Friday, 31 August 2012

TESTIMONI SET 3M: SUSU BERTAMBAH DAN PEKAT

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Salam semua...

Harap semua sht2 hendaknya walaupun msh mood raya lagikan....so kena jaga pemakanan dan kesihatan memandangkan byk open house yg nak kena pegi dan cuaca pun tak menentu sekaran..

ok kali ni nak share testimoni Set 3M (Set Penyusuan yg paling lengkap dan disukai ramai)..Rugi tak cuba..dah cuba baru tau..Lengkap utk perjalanan penyusuan dari segi kesihatan dalaman,melancarkan penghasilan susu serta menstabilkan emosi dalam menjayakan penyusuan..so jom baca testi best ni dr seorang chinese yg jrg kita dgr turut sama kumpul stok susu utk ank tersayang...congrats to her....



TESTIMONI SUSU BERTAMBAH DAN PEKAT..
May Loh 
Just for sharing :Pada mulanya, setiap pump I hanya dapat max 5 atau 6 oz. Selepas mengambil set breastfeeding + ESP. Saya boleh dapat max 10 oz. Bukan itu sahaja. Susu pun menjadi leh pekat. Best-nya. Saya dapat berkumpul susu yg begitu byk dalam 1 bulan sebelum start berkerja minggu depan. 

Happy moo moo-ing.


Alhamdulillah tumpang gembira utk beliau yg hepi dapat hasil yg memberangsangkan utk kumpul stok yg byk nih..

Satu lagi testimoni menarik

Fauzilah Rashid

Syukur sgt t'jumpe psl produk shaklee kat fb ni.... sblm ni x pernah tahu, so anak 1st dulu df sekejap je, dlm cuti b'salin je... anak yg 2nd ni minum susu badan penuh dh skrg slps amik set 3M... itu pun lps sebulan b'salin baru tahu psl set 3M ni.... mase awal2 try set ni, susu agak lmbt nk jd byk sbb jarang pam, lagi pun sblm ni mmg x byk susu.... Alhamdulillah, lame2 dh makin byk.... dulu lps pam, tggu 2-3 jam pam lagi, susu x byk dah... skrg ni lps 2-3jam cikB dah rase penuh.... pam x smpai 20 minit blh dpt 5-6oz... sblm ni nk dpt 3oz pun susah.... thanks to Qaisara Collections n Ariel Damia Farhana...


Ni Set 3M yg beliau amalkan..


Set 3M

* Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
* Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
* Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
* Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
* Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
* Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat 
berusaha.


So,bagi mereka yg nak mencuba,saya ada harga istimewa utk anda yg bajet...Selain set 3M ada set penyusuan lain yg kalian boleh ambil ikut kesesuaian..Leh klik sini utk info ye 



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 


Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 
 

Wednesday, 29 August 2012

Testimoni Lecithin: Paras Kolestrol Turun

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


      Salam semua....Sekarang masih dalam mood hari raya..so di kesempatan ni nak ucap Sselamat Hari Raya buat semua....Lama dah tak update blog ni..istimewanya raya ni mesti macam2 yg kalian makan dan sedap2 pulak tu...
Sedar tak sedar berat badan bertambah..lepas tu mula la badan rasa tak selesa..perut buncit dan yg paling teruk paras kolestrol meningkat..macam mana nak buat tu???Ni semua berpunca dari pemakanan kita..so kita makan perlulah berpada2 terutama yg senang dapat penyakit ni...

Harini nak share testimoni menarik terutama mereka yg ada kolestrol ni..kalian boleh cuba amik lecithin..paling murah dan efektif tau....


Salam semua. Nak share kegembiraan saya bg pihak suami. Hubby saya dulu ada masalah kolesterol. Lepas tu saya cdgkan utk dia ambik lecithin utk kawal paras kolesterol dia. Lepas masuk botol kedua lecithin, baru2 ni pergi buat blood test, alhamdulillah paras kolesterolnya dah normal. So lepas ni dah x perlu bergantung pd ubat lg :)
Ni Testimoni kurus dengan lecithin pula

Best sungguh semalam bila suami tegur.." Abg tengok ayang ni makin kurus!. Dah boleh pakai baju kebaya nampak." Hati ini sungguh berbunga-bunga bila suami tegur dah kurus. Terima kasih sungguh pada lecithin + alfafa + omega.:).
 
Ni info lengkap tentang lecithin yg sangat glemer ni...

