Wednesday, 29 August 2012

Testimoni Lecithin: Paras Kolestrol Turun

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


      Salam semua....Sekarang masih dalam mood hari raya..so di kesempatan ni nak ucap Sselamat Hari Raya buat semua....Lama dah tak update blog ni..istimewanya raya ni mesti macam2 yg kalian makan dan sedap2 pulak tu...
Sedar tak sedar berat badan bertambah..lepas tu mula la badan rasa tak selesa..perut buncit dan yg paling teruk paras kolestrol meningkat..macam mana nak buat tu???Ni semua berpunca dari pemakanan kita..so kita makan perlulah berpada2 terutama yg senang dapat penyakit ni...

Harini nak share testimoni menarik terutama mereka yg ada kolestrol ni..kalian boleh cuba amik lecithin..paling murah dan efektif tau....


Salam semua. Nak share kegembiraan saya bg pihak suami. Hubby saya dulu ada masalah kolesterol. Lepas tu saya cdgkan utk dia ambik lecithin utk kawal paras kolesterol dia. Lepas masuk botol kedua lecithin, baru2 ni pergi buat blood test, alhamdulillah paras kolesterolnya dah normal. So lepas ni dah x perlu bergantung pd ubat lg :)
Ni Testimoni kurus dengan lecithin pula

Best sungguh semalam bila suami tegur.." Abg tengok ayang ni makin kurus!. Dah boleh pakai baju kebaya nampak." Hati ini sungguh berbunga-bunga bila suami tegur dah kurus. Terima kasih sungguh pada lecithin + alfafa + omega.:).
 
Ni info lengkap tentang lecithin yg sangat glemer ni...

KHASIAT DAN KEGUNAAN LECITHIN

 

1.     PALING UTAMA – untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
·        Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama koleterol.
·        Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan      meningkatkan kolesterol baik (HDL)  
·        Membantu mengawal paras triglycerides
·        Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
·        Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol
2.     PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
·        Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
·        Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini  dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN
·        Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak  adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin
3.     UNTUK KAUM TUA
·        Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angina, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
·        Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb
4.     UNTUK PENGHADAMAN
·        Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
5.     UNTUK SEL
·        Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
·        Choline & lecithin menguatkan selaput sel-selneuron dan semua sel-sel tubuh  badan kita
6.     UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
·        Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat  Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
·        Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber
HASIL PENYELIDIKAN (R&D)
·        Lecithin daripada soyabean  berkesan memecahkan deposit kolesterol
·        Lecitin daripada telor  boleh tetapi tidak bergitu berkesan
MENGAPA SHAKLEE
·        Kacang soya – sumber semulajadi yang terpilih.
·        Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam
·        Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan
·        Kepekatannya.
- 1 kapsul : 520 mg lecithin
                   78 mg phosphatidycholine
                   47 mg phosphatidylinositol


                                                              Ni dia gambar lecithin
 * Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 


 


No comments :