Tuesday, 31 July 2012

Tips mudah memilih set penyusuan

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Set 3M*
Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP. 
Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?
1. Ibu kepada bayi kembar
2. Ibu yang ingin melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti @ relaktasi.
3. Ibu yang nak kumpul stok.
4. Ibu yang mempunyai masalah berat badan anak tidak meningkat tetapi berat badan ibu makin bertambah.
5. Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan lambat atau kurang 1oz digalakkan ikhtiar set ini.






Set E*
Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa & Ostematrix 
Siapa yang sesuai ambil?
1. Ibu yang sering keletihan melampau.
2. Ibu yang alah dengan susu lembu.
3. Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium.
4. Ibu yang stress dengan kerja seharian.


Set B*
Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C & Alfalfa 
Siapa yang perlukannya?
1. Ibu yang tiada masalah penyusuan. Bermakna setiap kali pam/ perah hasilnya melebihi 3oz.
2. Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu.
3. Ibu yang sihat dan mahu kekalkan kesihatan.


Set Eu Four Pack*
Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C & Ostematrix.
1. Ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan susuibu.
2. Ibu yang keletihan.
3. Ibu yang anaknya mempunyai yang alah pada herba.
4. Ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.



 Eu Four Pack Plus

  • Set Eu-Four Plus mengandungi Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C, Ostematrix & ESP. Set alternatif 3M.

  • Siapa yang perlu amik set ini?
  • Set ini merupakan alternatif kepada ibu-ibu atau bayi yang mengalami alahan kepada Alfalfa. Contoh naik ruam, cirit-birit dan lain-lain masalah selepas makan alfalfa.
Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Supplement sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.
Buat renungan bersama....

” Syarikat susu formula saling berlumba untuk menghasilkan susu yang kaya dengan pelbagai formula namun sedarkah kita ianya tidak mampu untuk menandingi susuibu, anugerah terbaik buat si manja? Tidakkah kita juga mahu berikan yang terbaik buat si manja kita?”. 

Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, dan dapatkan tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian  dari saya sebagai Shaklee independent distributor anda.




credit




Setiap set mempunyai aturan makan yang berbeza. Maka kami menyediakan konsultasi untuk pengambilan makan dan panduan jadual pam bagi memudahkan ibu.


Untuk pertanyaan atau konsultansi percuma boleh hubungi saya melalui:
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

Sunday, 29 July 2012

Testimoni ESP: Stok susu kian bertambah dan kulit makin cantik

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 




Salam semua..Nak share testimoni drpd salah seorang customer sy yg kini berjaya kumpul stok susu dgn minum esp sahaja.





TESTIMONI DR CUSTOMER SY Mawar Adhwar..


SEBELUM BELIAU CONSUME SHAKLEE,BELIAU MENGADU KPD SY


Mawar Adhwar
bby sy dah 7 bln
skrg ni susu makin kurg
stok mmg x da
krnya sy pam ari ni tok guna sok
sy igat nak wat stok sblm posa
set mn yg ptt sy ambil?


SAYA SUGGEST UTK AMBIL SET 3M IAITU SET PENYUSUAN LENGKAP BG MRK YG ALAMI SUSU KURANG N MERUDUM..NAMUN BELIAU INGIN MENCUBA SET MENYUSU BASIC IAITU SET B DULU..TTP SUSU MASIH SAMA...KEMUDIAN SY SUGGEST BELIAU UTK AMBIL ESP UTK CEPATKAN PENGHASILAN SUSU DAN MELANCARKAN PENGHASILAN SUSU JUGA...JOM BACA TESTIMONI BELIAU..




Mawar Adhwar
salam raihan, ari ni dah 23 hr sy minum ESP. alhamdulillah npk hasilnya..stok susu tuk amni makin btmbah.. wat ms ni tuk bhgian beku sy dpt kumpul 35 btl x ingat brapa oz tp lbh pd 6oz setiap botol n bhgian bwh tuk minum hr2 ada 7 btl.seronok tgk bl dpt kumpul byk.
rakan sekerja pn tegur kulit mkin cerah tp yg peliknya husband kt x de perubahan.. hahahhaha.. pelik2.. x kisah la janji susu tuk c kecik makin bertambah.. alhamdulillah.. trm ksh sb sugsest ESP tuk sy.. 


ALHAMDULILLAH,SY TUMPANG GEMBIRA UTK BELIAU..YG PENTNG KONSEP PENYUSUAN PERLU DIPATUHI UTK MENDAPAT HASIL YG DIIDAMKAN....SEGALANYA HNYA YG TERBAIK UTK SI KECIK..SI IBU BERUSAHA UTK TINGKATKAN PENGHASILAN SUSU..



Kenapa Protein penting? Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan. Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibody, hormone, enzim dan sel darah merah. Protein penting untuk pembaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangkahayatnya. Protein adalah bahan untama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati


Ape itu ESP?

ESP - Soy Protein Isolate Powder . Bagi menyusu anak, ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu RAJIN dan KONSISTEN pam. Bagi wanita yang tidak menyusu, ia membantu mendapatkan sel tubuh yang sihat dan anjal.

Pengambilan vitamin akan lebih lengkap dengan pengambilan ESP. Sel yang sihat dapat menyerap zat galian dan vitamin dengan lebih baik!

Jika anda nak diet, bancuhkan 1-2 sudu besar ESP dalam minuman pagi anda [ bulan puasa nie ketika bersahur] , insyaALLAH membantu anda kekal cergas.

Sama juga untuk dinner [berbuka], amalkan makan 2-3 potong pelbagai jenis buah bersama segelas minuman bancuhan ESP.


Kenapa ESP ada dalam KEbANYAKAN SET???

Kerana PROTEIN adalah ASAS dan MAKANAN kepada sel.. Protein penting untuk PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM..

nak KURUS- ESP mengawal selera makan..

nak PUASA- ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

nak TAMBAH SUSU IBU-ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

nak CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

nak SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..

kalau PREGNAN- ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

NAK PREGNAN- ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 


Saturday, 28 July 2012

Kalsium Magnesium : Bantu atasi gastrik.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Sejak kecil lagi kita telah dididik betapa pentingnya susu kepada manusia. Bahkan kita juga digalakkan minum susu bukan sahaja pada peringkat umur kanak-kanak malahan sehingga dewasa.

Terdapat pelbagai khasiat di dalam susu. Antaranya kalsium, lemak, karbohidrat, vitamin serta mineral. Namun begitu harus di ingat bahawa keperluan nutrisi manusia terutamanya kalsium adalahberbeza di antara satu sama lain. Sebagainya contohnya seorang kanak-kanak berusia 1-3 tahun memerlukan kalsium sebanyak 500 miligram sehari berbanding kanak-kanak yang berusia 4-6 tahun yang memerlukan sebanyak 600 miligram sehari.

Sewaktu diperingkat umur yang awal, si kecil memerlukan kalsium untuk membina tulang dan gigi yang kuat seterusnya membesar secara optimum. Manakala semasa peringkat remaja, mereka memerlukan susu semasa peringkat baligh dan peningkatan ketinggian badan. Pada peringkat ini, mereka lebih aktif dalam aktiviti seharian yang mana memerlukan tulang yang kuat.

Selain itu kalsium juga membantu dalam mengelakkan osteoporosis di kemudian hari. Kita harus mendapatkan kalsium pada setiap hari kerana tulang kita akan mengalami pembaharuan selain kehilangan sebahagian nutrisi yang hilang dari badan kesan dari aktiviti badan seperti perkumuhan, pernafasan dan pembuangan urin dan tinja.