KHASIAT DAN KEGUNAAN LECITHIN

 

1.     PALING UTAMA – untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
·        Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama koleterol.
·        Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan      meningkatkan kolesterol baik (HDL)  
·        Membantu mengawal paras triglycerides
·        Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
·        Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol
2.     PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
·        Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
·        Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini  dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN
·        Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak  adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin
3.     UNTUK KAUM TUA
·        Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angina, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
·        Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb
4.     UNTUK PENGHADAMAN
·        Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
5.     UNTUK SEL
·        Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
·        Choline & lecithin menguatkan selaput sel-selneuron dan semua sel-sel tubuh  badan kita
6.     UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
·        Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat  Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
·        Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber
HASIL PENYELIDIKAN (R&D)
·        Lecithin daripada soyabean  berkesan memecahkan deposit kolesterol
·        Lecitin daripada telor  boleh tetapi tidak bergitu berkesan
MENGAPA SHAKLEE
·        Kacang soya – sumber semulajadi yang terpilih.
·        Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam
·        Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan
·        Kepekatannya.
- 1 kapsul : 520 mg lecithin
                   78 mg phosphatidycholine
                   47 mg phosphatidylinositol


                                                              Ni dia gambar lecithin
 * Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 


 


Wednesday, 15 August 2012

PANDUAN UNTUK MENCAIRKAN SUSU IBU ('EBM = Expressed Breast Milk')

1. Pilih botol yang bertarikh paling lama dari bahagian beku.





2. Turunkan EBM beku ke bahagian bawah peti sejuk untuk dicairkan semalaman. keesokkan harinya susu akan cair… InsyaAllah ATAU....



3. ... lalukan EBM beku di bawah aliran air paip.



4. Bila sudah cair, panaskan dengan cara merendam di dalam mangkuk berisi air panas/suam ATAU gunakan pemanas susu khas.


AMARAN

-JANGAN gunakan microwave untuk mencairkan EBM beku kerana ia akan merosakkan khasiat susu ibu.
- JANGAN masak EBM beku di atas api, ini juga akan memusnahkan khasiat susu ibu.
- Elakkan memanaskan susu diawal pagi dan memasukkan ke dalam termos kerana susu yang dipanaskan perlu dihabiskan dalam masa 1-2 jam sahaja.
- Susu yang dah dicairkan tidak boleh dibekukan semula.

TIPS
- Seelok-eloknya panaskan susu sejurus sebelum memberi bayi minum.
- Pangku bayi anda ketika memberi EBM
- Rangsang bayi anda dengan berborak bersama baby dan berikan banyak senyuman.
- Sesudah minum, BURP kan bayi anda.


credit  Persatuan Ibu-Ibu Muda Muslim

Tuesday, 14 August 2012

Set Bersalin Shaklee ~ Memang Terbaekkkk!

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Saya nak kongsi testimoni menarik set berpantang ni buat mereka yg plan nak berpantang dengan jamu atau pun supplement....Pilihan di tangan anda




"salam...anak ptama dlu ekin amik jamu utk set bsalin,tp xboleh makan lagi sebab anak ekin kene kuning...lepas kuning nye hilang seminggu lepas tu baru ekin blh makan rasa mcm rugi je sbb badan sakit2 masa jaga baby kt hospital,,,

mengandung anak kedua,ekin xmau dah amik jamu..so ekin amik vitamin SHAKLEE dari akak jannatul fadilah...ekin stat makan vitamin ni 2jam lepas bersalin...anak kedua ekin pun kene kuning tp ekin still makan vitamin sampai arini...kuningnye lagi lama dari abgnye. alhamdulilah bila makan vitamin ni susu sangat2 meriah so xde masalah nk susu kn dia..kuning pn turun pd hari ke16...bulan puasa haritu pn,susu xda drop..boleh puasa mcm biasa..

lepas makan vitamin ni ekin rasa lebih bertenaga. xde la asik nk tertido je maklomlah letih kan lepas bersalin, menjaga waktu mlm lagi..alhamdulillah..yg penting sembelit xjadi dah mcm bersalin kat abg nye..hehheee.."

-------------------------------

Alhamdulillah...saya ringkaskan di sini apa yg ekin kongsikan:

* gantikan jamu dgn Set Bersalin Shaklee
* boleh makan immediate sebaik je selepas bersalin
* boleh terus makan walaupun bayi kena kuning, malah membantu mempercepat baik pulih demam kuning bayi melalui pembuangan najis bayi 

 * susu sangat2 meriah
* bulan puasa, susu tak drop malah boleh puasa walaupun sedang menyusukan anak lelaki
* badan rasa lebih bertenaga walaupun tak cukup tidur & letih lepas bersalin
* yang penting, tiada lagi sembelit :)

------------------------------

Perkembangan baby ekin:



Baru Lahir - 3.2kg
Sebulan - 4.5kg
2 bulan - 6.0kg
3 bulan - 7.0kg
4 bulan - 8.2kg
5 bulan - 8.7kg

Ekin & Akim masa baru lahir


Memang sangat tembam!


Tengoklah dia punya badan tu...WOWWW... sungguhhhh berketul2!!!


Penangan Susu Ibu bersama vitamin2 Shaklee!!!!






 
Jom baca info serba sikit tentang Set C Berpantang Shaklee ni



 SET C (BERPANTANG) DGN PRODUK SHAKLEE

Vitalea with iron formula

Vitamin C 500mg sustained release.
B complex with Folic Acid
Zinc

Apakah keperluan dan kepentingan setiap vitamin ini?


Vitalea with iron formula

Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex

Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release

Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc

Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.



credit


 * Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 

Monday, 13 August 2012

TESTIMONI COLLAGEN POWDER

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Assalamualikum dan salam sejahtera semua..
Adakah anda juga nak sama2 berasa teruja sepertimana mereka ini setelah mengamalkan Shaklee Collagen Powder?? Perghh!! Memang tak tertahankan nak mencuba kalau anda baca ni..Jom kita baca testimoni2 yang meluluhkan jiwa ni! haha























Shaklee Collagen Powder (1box:15sachets)

>>Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.


  1. ♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
  2. ♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
  3. ♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
  4. ♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
  5. ♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
  6. ♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
  7. ♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
  8. ♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
  9. ♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan
  10. Faedah tambahan :: menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.

Testimoni credit to Mamafaiz.com











* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.


Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 



Ingin mencuba produk Shaklee?

HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE FB Fanpage Raihan Vita E-Shoppe
♥Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga


Checklist Persediaan Supplemen Sesuai Semasa Hari Raya


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Tentu anda biasa dengarkan hari2 pasal iklan Panadol, 100 Plus...yang mana mereka suruh kita standby untuk saat2 tak terduga. Ingat juga tak pada iklan ENO yang diperlukan apabila kita makan banyak dan perut sebu?

Okeylah, di sini saya beri pilihan kepada yang lebih semulajadi daripada RANGKAIAN SUPPLEMEN SHAKLEE untuk kita menghadapi Hari Raya nanti.
MENGELAKKAN LEMAK,MINYAK DAN KOLESTEROL drpd bertimbun dalam sistem darah kita lalu membebankan hempedu,jantung dan buah pinggang: eloklah anda sediakan..

1.Lecithin
2.Omega

Untuk pilihan SERAT/FIBER..bagi melancarkan pembuangan..boleh standby Alfalfa..ia juga berfungsi sebagai DETOKS untuk usus.

Untuk PERUT SEBU..boleh sediakan PEPPERMINT GINGER PLUS

Untuk persediaan DEMAM,SELSEMA,SAKIT KEPALA...bolehleh standby:

1.Nutriferon
2.Vitamin C



BAGI IBU2 MENYUSU YANG BIMBANG PEMAKANAN DI HARI RAYA MENGANGGU PENYUSUAN... Boleh standby Vitamin Penyusuan dan juga tambahan Performance Drink agar badan kekal terhidrat.

Bagi PEMANDU2 AGAR KEKAL CERGAS SEMASA MEMANDU...boleh standby antara berikut:

1.Bcomplex
2.Ostematrix
3.Cinch Energy Tea
4.Performance Drink

Boleh standby mana2 satu ikut kesesuaian bajet. OSTEMATRIX tu amat elok untuk kurangkan lenguh2 badan kerana memandu terlalu lama.

Okeylah..ini cadangan dari saya untuk pilihan yang lebih natural..jadi badan sihat dan tidaklah bertoksik jika asyik bergantung pada ubat shj.



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 

Shaklee Collagen Powder

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 

Shaklee Collagen Powder : Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan



 
SHAKLEE COLLAGEN POWDER





Ianya merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprieari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah.

7 Bahan Utamanya :

  • Ekstrak biji benih Camellia, 
  • Japonica, 
  • ekstrak Pfaffia, 
  • kolagen ikan, 
  • ekstrak kerang-kerangan, 
  • lactobacillus acidophilus, vitamin C dan Vitamin B
Keistimewaannya :
  • Kolagen bermolekul yang sangat ringan, kira-kira 1000 Dalton*
  • mudah diserap oleh badan 
  • membantu peningkatan sistesi kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan
  • gabungan 7 bahan utama utk menigkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
Kesan dan Faedah mengambil Kolagen
  • anti penuaan - mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yg kelihatan
  • menghidratkan - melembapkan kulit bagii mengurangkan rasa kering dan terkupas pada muka
  • mengembalikan keanjalan kulit - meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
  • melicinkan - meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
  • menyubur - menggalakkan kuku yang kuat, rambut yng tebal dan bersinar
  • mencerah - mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • mengegang - membantu menegang dan menganjalkan payudara.
  • faedah tambahan kolagen - menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot didalam mata supaya lembut. 
TERBUKTI BERKESAN!

Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakannya selama 8 minggu keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh.

 
 


Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 

Tuesday, 7 August 2012

Kebaikan Omega yang perlu anda tahu & siapa yang memerlukannya

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
Omega adalah Asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian. Tahukah anda bahawa masih banyak khasiat Omega3 yg kurang anda sedari ! Teruskan membaca dan anda akan mendapati zat ini amat baik untuk kesihatan anda!


Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini?

EPA MENCEGAH
  • Kanser
  • Pembekuan Darah
  • Pembekuan Lemak dalam Darah
  • Kadar Kolestrol berlebihan
  • Penyakit Jantung
  • Tekanan Perasaan
  • Tekanan Darah Tinggi
TUGAS DHA
  • Mencegah Radang Sendi
  • Mencegah Asma
  • Meningkatkan Daya Seks
  • Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
  • Mencegah Penyakit Kulit
  • Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.
Sumber OMEGA3 ?
  • Telur
  • Ikan salmon
  • Ikan Tuna
  • Ikan sardin
  • Ikan bilis
  • Ikan makarel




Minyak Ikan Terbaik Di dunia
Omega Guard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa pentaenoic acid), DHA (Docosa hexaenoic acid), ALA dan lain-lain lagi...  Satu hidangan  Omega Guard  (takes 3 capsules) menyediakan 990mg asid lemak Omega-3.

Check label apa yang ada dlm vitamin anda!!

Ultratulen & bergred Farmaseutikal 
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 

Thursday, 2 August 2012

Testimoni Carotomax:Penglihatan Mata Semakin Baik

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::



Bagi sesiapa yang ber’spek’ mesti faham kan betapa lecehnya menjadi seorang yang rabun. Dulu Adaa rajin pakai lenses sbb tak suka pakai spek..mcm ada benda je dpn mata duk tergantung..rimass. Tapi sejak duk kat umah jadi fulltime supermom tak sempat nak ber’contact lense’ pon..


Bila dah rabun ni, ilang aje spek kejap, terus x tentu arah,betul..mata/penglihatan ni sgt penting..tulah kecik2 xnk mkn carrot hehe Bagi yang ingin penglihatan yg lebih baik, gud news, ada sesuatu utk anda!


jom share testimoni adik Puan Yati Napi




full story here


Apa yang Adik Pn Yati amalkan?




Sedikit info tentang Carotomax Shaklee:


Kelebihan Carotomax:  
  • kesihatan retina mata → mengurangkan rabun
  • kesihatan tulang
  • kesihatan tisu kulit
  • pembentukan sel darah putih dan sel darah merah
  • pembentukan membran mukus
  • mengekalkan sistem imunisasi badan yang sihat
Dengan kehadiran vitamin A, dapat membantu meningkatkan kesihatan tisu kulit dan membran mukus badan kita yang mana kedua-duanya merupakan lapisan awal pertahanan badan daripada jangkitan penyakit dari luar. Selain daripada itu, vitamin A juga membantu dalam pembentukan sel darah putih yang turut membantu memberi pertahanan dalam badan dari jangkitan sebarang penyakit yang tidak diiingini.
 sumber: here

Shaklee Difference: 


Vitamin A terdiri dari dua jenis iaitu Vitamin A yang boleh kita dapat dari makanan seharian atau pun Provitamin A dikenali juga sebagai carotenoids (the safest way to take Vitamin A) yang akan ditukarkan kepada Vitamin A bila badan memerlukan dan akan disingkirkan dari tubuh jika berlebihan. 

Perlu diingatkan, Vitamin A  tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati. Dalam kata lain, ianya boleh menjadi toksik sekiranya diambil berlebihan 

Carotomax shaklee berbeza dr yang lain kerana ia dalam bentuk provitamin A, yang mana HANYA akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja. Jadi tiada kes Vitamin A tersimpan dan menjadi toksik seterusnya membahayakan kesihatan. (Just where else can u find vitamin like this??)

*Tidak boleh diambil oleh ibu mengandung. Pengambilan vitamin A yang berlebihan terutamanya ketika tempoh trimester pertama kehamilan, boleh menyebabkan risiko kecacatan pada bayi dalam kandungan termasuklah kecacatan jantung dan sistem saraf.
  
* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 

♥COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang