan mengeluarkan lebihan vitamin C yang tidak digunakan oleh badan selepas 2-3 jam pengambilan.

Sustained release bermakna dos vitamin C tidak dilepaskan sekaligus. Shaklee Vitamin C bertindak membekalkan 100mg setiap sejam dan sebiji Vitamin C akan kekal selama 5 jam di dalam badan kita.

Oh, Vitamin C memerlukan bioflavonoid untuk penyerapan optima ke dalam badan kita.

Ini yang saya suka dengan supplement Shaklee..Setiap product akan digabungkan dengan unsur-unsur penting bagi memastikan vitamin itu dapat berfungsi pada tahap optima. Cuba check botol vitamin anda. Ada 2 ciri yang saya nyatakan di atas??

Sustained Release & Bioflovoniod.

Jom dapatkan Shaklee Vitamin C anda sekarang. Pastinya natural supplement untuk kesihatan anda. Kalau rasa hidung tu selalu berhingus atau bangun pagi je selsema, anda memang perlukan vitamin C untuk tingkatkan antibody badan


Khasiat Vitamin C:

meningkatkan sistem pertahanan badan
stress meningkatkan keperluan vitamin C
perokok dan orang sekelilingnya memerlukan vitamin C
sejenis kolagen seperti glu yang melekatkan sel-sel
mencegah gusi berdarah
membantu menyembuhkan luka
memerangi kimia toksik
menyingkatkan selsema
bertindak sebagai antioksida

TESTIMONI DRPD GENG SHAKLEE GBS

Nur Hidayah Ismail
PENGALAMAN SELEPAS AMBIL VITAMIN C.

saya nak share ....Sebelum ni, jika saya demam pasti akan ke klinik dah suhu badan akan naik dan lambat untuk sembuh kembali..Tetapi bila saya dah mula ambil vitamin C Shaklee badan pun rasa cergas dan senang untuk pergi kerja dan yang paling penting, tiada istilah perkataan ambil MC (Cuti Sakit)..Sebenarnya saya baru je ambil Vitamin C SHAKLEE ni..Kulit pun rasa licin dan tegang..

Ramyah
Biasa kita dengar, vitamin C untuk selsema @ kulit cantik, dan senang kita beli di mana-mana. Saya pun begitu jugak, agak2 nak kena selsema tu, beli jelah mana yang ada. Tapi end resulttakdelah menarik pun, samada kurang berkesan @ sama je.

Sejak pertengahan tahun lepas, memang amalan pemakanan sihat saya lari. So, masalah kekurangan nutrisi menjadi-jadi. Bermula dengan gusi berdarah, sakit sendi lutut, demam sekali sekala dan selsema berpanjangan. Seperti biasa bila berjumpa doktor, ubat yang saya bawak balik adalah ubat selsema & antibiotik. Walaupun saya memang tak suka ubat apatah lagi antibiotik, namun pejam mata, telan jelah. Pada masa yang sama, saya tetap makan vitamin c yang ada. Memang berbulan2 tak ada perubahan, yang ada hanyalah selsema yang kronik & amat mengganggu aktiviti harian.

Bulan Mei adalah percubaan saya bersama vitamin C shaklee. Ini kes try & error lah. Hampir sebulan, baru saya perasaan yang saya tak perlukan apa-apa helaian tisu ataupun paket tisu. Rupa-rupanya saya sendiri tak menyedari yang selsema saya dah pulih, kering betul !!! Alhamdulillah, wow it works...hanya dengan sebiji sehari 
je, 180 biji sebotol samada untuk 180 hari atau kurang apabila tambah dos menjadi 2 biji


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 



LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com