Pelabelan Makanan

Sewaktu membeli makanan kita jarang sekali melihat kepada label makanan. Label makanan sebenarnya adalah penting dalam mengetahui berapakah jumlah nutrisi makanan yang terdapat di dalam makanan tersebut. Ini termasuklah jumlah kalsium yang terdapat di dalam makanan tersebut bagi setiap satu hidangan. Untuk itu pastikan anda memeriksa terlebih dahulu jumlah kalsium yang terdapat dalam makanan tersebut agar bersesuaian dengan keperluan harian anda.


Keperluan Buat Ibu Mengandung

Ibu mengandung amat memerlukan kalsium demi perkembangan bayi di dalam kandungannya. Menurut Dr. Ariza Mohamed di dalam bukunya yang bertajuk ‘Soal Jawab Bakal Ibu’, “kalsium adalah penting bagi pembentukan organ bayi di dalam kandungan ibu. Sekiranya keperluan janin tidak dipenuhi maka kalsium dari tulang ibu akan diserap”. Untuk itu, si ibu akan mengalami beberapa gejala akibat kehilangan kalsium. Antaranya:

a. Sakit sendi
b. Tulang rapuh 
c. Kaki kejang


Keperluan di hari tua

Semasa peringkat dewasa pula, anda masih perlu minum susu kerana dengan bertambahnya peringkat umur, kalsium dari tulang kita semakin lama semakin terhakis dan ini boleh menyebabkan tulang menjadi semakin rapuh dan mudah retak. Untuk itu pastikan anda mengambil minuman susu dari awal agar anda dapat mengelakkan dari berlakunya perkara yang tidak di ingini kemudian hari.


Sumber lain kalsium

Selain susu dan produk tenusu, terdapat pelbagai lagi jenis makanan yang mampu menyumbang kepada keperluan kalsium. Antaranya seperti:

a. Kekacang : Contoh yang terbaik adalah almond 
b. Sayuran : Sayuran hijau seperti bayam, dan brokoli. (Selain menjadi sumber kalsium yang baik, sayuran ini juga mempunyai nilai kalori yang rendah) 
c. Buah – buahan : Seperti oren dan kismis 
d. Ikan : Seperti sardine dan salmon

Sekiranya anda keliru dalam nilai jumlah kalsium yang seharusnya di ambil dalam pola pemakanan anda, maka anda boleh mendapatkan nasihat dari doktor mahupun pakar pemakanan dalam membantu mengenai perkara ini.

Rujukan: 
1. ‘Strong Women, Strong Bones: Everything you need to know to prevent, treat and beat Osteoporosis’, Miriam E. Nelson, Sarah Wernick (2006) 
2. Recommended Nutrient Intakes, Kementerian Kesihatan Malaysia (2005) 
3. ‘Soal Jawab Bakal Ibu’, Dr. Ariza Mohamed (2005).

_____________________________________________________________________________ 

Shaklee mempunyai produk supplement kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D. Ianya dikenali sebagai Ostematrix.

Pengambilan yang disarankan ialah 4 biji sehari dan kelebihan produk ini ialah ianya direka dengan bentuk "mudah telan". Kami sendiri pernah membuat eksperiment sebiji Ostematrix direndamkan dalam air masak biasa dan ia lerai dalam kadar 45 saat !


__________________________________________________________________________ 

Info terbaru saya belajar dari seorang doktor Homeophati yang turut menjadikan Shaklee supplement kepada pesakit beliau..beliau menyarankan pengambilan Kalsium bagi mengatasi masalah gastrik dan terutama mereka yang menjalani ibadah puasa.

Jika anda ingin merasai perbezaan dan keunikan produk Shaklee, jom sms/ call saya untuk dapatkannya!

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

Tuesday, 24 July 2012

Testimoni Vitamin C - Kulit licin dan tegang

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.








PENGALAMAN SELEPAS AMBIL VITAMIN C.

saya nak share ....Sebelum ni, jika saya demam pasti akan ke klinik dah suhu badan akan naik dan lambat untuk sembuh kembali..Tetapi bila saya dah mula ambil vitamin C Shaklee badan pun rasa cergas dan senang untuk pergi kerja dan yang paling penting, tiada istilah perkataan ambil MC (Cuti Sakit)..Sebenarnya saya baru je ambil Vitamin C SHAKLEE ni..Kulit pun rasa licin dan tegang..


Vitamin C


Vitamin C adalah vitamin yang sangat sangat rapuh. Ia adalah vitamin serap air maka ia mudah rosak pada suhu yang terlalu tinggi. Maka apabila cuaca panas, vitamin C dalam badan yang sedia ada akan mudah rosak. Ditambah badan akan mula kekeringan disebabkan cuaca yang panas tadi. Ini boleh mengakibatkan seseorang mudah dijangkiti penyakit.
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit ibu dan bayi makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

Apakah tanda kekurangan vitamin C yang sangat ketara?
  • Mudah selsema
  • Mudah tertekan ( stress)
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik
  • Tapak kaki keras dan kasar
  • Mudah bersin
  • Luka yang lambat baik
  • Wajah nampak tua berbanding umur ( Vitamin C membantu pembentukan kolagen)
  • Mudah dapat ulcer
  • Mudah demam
  • penyakit Skurvi
dan banyak lagi. Tetapi untuk mengetahui dengan sangat cepat sama ada kita cukup vitamin c atau tidak...
1. Gusi mudah berdarah setiap kali digosok
atau
2. cuba goreskan kulit tangan dengan menggunakan kuku sendiri. Jika ia menghasilkan satu garisan warna putih yang jelas lagi nyata, maka itu tandanya anda kekurangan Vitamin C yang ketara. 

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com
Anda mungkin juga meminati: 

Testimoni Vitamin C

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Setiap pengguna Shaklee akan mempunyai favourite product.Jika saya suka banget dengan ESP, my biz partner, Ramyah sukakan Vitamin C. Bermula sebagai pengguna sahaja dan kini sudah menjadi pengedar di kawasan Shah Alam.

Mari baca kisah Ramyah dan Shaklee Vitamin C
Biasa kita dengar, vitamin C untuk selsema @ kulit cantik, dan senang kita beli di mana-mana. Saya pun begitu jugak, agak2 nak kena selsema tu, beli jelah mana yang ada. Tapi end resulttakdelah menarik pun, samada kurang berkesan @ sama je.

Sejak pertengahan tahun lepas, memang amalan pemakanan sihat saya lari. So, masalah kekurangan nutrisi menjadi-jadi. Bermula dengan gusi berdarah, sakit sendi lutut, demam sekali sekala dan selsema berpanjangan. Seperti biasa bila berjumpa doktor, ubat yang saya bawak balik adalah ubat selsema & antibiotik. Walaupun saya memang tak suka ubat apatah lagi antibiotik, namun pejam mata, telan jelah. Pada masa yang sama, saya tetap makan vitamin c yang ada. Memang berbulan2 tak ada perubahan, yang ada hanyalah selsema yang kronik & amat mengganggu aktiviti harian.

Bulan Mei adalah percubaan  saya bersama vitamin C shaklee. Ini kes try & error lah. Hampir sebulan, baru saya perasaan yang saya tak perlukan apa-apa helaian tisu ataupun paket tisu. Rupa-rupanya saya sendiri tak menyedari yang selsema saya dah pulih, kering betul !!! Alhamdulillah, wow it works...hanya dengan sebiji sehari je, 180 biji sebotol samada untuk 180 hari atau kurang apabila tambah dos menjadi 2 biji 



Apa yang superb dengan Shaklee Vitamin C ni???

Sebiji Shaklee Vitamin C membekalkan dos sebanyak 500mg bersamaan dengan pengambilan 7 ½ biji oren. Sehari mungkin anda mampu tapi setiap hari 7 ½ biji oren, takut jadi kes lain pulak.


Bila anda ingin mendapatkan Vitamin C, pastikan vitamin C anda mempunyai 2 ciri ini iaitu bersifat pelepasan masa ( sustained release) dan dilengkapi dengan bioflavonoid. Vitamin C adalah vitamin yang larut air di mana badan kita akan mengeluarkan lebihan vitamin C yang tidak digunakan oleh badan selepas 2-3 jam pengambilan.

Sustained release bermakna dos vitamin C tidak dilepaskan sekaligus. Shaklee Vitamin C bertindak membekalkan 100mg setiap sejam dan sebiji Vitamin C akan kekal selama 5 jam di dalam badan kita.

Oh, Vitamin C memerlukan bioflavonoid untuk penyerapan optima ke dalam badan kita.

Ini yang saya suka dengan supplement Shaklee..Setiap product akan digabungkan dengan unsur-unsur penting bagi memastikan vitamin itu dapat berfungsi pada tahap optima. Cuba check botol vitamin anda. Ada 2 ciri yang saya nyatakan di atas??

Sustained Release & Bioflovoniod.

Jom dapatkan Shaklee Vitamin C anda sekarang. Pastinya natural supplement untuk kesihatan anda. Kalau rasa hidung tu selalu berhingus atau bangun pagi je selsema, anda memang perlukan vitamin C untuk tingkatkan antibody badan.Harga istimewa sepanjang July 2012.


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

Wednesday, 18 July 2012

EU-FOUR PACK PLUS : UNTUK IBU HAMIL & ALTERNATIF BUAT IBU MENYUSU

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Kebiasaannya, jika terdapat customer khususnya ibu2 menyusu yang ada masalah susu sedikit, susu merudum, susu kurang atau nak buat stok susu, pasti saya akan syorkan set super dooper booster 3M (mengandungi ESP, Set B dan sebotol Ostematrix).

Tahukah anda, kalsium dan protein sangat membantu dalam penghasilan susu ibu?

PROTEIN
Tahukah anda komposisi utama dalam susuibu adalah protein diikuti oleh kalsium serta vitamin dan zat galian yang lain? semasa menyusu keperluan protein meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protein, ini akan menjejaskan penghasilan susuibu. Protein tambahan boleh didapati dari susu, produk tenusu, telur, daging, ikan, ayam , kacang dan bijiran serta kekacang. Bagi yang mahu mengambil supplement, pastikan anda mengambil protein yang ditulis sebagai non GMO soy kerana struktur genetik soya tidak diubah dan ianya selamat untuk jangka panjang.

♥ Di Shaklee kami ada ESP sebagai sumber protein terbaik utk menampung keperluan protein yang diperlukan badan.

KALSIUM
Ramai yang memendang remeh tentang pengambilan kalsium. Kalsium hakikatnya bukan sahaja penting ketika hamil malah snagat diperlukan ketika menyusukan bayi. Hal ini kerana pada 3 bulan yang pertama, bayi bergantung sepenuhnya pada susuibu. Kalsium diperlukan untuk menghasilkan susu. Oleh yang demikian, tambahan 1000mg kalsium diperlukan. Jadi sangat digalakkan jika si ibu meminum sekurang-kurangnya 500ml susu [ kaedah paling senang sukat] atau apa-apa produk tenusu bagi memenuhi keperluan kalsium.

Sebab itulah bila badan kekurangan kalsium akan menjadi salah satu punca susu merosot. Sekiranya anda mengambil supplement kalsium, pastikan ianya mengandungi magnesium serta vitamin D agar penyerapan yang baik berlaku dalam badan. Kalsium tablet yang tidak mengandungi kandungan magnesium mahupun vitamin D boleh memberi risiko batu karang di dalam buah pinggang.

♥ Ostematrix Shaklee mengandungi Vitamin D & magnesium.

AKAN TETAPI...  set super dooper booster 3M ni mengandungi Alfalfa didalamnya. Saya tak nafikan ada sesetengah ibu apabila mengambil alfalfa yang banyak, mendapati bayi cirit birit. Jadi di sini saya sangat mengesyorkan ibu2 yg tak boleh mengambil alfalfa pada kadar yg banyak, memadai untuk anda mencuba EU-FOUR PACK PLUS..

p/s: Set ini boleh diambil oleh sesiapa sahaja termasuklah ibu hamil.
Ia mengandungi Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C , Ostematrix (CalMag) & ESP. Ia merupakan set alternative 3M tanpa Alfalfa digantikan dengan OsteMatrix. Tetapi jika anda serasi dgn alfalfa, maka teruskan sahaja pengambilan set 3M tu yaaa..

Dan di bawah ni saya sekadar berkongsi beberapa testimoni yang mengakui perbezaan dalam penyusuan apabila mereka add-on ostematrix bersama2 vitamin Shaklee yg lain..(credit to Cery)


Ni komen CDA :

".......baru-baru ni saja pengeluaran susu cda merundum..dari penuh fridge sampai hanya tinggal 15 pack EBM saja dalam Fridge...fuhh! risau jangan katalah...bayangkan..1 hari hanya dapat produce 6 0z untuk 3 sesi perahan...sedangkan shifa perlukan 12oz sehari... tension? haa....tension lah jugak..2minggu sebelum uzur dah kurang..dan 2 minggu lepas uzur pun camtu juga.....jadinya sebulanlah...huhuhu...belum lagi kes sakit-sakit badan..sakit kepala n sakit time baby menyusu...sebab susu macam kering saja....cik b pun "lembik" jer... dussh! tak seksi lagi..hheheheh....kenapalah baru anak kedua baru cda sedar semua tu berpunca dari kekurangan kalsium ye??? kenapa tak dari dulu?? sakit-sakit badan..sampai pergi berurut sana..sini..tak juga baik2...makan jamu itu n ini..sama juga.....

rupanya KALSIUM saja......makan kalsium terus ok...jadi buat mommies yang lain..tak perlulah nak dikirakan sangat sedikit belanja untuk supplement..seumur hidup bekerja...berilah sedikit penghargaan buat badan sendiri..."

Ni komen Azrin :-

"Start je rasa macam nak period tu, saya terus konsisten ambik OSTEMATRIXeveryday 4 bijik.. Slalu nya saya ambil selang sehari or just 2 biji sehari.Tapi bila dah dekat2 nak period ni saya ambil 4 biji tiap2 hari....Resultnya??? Sakit2 sengguguttu hilang..SUSU pun tak drop sangat2..Eh bukan jugak cakap susu tu tak drop yer...Slalu saya dapat pump dlm 6oz...Ni dpt la 4-4.5oz...Tapi masih bagus berbanding kalau saya tak consume OSTEMATRIX skali pump dpt1.5oz!!!!!! Sadis..."

NI komen kak Nadiah:

Kak Nadiah sendiri terkejut dengan perubahan yang dialami....sehingga hari ini penghasilan susu kak Nadiah maintain seperti biasa namun perubahan yang dialami sejak seminggu mengamalkan pengambilan set B bersama ESP dan Ostematrix....bila saat bangun tidur, susunya keluar mencurah-curah sehingga menyebabkan baju dan alas cadarnya dibasahi air susuibu.

Ni komen Izzati:

"Sy nak share jgk kebaikan SET 3M ni. Selain production susu sy meningkat, Izz pn kejap je minum, trus burpp kekenyangan. owh senang keje ummi, blh kumpul stok byk2..lalalala... awal2 dulu-sblm berkenalan ngn shaklee ni, sy 'terpaksa' campur dgn fm[mamexgold] dlm 1-3xSEMINGGU Izz akan minum fm dek kerana tak cukup breastmilk sy ni..huhu...sedih2. mmg ade je la kene letak stok fm kat bs takut Izz kelaparan. tp biasanye, cukup2 je susu yg sy bekalkan, dan fm tu mmg berbulan nk abis last2 sy yg abiskan.haha... kalau la awal2 lg sy consume set 3M shaklee ni..dah2, takmo pk tapi2 dah, yg lepas, biarkn lepas. yg akan dtg kita kena jaga! n NOW, no more formula milk. sy dah fully bf Izz. hopefully sampai Izz 2 tahun/2thn stengah pn ok jgk.

Sejak consume OSTEMATRIX dlm Set 3M ni, gigi sy jgk dah tak rasa nak luruh. LURUH? serius ni, luruh ye! rasa lembut sgt gusi dah gigi semua nak luruh...huhu...itu la yg sy alami tiap pagi sejak dari dlm pantang lg. walaupn b4 tido mmg su minum susu anmum, bgn je pagi, mesti rasa nak luruh tu...dgn Izz nye nak bergayut je malam2, lg la menampahkn keresahan hati ni. ye la, kalau sy pn tak cukup kalsium, mcne ngn anak yg duk myusu ni, for sure dia pn x dpt kalsium yg cukup. adus, sedih sungguh... bile contact kak cery, baru sy tau, susu an*** kurang bagus! dan yg bagusnye~ostematrix! senang dan telan, dan membekalkan kalsium yg hampir mencukupi jumlah keperluan kalsium harian sy...yeay! dan after consume ostematrix ni, dah takde rasa gigi ku mau luruh... tunggu...saya muda lg utk tidak mempunyai gigi.."

Kesimpulannya..

Jika anda tidak serasi dgn alfalfa, sebaiknya anda ambil EU-FOUR PACK PLUS. Ia mengandungi vitalea, B complex, Vitamin C dan juga Ostematrix (CalMag) serta tambahan ESP. Jom dapatkannya sekarang!

Artikel asal : Cery
Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

Friday, 13 July 2012

MULTIVITAMIN UTK ANAK-ANAK ANDA DENGAN SUPPLEMENT SHAKLEE

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Harini saya nak share supplement utk anak2 iaitu multivitamin dari jenis pil dan serbuk..ikut kesesuaian anak anda..


Nama Produk : Vita-Lea for Children Chewable
Kandungan Sebotol : 65 biji
Cadangan sajian : 1 biji


  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu
  • Sumber kalsium pembina tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Bekalan harian untuk vitamin B
Tahukah Anda?
  • Dari kelahiran hingga umur  tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
  • Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
  • Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
  • Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

Memandangkan kebanyakan ibu bapa hari ni adalah bekerja, maka tugas memberi makan anak-anak jatuh kepada pengasuh atau penjaga, termasuk guru taska, pembantu rumah dan sebagainya. Jika anak dijaga pembantu rumah, mungkin ibu bapa boleh menetapkan ‘rules’ tentang apa yang boleh dan apa yang tidak. Dan boleh meninggalkan makanan berkhasiat dari sumber organik misalnya untuk anak-anak. Namun jika anak dijaga pihak luar, nutrisi harian yang diambil tidak boleh dipandang mudah.
Ingat, makan bukan untuk kenyang tapi untuk membekalkan nutrien kepada tubuh.
Oleh itu, pilihan untuk ibu bapa bagi melengkapkan keperluan harian anak-anak, kini boleh diperolehi di Shaklee.



vitamin kanak-kanak

Vita-Lea® for Children Chewable

  • Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas.
  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
  • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Sumber harian tambahan bagi vitamin B
Bagi anak-anak yang aktif dan tidak suka dengan vitamin berbentuk pil, ada pilihan buat mereka. Iaitu 
Mealshake.











mealshakeMeal Shakes

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
Pastikan anda memberikan yang terbaik untuk anak-anak. Kepentingan nutrisi ini bukan sahaja untuk tumbesaran tubuh badan mereka, tetapi juga untuk otak yang cerdas.





Sumber : Shaklee Malaysia



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 



Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 

HUBUNGI 
♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
♥ Shaklee ID 852419 
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase 
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang